Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630361 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
Re:Érdekességek
« Válasz #260 Dátum: 2009. szeptember 20. - 22:59:36 »
Sok kisebb-nagyobb bizonyíték létezik a földönkívüliekre, csak ezeket vagy nem veszik figyelembe az emberek, vagy egyszerűen nem hiszeik el.
This is a joke. A real practical Joke.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #261 Dátum: 2009. szeptember 21. - 10:21:23 »
Például?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #262 Dátum: 2009. szeptember 21. - 10:23:43 »
Megfagyott egysejtűek a marson, azok már éltek is, meg főldönkívüliek is. ;D
Értelmes civilizációra ellenben szerintem sincs bizonyíték.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #263 Dátum: 2009. szeptember 21. - 10:25:46 »
Igen, nem árt tisztázni, hoyg értelmes földönkívüli életre, vagy csak simán életre gondolunk.
Mellesleg szerintem is kizárt, hogy ebben a &khm# nagy univerzumban ne legyen még értelmes élet, viszont az erre vonatkozó bizonyítékok mind könnyen cáfolhatók, esetleg fantazmagóriák.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #264 Dátum: 2009. szeptember 21. - 10:29:55 »
Igen, nem árt tisztázni, hoyg értelmes földönkívüli életre, vagy csak simán életre gondolunk.
Hát nem árt. A multkór volt egy műsor a Discoveryn, ahol úgyanígy nagy pofával bejelentették, hogy ők most bebizonyitják, hogy van földönkívüli élet (persze a nagy szavak alatt mindenféle filmes UFO-s jelenetet mutattak), aztán belekezdtek abba, hogy itt meg ott miféle gombák, meg baktériumok tudnak esetleg talán megélni, mert arra alkalmas körülmények vannak, azt hittem, hogy eldobom az agyam.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #265 Dátum: 2009. szeptember 21. - 11:32:31 »
Pedig jelen pillanatban a legstabilabb bizonyíték erre azon baktériumok ittléte a bolygón, amik képesek túlélni az abszolút nulla fokot. Márpedig ha maradunk az evolúciós elméletnél, nem nagyon lenne oka földi körülmények között ilyen képesség kifejlődésének, mert annál még a leghidegebb helyek átlaghőmérséklete is kétszáz kelvinnel melegebb. A nagy szemű földönkívülieket egyelőre meghagyjuk Spielbergnek.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #266 Dátum: 2009. szeptember 21. - 16:32:01 »
Azért ez szerintem nem feltétlenül logikus bizonyíték. A skorpiók is képesek kibírni az emberre már halálos gamma sugárdózis tízszeresét, mégsem volt okuk rá, hogy evolúciósan kifejlesszék ezt a képességüket, mert nyilván ilyen szintű sugárzással még 100 éve sem találkozhatiot egyik faj képviselője sem. (mellesleg pont a múlt héten lettem büszke tulajdonosa egy gyönyörű császárskorpiónak :))

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #267 Dátum: 2009. szeptember 21. - 19:48:17 »
És hát az evolúciós elmélet sem egyértelmű.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #268 Dátum: 2009. szeptember 21. - 19:55:25 »
Ööö... de. Nekünk laikusoknak talán nem, de barátnőm révén tudom, hogy a szakértők miként ítélik meg.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #269 Dátum: 2009. szeptember 21. - 20:36:51 »
Hehe, nem. Ben nemrég mutatott egy képet arról, hogy mekkorák vagyunk a világegyetemben. Na a szakértőink se nagyobbak.  :D ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #270 Dátum: 2009. szeptember 21. - 22:04:30 »
Klassz volt ez a képsor, tetszett nekem is. Durva, hogy a legnagyobb ismert csillag mellett a Nap csak egy pont.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #271 Dátum: 2009. szeptember 22. - 01:01:17 »
Az evolúciós elmélet valóban egyértelmű. Egyedül az élet keletkezése nem tisztázott még 100%-osan. Azt lehet teremtették ;D De utána mi jött, az már evolúció és pont. :)

Zozi, barátnőd mivel foglalkozik, hogy általa tudod?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #272 Dátum: 2009. szeptember 22. - 07:17:26 »
Zozi, barátnőd mivel foglalkozik, hogy általa tudod?
Zozival, ezért tudja jól.  ;D

