Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 631012 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Érdekességek
« Válasz #800 Dátum: 2009. december 18. - 19:43:54 »
1300 Nm? Miből van annak a tengelye? Aramidból?

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #801 Dátum: 2009. december 18. - 22:22:20 »
Érettségi ajándék  ;D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #802 Dátum: 2009. december 21. - 20:16:26 »
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #803 Dátum: 2009. december 21. - 20:23:43 »
 :lol: Az év vicce. Persze a mai világban cseppet sem meglepő.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #804 Dátum: 2009. december 21. - 21:13:39 »
Azért valahol igaza van a Szentszéknek, mert amit manapság nem védetnek le, azt felhasználják mindenre, amire nagyon nem kellene. Sose voltam a katolikus egyház nagy rajongója, de az ilyen dolgok, amik azt mutatják, ők is igyekeznek lassan alkalmazkodni a XXI. századhoz és annak jelenségeihez, nekem inkább pozitívumok. Bár közel sem annyira,mint amikor egyszer bejelentették, hogy elkezdik digitalizálni a komplett vatikáni könyvtárat, hogy elérhetővé tegyék a neten. Bár nem tudom, az egyáltalán hogy áll vagy lett-e belőle valami.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #805 Dátum: 2009. december 21. - 21:15:05 »

"Holy Shit!"
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #806 Dátum: 2009. december 21. - 21:20:55 »
Azért valahol igaza van a Szentszéknek, mert amit manapság nem védetnek le, azt felhasználják mindenre, amire nagyon nem kellene.
Ez igaz, elég csak a Harci Pápa képregényre gondolni. ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #807 Dátum: 2009. december 21. - 21:38:50 »
Na jó, az speciel k*a jó volt. És még a honosítása is pofás volt.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #808 Dátum: 2009. december 21. - 21:42:03 »
Attól még az egyház biztos nem díjazta.  ;)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #809 Dátum: 2009. december 21. - 21:45:30 »
De a Chronicles of Wormwoodot biztosan.

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #810 Dátum: 2009. december 21. - 22:24:05 »
Emberek, Preacher? :D Szétrugják benne Isten seggét.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #811 Dátum: 2009. december 21. - 22:54:53 »
Hol van ez az én 9 oldalasomhoz képest?  ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #812 Dátum: 2009. december 23. - 22:05:48 »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #813 Dátum: 2009. december 23. - 22:07:12 »
Soha nem kapnak el, soha.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #814 Dátum: 2009. december 23. - 22:25:41 »
Roppant hülyén vihog alatta az a srác.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #815 Dátum: 2009. december 29. - 09:33:10 »
http://www.flickr.com/photos/33844634@N08/page3/

