Szerző Téma: Alkotók  (Megtekintve 441840 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
Re:Alkotók
« Válasz #1980 Dátum: 2016. október 22. - 21:22:44 »
54 éves korában elhunyt Steve Dillon, a Megtorló, és Prédikátor képregények rajzolója. Nyugodjék békében, ezzel a képpel emlékeztem meg róla.

Ez most kicsit letört. :'(

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #1981 Dátum: 2016. október 22. - 21:58:10 »
Nyugodj békében . :( .
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1982 Dátum: 2016. október 23. - 07:57:56 »
Kár érte. Bár nekem túlzottan nem jött be a rajzstílusa, de attól még nagy veszteség ő is a képregényvilág számára.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1983 Dátum: 2016. október 23. - 18:23:28 »
Leginkább a DC-nek dolgozott, The Preacher, Hellblazer.....
A Marvelnél is elkövetett pár Megtorlót.

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #1984 Dátum: 2016. november 13. - 13:40:13 »
A Mondo megint alkotott valami egyszerű, de nagyszerűt. :ohmy:

További képek: Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage

Ha gyűjteném a bakeliteket, simán befizetnék, nagyon szépek.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1985 Dátum: 2016. november 21. - 23:22:45 »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1986 Dátum: 2016. november 22. - 10:51:44 »
Jóóójójóó!! ;D

BuB

• Pókfej
« Válasz #1987 Dátum: 2016. november 28. - 14:30:30 »
Sziasztok!
Volna itt olyan emberke, aki a gépen (Ps-ben) húzna ki a rajzát a bézier tollal?
Mostanában vettem észre, hogy ilyen pixeles marad a széle  a cuccnak... (Csodanőci jobb és bal vállán látszódna a problémám...)
Járt már így valaki? 200 %-ra mindig felnyomom az alapot és vastagabb brusht használok, de valahogy akkor is ilyen marad... ennél vastagabbat meg már nem szeretnék használni...

SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #1988 Dátum: 2016. november 28. - 15:13:55 »
Én sokszor használom a beziert, ha nagyobb egyenletes vonalakat akarok húzni. Megnyugtatlak, ez a kép ebben a méretben tűéles, és a rajz is nagyon jó lett.

Egyébként ez az alap felbontás, amiben dolgoztál, vagy ez le van már kicsinyítve?
Ha ez a normál méret, akkor szerintem nagyobb méretben kéne dolgoznod, én 5 és 9 pixeles vonalakat szoktam használni, esetleg 4 de az nálam a nagyon vékony vonal.
A legtöbb képemet 2598 pixel szélesben rajzolom, és utána csökkentem le 900 pixel szélesre, ha netre töltöm fel. De összességében mindig 300 dpi felbontásban dolgozz.

Ez szintén bézierrel kihúzott rajz:
http://peterszebeni.deviantart.com/art/Witch-645154966?ga_submit_new=10%253A1480342528&ga_type=edit&ga_changes=1
Ez digi tollas szabad kézi rajz:
http://peterszebeni.deviantart.com/art/Crow-Eats-Heart-645802574?q=peterszebeni%2F41912195&qo=0

Na most nézem a saját rajzoknál, ha nagyon vékonyak a vonalak, akkor maga a monitor is okozhatja ezt a hibát, mivel ilyenkor a monitoron látott egy pixel a valóságban már vékonyabb.
Pl. a Witch rajzomon a seprűn jól látszódik, ha kis méretben nézed.
« Utoljára szerkesztve: 2016. november 28. - 15:29:28 írta Todd »

BuB

• Pókfej
« Válasz #1989 Dátum: 2016. november 29. - 11:16:16 »
Oh, váó, az a varjú nem semmi kis meló lehetett... Nagyon impozáns  :o

Nop, az alap mérete 1900 pixel körüli, olyankor dupla méretűre nagyítom fel és úgy huzom ki 8 9-es nagyságú brushhal.

