Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 632414 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
Re:Érdekességek
« Válasz #400 Dátum: 2009. szeptember 26. - 19:47:46 »
Azta, nem semmi. :o Gondolom írttak egy programot és a gépek folyamatosan keresik a príemeket.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #401 Dátum: 2009. szeptember 26. - 20:16:22 »
Én is írtam egy ilyen programot, és folyamatosan keresi a prímeket. :) Csak egy gépen nem sokra megyek vele. Meg ilyen nagy számoknál már úgy csinálják, hogy generálnak (sok gépen) egy számot, ami esetleg prím, aztán ellenőrzik (rengeteg gépen).
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #402 Dátum: 2009. szeptember 27. - 01:19:32 »
Idézet
Ha kész leszek, az egy terás külső hdd-m negyedén csak prímek lesznek, ha jól számoltam.
Jesszus mária. Amúgy én kérdeztem, hogy mivel foglalkozik barátnőd. :)

Hát nagyjából elolvastam amiből kimaradtam, de már szinte el is felejtettem, amit mondani akartam. Vélemény tekintetében talgaby logikájához hajlok (meglepő mi? :D). Én inkább úgy látom, hogy nem szkeptikus ő, csak jártas és ésszerűen gondolkozik. Valahogy úgy van vele az ember, hogy minél jobban belemerül egy adott témába, annál jobban lehetetlennek és nevetségesnek tart olyan dolgokat, amikről korábban, még kevés alapismerettel, kvázi "parasztlogikával" azt gondolta, hogy hát ez akár még igaz is lehet. Tanulmányaim során én is jártam hasonló módon, szembesültem olyan dolgokkal, amiket egy laikus elfogadhatónak és könnyen lehetségesnek tart, holott nyilvánvaló okokból nem lehet igaz.
Egyes emberek szeretik, izgalmasnak tartják azt gondolni, hogy a jelenlegi világrendünk és ismeretanyagunk innen-onna jött manipulációs termék, és könnyen hisznek olyan dolgoknak, amik jobban belegondolva nem szolgáltatnak bizonyosságot, míg mások feltétlen ragaszkodnak ahhoz, amit olvastak, vagy általánosan elfogadtak (elfogadtattak velük?). Én úgy vagyok vele, hogy szerintem is a legtöbb ilyen "felvetés" érdekességnek elmegy, de a legtöbbje hamar megbukik valahol. Viszont ha egy a témában járatos ember, konkrét dolgokkal és kikezdhetetlen levezetéssel próbál meggyőzni, hogy ez és az miért hazugság, meggyőzhető vagyok. :)

Űrlényekhez: Ezek a bizonyítékok valóban elég gyengének tűnnek, bár kétségkívül érdekesek. Én is biztos vagyok benne, hogy van még rajtunk kívül egy, vagy akár több idegen életforma is, de ezek alapján még nem hiszem el, hogy látogatást is tettek nálunk.

Piramis: A gyémántnál akkoriban 99,99%, hogy nem volt keményebb anyag, a szobrok sem készülhettek belőle. A túristáknak meg tényleg mondanak érdekes dolgokat, saját, vagy akár rokonok elmondása alapján. Az a kamra szerintem nem bizonyít semmit, sokkal inkább megfogott amit Sepi írt, hogy az építészmérnökök mit nyilatkoztak. Ha nem csupán a show kedvéért, pénzért mondtak hamis dolgokat, akkor tényleg érdemes lehet megkérdőjelezni, hogyan is készültek hát azok az építmények.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #403 Dátum: 2009. szeptember 27. - 10:26:36 »
Piramis: A gyémántnál akkoriban 99,99%, hogy nem volt keményebb anyag, a szobrok sem készülhettek belőle.
Igazából volt, de nagyon nem valószínű, hogy az egyiptomiaknak, és főleg nem egy (több?) szobornyi.

Todd

• Pókfej
« Válasz #404 Dátum: 2009. szeptember 27. - 14:19:14 »
Most találták?? Azok nem lakóházak körülötte?  :D
Nem olvastam ismét el, a cikket, ezért nem tuti, de úgy emlékszem, hogy azok valóban csak dombok (vagyis nincsen alattuk egy hatalmas kőrakás, meg járatok, hireoglifák stb.), csak néhány ember kitalálta, hogy azok most földből készített piramisok.

