Szerző Téma: Y, az utolsó férfi  (Megtekintve 335926 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Vertigo
« Válasz #420 Dátum: 2010. március 29. - 14:34:05 »
Ha jól emlékszem, korábban a 48 oldalas kiszerelés is (többek között) emiatt bukott el.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #421 Dátum: 2010. március 29. - 14:50:16 »
A 48 oldalas a gerinc miatt bukott el, mert arra nem lehetett kellő vastagságú gerincet rakni, de ahogy a Vadász esetében is láttuk, egy kicsit vastagabbnál már nem gond.

Én úgy emlékszem, hogy az oldalszámcsökkenés nem csökkentette a költségeket arányosan, mert a jogdíj meg ilyenek ugyanolyan sok maradt. Akkor már jobb, hogy egyszerre több oldal van egy kötetben, akkor egy oldalra nézve a költség kevesebb.
Olvasói szempontból természetesen jobb a több oldal, de kiadói szempontból nem mindegy. Ezért kellene kiszámolni ezt a lehetőséget is, mert lehet, hogy nem lesz feleannyi az ára a kötetnek, de ha sikerülne így 2000 forintra lefaragni, akkor az sokkal jobban kijönne, mert minél olcsóbb egy könyv, annál biztosabb, hogy megveszik. Ezt igenis figyelembe kell venni egy olyan válságban, mint a mostani. Főleg, hogy így nagyobb rá az esély, hogy jobban fog fogyni, és hogy nem lesz alapból bukta a kötet.

venom75

• Pókfej
« Válasz #422 Dátum: 2010. március 29. - 14:50:34 »
Végigolvasgattam az összes hozzászólást , tényleg elgondolkodtam , lehet , hogy én nem vagyok az a nagy fan , de ha befizetek és ugyebár megveszem a kötetet kifizetek 7000ft egy könyvért amit majd egy év elteltével más 750 ft-ért vesz meg. Én mindig hozzájárultam a kiadásokhoz azzal , hogy nem leárazottan hanem börzén megjelenéskor vettem meg a Kingpin kiadványokat teljes áron. Engem az is sokkol , és ezen is elgondolkodom érdemes-e ezt csinálnom , mivel várok néhány börzét és töredéké megkapom ugyanazt a könyvet. Nekem is pénz az pénz, ezzel az erővel közvélemény kutatást kellene végezni mit is szeretnénk megjelentetni és limitált példányba kiadatjuk azt. Én Tomival is egyetértek , tényleg ne bukjon rajta , de srácok ne erőltessük már azt ami eddig sem ment.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #423 Dátum: 2010. március 29. - 14:58:56 »
És ezzel Venom meg is mondta amire sokan már így vagy úgy de finoman utaltunk. A képregénynek elvileg egy értékálló dolognak kell lennie. Én is ezért mondtam, hogy úgy benne lennék, ha a korábbi kötetek árát visszaemelnéd Tomi, mert az tényleg pofátlanság, ha valaki úgy veszi meg a könyvet, hogy szépen kivárja amíg a béka segge alá nem megy az ára, míg mások tisztességesen megveszik rendes áron. Az ember alaptermészete hogy rendkívül genyó, és biztosra veszem, hogy rengetegen kivárnák az árcsökkenést, de ez azt is jelentené, hogy megbukik a kötet, mert az a pár ember, aki rendes áron megvenné, nem termeli ki, nem is képes kitermelni annyi nyereséget, hogy legalább annyi befollyon mint a befektetett összeg. 

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #424 Dátum: 2010. március 29. - 15:17:12 »
Az árcsökkentés ellen felszólalni? :stupid: Marketing alapok, kifutott termékek. ;D Ettől függetlenül Bennek és Venomnak teljesen igaza van, szerintem is kár olyat erőltetni, amire nem igazán van igény. De, ha esetleg összejön a kiadáshoz szükséges összeg, akkor talán jó lenne, ha CSAK azok kapnának rá kedvezményt, akik beszálltak a kiadási költségbe.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #425 Dátum: 2010. március 29. - 15:21:55 »
Az árcsökkentés ellen felszólalni? :stupid: Marketing alapok, kifutott termékek. ;D