Amúgy én nem hiszek az evolúcióban. Legalábbis az általános nézetében. Bizonyos részeken jó az elmélet, de szerintem akkor is hibás, pláne az ember evolúciója. Mert lehetett több olyan dologról is tudni, amely többször is megcáfolta azt, az akadémiák, meg a tudosók persze azokat a bizonyítékokat nem fogadták el, mert az ő elméleteikbe nem beilleszthető. Nem újkeletű dolog ez, a tudósok mindig is nehezen fogadták el az új dolgokat. Párszáz évvel ezelőtt mágján égették el azt, aki azt állította, hogy a Föld nem lapos, és hogy nem a Föld a világegyetem központja. És nehogy azt higyjétek, hogy sokat változtak a "tudósok". Mai napig kivont karddal védenek olyan elméleteket, amelyek több sebből véreznek. És talán a legjobban az Egyiptomi múltban megy a hamisítás, holott ott rengeteg olyan bizonyíték van, amely nemcsak az értelmes emberi élet keletkezésének mikéntjét cáfolja meg, hanem sok más egyéb elméletét is.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #273 Dátum: 2009. szeptember 22. - 08:14:11 »
Amúgy én nem hiszek az evolúcióban. Legalábbis az általános nézetében. Bizonyos részeken jó az elmélet, de szerintem akkor is hibás, pláne az ember evolúciója. Mert lehetett több olyan dologról is tudni, amely többször is megcáfolta azt, az akadémiák, meg a tudosók persze azokat a bizonyítékokat nem fogadták el, mert az ő elméleteikbe nem beilleszthető. Nem újkeletű dolog ez, a tudósok mindig is nehezen fogadták el az új dolgokat. Párszáz évvel ezelőtt mágján égették el azt, aki azt állította, hogy a Föld nem lapos, és hogy nem a Föld a világegyetem központja. És nehogy azt higyjétek, hogy sokat változtak a "tudósok". Mai napig kivont karddal védenek olyan elméleteket, amelyek több sebből véreznek. És talán a legjobban az Egyiptomi múltban megy a hamisítás, holott ott rengeteg olyan bizonyíték van, amely nemcsak az értelmes emberi élet keletkezésének mikéntjét cáfolja meg, hanem sok más egyéb elméletét is.
Sajnos ez teljesen igaz. Történelmi szempontból (haladás ide vagy oda) az emberi gondolkodás (köztük a tudósoké) nem sokat változott.

Ju

• Pókfej
« Válasz #274 Dátum: 2009. szeptember 22. - 09:56:40 »
Nekem az a véleményem, hogy ha az evolúció természetes folyamat is, attól még meg lehetett tervezve. Ezen kívül meg tudjuk, hogy a tudósok úgy kapaszkodnak a már ismert elméletekbe, mintha meghalnának nélkülük. ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #275 Dátum: 2009. szeptember 22. - 13:46:03 »
Én hiszek az evolúciós elméletben, hiszen az élő bizonyítékok még ma is köztünk járnak.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #276 Dátum: 2009. szeptember 22. - 15:18:08 »
Na, már tegnap is jó pár dologra akartam itt reklamálni, csak lusta voltam gépelni, de most összeszedtem magam. Nézzük is sorban:

Idézet
Amúgy én nem hiszek az evolúcióban.
Ehhez minden jogod meg van. De egy valamit ne felejtsünk el: mai napig az evolúciós elmélet az egyetlen, amit a jelenlegi genetikai, molekuláris biológiai és biokémiai bizonyítékok is alátámasztanak! Ezt nem lehet tagadni, ebben nem hinni kell, ez így van. Tény és való, hogy sokat változott az eredeti evolúciós elmélet Darwin óta, ahogy egyre újabb és újabb dolgokat fedeztek fel, raktak hozzá. És ez így is van rendjén. Newton gravitációs elméletére sem mondja azt senki, hogy baromság és nem létezik, csak azért mert vannak olyan helyek, ahol másképp hat a gravitáció, mint ahogy ő azt eredetileg leírta... ;)
És egy valamit szintén be kell látni. Nevezetesen jelenleg az evolúciós elmélet az, amit közvetlen és közvetett bizonyítékokkal is eléggé alá lehet támasztani ahhoz, hogy elfogadjuk a nézeteit. Ellen itt van a manapság egyre divatosabb intelligens tervezés (és hangsúlyozottan nem a teremtés) elmélet, aminek idézem a két kedvenc érvét arra, hogy az evolúciós elmélet hibás:
-a Ferrari sem a Trabantból alakult ki (ami igaz is, de elméleti síkon a Trabant hibái is kellettek ahhoz, hogy a Ferrari tökéletesebb legyen, illetve, akár egy evolúciós zsákutcának is tekinthetjük a Trabantot, ami nem tudott tovább fejlődni, ezért kipusztult... illetve esetünkben nem gyártották tovább)
-szerintük az teljességgel értelmetlen, hogy 5 különböző állatcsoportnál is kialakult a szem (van benne valami... de ha már az a tervező annyira intelligens volt, akkor miért nem küszöbölte ki már a tervezésnél az ember, vagy több más állat hibáit?)
És még van egy pár hasonló elméletük, ezekbe most nem megyek bele, igazából mindenki azt hisz, amit akar. De azért lássuk be, hogy jelenleg, nem igazán tudnak olyan bizonyítékot felmutatni, ami megcáfolhatatlan lenne (vagy legalább lenne rá bizonyíték...), pl azt a bizonyos tervezőt...
;)
És igen, meg van otthon a Fajok eredetének a néhány évvel ezelőtt kiadott változata és igen, el is olvastam... ;)

