Ez mondjuk egy érzékeny kérdés, mert bár van benne valami, de ezen az elven akkor Venomot is kellett volna érzékelnie, mert ha a szimbiótát nem is, Brockot - aki szintén meg akarta ölni őt -, igen.
Én is úgy képzeltem el, ahogy Todd mondta: a szimbióta azzal, hogy bevonta Brockot (illetve, hogy pontosítsunk, összenőtt vele, tehát biológiailag összekapcsolódtak), le is árnyékolta őt. Így magát Brockot nem érzi veszélynek a pókösztön, de ha Venom pl valami nagy tárgyat Pókember felé hajít, akkor a pókösztön ezt a tárgyat már veszélyként jelzi, függetlenül attól, hogy Venom dobta el. A fegyvert csak akkor tudná leárnyékolni a szimbióta, ha azt is bevonná, vagy elnyelné szerintem. Bár ez nehéz kérdés, mert igazából azt sem tudni pontosan, hogy a pókösztön hogyan működik. Mert a közvetlenül Póki felé irányuló veszélyeket természetes, hogy jelzi, de sokszor olyankor is jelzett a pókösztöne, amikor a veszély nem közvetlenül felé irányult, hanem pl egy szuperbűnöző volt a közelében civilben (nem is tudott róla, hogy Peterrel ül egy metrókocsiban vagy ilyesmi, tehát nem is akart megtámadni senkit), vagy egy fegyveres ember. Vagy pl amikor - a régi magyar sorozatban - egy börtön szellőzőrendszerében mászkált, hogy megmentse Flasht, ott a zsaruk fegyverei, és az őrök a celláikban is ingerelték a pókösztönét, pusztán azzal, hogy "veszélyesek". Tehát Póki úgy is megérzi, ha valaki veszélyes, hogy nem támadják meg. Én úgy gondolom, hogy a szimbióta "elrejti" Brockot a pókösztön elől, illetve mivel a szimbióta az érzelmekre reagál (vagy azokkal táplálkozik), képes Brock érzelmeit, szándékait elrejteni Póki elől, ezért nem érzékeli a pókösztön magát Brockot sem.