Szerző Téma: Alkotók  (Megtekintve 430606 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Alkotók
« Válasz #140 Dátum: 2010. február 19. - 21:34:40 »
Nem sorrendben:
Ed Benes, Al Rio, Mike Deodato Jr., Greg Horn, Greg Land.

;D és mindegyikük nagyon "részletgazdagon" rajzol.  ;D
Szeretem a részleteket  ;D de elsősorban az arcokat.  :) Meg a realisztikus - ám kissé túlzó -  ábrázolást.  :D

Steven Butler nekem is elsőszámú kedvencem volt a Klón sztorik idején, de azóta se láttam tőle semmit. Ben, ha nem kapott új lehetőséget, rajzolt, amit lehetett.  ;)
Meg persze tiszteletbeli tag John Romita Sr. és Ross Andru.  :)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #141 Dátum: 2010. február 19. - 21:50:37 »
Kaine, nem tudom ismered-e a The Badger című képregényt. Annak is rajzolta néhány számát Butler, valamikor a 90-es évek elején. Most fejből nem tudom melyik kiadónak, de az megmaradt bennem, hogy a karakter elég... érdekes. A címszereplő vietnámi veterán, aki a háború alatt begyűjtött egy remek kis skizofréniát és a személyisége 7 részre szakadt. A 7 a tudathasadás mágikus száma.  :) Az egyik "énje" a karakternek a Badger nevű zsoldos bosszúálló, aki amellett, hogy perfektül beszéli az állatok nyelvét ( ;D ) több danos Shotokan mester. Ja, a legjobbat még nem is mondtam. A főhős 7 személyisége között van egy Emily névre hallgató kislány és egy Leroy nevű kutya.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #142 Dátum: 2010. február 19. - 23:34:53 »
Mike Deodato Jr., Todd McFarlane, Jae Lee, és Joe Quesada jutnak most eszembe, az ő rajzaikat szeretem.

Meg nagyon tetszik Lakatos István, csak ő nem rajzol.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #143 Dátum: 2010. február 20. - 00:19:50 »
Nehéz 5-öt mondani, nem is tudok. :)
Todd McFarlane,Bryan Hitch, David Finch(a részletgazdag stílusa, nem a bosszú angyalai-s távoli arcok, pont-pont-vesszőcskéje), Greg Land, Mark Bagley, Jim Lee, Andy és Adam Kubert, Michael Turner, Humberto Ramos. Nekem ők a kedvencek.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #144 Dátum: 2010. február 20. - 00:30:20 »
Hát nekem Mark Bagley rajzai egyáltalán nem tetszenek (tudom nem ez volt a kérdés, csak többen írták). Ezért is mondtam fel az ultimate P.ember előfizetést. Rájöttem egy idő után, hogy nekem erre nem esik jól ránézni. Bocs, ha más imádja, ez a szubjektív véleményem. Én nem ismerek valami sok rajzolót névről, de én nagyon megszerettem a régi X-men ből Mark Silvestrit. Na mondjuk vele összehasonlítva Mark Bagley figuráit azt mondanám, hogy Silvestri emberei komoly felnőttek, Bagleyé pedig komolytalan gyerekekfigurák (mármint nem a stílusa gyerekrajz szintű). Hasonlóképpen tetszik még Jim Lee, McFarlane, Gabrielle dell'Otto, Frank Miller. David Finch is tetszik, csak az arcai mind egyformák. Brian Bolland - The killing joke  :bravo:

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #145 Dátum: 2010. február 20. - 00:40:15 »
Bagley-nél ne az USM-et nézd, hanem inkább a régi Pókemberes munkáit, amik nálunk is megjelentek ( pl: Sikoly, erő és felelősség stb.), azok nagyon is szépek.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #146 Dátum: 2010. február 20. - 00:55:09 »
A Sikoly megvan. Majd holnap előtúrom és megnézem.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #147 Dátum: 2010. február 20. - 07:18:30 »
Psycho-nak igaza van, Bagley legjobb munkái a régi Pókemberek voltak, meg amikor a Thunderboltsot rajzolta. Az Ulti Póknál már nagyon maga alatt teljesített, a korábbi rajzaihoz mérten. Arról meg nem ő tehetett, hogy egy 15 éves Pókembert kellett rajzolnia, akinek nem rajzolhatott komolyan kigyúrt testet.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #148 Dátum: 2010. február 20. - 08:31:40 »
Bár előttem elmondták, de Bagley-nél én sem az Ulti munkákat nézem, hanem az ASM-eket és a Klón sztorikat szeretem.

BuB

• Pókfej
« Válasz #149 Dátum: 2010. február 20. - 08:38:32 »
Hát azért az első 6 rész még eléggé odabasz tőle, látszik, hogy nem kellett kapkodnia, a 7. résztől kezdődnek picit a gondok, de a kihúzó váltástól megint egész jó volt, nem is tom, a Harcosok sztorinál volt a váltás? :headscratch:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #150 Dátum: 2010. február 20. - 08:42:49 »
Hát azért az első 6 rész még eléggé odabasz tőle, látszik, hogy nem kellett kapkodnia, a 7. résztől kezdődnek picit a gondok

Mert ugyebár eredetileg csak egy 6 részes mini lett volna az Ulti Pók. Csak kinőtte magát.