Idézet
Ezen kívül meg tudjuk, hogy a tudósok úgy kapaszkodnak a már ismert elméletekbe, mintha meghalnának nélkülük. Kacsint
Idézet
Sajnos ez teljesen igaz. Történelmi szempontból (haladás ide vagy oda) az emberi gondolkodás (köztük a tudósoké) nem sokat változott.
De tudtam, hogy ez a téma előjön... :roll: Igazából én csak nevetek ezeken a hozzászólásokon, mert szerintem tök jó poén, hogy a tudósokat mindenki szidja, hogy milyen mereven ragaszkodnak az elméletükhöz, ellenben azzal már senkinek sincs gondja, hogy az ún. "újítók", akik meg akarják mondani, hogy most ők bizony kitalálták az igazságot és minden eddigi dolog hülyeség, ugyan ilyen görcsösen ragaszkodnak az elméleteikhez, és még csak meg sem hallgatják a tudósok érveit... és bizony akkor még nem is beszéltem arról, hogy az evolúciós elméletet tagadók legalább fele biztos, hogy végigaludta a középiskolás biológiai óráit, de hogy a koszon kívül nem sok ragadt rá, az biztos. És félreértés ne essék, nincs nekem bajom az új elméletekkel, csak egy ici-picit próbálom árnyalni a képet... ;)

Idézet
És talán a legjobban az Egyiptomi múltban megy a hamisítás, holott ott rengeteg olyan bizonyíték van, amely nemcsak az értelmes emberi élet keletkezésének mikéntjét cáfolja meg, hanem sok más egyéb elméletét is.
Bár én is szívesen olvasok Daineken (vagy hogy a rákba írja a nevét) könyveket és szeretem a Csillagkaput, de nem hiszek el mindent belőlük. Lehet neked sem kéne. Tény és való, hogy nagyon sok kérdőjeles dolog van az ókori történelemmel kapcsolatban, de ettől még nem kitaláció az egész. Való igaz, hogy lehetett az egyiptomiaknak villanykörtéjük, de miért kell ott mindjárt idegen civilizációkat, atlantisziakat, meg a jó ég tudja még mit is látni? Miért nem lehet elfogadni azt, hogy akár az ókori ember is feltalálhatta az elektromosságot és a gőzerőt és hasznosíthatta is azt, amit ma már nem is igazán tagadnak, pl a görögök esetében... ;)

Idézet
Azért ez szerintem nem feltétlenül logikus bizonyíték. A skorpiók is képesek kibírni az emberre már halálos gamma sugárdózis tízszeresét, mégsem volt okuk rá, hogy evolúciósan kifejlesszék ezt a képességüket, mert nyilván ilyen szintű sugárzással még 100 éve sem találkozhatiot egyik faj képviselője sem.
Pedig bizony de. Egy új elmélet szerint, ugyanis van összefüggés a naprendszer galaxisunk beli mozgása és a tömeges kihalások között. Nevezetesen a tömeges kihalások akkor következnek be (kb 65-70 millió évente) amikor a Naprendszer közelebb kerül a galaxis széléhez, és ekkor sokkal nagyobb mértékű kozmikus sugárzás éri, ami igen jelentős hatással van az állatvilágra, akik nem, tudják elviselni, azok kihalnak, mutációk következnek be, stb. Vagyis ilyen szempontból van értelme annak, hogy a skorpió jóval nagyobb dózisú sugárzást bír elviselni... ;) És mielőtt valaki felhozza, hogy de a dínókat egy meteor ölte meg: igaz, de ne feledjük, hogy az új influenza is főleg azokra veszélyes, akiknek legyengült az immunrendszere. (aki nem érti a hasonlatot szóljon és neki külön is elmagyarázom...)

