Na, már tegnap is jó pár dologra akartam itt reklamálni, csak lusta voltam gépelni, de most összeszedtem magam. Nézzük is sorban:
Amúgy én nem hiszek az evolúcióban.
Ehhez minden jogod meg van. De egy valamit ne felejtsünk el: mai napig az evolúciós elmélet az egyetlen, amit a jelenlegi genetikai, molekuláris biológiai és biokémiai bizonyítékok is alátámasztanak! Ezt nem lehet tagadni, ebben nem hinni kell, ez így van. Tény és való, hogy sokat változott az eredeti evolúciós elmélet Darwin óta, ahogy egyre újabb és újabb dolgokat fedeztek fel, raktak hozzá. És ez így is van rendjén. Newton gravitációs elméletére sem mondja azt senki, hogy baromság és nem létezik, csak azért mert vannak olyan helyek, ahol másképp hat a gravitáció, mint ahogy ő azt eredetileg leírta...

És egy valamit szintén be kell látni. Nevezetesen jelenleg az evolúciós elmélet az, amit közvetlen és közvetett bizonyítékokkal is eléggé alá lehet támasztani ahhoz, hogy elfogadjuk a nézeteit. Ellen itt van a manapság egyre divatosabb intelligens tervezés (és hangsúlyozottan
nem a teremtés) elmélet, aminek idézem a két kedvenc érvét arra, hogy az evolúciós elmélet hibás:
-a Ferrari sem a Trabantból alakult ki (ami igaz is, de elméleti síkon a Trabant hibái is kellettek ahhoz, hogy a Ferrari tökéletesebb legyen, illetve, akár egy evolúciós zsákutcának is tekinthetjük a Trabantot, ami nem tudott tovább fejlődni, ezért kipusztult... illetve esetünkben nem gyártották tovább)
-szerintük az teljességgel értelmetlen, hogy 5 különböző állatcsoportnál is kialakult a szem (van benne valami... de ha már az a tervező annyira intelligens volt, akkor miért nem küszöbölte ki már a tervezésnél az ember, vagy több más állat hibáit?)
És még van egy pár hasonló elméletük, ezekbe most nem megyek bele, igazából mindenki azt hisz, amit akar. De azért lássuk be, hogy jelenleg, nem igazán tudnak olyan bizonyítékot felmutatni, ami megcáfolhatatlan lenne (vagy legalább lenne rá bizonyíték...), pl azt a bizonyos tervezőt...

És igen, meg van otthon a Fajok eredetének a néhány évvel ezelőtt kiadott változata és igen, el is olvastam...

Ezen kívül meg tudjuk, hogy a tudósok úgy kapaszkodnak a már ismert elméletekbe, mintha meghalnának nélkülük. Kacsint
Sajnos ez teljesen igaz. Történelmi szempontból (haladás ide vagy oda) az emberi gondolkodás (köztük a tudósoké) nem sokat változott.
De tudtam, hogy ez a téma előjön...

Igazából én csak nevetek ezeken a hozzászólásokon, mert szerintem tök jó poén, hogy a tudósokat mindenki szidja, hogy milyen mereven ragaszkodnak az elméletükhöz, ellenben azzal már senkinek sincs gondja, hogy az ún. "újítók", akik meg akarják mondani, hogy most ők bizony kitalálták az igazságot és minden eddigi dolog hülyeség, ugyan ilyen görcsösen ragaszkodnak az elméleteikhez, és még csak meg sem hallgatják a tudósok érveit... és bizony akkor még nem is beszéltem arról, hogy az evolúciós elméletet tagadók legalább fele biztos, hogy végigaludta a középiskolás biológiai óráit, de hogy a koszon kívül nem sok ragadt rá, az biztos. És félreértés ne essék, nincs nekem bajom az új elméletekkel, csak egy ici-picit próbálom árnyalni a képet...