Mondjuk a Brushom se normális, mert igyekeztem vmi comicsos mangás brush inket keresni. Annyira nem szeretem ha túl vastagok a vonalak, mert pölö sima egy vonalas rajzolásnál nagyon furán néz ki az a vastag vonal.  ;D

Te/ti esetleg milyen Brush használtok kihúzásra?

Köszi az infókat.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1990 Dátum: 2016. november 29. - 11:51:45 »
Akkor a képvéret és a vonalvastagság jó. Szerintem ez lesz itt a gond, hogy ebben a felbontásbanaz egy pixel már kisebb mint a monitoron látott egy pixel. Nyomtatásban nem lenne ilyen.
Én amúgy teljesen átlagos brushokat használok, csak a vonalvastagsággal és a színnel áttetszőséggel játszom.

BuB

• Pókfej
« Válasz #1991 Dátum: 2016. november 29. - 13:14:28 »
No egen.... én vmi olyan Brusht akarnék, aminél nem kellene a mérettel/vastagsággal variálni, képről képre.  ;D
Valahogy nekem az alap sima brush-nál nem reagál a nyomás szimulálására... hiába van bepipálva... ezért kerestem végül más brusht... nem szerettem, hogy olyan kerek a vége kihúzás után egy sima vonalnál...

Tutorialokban olyan szépen elszórakoznak velük, de pont a beállításokat nem lehet látni...

Todd

• Pókfej
« Válasz #1992 Dátum: 2016. november 29. - 13:36:33 »
Az akkor valszeg driver hiba.
A PS alapból tudja a nyomás érzékenységet, nem kell hozzá beállításokban bíbelődni. Így ha szabad kézzel rajzolsz, egy ecset mérettel lehet sokféle vastagságot csinálni.
Ha Bresierrel húzol ki rajzot, akkor előtte menj be a Brushes menübe, és ott állítsd be a Minimum Diametert mondjuk 30% körülre, így ha egy 9 pixeles vonallal húzod ki, akkor annak 3 és 9 pixel között fog változni a vastagsága.

BuB

• Pókfej
« Válasz #1993 Dátum: 2016. november 29. - 14:59:23 »
Hmhm, oks, köszi, ezt majd kipróbálom!

Todd

• Pókfej
« Válasz #1994 Dátum: 2016. december 08. - 12:08:32 »
A referenciamunka nem számít munkának? Attól h nem megrendelésre készül valami még lehet, hogy épp az a célja h megrendelést hozzon.
Szerintem egyértelmű, hogy az is célja ezekkel a videókkal (túl azon, hogy nyilván szereti a témát, ez látszódik), mivel nagyobb megosztást érhet el vele.
Épp ezért szerintem egy profi alkotó nem megrendelésre készült munkáit nem kezelhetjük külön, mivel ugyanúgy a portfóliója részét képezi. Sőt általában még jobban, mert a megrendelésre készült munkák egy nagy részét nem is oszthatod meg. Ha profi vagy, onnantól szerintem sincs olyan, hogy ez most a profi munkád, ez pedig a hobbi munkád, amit nem lehet profi mércével kritizálni, mert ez csak lelkesedésből készült.
Sőt az én esetemben a lelkesedésből készült hobbi munkák még most is nagyobb értékkel bírnak számomra, mint a megrendelésre készültek, ezért általában jobban is sikerülnek (és ugyanezt látom másokon is). Plusz nem mindig vagyok elégedett a megrendelő koncepciójával sem. Így lehet, hogy valamit publikálhatnék, de mégsem teszem, mert mondjuk hülyeségnek tűnik, hiába voltam érte jól megfizetve.