Ju

• Pókfej
« Válasz #405 Dátum: 2009. szeptember 28. - 08:56:17 »
csak néhány ember kitalálta, hogy azok most földből készített piramisok.
Akkor nálam is vannak a kertben minipiramisok. :D nagyjából gúla alakúak, tele vannak titkos járatokkal és saját rabszolgáikkal készíttették a hangyák. ;D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #406 Dátum: 2009. szeptember 28. - 12:07:20 »
Most találták?? Azok nem lakóházak körülötte?  :D
Nem olvastam ismét el, a cikket, ezért nem tuti, de úgy emlékszem, hogy azok valóban csak dombok (vagyis nincsen alattuk egy hatalmas kőrakás, meg járatok, hireoglifák stb.), csak néhány ember kitalálta, hogy azok most földből készített piramisok.

Akkor olvasd el a cikket, és nézd meg képeket szerintem.

Dél amerikában van egy kb 3000 éves piramis, ami meg van fordítva. Valaki, vagy valami a csúcsára állította az egész piramist.
De ezekkel az észak és dél-amerikai piromisokkal kapcsolatban is hallottam olyat, hogy olyan precízséggel vannak kifaragva, amit manapság gépekkel és műszeres mérésekkel érnek el. Ez a precízség abban nyilvánul meg, hogy az egyes elemek úgy illeszkednek egymáshoz, mintha milliméterre pontosan ki lennének számolva. A forrás nem blikkből van, valamelyik tudományos csatornán volt ezekről film, és a tudósok (régészek) nem tudják, hogy lehettek képesek 2-3000 évvel ezelőtt ilyen precíziós vágásokra vagy faragásokra.
« Utoljára szerkesztve: 2009. szeptember 28. - 12:08:58 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

Todd

• Pókfej
« Válasz #407 Dátum: 2009. szeptember 28. - 13:26:11 »
Akkor olvasd el a cikket, és nézd meg képeket szerintem.
Hát, látom, azóta már kicsit előrébb tart a dolog, mint amikor legutóbb hallottam róla. Mondjuk ha már az egyiptomi piramisokat sem hiszik el egyesek, hogy ókori emberek csinálták, akkor gondolom ezt még kevésbé.
Ez a precízség abban nyilvánul meg, hogy az egyes elemek úgy illeszkednek egymáshoz, mintha milliméterre pontosan ki lennének számolva.
Momentán ez a görög épületekre is igaz, akkor most azokat sem a görögök csinálták?
A fejjel lefelé fordított piramist meg szerintem eleve úgy építették.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #408 Dátum: 2009. szeptember 28. - 13:52:56 »
Momentán ez a görög épületekre is igaz, akkor most azokat sem a görögök csinálták?
A fejjel lefelé fordított piramist meg szerintem eleve úgy építették.

A görögök is messze a korukat megelőzően okosak voltak, de szerintem (hacsak nem a szobrászkodásra gondolsz) a görögöről nagyjából tudják, hogy és milyen eljárással építették a nagyobb épületeiket, vagy nem?
Egy fordítva épített piramisra meg minek raknának lépcsőket?

erről a boszniai piramisról meg írnak még egy cikkben, és találgatnak a korát illetően, és ha ennek van alapja, akkor valóban nem az ókori emberek építették, de szerintem olvassátok el: http://www.magharakademia.hu/hirek/tortenelem-hirek/boszniai-piramisok-2008.html
« Utoljára szerkesztve: 2009. szeptember 28. - 13:55:25 írta grey gargoyle »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #409 Dátum: 2009. szeptember 28. - 14:09:08 »
A boszniai piramisok egyébként nem léteznek. Persze mindkét fél álláspontját leírja a szócikk, érdekes, hogy a piramisok léte mellett egy hozzá nem értő áll (aki igazából még feltárni sem tudta az ott talált romokat úgy, hogy ne tegyen kárt bennük), a nemlétük mellett pedig egy rakás szakértő. Gondolom, nem kérdéses, hogy vagy Semir Osmanagić szenzációhajhászata, vagy a szakértelmének hiánya miatt terjedt el ez a hoax.
Idézet a magyar szócikkből:
"A régészeti feltárást a szakma szakszerűtlennek nevezi, mert a fedőrétegeket nem vizsgálva, minden kultúrréteget átvágva hatolt az ásatás az alsóbb rétegekbe. Célirányosan kizárólag az illír kultúrszint alatti, látszólag emberkéz alkotta struktúrákat vizsgálták. Osmanagić szerint kiváló régészek alkotják csapatát, mégpedig Richard Royce, Allyson McDavid, Chris Mundliger, Martin Aner. Valójában amikor az ausztrál Richard Royce megtudta, hogy Osmanagić kapcsolatba hozta a projectjével (sőt tudta nélkül a vezető régészének nevezte), felháborodott táviratban kérte ki magának.[1] Allyson McDavid nem régész, hanem műszaki rajzoló, de nem is része a vállalkozásnak.[2] Chris Mundliger az adott ásatási szezont igazolhatóan egészen máshol töltötte[3], Martin Aner pedig azonosíthatatlan, mert Osmanagić honlapjain többféle névírással szerepel. A vele dolgozó Dr. Ali Barakat pedig nem egyiptológus vagy a piramisok szakértője, hanem geológus. Az Osmanagić által megnevezett tudósok nagyobb részével hasonló a helyzet."

