Szavazás

Kit kedveltek a legjobban a Pók-mellékszereplők közül?

May néni
Flash Thompson
Mary Jane
Betty Brant
Fekete Macska
J. Jonah Jameson
Robbie Robertson
Glory Grant

Szerző Téma: Spider-Man (amerikai kiadás)  (Megtekintve 716353 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
Re:Spider-Man
« Válasz #2680 Dátum: 2011. március 30. - 13:29:08 »
Nekem a kedvenc Pókember történetem. DeMatteis nagyon jól ért hozzá, hogyan rántsa le a mélybe, és bemutassa az érzéseit. A mellékszereplőket is igen jól eltalálta. Ez nem egy laza poénkodós sztori, inkább sötét tónusú, de pont ez a legjobb benne. " A maszk fennmarad. A szív hideg marad"
Sajnos JMD manapság már nem dolgozik az Amazing címen :( Pedig milyen ütős páros lenne mondjuk Mike Deodato-val kiegészítve. :brow:
Tejet kérek! Csokisat!

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #2681 Dátum: 2011. március 30. - 14:42:02 »
Elolvastam Tőle a többi küliszámot is (Batman, Démonírtó, stb)...Azt kell mondjam, ég és föld a különbség a Sikoltás-féle sztorik és az előbb említett küliszámok között.
Valsz akkor lenne ütős az újbóli megjelenése, ha valami hasonlót alkotna, mint a Sikoltás, Kraven, stb.. keretein belül
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

Solid

• Grizzly
  • *
« Válasz #2682 Dátum: 2011. március 30. - 14:50:15 »
Idézet
Sajnos JMD manapság már nem dolgozik az Amazing címen  Pedig milyen ütős páros lenne mondjuk Mike Deodato-val kiegészítve.

Pont ezen gondolkoztam énis a múltkor. Bár JMD-hez leginkább Mark Bagley stílusa illett szerintem. Szinte minden sztoriját szeretem, legutóbb a Leszámolást (CSP 116. szám) olvastam tőle, ami hihetetlen jó.

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #2683 Dátum: 2011. március 30. - 14:54:39 »
igen, a Leszámolás is visz mindent!

Solid

• Grizzly
  • *
« Válasz #2684 Dátum: 2011. március 30. - 15:06:50 »
Idézet
Elolvastam Tőle a többi küliszámot is (Batman, Démonírtó, stb)...Azt kell mondjam, ég és föld a különbség a Sikoltás-féle sztorik és az előbb említett küliszámok között.

Ez valószínűleg azért lehetett, mert mivel egy DC-Marvel koprodukció volt a Batman-Pókember képregény, nem kapott elég írói szabadságot, ergo kicsit megvolt kötve a keze, pl. nem értelmezhette újra az egyik szereplőt sem, vagy nem tehetett bele olyan szálat amely marandóbban is megváltoztatta volna valamelyik hős, vagy szuperbűnöző életét. Ettől függetlenül nekem ez a különszám is tetszett.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2685 Dátum: 2011. március 30. - 16:34:01 »
Fura, három olyan Marvel-DC crossover is az eszembe jut, amik olyan kiemelkedő színvonalat és minőséget képviselnek, amit sok mai felkapott írónak is tanítani lehetne nyugodtan, hogy így kell karaktereket kezelni. Szóval ez a crossoverezés mégse jelent feltétlen olyan nagy megkötéseket. Általában azoktól függetlenül tudják elszúrni nagyon őket, mert inkább úgy állnak sokhoz hozzá, hogy oké, akkor ezt most két tábor is tuti meg fogja venni, szóval írhatunk akármilyen vacakot, csak benne legyenek a címszereplők.

