Csepelen gyerekkoromban én is jártam egy légóbunkerben. Valamiért nyitva volt a kapuja. Baromi nagy volt, mint egy csarnok, és állítólag alsóbb szinteken folytatódott (a lejáratát megtaláltuk). Később viszont már bezárták a vaskapukat, nem tudtunk többször lemenni.
Az másik lehetett, ez a föld fölé épített bunker, ilyen hatalmas kocka alakú betontömb, egy idő után, mivel olcsóbb volt, már csak ilyeneket építettek.
A gázálarcot viszont nem szeretnéd, ha vegyvédelmisként lettél volna katona. 
Én már szerencsére egyáltalán nem voltam katona. Amúgy ezek a dolgok, pont a visszataszítóságuk miatt vonzanak, de ez gondolom már nem újdonság.

Létezik ilyen "sport"- hobby, hogy belógnak elhagyott lezárt épületekbe és fotóznak. Szabály, hogy nem nyúlnak semmihez, nem rongálnak. De szerintem ilyesmit, ahogy minden veszélyes tevékenységet minimum ketten szabad űzni.
Úgy lett volna, hogy többen megyünk, csak ők lemondták, én megy vagyok annyira őrült, hogy egyedül is menjek. De az tény, hogy az ilyesmi több szempontból is veszélyes.
Erdőben lévő elhagyatott temetőben is voltam már, éjszaka, télen, hóesésben, gyönyörű volt. Mondjuk abban nyilván nem volt semmi veszélyes.
Elhagyatott kórházban is szeretnék valamikor fotózni, de mostanában egy átlagos kórházban is bőven elég, mert már alapból teljesen poszt-apokaliptikusak.

Vegyvédelmi kiképzést kaptam én is Sopronban 3 hónapig.
Megérdeklődöm, hogy véletlenül nem maradt-e valami a bunkerből ? Most nagyon "szépen" ki van alakítva és látogatható.
igen, örülnék neki, szeretem az ilyen dolgokat.

Nekem a látogatható bunkerek pont emiatt okoztak csalódást. Mert nagyon szépen ki lettek alakítva, nekem a lerobbant, elhagyatott dolgok tetszenek.