Idézet
Pedig jelen pillanatban a legstabilabb bizonyíték erre azon baktériumok ittléte a bolygón, amik képesek túlélni az abszolút nulla fokot. Márpedig ha maradunk az evolúciós elméletnél, nem nagyon lenne oka földi körülmények között ilyen képesség kifejlődésének, mert annál még a leghidegebb helyek átlaghőmérséklete is kétszáz kelvinnel melegebb.
És honnan tudod te, hogy milyen volt a korai Föld hőmérsékleti viszonyai? Ezt még a nálad sokkal okosabb emberek is csak találgatják... ;) De visszatérve a bacikra: igen, valóban egy divatos nézet manapság, hogy az élet az űrből is érkezhetett, mint ahogy a legújabb elméletek szerint konkrétan a bolygónkon található víz is az űrből származik, az üstökösök becsapódásából. De itt is az a helyzet, hogy sajna még nem találtunk egyetlen olyan meteoritot sem, amiben olyan bacik lennének, amik bizonyítottan nem földi eredetűek. Mondjuk ha jól tudom, már a Marson is találtak olyan kőzeteket, amikben bacik nyomai voltak felfedezhetőek, de itt is érdemes egy dolgon elgondolkodni: vajon a Mars fertőzte meg a Földet a bacikkal, vagy fordítva. Ugyanis mindkét bolygó esetében voltak olyan meteorit becsapódások, amik különböző anyagokat (pl nagyobb kőzet darabokat) jutathattak ki a bolygóközi térbe és ezzel együtt a bennük élő bacikat is... ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #277 Dátum: 2009. szeptember 22. - 15:59:08 »
Idézet
Ehhez minden jogod meg van. De egy valamit ne felejtsünk el: mai napig az evolúciós elmélet az egyetlen, amit a jelenlegi genetikai, molekuláris biológiai és biokémiai bizonyítékok is alátámasztanak! Ezt nem lehet tagadni, ebben nem hinni kell, ez így van. Tény és való, hogy sokat változott az eredeti evolúciós elmélet Darwin óta, ahogy egyre újabb és újabb dolgokat fedeztek fel, raktak hozzá. És ez így is van rendjén. Newton gravitációs elméletére sem mondja azt senki, hogy baromság és nem létezik, csak azért mert vannak olyan helyek, ahol másképp hat a gravitáció, mint ahogy ő azt eredetileg leírta...
Ebben igazad is van, én nem magát az evolúciót tagadom meg, hanem csak egy kifejezett pontjával van bajom. Ahogy azt az idézet mondatom után is leírtam, hogy az általános nézetében nem hiszek. Nevezetesen az ember evolúciójában. Elméletileg teljességgel lehetségesnek tartom, csak vannak benne komoly hiányosságok, amelyet az olyan példákkal próbálnak betömni, mint az általad is említett Ferraris-Trabantos példa. Csakhogy még mindig ott van a neander-völgyi ember és a homo sapiens közötti hatalmas evolúciós rés, amit tudtommal azóta sem sikerült kitömni.

Idézet
Bár én is szívesen olvasok Daineken (vagy hogy a rákba írja a nevét) könyveket és szeretem a Csillagkaput, de nem hiszek el mindent belőlük. Lehet neked sem kéne. Tény és való, hogy nagyon sok kérdőjeles dolog van az ókori történelemmel kapcsolatban, de ettől még nem kitaláció az egész. Való igaz, hogy lehetett az egyiptomiaknak villanykörtéjük, de miért kell ott mindjárt idegen civilizációkat, atlantisziakat, meg a jó ég tudja még mit is látni? Miért nem lehet elfogadni azt, hogy akár az ókori ember is feltalálhatta az elektromosságot és a gőzerőt és hasznosíthatta is azt, amit ma már nem is igazán tagadnak, pl a görögök esetében...
Képzeld, én sem hiszek el belőle mindent. Sőt, Danikennel is az a baj, hogy ő átesett a ló túloldalára, de attól még a meglátása helyes. Nevezetesen, hogy vannak mitológiai bizonyítékok, ókori írások, stb, amit minden kutató figyelmen kívül hagy, és amelyek más megvilágításba helyezik a dolgokat. És én sem a Daniken könyvek alapján állítom azt, hogy valami bűzlik egyiptomban. Világszerte rengeteg kutató van, amely olyan bizonyítékokkal állt elő, amely alapjaiban rengeti meg a civilizált világba vetett hitünket, és amelyek bizonyíthatják, hogy pl a piramisok már azelőtt ott álltak, mikor még az ősemberek botokkal rohangáltak a sztyeppéken, és még egy összetett szavat sem tudott kiejteni.

