Szavazás

Kit kedveltek a legjobban a Pók-mellékszereplők közül?

May néni
Flash Thompson
Mary Jane
Betty Brant
Fekete Macska
J. Jonah Jameson
Robbie Robertson
Glory Grant

Szerző Téma: Spider-Man (amerikai kiadás)  (Megtekintve 716602 alkalommal)

0 Felhasználó és 8 vendég van a témában

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
Re:Spider-Man (amerikai kiadás)
« Válasz #3620 Dátum: 2013. január 18. - 20:32:34 »
Értem én mit mondasz, csak Norman-nel nem működne ez a sztori hiszen ő már az elején megpróbálná sunyi módon kivégezni Pókember "munkatársait" na meg a családját természetesen.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #3621 Dátum: 2013. január 18. - 20:34:05 »
Persze, Normant én sem tartottam volna jó ötletnek erre a sztorira.

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #3622 Dátum: 2013. január 18. - 20:57:54 »
35 vagyok, van fogalmam a marketingről is (bár nem a képregényiparban dolgozom), de valóban, így lehet felrázni a népet, hogy drasztikus változás kell nekik. Mert a mai világban ez kell. Pl, egy 60-as évekbeli filmet, a mai fiatalok nagy része nem lenne képes végigülni. Ennek ellenére, én is azt mondom, hogy Petert elküldtem volna "nyugdíjba". Éljen boldogan MJ-el. Valaki vegye át a szerepét, pl Miguel, és kész. Megvan a karakterváltás, más stílus, és kész. Erre most egy világ elpusztítós pacák, beleköltözik a testébe, csiribi-csiribá úgy ahogy jó lesz, és élvezkedik majd a nőjével. Szegény Peter. Nah, de befogom, mert én nem olvastam már az új Doki Pokit, szóval sorry.
« Utoljára szerkesztve: 2013. január 18. - 21:01:11 írta slider78 »

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3623 Dátum: 2013. január 18. - 21:03:16 »
És, akkor még azt is tudomásul kell venni, hogy Peter bármikor visszajöhet. Bármikor.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3624 Dátum: 2013. január 18. - 21:19:37 »
Valójában a nyugdíjba küldés már megvolt a Klónsztori közepén, de az senkinek sem jött be akkoriban.
Ez meg a másik! Nem akármelyik ellenfele cselezte ki hanem a legnagyobb mind közül  :)
Ugyan!  :D Oki doki a legnagyobb? A hatvanas évek közepéig igen, amíg a Zöld Manó nem lépett előre. Azután vagy 40 évig Oki doki labdába sem rúgott a legtöbbször. A 90-es években még Venom is leelőzte.
Norman-nel nem működne ez a sztori hiszen ő már az elején megpróbálná sunyi módon kivégezni Pókember "munkatársait" na meg a családját természetesen.
Kivéve, hogy ha a tudata is átmegy, akkor ő is ugyanúgy érezné a felelősséget, mint most Oki. Ne legyenek illúzióid: Oki doki sem volt szent sohasem. Bárkit bármikor megölt, ha úgy hozta a lépés. Az egyetlen, aki a legnagyobbak közül hajlandóságot mutatott egy kis részvétre, az a Vészmanó volt, aki lemondott a bunyóról, amikor Pókember égő házból akart megmenteni embereket.

Én megértem, hogy sehogy máshogy nem lehetett ezt meglépni, vagyis nem lehetett Petert elküldeni sehova - persze lehetett volna halálos beteg, vagy kómában -, és tényleg érdekes ötlet mást a helyére tenni (ha nem is új, hisz Mattie Franklin is hasonló volt a 120. CSP-ben), én megvárom, mit hoznak ki belőle. Slott nagyon jó író, biztos, hogy kihasznál egy csomó jó lehetőséget, aztán, ha a végére ért, majd visszahozza Petert, én nem aggódom.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3625 Dátum: 2013. január 18. - 21:23:58 »
Nem fogom szentté avanzsálni Okit pontosan azért amit Te is írtál hogy neki is voltak mocskos ügyei ;) Viszont Norman akkor is nagyobb rohadék mert ő sokkal személyesebb ellenfél Petey-nek mint Octavius! A nyugdíjba küldés nem menő én a helyükben inkább egy másik dimenzióba taszítanám valami börtön szerűségbe vagy egy olyan bolygóra ahonnan nehézkes a visszajutás  ;D