Jó tudom, hogy érdekesen veszi ki magát a dolog, de gondolkodj az én fejemmel. Az állandó és drasztikus árcsökkenés miatt a gyűjtemények értéke ahelyett, hogy nőne, lassan lófaszt sem ér. Hülye a példa, de mi lett volna, ha a siker ellenére az Amazing Fantasy 15. ára mára dollár tízezrek helyett 1 cent lenne.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #426 Dátum: 2010. március 29. - 15:56:16 »
Ebben igaza van Bennek teljesen, én sem értettem soha ezeket a túlzott árzuhanásokat. 750 ft manapság nem is pénz... 3 üveg sör.  ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #427 Dátum: 2010. március 29. - 16:12:33 »
Kaine oldaláról érthető a dolog. Még mindig többet ér vele, ha 750-ért megveszik 3-an valamelyik Vertigot, mintha 1500-ért nem venné meg senki. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy ha ne lettek volna ilyen leárazások, olyan nagy lenne a bukta, hogy lehet, hogy a következő évi kötetekből nem 4-6, csak kettő jelenne meg ténylegesen.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #428 Dátum: 2010. március 29. - 16:13:57 »
Én még nagyon gondolkozok, hogy adjak e bele pénzt.

venom75

• Pókfej
« Válasz #429 Dátum: 2010. március 29. - 16:16:22 »
Teljesen igazad van , mentsük a menthetőt , azért írtam , hogy megértem őt is én is így csinálnám biztosan.Neki is minden forint számít.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #430 Dátum: 2010. március 29. - 16:19:12 »
Kaine oldaláról érthető a dolog. Még mindig többet ér vele, ha 750-ért megveszik 3-an valamelyik Vertigot, mintha 1500-ért nem venné meg senki. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy ha ne lettek volna ilyen leárazások, olyan nagy lenne a bukta, hogy lehet, hogy a következő évi kötetekből nem 4-6, csak kettő jelenne meg ténylegesen.

Bocsáss meg de ezzel én nem értek egyet. Azzal, hogy egy bukásra érett kiadvány árát lecsökkentette nem azt érte el, hogy többen veszik az adott dolgot, hanem megásta vele a könyvei sírját, mert mint ahogy azt fentebb elmondtam, egy olyan kiadó, aki minden könyve árát idővel lenyomja, az azt éri el, hogy a megjelenés idején egyre kevesebben fogják venni a könyveit, és inkább kivárásra játszanak. Ez pedig egyenes úton ismételten csak buktához vezet, mert az alacsony ár miatt nem termeli ki a folytatáshoz szükséges tőkét.  
De én is szeretném, ha ez a kezdeményezés megoldást jelentene - de nézzük a dolgot a maga realitásában - nem fog.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #431 Dátum: 2010. március 29. - 18:40:42 »
MOndjuk ebben is van valami, de akik erre játszanak a vertigo-kon kívül is, beszopják, mert még ha az utolsó kötetek nem is olyan sikeresek, urambocsá, veszteség lesz rajtuk, biztosan nem akkora a hasalás, mint a Vertigo-kon.
Akinek van egy kis esze, és arra játszik, hogy lemenjen a kötetek ára, akkor éppen arra is lehet esze, hogy azoknak azért ment le annyira, mert nem fogy, és mondjuk egy Káosz-nak, vagy ilyesminek meg azért nem közelítette meg még az akciós ára sem ezeket az összegeket, mert van kereslet.

Nyilván az nem működik, hogy minden kötetet a megjelenés után egy évvel baromira leakciózunk. Szerintem Tomi se hülye, ezt ő is tudj. ilyen egyébként csak a Vertigoknál volt és talán ez másnak is feltűnik.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #432 Dátum: 2010. március 29. - 18:44:36 »
ilyen egyébként csak a Vertigoknál volt és talán ez másnak is feltűnik.

Nézd meg a főoldalt. 20-30-40%-os árengedmények. Tudom én hogy semmi jogom beledumálni, de ez akkor is rengeteg.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #433 Dátum: 2010. március 29. - 20:59:43 »
ilyen egyébként csak a Vertigoknál volt és talán ez másnak is feltűnik.

Nézd meg a főoldalt. 20-30-40%-os árengedmények. Tudom én hogy semmi jogom beledumálni, de ez akkor is rengeteg.