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #410 Dátum: 2009. szeptember 28. - 14:18:50 »
Mielőtt bárkinek a pártjára állnék akkor megkérdezem a dolgot: Akkor most az a baj, hogy nem szakemberek dolgoznak a leleteken? Mert ha nem léteznek a piramisok, akkor miket mutogatnak ott, kifaragott barlangrendszer, lépcsőzetes kövek, kifaragott napkő és hasonlók. Valaminek csak kell lennie ott, persze nem feltétlenül piramisnak.
Pont egy olyan dologba futottunk bele, amit Sepi az elején megemlített. A "szakértők" nem fogadnak el egy leletet, felfedezést különböző okok miatt.
Persze, hogy szenzációhajhászás folyik minden ilyen felfedezésnél, hiszen az hozza a pénzt. Nem kell ettől mindjárt átverésre gyanakodni. (persze minden további nélkül lehet az is ;D)
Nekem ez már sokkal inkább a különböző tudományos körök közti torzsalkodásnak, egymás lejáratásának tűnik. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2009. szeptember 28. - 14:22:23 írta holloo »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #411 Dátum: 2009. szeptember 28. - 14:32:25 »
« Utoljára szerkesztve: 2009. szeptember 28. - 14:52:52 írta grey gargoyle »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #412 Dátum: 2009. szeptember 28. - 14:36:38 »
Idézet
A görögök is messze a korukat megelőzően okosak voltak, de szerintem (hacsak nem a szobrászkodásra gondolsz) a görögöről nagyjából tudják, hogy és milyen eljárással építették a nagyobb épületeiket, vagy nem?
Jó, de akkor mi különbség van az epheszoszi Artemisz-templom tetejének megépítése - ami mai mércével nézve megközelítőleg bazinagy volt - és a piramisok között?

kieg.: 34 ezer éves magyar rovásírás a szomszédban, mi? Azt hiszem, erre találtuk ki az a mondást, hogy "jól van, kisfiam, legalább hülyébb már nem leszel"...
« Utoljára szerkesztve: 2009. szeptember 28. - 14:38:13 írta talgaby »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #413 Dátum: 2009. szeptember 28. - 14:44:51 »
Ha elolvastad volna a cikkeket, akkor most nem írnál hülyeségeket. Az írás amit találtak csak néhányezer, vagy néhányszáz éves, amit ott találtak. Egy fadarab a "34 ezer" éves, amit az egyik linkben le is írtak, hogy nem bizonyítja egyértelműen a piramis korát. Vagyis ez csak egy feltételezés.

Összevont üzenet ideje: 2009. szeptember 28. - 14:49:26
egyébként meg az az, ami jellemzi a mai Magyar tudós társadalom egyik rétegét:

"A Magyar Tudományos Akadémia hozzáállása az ügyhöz gondolom, nem lep meg senkit. Ők egyszerűen komolytalannak tartják az egész történetet a piramisok lététől kezdődően egészen a rovásírás kutatásokig. Takács Miklós, az MTA Régészeti Intézetének kandidátusa az egészet simán "hihetetlen baromságnak" nevezte."

