Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 631294 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:Érdekességek
« Válasz #1020 Dátum: 2010. március 04. - 20:52:59 »
Így van. Nagyon régi "trükk".
Milyen régi? másképp is találkoztál már ezzel?

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1021 Dátum: 2010. március 04. - 20:56:02 »
Szerintem már legalább százéves, vagy még több. Én talán olyan formában ismertem, hogy a végén el kell osztani kilenccel maradékosan, aztán csodálkozni, hogy a másik ember kitalálja, mennyi lesz a maradék.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1022 Dátum: 2010. március 04. - 20:59:58 »
nulla

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1023 Dátum: 2010. március 04. - 21:03:57 »
Sokkal több mint száz éves. A világ egyik legősibb "számzsonglőr" trükkje...
És korok óta minden generáció bedől neki. Amúgy jelzem, ez egy általános iskolás matekpélda.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1024 Dátum: 2010. március 04. - 21:15:39 »
Amúgy jelzem, ez egy általános iskolás matekpélda.

Oszt?  :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1025 Dátum: 2010. március 05. - 21:47:57 »

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1026 Dátum: 2010. március 05. - 21:55:15 »
Ennek ha nem is "elrettentő példának" hanem a "dologhoz hozzátartoziknak" tökéletesen megfelel. Ugye elég sok fiatal ámuldozik mikor a TV.ben látja egy 5 perces kisfilmben ahogy ugrálnak a profi deszkások, meg hogy ez milyen coool. Csak ugye vhogy meg is kell tanulni.

De aki imádja az ilyen videokat ( én igen  ;D Törjenek a csontok  8) aki hülye biza meg is érdemli) ajánlom az Összetörve című sorozatot. Az MTV-n szokott menni (nem tudom megy-e még) és iszonyat durva baleseteket mutatnak be.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1027 Dátum: 2010. március 05. - 22:22:12 »
Én nem szeretek baleseteket nézni, ezt is kihagyom most.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #1028 Dátum: 2010. március 05. - 23:16:37 »
Magam is görkorizok és bizony tapasztalatból tudom, hogy az esés hozzá jár minden ilyen extrém sporthoz, de az a  hihetetlen élmény, amikor beadsz egy trükköt, az hatalmas, és máris "megéri", szerintem. Az Összetörvét én is nézem, imádom. ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #1029 Dátum: 2010. március 05. - 23:25:01 »
Én sem szoktam baleseteket nézni, de most kivételt tettem. Kicsit úgy vagyok, mint Silver, hogy ez valahol vele jár. Az biztos, hogy én eddig sem akartam deszkázni és ezután sem kaptam kedvet hozzá. ;) PErsze ha annyira érdekelne, nem hiszem, hogy ez visszatartana. :headscratch:

Na hát akkor itt az idő! Ju reloading  :D
Akkor rátérve a Mátrixra: érdekes volt más nézőpontból látni a filmet és inkább a filozófiájával foglalkozni. :) Érdekes párhuzamot vonni a Mátrixból felébredő és a világban tudatosságra ébredő emberek között, szép analógia volt. :) Ezzel a témával elég sokat foglalkozom és elég jól sikerült lefesteni az én gondolataimat is. Az emberek öntudatlanul élnek a világban, fogalmuk sincs, valójában mi folyik körülöttük, nem urai az életüknek. Igazából mindegy, hogy egy mátrixban élnek-e, vagy egy média és tömegpszichózis által irányított világban. Tudatában lenni önmagadnak pedig azt jelenti, hogy ellentmondasz a világot látszólag alkotó szabályoknak és te magad alakítod a világot, valamint minden lehetséges, amit elhiszel. Másképp fogalmazva, a világod és az életed pontosan olyan, amilyennek te megengeded, hogy legyen.
A másik téma meg persze az, hogy "minden csak a fejedben van". Nagyon helyén lévő kis értelmezése ennek a mátrix.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #1030 Dátum: 2010. március 06. - 00:08:07 »
Az Összetörve c. sorozatból láttam pár részt, hát durva... :uhoh: Ilyen baleseteknél gondolja azt az ember hogy "ezeknek elment az eszük?!"