Nyilvánvaló, hogy azért kell Kaine-nek nagyobb akciókat adnia, hogy Tőle vásároljanak.
Az Alexandra és Bookline is tud 20-30%-os árengedményt adni. Nem mindenkinek jut eszébe innen vásárolni.
Legalább ha innen vesznek, nagyobb engedménnyel, akkor nem a 2 előbb említett nagy "cég" vagy mit tudom én mi
jár jól....
Gondolj csak bele. A könyvek árából 20%-ot elengednek, s még utána rajta van az ő haszon-kulcsuk is!!!
Kaine majd megmondja, hogy az mennyi is.

Annyiban azonban igazat adok Neked, hogyha összejön a 100 ember, akkor Kaine ne csökkentse az Y árát!!!
Tehát aki meg akarja venni, akkor az a börzés árnál ne tehesse olcsóbban!!!
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 29. - 21:02:39 írta D-TOX »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #434 Dátum: 2010. március 29. - 21:29:00 »
Viszont csak ötlet szintjén, mi vollna a helyzet, ha kisebb terjedelemmel jönne ki a következő könyv? Értem ez alatt, hogy nem 5 szám lenne benne 120 oldalon (bár fogalmam sincs, hogy hogyan jött ki neked 5 történet 120 oldallal, mert ha a borítókat levesszük, akkor is éppenhogy 100 felett lenne az oldalszám), hanem 3 szám lenne benne kb 70 oldallal.
Emlékszel arra a szavazásra valahol itt? "Y 48 oldalon 2000 ft-ért?" Csúnyán megbukott, mindenki drágállotta.
Hogy érted azt, hogy éppen hogy csak 100 felett lenne az oldalszám?  :D 22 oldal x 5=110. Borítók nélkül. Lehet különben, hogy kiférne 112 oldalra is különben.
Idézet
Végigolvasgattam az összes hozzászólást , tényleg elgondolkodtam , lehet , hogy én nem vagyok az a nagy fan , de ha befizetek és ugyebár megveszem a kötetet kifizetek 7000ft egy könyvért amit majd egy év elteltével más 750 ft-ért vesz meg.
6400. Egy év elteltével egészen biztosan nem lesz 750 ft, hiszen már 3 év eltelt a Vertigo kiadása óta. A rendkívüli akció igazi célja az, hogy megismertesse a Vertigo sztorikat minél több emberrel, vagyis mondjuk úgy, hogy "beágyazzon" a későbbieknek. Annak idején tisztában voltam vele, hogy tök ismeretlen képregényekért az a 2500-as ár nem kevés, hiszen tiszta lutri. Nézd meg, hogy a többi képregények közel nem ennyire olcsók, csak ez.
Bennek is mondom, hogy ne utalj mindig a főoldali árakra, illetve de igenis arra kéne, de te a börzés akciókra utalsz vissza. Csak ott volt 750 a Vertigo. A főoldalon továbbra is 1600 körüli az ára.  ;) Minden üzletben vannak időszakos akciók, most a börzére időzítettem többet egyszerre, mert a Fesztiválon egyáltalán nem lesznek. Az pedig mindig benne van a pakliban, hogy a régebbi dolgok olcsóbbak. Ez tény, és több éves rutin, ezt valaki vagy elfogadja, vagy nem. A Semictől is meg lehetett venni 500 ft-ért a régebbi számokat, amik 1-2 évesek voltak. Bármilyen üzletbe mész be, ha megjelenik egy újabb termék, vagy márka, az előző olcsóbb lesz - még az autók esetében is. Ha valakinek megéri várni 2 évet arra, hogy legyen egy akció, az úgyis olyan, hogy rendes áron sose vette volna meg, mert nem igazán érdekli a dolog, ha addig képes volt rá várni.
Idézet
A képregénynek elvileg egy értékálló dolognak kell lennie. Én is ezért mondtam, hogy úgy benne lennék, ha a korábbi kötetek árát visszaemelnéd Tomi, mert az tényleg pofátlanság, ha valaki úgy veszi meg a könyvet, hogy szépen kivárja amíg a béka segge alá nem megy az ára, míg mások tisztességesen megveszik rendes áron. Az ember alaptermészete hogy rendkívül genyó, és biztosra veszem, hogy rengetegen kivárnák az árcsökkenést, de ez azt is jelentené, hogy megbukik a kötet, mert az a pár ember, aki rendes áron megvenné, nem termeli ki, nem is képes kitermelni annyi nyereséget, hogy legalább annyi befollyon mint a befektetett összeg. 
A képregény értékálló, de igazi értéke mindig akkor lesz, ha már kifutott az első nyomás. Ha már nehéz hozzájutni. Sajnos eddig könyveknél ilyen kevés van, de a Káoszból éppen most rendelt az Alexandra még 100-at, és nem bírok vinni nekik, mert csak 4 van. Annak például várható, hogy megy majd fel is az ára.
Sajnos a másikban sok igazság van. Bár nem hiszem, hogy túl sokan várnának vele, de én is olvastam már olyan hsz-t, hogy nem veszik meg, amíg nem jön ki még 1-2 kötet, hogy lássák, hogy megmarad-e a sorozat. És nem fogják fel, hogy éppen őmiattuk dől be. De nem gond. Ha összejön az a 100 ember, majd nekik folytatjuk kis példányszámban valahogy. Csak nekik, és akkor lesz értéke a sorozatnak.
Idézet
De, ha esetleg összejön a kiadáshoz szükséges összeg, akkor talán jó lenne, ha CSAK azok kapnának rá kedvezményt, akik beszálltak a kiadási költségbe.
Azt nem tudom megtenni, mert akkor nem tőlem veszik meg, hanem a bookline-tól, aki ad kedvezményt 10-15%-ot. Ellenben azt megtehetem, hogy akik előfizettek, azoknak még olcsóbban adom majd, mint másoknak. Ez a minimum.  ;)
Idézet
Hülye a példa, de mi lett volna, ha a siker ellenére az Amazing Fantasy 15. ára mára dollár tízezrek helyett 1 cent lenne.
Amit az előbb írtam: csak az első nyomásnak nagy az értéke. És eltelt 50 év. 1964-ben még biztos túrót sem ért az AF 15 se.
Idézet
Erre gondoltam az előbb. A webshopban 20% az általános.
Idézet
A könyvek árából 20%-ot elengednek, s még utána rajta van az ő haszon-kulcsuk is!!!
Kaine majd megmondja, hogy az mennyi is.
Az Alexandra 50%-ot vesz le, a Libri 58%-ot, a Lira 55%-ot. Az 576 a legjobb, 45%-ot.
Idézet
Tehát aki meg akarja venni, akkor az a börzés árnál ne tehesse olcsóbban!!!
Ezt foggal-körömmel tartani szeretném.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #435 Dátum: 2010. március 29. - 21:34:17 »
Bennek is mondom, hogy ne utalj mindig a főoldali árakra, illetve de igenis arra kéne, de te a börzés akciókra utalsz vissza. Csak ott volt 750 a Vertigo. A főoldalon továbbra is 1600 körüli az ára.  ;)