BuB

• Pókfej
« Válasz #151 Dátum: 2010. február 20. - 08:45:12 »
Ja tom, ezért írtam, hogy nem kellett kapkodnia, mint aztán, hogy havi 2 részessé vált, vagy hogy is volt.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #152 Dátum: 2010. február 20. - 08:46:30 »
Sose volt eredetileg hat részes. Egyszerűen nem tudták, mire számítsanak egy ilyen koncepcióval, így miniként állították be, hogy ha bukik is, ne legyen blama, pláne a sztárírójuk számára. Egy bukott Pókember-ongoing nagyobb presztízsveszteség, mint egy újabb alacsony eladású Pók-mini a több száz mellett.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #153 Dátum: 2010. február 20. - 10:25:41 »
... Arról meg nem ő tehetett, hogy egy 15 éves Pókembert kellett rajzolnia, akinek nem rajzolhatott komolyan kigyúrt testet.
A gyerek rajzok alatt nem a karakterek korát értettem, csak valahogy nem tudom kifejezni magam. Talán a nagy szemek zavarnak, vagy nem is tudom. De tény, hogy én az Ulti SMant néztem sokat.
Attól meg a falra mászok (már én is  :spidey: ) hogy az eladást meg a népszerűséget úgy növelik, hogy mindnekit visszaminősítenek kamasznak, még wolverinnek is csinálnak egy tinédzser kölköt mert az amerikaiaknak ez az álszent gimis pomponos rögbicsapatos élet a mindenük és minden, amit fel tudnak mutatni.

Bár előttem elmondták, de Bagley-nél én sem az Ulti munkákat nézem, hanem az ASM-eket és a Klón sztorikat szeretem.

Ezekkel a rövidítésekkel én nem tudok mit kezdeni. De már rájöttem, hogy Amazing Spider Man  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2010. február 20. - 10:27:12 írta VTomi »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #154 Dátum: 2010. február 20. - 10:32:29 »
A rövidítésekről a Hálózsák Tudástárában találsz egy leírást.  :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #155 Dátum: 2010. február 20. - 11:35:05 »
Vagy vedd meg A Fekete Macskás kiadványt. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #156 Dátum: 2010. február 20. - 13:55:26 »
Kaine, nem tudom ismered-e a The Badger című képregényt.
Nem, nem is hallottam róla.
Meg nagyon tetszik Lakatos István, csak ő nem rajzol.
Ez eléggé, hmm... furán hangzott. Nekem is tetszik Jessica Alba, de ő se rajzol.  ;D
Humberto Ramos.
Na őt ki nem állhatom. Bármikor inkább egy McFarlane.
Sose volt eredetileg hat részes.
Ez egy összeesküvés-elmélet?
Idézet
hogy ha bukik is, ne legyen blama, pláne a sztárírójuk számára
Többek között azért is kérdem, mert Bendis nagyon picit sem volt sztáríró akkoriban, hiszen éppen ezzel a sorozattal lett az. Majd a Fenegyerekkel. A Powerst még nem ismerte senki akkoriban tőle, és talán nem is a Marvelnél volt még az a képregény. A Káosz sem létezett, amit ugye a modernkori Marvel képregények elejének tartanak.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #157 Dátum: 2010. február 20. - 14:20:27 »
Hivatalosan első marveles munkája, de addigra már eléggé befutott a Sam & Twitch-csel is.
Nem összeesküvés-elmélet, említették már pár helyen, az író is, a főszerkesztő is. Akkoriban több különböző ilyen alter világgal szerettek volna kísérletezni, de ez volt az egyetlen, ami sikeres is volt és volt is rá elég alkotó. Meg hát Quesada azért elég jó érzékkel szokott rátapintani, mi az, amit vesznek is majd, és ez 2000 tájékán szinte hiba nélkül ment neki.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #158 Dátum: 2010. február 20. - 14:23:09 »
Igen, akkoriban még nem voltak ennyire orbitálisan hülye ötletei, mint most.  :D

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #159 Dátum: 2010. február 20. - 15:11:51 »

Humberto Ramos.
Na őt ki nem állhatom. Bármikor inkább egy McFarlane.

Sejtettem, hogy ezzel a kijelentésemmel nem nyerek osztatlan sikert. ;D De nekem mégis valamiért bejön, a többi kedvenc rajzolóm viszonylag reálisan rajzol, kivéve őt, nem tudom miért, de valamiért nagyon megfogott a rajzstílusa, teljesen más, mint akármelyik. ( talán néha Bachalora hasonlít, de nagyon ritkán, viszont Bachalo annyira nem jön be, nem rossz, de nem is kedvenceim egyike :) )