Szerző Téma: Alkotók  (Megtekintve 426615 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Kanaszta

• Pókfej
Re:Alkotók
« Válasz #900 Dátum: 2013. június 05. - 00:34:54 »
Nagyon ügyesek vagyok, írtó sok munka van benne! A régi Heroes videókra emlékeztet, aranyos kis film! Gratulálok az eredményhez!

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #901 Dátum: 2013. június 05. - 00:37:49 »
Nekem a Diablo 2 ugrott be róla :)
Tejet kérek! Csokisat!

Ju

• Pókfej
« Válasz #902 Dátum: 2013. június 05. - 00:44:33 »
Köszi! :)

írtó sok munka van benne!
Hú, rengeteg... *megtörli a homlokát* de ránézek és imádom. :D Írtó nagy élmény volt vagy 100 emberrel együtt nézni a vásznon. :)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #903 Dátum: 2013. június 05. - 00:46:44 »
Azt meghiszem!

Már a 2D animáció is leizzaszt pedig egy fél perces kis filmről van szó amit most csinálnom kell, ez ráadásul 3D :O

Ju

• Pókfej
« Válasz #904 Dátum: 2013. június 05. - 00:50:19 »
Nem csodálom, fél percet is épp elég munka leanimálni...

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #905 Dátum: 2013. június 05. - 10:55:44 »
Nem rossz. A stáblistán még van mit optimalizálni, angolul ez optimization. :)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #906 Dátum: 2013. június 05. - 11:12:49 »
És próbáltok vele valamit? Elküldeni valami fejlesztő céghez, vagy hasonló, hátha kaptok tőlük valami melót? :) Az érzést ismerem, ilyen volt, amikor az én Silent Hill filmemet vetítettük le az egyik Fesztiválon nagyvásznon. :)

Ju

• Pókfej
« Válasz #907 Dátum: 2013. június 05. - 12:16:02 »
optimization. :)

Oh, basszus tényleg... pont az angollal égek be  :stupid:

És próbáltok vele valamit? Elküldeni valami fejlesztő céghez, vagy hasonló, hátha kaptok tőlük valami melót? :)

Innentől a főiskola kapásból ezzel fog virítani, amikor a tehetséges hallgatókkal reklámozhatja magát, tehát egy elég jelentős publicitást kapunk alapból. Nem csak a filmnek, hanem magunknak is, ami elég gyakran vezet gyakornoki vagy főálláshoz. :) Szóval, ha ismernek és kedvelnek, akkor segítenek neked állást szerezni, ami azért elég király tud lenni.
Konkrétan csapatként nem küldjük ki, hanem mindannyiunk referenciái között ott lesz, amikor önéletrajzot küldünk. Valami ilyenre gondoltál? :)

Idézet
Az érzést ismerem, ilyen volt, amikor az én Silent Hill filmemet vetítettük le az egyik Fesztiválon nagyvásznon. :)
*bólogat* :bravo:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #908 Dátum: 2013. június 05. - 12:29:18 »
Igen, ilyenre. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #909 Dátum: 2013. június 05. - 12:57:31 »
Tényleg jópofa kis film. Valóban nagyon sok meló lehetett. Klassz, hogy pár darabját már korábban is láttuk (pl. kard).

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #910 Dátum: 2013. június 05. - 13:01:16 »
Kircsi lett nagyon. :D Gratu a győzelemhez. ;D

Klassz, hogy pár darabját már korábban is láttuk (pl. kard).

Jaja. Már csak az X-Winget kellett volna beúsztatni a háttérben. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Ju

• Pókfej
« Válasz #911 Dátum: 2013. június 05. - 13:05:07 »
Köszi :D

Klassz, hogy pár darabját már korábban is láttuk (pl. kard).

Tökjó, hogy pont ezt említed. :) Igazából kapóra jött, hogy volt, mert mindenkinek tetszett és kevés volt az időnk, így egyszerűbb volt recycle-olni a már ismert kardot. :)

Jaja. Már csak az X-Winget kellett volna beúsztatni a háttérben. ;D

Valamit hagynunk kell a következő évre is... :lol:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #912 Dátum: 2013. június 05. - 13:14:12 »
Akkor lesz SW kisfilm? :oh: ;D
Amúgy elképzeltem, ez a videó fél perces volt, mire végzősök lesztek, már igazi Pixar-kisfilmet csináltok majd. ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #913 Dátum: 2013. június 05. - 13:20:52 »
Hát, még nem tudjuk, hogy pontosan kivel, mikor és mi lesz a következő... :D egyelőre örülünk, hogy hazaérve nem az az első dolgunk h leülünk piszkálni a filmet. ;) Tervek persze, vannak, meg "folynak az egyeztetések".  8) :lol:

Amúgy elképzeltem, ez a videó fél perces volt, mire végzősök lesztek, már igazi Pixar-kisfilmet csináltok majd. ;D

