Érdekes a téma, amit felvetettél, Kaine. Én személy szerint azt az elvet vallom, hogy nem a pénz a legfontosabb a világon (ne értsetek félre, nem azt mondom, hogy egyáltalán nem számít, mert éhenhalni senki se szeret, meg nyilván a kényelmet is szereti az ember, de önmagában a sok pénz nem boldogít), és az ismerőseimet/haverokat/barátokat soha nem az alapján ítélem meg, hogy kinek mennyi pénze van, vagy kinek mi a szakmája, hanem a személyiségük alapján, aszerint, hogy ott belül milyen emberek. Csak azért, mert tegyük fel, sok pénzem van, még nem mondanék le a jóbarátokról, csak mert van egy puccos új társaság, akiknek a külsőség a fontos, és amelynek a kegyeiből bármikor kieshetek, ha koldusbotra jutok valamilyen okból. (Itt nem akarok általánosítani, nyilván a gazdag emberek sem egyformák, vannak pozitív és negatív végletek köztük, itt most csak a negatívakra gondoltam.) A közös nyaralás/mozizásra konkretizálva a dolgot, lehet hogy naív vagyok, de attól, hogy nem tudtok többször elmenni együtt nyaralni/mozizni, még lehetne tartani a kapcsolatot nem? Illetve nem kéne megszüntetni a baráti/haveri kapcsolatot...

Mert oké, ő többször megy el nyaralni, nabumm, attól még csinálhatunk más közös programot, amihez nem kell sok pénz, pl beülni egy kávézóba, vagy szimplán felugrani egymás kecójába dumálni egyet vagy akármi... Persze nyilván nem ilyen egyszerű a kérdés, mert az emberekben - ahogy említetted - van önérzet, meg az emberek egy része irigy is (akár tudat alatt is, még ha nem is vallja be magának). De akik nem a pénz alapján ítélik meg a másikat, és csak az a fontos nekik, hogy az illető megbízható, és jó ember, azok biztos meg tudják őrizni a barátságot, még akkor is, ha anyagilag nem egy szinten mozognak. De lehet hogy naív vagyok.

Meg még kőgazdag se voltam, eddig még sose nyertem a lottón.

De én így gondolom, ahogy leírtam.
Ami Lucast illeti, hát ha ez tényleg úgy van ahogy talgaby írta, akkor tényleg meg se kottyant volna Lucasnak, ha bebukik az új trilógia.

Ha én rendező lennék (tegyük fel hogy híres és befutott

) akkor ennyi pénzből totál úgy csináltam volna meg a filmet, ahogy akarom, persze nyilván úgy, hogy minél több embernek tetsszen (beleértve engem is), mert a filmkészítés célja végülis az emberek szórakoztatása, nameg próbáljon az ember maradandót alkotni, illetve a hírnévnek sem tesz jót a bukta, de az biztos, hogy nem alakítottam volna át az eredeti elképzeléseimet számomra kevésbé tetsző irányba, csak azért, hogy valamivel több legyen a bevétel. Úgymond egyáltalán nem maga a bevétel izgatott volna, hanem az, hogy minél jobb legyen a film. Természetesen ez csak a milliárdos, über-elismert "bármit megcsinálhatok a filmben mert én vagyok az atyaúristen" rendezőkre igaz.
Amúgy simán lehet az is, hogy Lucas azért csinálta ilyenre az Ep. I-et mert neki így tetszett, nem? Nem biztos hogy Jar-Jar csak a kisgyerekek miatt került bele.