Wiccan: Nézőpont kérdése, számomra pl csak az Ultimates volt értelmes próbálkozás a többiben ugyan voltak jó húzások és újítások,de ez önmagában még nagyon kevés a sikerhez. A Pókembert csak addig szerettem míg el nem múltam 16, utána roppant gyerekes és unalmas lett! Az X-men eleve rosszul indult, hála Millar-nak és ez sajnos később sem javult mikor más írók vették át a címet. A legrosszabb történet az véleményem szerint az Apokalipszis sztori, aminek kb annyi értelme volt mint az egész Ultimátum mininek

Viszont a F4 egész szépen muzsikált, főleg mikor Millar átvette és olyan dolgokat hozott ki belőle amit korábban ki sem néztem volna belőle!
kevinkain: Eleinte valóban csak egy 6 részes minit terveztek a Pókemberből, aztán a nagy siker láttán gyorsan kibővítették az egészet egy teljes univerzummá. Tulajdonképpen az Ultimate sorozatok első szakasza (vol.1) az nem szólt másról, mint a klasszikus sztorik rebootolásáról

Aztán történt egy Ultimátum (shit happens

) és onnantól kezdve már tényleg nagyban eltért a 616-os világtól. Utána úgy tűnt van még remény az Újvilág számára, mert az X-Men-t újraindították Nick Spencer-rel, aztán a Különítményt Hickman-nel ami egyfajta vérfrissítés volt ezeknek a címeknek. De sajnos később ezekkel se tudtak mit kezdeni és az egészet szétrombolták,mert biztos nagy égés lett volna ha egy alterverzumos világ többet hoz a konyhára mint a nagy becsben dédelgetett mainstream marvel univerzum...