Szerző Téma: Alkotók  (Megtekintve 436235 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Alkotók
« Válasz #2000 Dátum: 2016. december 08. - 15:45:43 »
Akkor én gyorsabb voltam nálad, nekem ez pár alkalom alatt leesett. ;D

Volt hogy hazafelé elhagytam egy aktot, de igazából ez nem is zavart annyira, mert úgysem a végeredmény a lényeg 8valaki biztos örült neki, legalábbis remélem :D), fél év múlva már amúgy se akarok majd rájuk nézni, inkább csak digitalizálom, kielemzem (valahogy sokkal jobban meglátom a hibákat monitoron, mint papíron), és utána nem is tudom, mi lesz ennek a rahedli rajznak a sorsa, szerintem el fogom ajándékozni őket. A lényeg úgyis az, hogy majd hogyan fogom tudni beépíteni az itt megszerzett gyakorlatot a munkáimba.

Plusz baromira lenyugtatnak engem ezek az alkalmak, mert A: rajz, és mert B: mégiscsak egy csinos fiatal meztelen lány áll, ül stb. az ember előtt pár méterre. ;D
Habár néha már eszembe jut, hogy érdekes lenne, eltérő alkatú modellt is rajzolni, mint pl. telt idomú hölgyet, vagy sovány szálkás izomzatú férfit. Mindkettőhöz teljesen más technikával kezdenék hozzá. De addig is amíg ugyanazokkal a modellekkel dolgozunk, lehet az eltérő rajtechnikákkal, stilizálással stb. kísérletezgetni. És azért ez így határozottan jobb, mint amire más rajziskolákban szoktak panaszkodni, hogy csak szottyadt öreg nénik és bácsik a modellek.
« Utoljára szerkesztve: 2016. december 08. - 15:50:26 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2001 Dátum: 2016. december 08. - 16:00:04 »

Plusz baromira lenyugtatnak engem ezek az alkalmak, mert A: rajz, és mert B: mégiscsak egy csinos fiatal meztelen lány áll, ül stb. az ember előtt pár méterre. ;D
Ez pedig a legtöbbünket épp hogy nem lenyugtatná.  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #2002 Dátum: 2016. december 08. - 16:03:08 »
Az első alkalom előtt nagyon ideges voltam és izgultam, de aztán közben minden ment magától. ;D
Ja és most az akt rajzolásról beszélek. :hehe:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2003 Dátum: 2016. december 08. - 16:10:40 »
Nálunk egyszer a (férfi)modell izgult annyira, hogy elmenekült. Első alkalom lett volna és nem bírta hogy egy kis csoport, főleg lányok nézik.
Nekünk csak az öreg nyugdíjasok jutottak, akik egy kis pénzért beültek. Nem is értem miért nem kerestünk mi egy kurvát. Egy fiatalt.  Aki csinos.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2004 Dátum: 2016. december 08. - 16:15:38 »
Nálunk egyszer a (férfi)modell izgult annyira, hogy elmenekült. Első alkalom lett volna és nem bírta hogy egy kis csoport, főleg lányok nézik.
Szegény biztos félt hogy a zavarának látható jelei lesznek. :lol: Női modelleket ez a veszély nem fenyegeti.
Amúgy nálunk is a csoport nagyrésze kb. fele fiatal 14-18 év közötti lányokból áll, aztán vagyok én, aztán egy erős generációs szakadék, és 3-4 tőlem jóval tapasztaltabb középkorú művész, akik már igazából nem tanulni járnak oda, hanem mert így van lehetőség modellről alkotni.
Nekünk csak az öreg nyugdíjasok jutottak, akik egy kis pénzért beültek. Nem is értem miért nem kerestünk mi egy kurvát. Egy fiatalt.  Aki csinos.
Nem is tudom ki mondta már, talán Koska Zoli, hogy ők kerestek és vittek is fiatal lányt, aki vállalta volna. De a tanár nem engedte, és leültette megint eléjük a szokásos visszeres öreg nénit.
« Utoljára szerkesztve: 2016. december 08. - 16:19:59 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2005 Dátum: 2016. december 08. - 16:47:18 »
Volt egy néni aki jó modell volt mert soha nem mozgott, csak a szemét kellett nagyon gyorsan lerajzolni, amikor egy pillanatra épp felébredt  :lol:

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #2006 Dátum: 2016. december 08. - 18:30:10 »
tök jó Peti, hogy jársz rajzolni tanulni. az elején én is izgultam, de szerintem ez egy természetes dolog ezen túl kell esni. azért is jó, ha változatos testalkatú modelleket rajzolsz mert egy idő után úgymond fejből berajzolsz olyan dolgokat amiket már ismersz a modellen és ennek nem ez a célja. nehéz látvány után tanulmány rajzot készíteni, baromi sok idő és gyakorlás kell hozzá. még nálad is látszódnak a képregényes karakter ábrázolási maradványok de jó úton jársz és az ott szerzett tudás később a hasznodra lesz !