A hiperrealista festményekről meg rajzokról azt gondolom, hogy nem ad hozzá művészi tartalmat. Magas technikai tudásról és megfigyelőkészségről tanúskodik, már autisztikus szinten, amit a kitartás is alátámaszt, amivel végigrajzolják. Sőt láttam olyat, hogy nem "egyszerre fejlesztette" a rajz minden részét, hanem elindult balról jobbra és minden négyzetcentimétert kodolgozott azonnal. Mint egy nyomtató.
Sok embert maga a technika nyűgöz le, ami egyébként tényleg lenyűgöző, de ilyenkor mindig arra gondolok, hogy szívesen látnám egy ilyen alkotó úgy saját munkáját, amiben ő alakítja ki a kompozíciót, témát stb. (ez nem azt jelenti, hogy csinálja meg fejből, a tévhittel ellentétben!). Nem azért, mert azt hiszem, hogy úgy biztosan nem megy neki, mert ez hülyeség, hanem azért, mert számomra az képviseli a nagyobb művészeti értéket.
« Utoljára szerkesztve: 2016. december 08. - 12:23:37 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1995 Dátum: 2016. december 08. - 13:26:32 »
Szerintem is lenyűgöző egy ilyen munka és szíveseb kirakbám a falamra, ha ismerem az alkotót legalább egy találjozásból. És alá is írta nekem. ☺

Todd

• Pókfej
« Válasz #1996 Dátum: 2016. december 08. - 15:25:51 »
Ha így állunk, akkor kiwikipédiázhattad volna már egyből, és nem beszélek ennyi marhaságot :D
Hát a googli a barátunk. Mondjuk a video alapján önmagában is egyértelmű volt, hogy itt nem kezdőről van szó.
Ettől függetlenül megáll az, hogy egy ember csinálta ingyen, és nem fair összehasonlítás odatenni a világ legnagyobb animációs csapatainak legjobb projektjei mellé.
Hát egyik profi munkát a másik profi munkához mérni még mindig kevésbé degradáló, mint az udvaron focizgatáshoz. :lol:

Szerintem is lenyűgöző egy ilyen munka és szíveseb kirakbám a falamra, ha ismerem az alkotót legalább egy találjozásból. És alá is írta nekem. ☺
Én majd tuti szerzek valami dedikált munkát Szunyoghy Andrástól, ha már úgyis az óráira járok. Amúgy lenyűgöz az öreg, én mindig olyan finoman állnék hozzá a dolgokhoz, ez meg leül, vadul belerondít a rajzom közepébe, úgy, hogy mondjuk feketére satírozza a modell arcát, én sikítófrászt kapok, és végül mégis jobb lesz a végeredmény, mint előtte. :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2016. december 08. - 16:00:51 írta Todd »

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1997 Dátum: 2016. december 08. - 15:29:44 »
Magán órákat veszel, vagy hova jársz rajzolni ? valami rajkörbe?

Todd

• Pókfej
« Válasz #1998 Dátum: 2016. december 08. - 15:35:37 »
A Manzart óráira járok, ahol Karina is oktató. Hozzá mentem el egy nyílt napra segíteni, és akkor derült ki, hogy lehet Szunyoghy-hoz járni órákra, ráadásul munkahelyem mellett 5 percre van a műterem. Szóval jelentkeztem haladó kurzusra.
Először 3-4 alkalmon még csak tesztelt, kockológia, drapéria, csendélet stb, aztán úgy 5. alkalmon rátértünk az aktra, ami már minden téren sokkal izgalmasabb.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1999 Dátum: 2016. december 08. - 15:38:46 »
Én csak mostanában sok-sok évvel a művészei tanulmányaim után jöttem rá, hogy a rajz órán nem műalkotás készül hanem gyakorlás. Nem kell "sikítófrászt" kapni ha belerajzol valaki más. Le kell tojni az csak egy gyakorlat, aminek a segítségével majd egyszer megtanul az ember rajzolni. De emlékszem milyen önérzetesen álltunk a rajzainkhoz.

szerk:
Végre gép előtt vagyok és meg tudtam nézni a videót- És értem miért írtad ezt Todd:
...nem teljesen értem, ennek mi értelme. Vagyis zseniális tech demo meg minden, de nem mutat be semmi olyat, amit ne mutatott volna be a film jobban.
« Utoljára szerkesztve: 2016. december 08. - 15:43:26 írta VTomi »