cosplay képekkel foglalkozuó oldal. Némelyik egész jó, pl a ms marveles.
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #816 Dátum: 2009. december 29. - 22:24:03 »
Idézet
De bocs, komolyan, erre nem tudok mást mondani. Ha nekem már 100 millió dolláros vagyonom lenne, már nem a pénzre mennék, hanem hogy minél jobb filmeket csináljak.
De tipikus magyar felfogás ez, ezért tartunk ott, ahol.
Bár megértem a jogos felháborodásodat, de ez nem magyar felfogás, hisz Lucas is ilyen. :)
Ezt nekünk bizonyára nagyon nehéz felfogni, de van egy igen fura dolog a pénzzel. Tudom, mert volt két évem, amikor én is nagyon sokat kerestem - abból lehettem kiadó többek között. Ezt még talán így nem gondoltátok végig, úgyhogy leírom érdekességképpen.
Van egy alap, hogy megvan a saját baráti köröd. Ugye azokat mondják bunkónak, akik a pénz hatására ezzel szakítanak, mert "nekik már nem jó". Ugyanakkor a helyzet fordítva van: szerintem a régiek szakítanak veled. A konkrét folyamat így zajlik: eddig együtt jártatok moziba, mondjuk havonta kétszer. Ennyi pénzetek és szabadidőtök volt. Együtt jártatok nyaralni is, mondjuk évente, vagy pénztől függően kéttévente olaszba, spanyolba, bárhova. Hirtelen neked sokkal több zséd lesz. Míg a baráti körnek jövőre nincs pénze csak a szlovák tengerpartra menni, te már mehetnél bárhova, így szívesebben becéloznád Egyiptomot, vagy a Kanári-szigeteket. Arra nekik persze nincs pénzük. Te mindenféle fellengzés nélkül felajánlod, hogy befizeted őket is, hisz neked semmibe nincs az egész. Nekik azért picit rosszul esik, aztán vagy elfogadják (de a közös nyaralás nem lesz ugyanolyan), vagy visszautasítják, ami előtt te állsz értetlenül. Ha elfogadják, a következőt már biztosan nem fogják. Lehet, hogy mindössze azért nem, mert te már nem dolgozol egy éve, és menni akarsz egy hónap múlva máshova is, neki meg nincs szabija, vagy egyszerűen nem akar rajtad élősködni. Hiába bizonygatod, hogy neked ez abszolút semmi, az önérzet az önérzet. És innentől kezdve már akaratlanul is sodródtok szét, te pedig előbb-utóbb lecsapódsz egy olyan társasághoz, akikkel minden nyaralásra együtt tudtok menni, mert épp annyi pénzük van, mint neked.
Mielőtt bárki következtetéseket vonna le, velem ez így nem történt meg - mindössze a moziig, vagyis már nem tudtak többször eljönni moziba, mint ahogy én mentem volna, így ha nem akartam egyedül menni, mentem mással -, de simán tovább tudtam gondolni a helyzetet, vagyis valamennyire látom ugyanezt "nagyban".
Lucasnak lehet, hogy van 100 millája (de sokkal több, inkább), viszont olyan körökben mozog, ahonnan kieshet, ha egy filmen elbukja a felét. Éhenhalni nem fog, nyilván, de miután 30 évet leélt ebben a környezetben, biztosan nem szeretné lejjebb adni vénségére. Még a régi fanok kedvéért sem.  :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #817 Dátum: 2009. december 29. - 22:44:32 »
Ez egy szép elmélet...
...lenne, ha a filmbevétel nem csak egy elhanyagolható hányadát képezné annak a pénzmennyiségnek, ami simán a SW-franchise-ból magából folyik be neki. Egyszer egy interjúban nem sokkal a totális meghülyülése előtt elkottyintotta, hogy az SW első filmjének bemutatása előtt egy olyan szerződést kötött, hogy a filmen kívül MINDEN Star Warshoz kapcsolódó termék jogdíja őt és nem a stúdiót illeti meg. És azt is, hogy csak ebből megvehetné fél Kuvaitot.
Szóval nem, ha elbukta volna mindhárom film gyártási költségeit, akkor sem kellene attól tartani, hogy éhezni fog. Vagy eladja a Skywalker Ranchet. Vagy le kell mondania az új Bentleyről, mert az előzőnek betelt a hamutartója. Lucas nemes egyszerűséggel teljesen megkergült, és sajna magával vitte valahogyan Spielberget is.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #818 Dátum: 2009. december 29. - 22:56:20 »
Na de egy Lucas nem bukhat hatalmasat a filmjével, ezt elfelejted. Itt már erősen presztízs kérdés is szerepet játszik.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #819 Dátum: 2009. december 29. - 23:03:05 »
Presztízs. Lucasnál. A net egyik előnye, hogy írásban nem lehet hangosan felröhögni. Ha Lucast érdekelné a presztízs, nem tiltotta volna meg, hogy kiadják újra a régi trilógia eredeti változatát. Nem csinálta volna az Ewok-filmeket. És nem csinálta volna a Star Wars Holiday Specialt. Ja, meg persze nem csinálta volna a Howard a kacsa-filmet.
Szóval Lucas papának van egy Indy-sorozata és ott van a Star Wars megalapítása, de azért nem éppen egy olyan ember, hogy bármihez nyúl, az jó lesz. Attól azért még messze van.