A Mátrix filozófiája nekem is nagyon tetszett, nagyon a helyén volt az egész. :D Anno még gimiben a filmes délutánon is megnéztük, és kiveséztük az irodalomtanárnővel. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1031 Dátum: 2010. március 06. - 00:28:21 »
Idézet
Ezzel a témával elég sokat foglalkozom és elég jól sikerült lefesteni az én gondolataimat is. Az emberek öntudatlanul élnek a világban, fogalmuk sincs, valójában mi folyik körülöttük, nem urai az életüknek. Igazából mindegy, hogy egy mátrixban élnek-e, vagy egy média és tömegpszichózis által irányított világban. Tudatában lenni önmagadnak pedig azt jelenti, hogy ellentmondasz a világot látszólag alkotó szabályoknak és te magad alakítod a világot, valamint minden lehetséges, amit elhiszel. Másképp fogalmazva, a világod és az életed pontosan olyan, amilyennek te megengeded, hogy legyen.
Pontosan, akármilyen paradox is a dolog, a Mátrix, ami a filmben egy szoftver, egy virtuális valóság, a mi saját valóságunk metafórája, pontosan azok miatt, amiket leírtál. Számomra a szabad akarat hamisságáról és a valós szabad akarat mibenlétéről szólt az egész film. Arról, hogy a jogi frázisként pufogtatott szabad akarat valójában egy hatalmas hazugság: Pszichológiailag nézve nagyon kevés embernek van igazán szabad akarata, mert mindannyian befolyásolva vagyunk valami által. És sajnos, a társadalom többsége nagyon súlyosan befolyásolva van, szinte már annyira, ha nem kapná meg a  tévéből, újságból, ilyen helyekről a löketet, akkor nem is lenne önálló véleménye a dologról.

És bármily hihetetlen, az emberek többségét boldogítja a tudatlanság, a befolyásoltság, mert boldogítja őket valaminek a hiánya, amit úgy hívnak, hogy valós felelősség. Ahogy asszem a filmben is volt, az emberek többségének, hiába lenne lehetősége kitörni a mátrixból, kitörni a való világ fogyasztó társadalmának agymosott zombi szerepéből,mégsem tenné meg. :roll:

Akárhogy is, a Mátrixba a hollywood-i akciófilmekhez képest súlyos és szerteágazó tartalom, és filozófia vegyült, mindezt megtámogatták a macsó stílussal, meg a forradalmi látvánnyal - nagyon ütős recept, nem hiába volt nagy sláger a film anno. Ráadásul a jövőképe ugyan csak fikció, de a modern társadalom ciklikusan visszatérő rémképe a teremtményeitől, aktuálisan a gépektől való (jogos) félelem. Hogy mi lesz akkor, ha a robotjaink már tökéletesebbek lesznek mint mi és az élet legtöbb területén függetlenné válik az emberi munkaerő, tényező, bármi? A terminator is ezzel foglalkozott, a mátrix pedig továbbvitte a dolgot.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1032 Dátum: 2010. március 06. - 07:26:19 »
Az Összetörve c. sorozatból láttam pár részt, hát durva... :uhoh: Ilyen baleseteknél gondolja azt az ember hogy "ezeknek elment az eszük?!"

Nekem nem az a bajom ezekkel a trükkösökkel hogy csinálják a mutatványaikat de a balesetek nagy része a saját baromságuknak köszönhető. Pl az Összetörvébe volt egy srác aki végigcsúszott egy korláton majd leugrott róla, eddig szépen hangzik de a korlát vagy 3,5-4,5 m magasan volt a földtől... A barom végigcsúszott leugrott és a földetérésnél úgy dobott egy hátast hogy a tarkója orbitálisat koppant a betonon... Aki ilyen sztyupid koppanjon is keményen...
De van egy két srác akit sajnáltam. Egy bmx-es csávó csinálgatott egy trükköt, bemondta hogy ez azért durva így fel is veszi a sisakját (ész) de olyan peches volt hogy a csuklóját törte szilánkosra  :roll:

Evvan.  8) Összetörve rulez  ;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1033 Dátum: 2010. március 06. - 11:56:43 »

Ráadásul a jövőképe ugyan csak fikció, de a modern társadalom ciklikusan visszatérő rémképe a teremtményeitől, aktuálisan a gépektől való (jogos) félelem. Hogy mi lesz akkor, ha a robotjaink már tökéletesebbek lesznek mint mi és az élet legtöbb területén függetlenné válik az emberi munkaerő, tényező, bármi? A terminator is ezzel foglalkozott, a mátrix pedig továbbvitte a dolgot.