Csuklóból rávágják valamire, hogy baromság, úgy hogy utánna sem néznek rendesen a dalagnak, mert ők olyan okosak, meg olyan nagy emberek, hogy ők már mindent tudnak a világról, mit Talgaby is, aki egyértelműen bizonyítja, hogy földönkívüliek nem járhattak a földön soha, és minden megmagyarázhatatlan dolog vagy hamis, vagy az embertől származik. Más magyarázat nem lehet.
« Utoljára szerkesztve: 2009. szeptember 28. - 14:49:26 írta grey gargoyle »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #414 Dátum: 2009. szeptember 28. - 17:26:08 »
Idézet
Mielőtt bárkinek a pártjára állnék akkor megkérdezem a dolgot: Akkor most az a baj, hogy nem szakemberek dolgoznak a leleteken?
Az is. Mert ledózerolták az egész felső réteget, így azt már nem lehet megvizsgálni. Amúgy szerintem nem túl szavahihető egy olyan ember, aki a munkatársairól össze-vissza hazudik mindenfélét (lásd amit korábban írtam), meg aki írt egy könyvet, hogy a maják az atlantisziaktól származnak, akik meg egy másik galaxisból. :)

Idézet
Mert ha nem léteznek a piramisok, akkor miket mutogatnak ott, kifaragott barlangrendszer, lépcsőzetes kövek, kifaragott napkő és hasonlók. Valaminek csak kell lennie ott, persze nem feltétlenül piramisnak.
Nem azt állítják a szakértők, hogy nincs ott semmi, hanem hogy nincs ott piramis.

Ha elolvastad volna a cikkeket, akkor most nem írnál hülyeségeket. Az írás amit találtak csak néhányezer, vagy néhányszáz éves, amit ott találtak. Egy fadarab a "34 ezer" éves, amit az egyik linkben le is írtak, hogy nem bizonyítja egyértelműen a piramis korát. Vagyis ez csak egy feltételezés.
A baj az, hogy a fadarab korát is csak úgy mondják: "A C14-elemzésről azonban soha nem volt publikáció, nem tudni, melyik laboratóriumban végezték és hol tették közzé az eredményeket. További federítést igényel, hogy a kőbe vésett feliratok és a deszkadarabok egyidősek-e, mivel ezt automatikusan nem lehet feltenni." A fenti ferdítések tükrében majd ezt is akkor hiszem el, ha lesz róla bizonyíték.

Idézet
egyébként meg az az, ami jellemzi a mai Magyar tudós társadalom egyik rétegét: [...] Csuklóból rávágják valamire, hogy baromság, úgy hogy utánna sem néznek rendesen a dalagnak, mert ők olyan okosak, meg olyan nagy emberek, hogy ők már mindent tudnak a világról, mit Talgaby is, aki egyértelműen bizonyítja, hogy földönkívüliek nem járhattak a földön soha, és minden megmagyarázhatatlan dolog vagy hamis, vagy az embertől származik. Más magyarázat nem lehet.
Talán azért, mert értenek hozzá, és tőled, tőlem, talgabytól és itt mindenki mástól eltérően meg tudják ítélni, ha valami egyértelműen hülyeség. Én is rá tudom mondani sok szakmámba vágó dologra utánanézés nélkül teljesen biztosan, hogy hülyeség, még ha számotokra esetleg tökéletesen hihető is lehet. Pedig nem is foglalkoztam évtizedeket keményen a munkámmal, mint az MTA tagjai.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #415 Dátum: 2009. szeptember 28. - 20:42:58 »
Túl sok a talány ezekben, félő hogy sosem lesz teljes igazság a keletkézésükről.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #416 Dátum: 2009. szeptember 28. - 21:12:45 »
Azt a mérnöki építészetet én is hallottam Egyiptomban a piramisoknál. Nem egyszerűen egymásra vannak rakva a kövek, mert a fáraó nyughelyéül szolgáló sírkamra egyszerűen összeomlana: a keretes kövek nem bírnák el a rettenetes súlyt, amit a feljebb lévő kőtömbök nyomnak. Ugyanez a kisfolyósóval is, ahol bevitték a szarkofágot. Valaki baromi jól kitalálta.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #417 Dátum: 2009. szeptember 29. - 10:20:55 »
Ha ez nem kameratrükk, akkor állat!  :D
http://ajanlo.kapu.hu/video/post.php?id=874g131a1d3bfdce5b76

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #418 Dátum: 2009. szeptember 29. - 11:56:36 »
Kameratrükk. Túl sok állásból veszik és túúúl spontán ahogy összetoborozzák a jónépet. De attól még nagyon ügyes.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #419 Dátum: 2009. szeptember 29. - 15:29:42 »
Hát ezek a vágottszeműek elmebetegek :D amúgy jó kis trükk nem tudom hogy csinálta, hogy megbuherálták a felvételt vagy sem, a közönséget megetette rendesen :) no persze engem is ^^