Fél? :D Nézd meg jobban, csak az én részem fél perces. ;)
Azért a Pixar-minőséghez Pixar-méretű munkaóraszám kell. ;) Nekünk meg azért még van pár dolgunk mellette. ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #914 Dátum: 2013. június 05. - 13:45:00 »
"folynak az egyeztetések".  8) :lol:
Ez olyan diplomatikus. ;D
Idézet
Fél? :D Nézd meg jobban, csak az én részem fél perces. ;)
Bocsi, rosszul emlékeztem. :cavinton: :-[

Azért a Pixar-minőséghez Pixar-méretű munkaóraszám kell. ;) Nekünk meg azért még van pár dolgunk mellette. ;)
Persze, tudom amúgy. :) Ha jól emlékszem, Fb-n írta is egy ismid, hogy 4 hónap munkátok van ebben a videóban...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #915 Dátum: 2013. június 05. - 19:05:40 »
"Ismid".   ;D

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #916 Dátum: 2013. június 05. - 21:01:35 »
Jó a videó, van benne fantázia. Nagy gratu a győzelemhez!

Ju

• Pókfej
« Válasz #917 Dátum: 2013. június 05. - 22:17:14 »
Jó a videó, van benne fantázia. Nagy gratu a győzelemhez!
Köszönöm :)

"Ismid".   ;D
Ezt már annyiszor láttam Tomtól, hogy fel sem tűnik :D

Arra egyébként kíváncsi lennék, szerintetek miről szólt a film? Mi történt benne? Vajon hogyan aránylik ahhoz, amit el akartunk mondani?

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #918 Dátum: 2013. június 06. - 21:13:51 »
"Ismid".   ;D
Az emberi lustaság értelmet ad a rövidítéseknek. ;D

Arra egyébként kíváncsi lennék, szerintetek miről szólt a film? Mi történt benne? Vajon hogyan aránylik ahhoz, amit el akartunk mondani?
Na, senki nem meri elkezdeni? ;D Akkor kezdem én. :D De előre szólok, hogy a szimbolista költők verselemzéseivel is mindig hadilábon álltam - vagyis inkább a tanárnénivel álltam hadilábon arról, hogy mit jelentenek a versek. :hehe:

Én kettős mondanivalót véltem felfedezni a filmben, az egyik nyilvánvalóbb és egyszerűbb, míg a másik picit mélyebb.

Az első mondanivaló az, amiről maga a film is szól, azaz az első fele egy fantáziavilág, és a második része a valóság. Tulajdonképpen két gyerek játszik, az egyikük királynőnek képzeli magát, a másik nemes lovagnak, és a "királyné" egy bottal lovaggá üti a "lovagot". Ennek a valóságnak a leképezése a videó első fele, a fantáziavilág, vagyis tulajdonképpen a videó első fele arról szól, hogy a gyerekek a fantáziájukban hogyan képzelik el azt, amit játszanak. Vagyis a mondanivaló az, hogy jó dolog időnként elrévedezni egy fantáziavilágban, a képzeletünk az élet leghétköznapibb dolgait is megszínesítheti. Jó néha álmodozni, használni a fantáziánkat. Tulajdonképpen az egész videóról a gyerekkorom egyes emlékei ugrottak be, amikor a haverokkal a telkünkön bunkert építettünk, és a botok meg faágak lőfegyverek vagy kardok voltak számunkra; hol nindzsásat játszottunk, hol kommandósat. ;D

A második, mélyebb mondanivaló közvetlenül a lovaggáütős jelentre vonatkozik: a királyné lovaggá üti a lovagot, ami annak a szimbóluma, hogy a férfi elnyeri a nő tiszteletét és megbecsülését - ezután összeomlanak a háttérben látható páncélok, ami azt jelképezi, hogy leomlik a nő és a férfi közötti "fal", vagy ha úgy tetszik, a "páncél" amit a nő visel, hogy megvédje magát a lelki sérülésektől, azaz a nő megnyílik a férfi előtt, és a bizalmába fogadja. 

Illetve most eszembe jutott egy harmadik megközelítés is, amely szerint az egész film a reinkarnációról szól. Ebben az esetben a királyné és a lovag reinkarnációi a videó második felében játszó gyerekek. Bár ez túl egyszerű magyarázatnak tűnik. ;D
« Utoljára szerkesztve: 2013. június 06. - 21:15:53 írta Tom Fireheart »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #919 Dátum: 2013. június 07. - 08:18:00 »
Illetve most eszembe jutott egy harmadik megközelítés is, amely szerint az egész film a reinkarnációról szól. Ebben az esetben a királyné és a lovag reinkarnációi a videó második felében játszó gyerekek. Bár ez túl egyszerű magyarázatnak tűnik. ;D
Ez a legjobb. :bravo:
This is a joke. A real practical Joke.