Már most is ez van. A film nem hagyja, hogy azt gondold majd a jövőben megölhetnke a robotok, nem áll meg itt. Amikor Neo és a szenátor Zion géptermében beszélgetnek, akkor kerek perec kimondja, hogy olyan szinten függenek (függünk) a gépektől és a létrehozott technológiától, hogy ha kikapcsolnánk meghalnánk. Gondolj bele: Ma jelenleg olyan szinten ki van szipolyozva a termőföld (a vetésforgós gazdálkodás hiánya miatt), hogy csak műtrágyával képes benne megteremni a gabona. A műtrágya pedig kőolajból van. Ha kikapcsilnánk az olajkutakat (vagy elfogy az olaj) akkor kenyér sem lesz és több milliárd ember egyszercsak éhenhalna.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1034 Dátum: 2010. március 06. - 12:24:43 »
Így van. Nagyon régi "trükk".
Milyen régi? másképp is találkoztál már ezzel?
Szinte minden bűvész elsütötte ár TV-showban, szóval igen, már találkozhattál vele.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1035 Dátum: 2010. március 06. - 12:25:48 »
Tényleg elég durva esetek voltak ebben a videóban. Főleg amikor dühből a srác rálépett a deszkájára, és a leszakadó darab eltalálta.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #1036 Dátum: 2010. március 06. - 12:41:06 »
Aki ilyen sztyupid koppanjon is keményen...
Ezt mondjuk nehéz elmagyarázni annak aki még soha nem próbálta....
Nem értem, hogy miért bolond az, aki bepróbál egy ilyen trükköt? Csak így tud fejlődni, ha mindig más és más dolgokat próbál ki és gyakorolja, és igen ebben sokszor benne vannak az esések, néha durvák, néha 1-2 karcolás. A vicces az , hogy néha a védők miatt esik el az ember, mivel rendesen tudja akadályozni a mozgásban, a koncentrálásban. Pl. én is csak csuklóvédőt meg sípcsontvédőt használok, az ugrásoknál néha térdvédőt, de  a csúszkálásnál a térdvédő már jelentős akadály. De ha így nézed egy rakat sportban és a cirkuszban is csak bolondok vannak, hiszen azokban is jelentős a megsérülés esélye. ;)

Tényleg elég durva esetek voltak ebben a videóban. Főleg amikor dühből a srác rálépett a deszkájára, és a leszakadó darab eltalálta.

Nem egy ilyet láttam már előben is. ;D Habár általában nem találta el őket a deszka.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1037 Dátum: 2010. március 06. - 13:04:58 »
Már most is ez van. A film nem hagyja, hogy azt gondold majd a jövőben megölhetnke a robotok, nem áll meg itt. Amikor Neo és a szenátor Zion géptermében beszélgetnek, akkor kerek perec kimondja, hogy olyan szinten függenek (függünk) a gépektől és a létrehozott technológiától, hogy ha kikapcsolnánk meghalnánk. Gondolj bele: Ma jelenleg olyan szinten ki van szipolyozva a termőföld (a vetésforgós gazdálkodás hiánya miatt), hogy csak műtrágyával képes benne megteremni a gabona. A műtrágya pedig kőolajból van. Ha kikapcsilnánk az olajkutakat (vagy elfogy az olaj) akkor kenyér sem lesz és több milliárd ember egyszercsak éhenhalna.
Mármint hol nem használnak vetésforgót? Ha otthon kimegyek az utca végére, a volt tsz földjein minden nyáron más növényt látok. Esetleg a pici, egy növényre szakosodott egyéni gazdálkodásokban, de azok szerintem úgyis életképtelenek. (Többek között ezért tartom felháborítónak a gazdatüntetéseket.)

Az olaj meg nem fog egyszer csak elfogyni, hanem a csökkenés miatt az egekbe szökik az ára, így kénytelenek leszünk alternatív energiaforrásokra átállni. Ha nem lenne általános a szűklátókörűség és a nagyképűség, már rég megtehettük volna.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1038 Dátum: 2010. március 06. - 13:10:24 »
Idézet
Ha nem lenne általános a szűklátókörűség és a nagyképűség, már rég megtehettük volna.
Nem ez az oka. A pénz az oka.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1039 Dátum: 2010. március 06. - 13:12:35 »
A rövid távú haszonszerzés miatti ragaszkodás az olajhoz nem szűklátókörűség?