És talán a legjobban az Egyiptomi múltban megy a hamisítás, holott ott rengeteg olyan bizonyíték van, amely nemcsak az értelmes emberi élet keletkezésének mikéntjét cáfolja meg, hanem sok más egyéb elméletét is.
Bár én is szívesen olvasok Daineken (vagy hogy a rákba írja a nevét) könyveket és szeretem a Csillagkaput, de nem hiszek el mindent belőlük. Lehet neked sem kéne. Tény és való, hogy nagyon sok kérdőjeles dolog van az ókori történelemmel kapcsolatban, de ettől még nem kitaláció az egész. Való igaz, hogy lehetett az egyiptomiaknak villanykörtéjük, de miért kell ott mindjárt idegen civilizációkat, atlantisziakat, meg a jó ég tudja még mit is látni? Miért nem lehet elfogadni azt, hogy akár az ókori ember is feltalálhatta az elektromosságot és a gőzerőt és hasznosíthatta is azt, amit ma már nem is igazán tagadnak, pl a görögök esetében...
Azért ez szerintem nem feltétlenül logikus bizonyíték. A skorpiók is képesek kibírni az emberre már halálos gamma sugárdózis tízszeresét, mégsem volt okuk rá, hogy evolúciósan kifejlesszék ezt a képességüket, mert nyilván ilyen szintű sugárzással még 100 éve sem találkozhatiot egyik faj képviselője sem.
Pedig bizony de. Egy új elmélet szerint, ugyanis van összefüggés a naprendszer galaxisunk beli mozgása és a tömeges kihalások között. Nevezetesen a tömeges kihalások akkor következnek be (kb 65-70 millió évente) amikor a Naprendszer közelebb kerül a galaxis széléhez, és ekkor sokkal nagyobb mértékű kozmikus sugárzás éri, ami igen jelentős hatással van az állatvilágra, akik nem, tudják elviselni, azok kihalnak, mutációk következnek be, stb. Vagyis ilyen szempontból van értelme annak, hogy a skorpió jóval nagyobb dózisú sugárzást bír elviselni...

És mielőtt valaki felhozza, hogy de a dínókat egy meteor ölte meg: igaz, de ne feledjük, hogy az új influenza is főleg azokra veszélyes, akiknek legyengült az immunrendszere. (aki nem érti a hasonlatot szóljon és neki külön is elmagyarázom...)
Pedig jelen pillanatban a legstabilabb bizonyíték erre azon baktériumok ittléte a bolygón, amik képesek túlélni az abszolút nulla fokot. Márpedig ha maradunk az evolúciós elméletnél, nem nagyon lenne oka földi körülmények között ilyen képesség kifejlődésének, mert annál még a leghidegebb helyek átlaghőmérséklete is kétszáz kelvinnel melegebb.
És honnan tudod te, hogy milyen volt a korai Föld hőmérsékleti viszonyai? Ezt még a nálad sokkal okosabb emberek is csak találgatják...

De visszatérve a bacikra: igen, valóban egy divatos nézet manapság, hogy az élet az űrből is érkezhetett, mint ahogy a legújabb elméletek szerint konkrétan a bolygónkon található víz is az űrből származik, az üstökösök becsapódásából. De itt is az a helyzet, hogy sajna még nem találtunk egyetlen olyan meteoritot sem, amiben olyan bacik lennének, amik bizonyítottan nem földi eredetűek. Mondjuk ha jól tudom, már a Marson is találtak olyan kőzeteket, amikben bacik nyomai voltak felfedezhetőek, de itt is érdemes egy dolgon elgondolkodni: vajon a Mars fertőzte meg a Földet a bacikkal, vagy fordítva. Ugyanis mindkét bolygó esetében voltak olyan meteorit becsapódások, amik különböző anyagokat (pl nagyobb kőzet darabokat) jutathattak ki a bolygóközi térbe és ezzel együtt a bennük élő bacikat is...