Idézet
Pedig bizony de. Egy új elmélet szerint, ugyanis van összefüggés a naprendszer galaxisunk beli mozgása és a tömeges kihalások között. Nevezetesen a tömeges kihalások akkor következnek be (kb 65-70 millió évente) amikor a Naprendszer közelebb kerül a galaxis széléhez, és ekkor sokkal nagyobb mértékű kozmikus sugárzás éri, ami igen jelentős hatással van az állatvilágra, akik nem, tudják elviselni, azok kihalnak, mutációk következnek be, stb. Vagyis ilyen szempontból van értelme annak, hogy a skorpió jóval nagyobb dózisú sugárzást bír elviselni...
Látom már ezt az elméletet is megváltoztatták, vagy csak te emlékszel rosszul. Utoljára ez az elmélet még úgy állt, hogy 20-25 millió évente van az, hogy egy olyan objektum közelébe ér a naprendszer, amelynek a gravitációja megváltoztatja az üstökösök és az űrben keringő meteoritok pályáját, amelyek így becsapódnak a naprendszer bolygóiba. És igen, 20-25 millió év az a 65-70, mert ezt is bebizonyították, hogy ilyen ciklusokban következnek be a csoportos fajkihalások a Föld történelmében. És részemről ez még mindig hihetőbb ez az elmélet, mint a sugárzás.

Amúgy most ne vedd sértésnek, de látszik, hogy te is tanárnak készülsz, és bármennyire is nem hiszed el magadról, te is csak vaskalaposan bizonygatod a saját igazadat. ;) A hozzászólásodból tisztán látszik, hogy te is csak mosolyogsz ezen, és nem fogadod el azt amit nem az egyetemen tanítottak neked. Mert sajnos ez az általános emberi tulajdonság, hogy ha valamit többen is állítanak, akkor annak igazat adunk, holott közel sem biztos, hogy az úgy is van. Persze én sem akarok senkit meggyőzni, mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy miben akar hinni. Én csak azt utálom, amikor valaki rá akarja erőltetni a saját nézeteit másokra. Ezért sem akarok én sem meggyőzni másokat, én csak kifejtettem a saját véleményem bizonyos dolgokról.

Ju

• Pókfej
« Válasz #278 Dátum: 2009. szeptember 22. - 16:03:17 »
Való igaz, hogy lehetett az egyiptomiaknak villanykörtéjük, de miért kell ott mindjárt idegen civilizációkat, atlantisziakat, meg a jó ég tudja még mit is látni?

Abszolút nem kötözködés miatt, de ki írta azt h az atlantisziaknak köze volt Egyiptomhoz? Csak baromi kíváncsi lettem. :)

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #279 Dátum: 2009. szeptember 22. - 16:43:25 »
Például Danieken és Nemere egyik egyik heppje, hogy tuti, hogy valamelyiküknek köze van az egyiptomi civilizációhoz. De a kedvenc elméletem eddig, hogy a Sfinx alatt van elrejtve az atlantisziak titkos tudása, illetve, hogy vannak helikoptert ábrázoló hieroglifák (ez utóbbit még a TV-ben láttam valahol...).

Idézet
Látom már ezt az elméletet is megváltoztatták, vagy csak te emlékszel rosszul.
Amit te írsz, az egy ősrégi és többször megcáfolt elmélet. Amit én írtam, az a legújabb, amit én is csak pár hónapja hallottam először. ;)

Idézet
Csakhogy még mindig ott van a neander-völgyi ember és a homo sapiens közötti hatalmas evolúciós rés, amit tudtommal azóta sem sikerült kitömni.
Bár tudtommal nincs ott semmilyen rés (sőt, elvileg mind neandervölgyiek is vagyunk részben, mert konkrétan a neandervölgyi faj beolvadt a homo sapiensbe), de ha lenne is, akkor attól még miért lenne az egész hülyeség? Csak azért mert még senki nem találta meg a hiányzó láncszemet? Ilyen alapon tök hülyeség, hogy hiszünk a földönkívüli életben... ;)

Idézet
Én csak azt utálom, amikor valaki rá akarja erőltetni a saját nézeteit másokra.
Akkor azokat az embereket miért nem utálod (pl jelen esetben magadat is), akik meg akarnak győzni mindekit arról, hogy a tudósok hülyék, vaskalaposak és nem fogadnak el semmi újatt? Ezzel te is (és mindenki más is, aki ezt állítja) másokra akarod ráerőltetni a nézeteidet... ;)