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #2686 Dátum: 2011. március 30. - 16:51:25 »
Csak hogy a mi látókörünk is táguljon: pl?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2687 Dátum: 2011. március 30. - 17:24:21 »
A jobbik fajtára: Avengers/JLA. Rosszabbra: Witchblade/Wolverine. Spawn/akármi.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2688 Dátum: 2011. március 30. - 23:11:43 »
Nem pont te írtad azt nemrég, hogy az Avengers/JLA nem túl jó?
Eljutottam a Sikoltásig/Sikolyig (tényleg, akkor most melyik az elfogadottabb, Tomi még a CSP v1. összefoglalókban az előbbit használja, míg a megjelent kiadványban az utóbbi szerepel, ami ugye az ellen' neve is egyben...nekem az előbbi a szimpatikusabb)
Mivel a megjelentnek Sikoly a címe, sajnos az, pedig a Sikoltás sokkal, de sokkal "dematteisesebb".
Idézet
Számomra azért nagyszerű ez a történet, mert
* az egyhangú Peter belső monológok teljesen átalakultak (avagy megszűntek?) ami számomra az újdonság erejével hatott (persze, előtte is voltak ilyen történetek, de ez innentől talán egy ideig folyamatos is, ugye? - Klón saga)
Hogyhogy megszűntek? JMD-nél voltak csak igazán sokszor.
Idézet
Úgy értem, ilyesmi minőséggel ki tudna jönni Kingpin képregény alacsonyabb áron könyvesbolti terjesztéssel, vagy ez esélytelen?
Eléggé. A papírfajta nagyon sok mindentől függ. De ez könyvhöz nem is illene igazán.
Idézet
Összességében, köszönöm azoknak, akik lehetővé tették, hogy ez a kiadvány létrejöjjön. Zseniális!
Szívesen (az én ötletem volt). :)
inkább úgy állnak sokhoz hozzá, hogy oké, akkor ezt most két tábor is tuti meg fogja venni, szóval írhatunk akármilyen vacakot, csak benne legyenek a címszereplők.
Nem mondod komolyan, hogy bármelyik író is úgy áll hozzá egy sztori megírásához, hogy nyugodtan legyen kaki, úgyis megveszik. Főleg JMD... miért ne lehetne, hogy AKKOR nem adtak szabad kezet, máskor másnak meg igen? Nem annyira elrugaszkodott gondolat.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2689 Dátum: 2011. március 31. - 08:18:08 »
Nem pont te írtad azt nemrég, hogy az Avengers/JLA nem túl jó?
Erősen kétlem. Van benne egy-két nem olyan erős momentum, de máig az egyik legjobb csapatcrossover, ami létezik, köszönhetően annak a két alkotónak, akik mindenkinél jobban értenek a csapatképregényekhez.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2690 Dátum: 2011. március 31. - 09:13:04 »
De ezt mindenki eldöntheti maga.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #2691 Dátum: 2011. április 01. - 09:43:42 »
Lehet, hogy korábban kérdeztem (ha így lenne, bocs): Peter a középsuli/gimi után főiskolára járt vagy egyetemre? Néhány helyen szerepel a főiskola, de én azt gondoltam, csak és kizárólag az ESU-ra járt...vagy mindkettőre? Nyilván minor probléma, de ha csak az egyikre, akkor (nekem) zavaró, hogy hol így, hol úgy írnak Peter iskolázottságáról ;)
Köszi!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2692 Dátum: 2011. április 01. - 09:49:46 »
Az Empire State Egyetemen tanult főiskolai szakon, biofizikából diplomázott. A bolognai rendszerre megfeleltetve BSc-je van.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2693 Dátum: 2011. április 01. - 09:54:07 »
Mikor diplomázott? Az utolsó emlékem erről az, hogy nem tudott végezni, mert pár kreditnyi testnevelést nem csinált meg, és aztán otthagyta a sulit.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2694 Dátum: 2011. április 01. - 09:57:46 »
Valamikor a misztikus hetvenes években. Azért misztikus, mert tényleg nem nagyon mutatták ezt a pillanatot, de minden adatlapon az szerepel, hogy "iskolai végzettsége: főiskola (biofizika)".

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #2695 Dátum: 2011. április 01. - 10:22:34 »
aham, akkor ezért tűnik nekem következetlennek az ilyen irányú hivatkozások, de akkor így érthető. thx

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2696 Dátum: 2011. április 01. - 10:35:17 »
Közben utánanéztem, és "postgraduate" képzésbe kezdett (~Msc), amit aztán soha nem fejezett be. Tehát tényleg meg kellett szereznie valamikor a hiányzó egy kreditet, és így a diplomáját.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2697 Dátum: 2011. április 01. - 11:09:43 »
Az mekkora poén volt, hogy Pókember a testnevelés miatt nem kapott diplomát.  :lol:

Todd

• Pókfej
« Válasz #2698 Dátum: 2011. április 01. - 11:20:00 »
Biztos félt, hogy lebukik a túl jó eredményeivel, és inkább nem járt be. ;D

balogh44

• Thanos
« Válasz #2699 Dátum: 2011. április 04. - 22:22:18 »