Most nem a kötekedés miatt, de a webshopodban a Vertigo-kat 1000 Ft per darab áron vesztegetik. Ami azért már sokkal közelebb van a börzés kedvezményes árhoz, mint az 1600-hoz.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #436 Dátum: 2010. március 29. - 21:47:42 »
Tényleg, elnéztem valamit, bocsi. Utoljára 1200 volt darabja, csak most a webshop létezése óta ennyi.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #437 Dátum: 2010. március 29. - 21:48:11 »
Emlékszel arra a szavazásra valahol itt? "Y 48 oldalon 2000 ft-ért?" Csúnyán megbukott, mindenki drágállotta.
Igen, a 48 oldalért relatíve sok a 2000, ezért kellene valahogy úgy kihozni, hogy 70 oldal legyen 2000 körül. Ha ez megoldható lenne, akkor szerintem nem lenne gond.
Egyébként arra nem gondoltál még, hogy pl az Y esetében a minőségből visszább venni egy picit? Például nem olyan fényes lapra nyomni, hanem egy kicsit olcsóbbra. Manapság minden gyártó így igyekszik tartani az árait, hogy nem az áron emel, hanem a minőségből vesz vissza egy kicsit. Mert szerintem, ha ezen tudnál spórolni, akkor szintén jobb esély nyílna arra, hogy megtérüljön a könyvbe fektetett pénz.
Ezek (az oldalszám és a minőség csökkentése) mind olyan tényezők, amiket nem ártana figyelembe és fontolóra venni. Lehet, hogy ezekkel lejjebb lehetne redukáláni a bukta esélyét.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #438 Dátum: 2010. március 29. - 21:50:18 »
Tudjátok mi az igazán érdekes? A Vertigo folytatása még meg sem jelent, sőt jóformán még a tervezete sincs meg, de máris bukásként könyveljük el.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #439 Dátum: 2010. március 29. - 21:54:41 »