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2007 Dátum: 2016. december 08. - 18:48:50 »
Úgy kell nézni a modelleket, mint a Westworldben a robotokat :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #2008 Dátum: 2016. december 09. - 08:35:39 »
Volt egy néni aki jó modell volt mert soha nem mozgott, csak a szemét kellett nagyon gyorsan lerajzolni, amikor egy pillanatra épp felébredt  :lol:
Ügyes lehetett, de akkor gondolom többségében ült. :lol:
azért is jó, ha változatos testalkatú modelleket rajzolsz mert egy idő után úgymond fejből berajzolsz olyan dolgokat amiket már ismersz a modellen és ennek nem ez a célja. nehéz látvány után tanulmány rajzot készíteni, baromi sok idő és gyakorlás kell hozzá.
Hát most két modellünk van, ráadásul eléggé hasonló alkatúak.
még nálad is látszódnak a képregényes karakter ábrázolási maradványok de jó úton jársz és az ott szerzett tudás később a hasznodra lesz !
Igen, az biztos. Az egyik modellel pont így is barátkoztam össze. Megkérdezte, hogy képregényeket rajzolok-e mert olyan képregényesek a rajzaim. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #2009 Dátum: 2016. december 21. - 12:07:33 »
Oké, habár még nincs vége az évnek (remélem most már sok minden nem fog történni...), de megcsináltam a szokásos évértékelő ábrámat, idén sem tétlenkedtem.

« Utoljára szerkesztve: 2017. január 09. - 16:28:37 írta Todd »

Todd

• Pókfej
« Válasz #2010 Dátum: 2017. január 09. - 16:27:21 »
Kis érdekesség, kinek melyik tetszik a legjobban?

Forrás: Jasen Smith
« Utoljára szerkesztve: 2017. január 09. - 16:29:27 írta Todd »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2011 Dátum: 2017. január 09. - 16:33:43 »
Részemről 1-2-3.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2012 Dátum: 2017. január 09. - 16:38:05 »
Nálam 1 és 3 de mostanában egyre gyakrabban figyelek fel rá, hogy mennyire érdekes és egyedi dolgokat lehet csinálni a 6-ossal.
Mondjuk szuperhős képregényhez nem igazán passzol szerintem sem, de az Outcast visszafogott monokróm színei nagyon tetszenek.

Vorador

• Rózsa
  • *
« Válasz #2013 Dátum: 2017. január 09. - 18:41:49 »
Airbrush és flat-style.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2014 Dátum: 2017. január 09. - 18:55:45 »
Nekem tetszik a 4,5 aquarell szerű hatása.
Az ilyeneket én is szeretem. Mint a Hegy. Vagy a Hellboy.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #2015 Dátum: 2017. január 09. - 19:17:23 »
Az airbrush és a flat-style.  8)

balogh44

• Thanos
« Válasz #2016 Dátum: 2017. január 09. - 20:25:58 »
A 2. és az 5. valahogy letisztultabbak, és a színezés is szebb.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #2017 Dátum: 2017. január 09. - 22:52:16 »
én nem szeretem ezeket a geil agyonszínezett amerikai képregényeket. a francia visszafogott flat sokkal szebb. például az az oldal is milyen jól mutat amit küldtél.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2018 Dátum: 2017. január 10. - 09:05:56 »
Igen, ezek nagyon szépek. Biztos vagyok benne, hogy a következő képregényemet valami minimalistább stílusban fogom elkészíteni.
Amúgy a látszattal ellentétben egyszerűbb, sokkal gyorsabb technika ez tuti, de jó szín és arányérzék kell hozzá, hogy látványosat tudjon alkotni benne az ember, míg a lágy ecsetekkel formakövető maszatolással jó sokáig ellehet pepecselni de különösebb átgondolást nem igényel.
De azért Marvel képregényekben is látni jó irányokat, Maleev DareDevil-jét imádom.

Nagy köszönet érte. :kingpin:
Amit David Aja Hawkeye-ból láttam az is nagyon tetszik.

« Utoljára szerkesztve: 2017. január 10. - 09:15:39 írta Todd »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2019 Dátum: 2017. január 10. - 22:24:52 »
Viszont úgy néz ki megszületett Rob Liefeld utóda:

Jon Malinnak hívják.  :-\ És bár még nem tart ott, ahol Liefeld, de szépen halad az úton az agyi és rajzi leépülés felé.