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #3626 Dátum: 2013. január 18. - 21:33:38 »
Ben nem arra válaszolt, hogy honnan van az a kép, hanem leírta, hogy mit gondolom a Superiorrol.  :hehe:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3627 Dátum: 2013. január 19. - 09:06:17 »
Ugyan!  :D Oki doki a legnagyobb? A hatvanas évek közepéig igen, amíg a Zöld Manó nem lépett előre.
Azért a két ellenség közt óriási különbség van. Norman tényleg gonosz!
És… pontosan itt is van a baj vele. Norman szinte a megjelenésétől kezdve a tipikusan röhejes rajzfilmes "Muhahaha, nézd, milyen gonosz vagyok, mert… gonosz vagyok! Muhahaha!" ellenfél, amit időnként sikerült elmozdítani és egy hiteles ellenséget alkotni belőle… de ez a klón-sztrikkal, az "Én álltam nyolc éve minden bajod mögött, mert percre pontosan előre kiszámoltam minden tettedet, hogy ezzel is sanyargassalak, mert GONOSZ vagyok, bruhahaha!" képpel, amit azóta sem változtattak, végleg lenullázták. Egyik legjobb példa Tomi MK Pókja, ami akármennyire is jól van megírva, végső soron a motivációja megint annyi volt, hogy "Kicseszek veled, mert gonosz vagyok és sanyargatlak, mert GONOSZ vagyok!".
Ez nem nagy ellenfél, ez egy túlsztárolt bohóc. Csak nem a Joker-féle fajtából. És ez ellen Ellis és Bendis se tudott sokat tenni, mert a nagy felemelkedése során sem félelmetes volt, hanem végig olyan érzése volt az embernek, hogy a környezete síkhülye, hogy a bolygó legnagyobb hatalmát adja egy láthatóan elmebajosan viselkedő pszichopata kezébe (ahogy ezt talán Jenkins meg is jegyezte egy füzetében). Csak ott legalább jól megírt történetekben szerepelt, ami sokat tudott javítani ezen az összképen. (Igen, Bendis Dark Avengersét jónak tartom a rajzok ellenére is. :))

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #3628 Dátum: 2013. január 19. - 09:24:59 »
Összességében arról van szó, hogy oki doki, és zöld manó cseszett ki a legtöbbször pókemberrel, és ezért tartjuk őket a legnagyobb ellenfelének, annak ellenére, hogy milyen stílusba lett beskatulyázva a Norman Osborn.
A különbség az köztük, hogy Norman már a balesete előtt is egy igazán gátlástalan ember volt, csak nem elmebeteg, míg Octavius csak egy tudós volt, aki azután lett igazán gonosz, hogy a balesete történt. Innen nézve sokkal elfogadhatóbb az, hogy oki doki jobb belátásra tér, mint az aki világ életében egy olyan üzletember volt, akinek még a fia se számított, aki "áttaposott" az üzlettársán, aki megölte a gyereki anyját. Akinél minden és mindenki csak eszköz a céljai elérésében.

Amúgy Oki doki hogy áll most May nénivel? :) Mary Jane mellett gondolom már nem jöhet szóba. :)
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3629 Dátum: 2013. január 19. - 09:40:47 »
Meg hát May amúgy is házas megint.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3630 Dátum: 2013. január 19. - 09:53:54 »
Amúgy Oki doki hogy áll most May nénivel? :) Mary Jane mellett gondolom már nem jöhet szóba. :)

Jézus, most a reggelim majdnem visszajött.  :uhoh:

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #3631 Dátum: 2013. január 19. - 10:38:02 »
elnézést kérek érte, nem fokozom inkább tovább.  :lol:

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3632 Dátum: 2013. január 19. - 11:47:08 »
Érdekes hogy mindenkinek kapásból a Manó és Oki ugrik be mint ősellenség,de mi van az olyanokkal mint Smythe? Őt szintén el tudtam volna képzelni Póki bőrében csak ezzel megint az a gáz hogy az emlékfoszlányok sem térítenék a jó útra. Különben nem is kellett volna ezt a testcserés procedúrát megjátszani, elég ha Kaine-t nevezik ki Superior Póknak  ;D Peter meg segítené őt úgy mint Whistler pengét  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3633 Dátum: 2013. január 19. - 12:22:46 »
Smythe-ékban nem igazán volt potenciál arra, hogy működjenek fő ellenfélként. Már csak azért sem, mert akármennyire is korábbiak, sose mosta volna le a Marvel magáról, hogy a Pók kapott egy saját Dr. Wilyt és/vagy Dr. Robotnikot. Az ismertebb nagy elelnfelei közül talán tényleg a Vészmanó volt az, akiben komoly potenciál volt, mert neki voltak konkrét elérendő céljai a "végzek Pókemberrel, mert GONOSZ vagy és gyűlölöm őt"-ön kívül – vagy ha értelmesebben játszatják el a robotszülős kavarás helyett, Harry lehetett volna egy igazi shakespeare-i legfőbb ellensége. Esetleg Elektróban lett volna potenciál a képessége miatt, ha nem lenne amúgy a figura kissé… egyszerű eszű. Ha meg nem egy színes-mozgalmas akcióképregény lenne, akkor remek főellenfelet lehetett volna csinálni Mysterióból vagy a Kaméleonból.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3634 Dátum: 2013. január 19. - 12:51:14 »
Smythe-ékban nem igazán volt potenciál arra, hogy működjenek fő ellenfélként. Már csak azért sem, mert akármennyire is korábbiak, sose mosta volna le a Marvel magáról, hogy a Pók kapott egy saját Dr. Wilyt és/vagy Dr. Robotnikot. Az ismertebb nagy elelnfelei közül talán tényleg a Vészmanó volt az, akiben komoly potenciál volt, mert neki voltak konkrét elérendő céljai a "végzek Pókemberrel, mert GONOSZ vagy és gyűlölöm őt"-ön kívül – vagy ha értelmesebben játszatják el a robotszülős kavarás helyett, Harry lehetett volna egy igazi shakespeare-i legfőbb ellensége. Esetleg Elektróban lett volna potenciál a képessége miatt, ha nem lenne amúgy a figura kissé… egyszerű eszű. Ha meg nem egy színes-mozgalmas akcióképregény lenne, akkor remek főellenfelet lehetett volna csinálni Mysterióból vagy a Kaméleonból.

Fura egy eszmefuttatás ez mert Peternek megvolt eddig is a saját Robotnikje Octavius személyében  :D Ennyi erővel akár Allister vagy az apja is lehetett volna helyette. A Vészmanót meg azért nem tartom akkora fenyegetésnek mert egy röpdeszkás vihogó alak (aki bármennyire is képzett a közelharcban) max a fegyvereivel tudja Pókembert leizzasztani,de ezen felül nem nézek ki belőle többet.
Harry már nagyobb volumenű lehetett volna,de végeredményben ő is csak egy Manó és számomra sose volt hiteles ellenfél hiába az elmebaj és a lelki terror.
A baj ott kezdődik egyébként,hogy kedvenc pókunk ellenségeinek majdnem a fele olyan tag akiknek jelentős hatalom van a kezükben,de nem tudják kamatoztatni (lásd Electro) ráadásul megrekedtek a 60-as években már ami a motivációjukat és stílusukat illeti! Gondolok itt Rhino-ra és a Sinister 6 egyéb tagjaira. Teátrális az összes,de igazából nagyobb a füstjük mint a lángjuk :drying:
Nálam eddig Morlun,Vérontó,Venom,Sakál vitte a prímet mert ők tényleg képesek voltak nem csak PP-t,de magát az olvasót is besz*aratni ahogy kell. Továbbá Kraven-t tudnám még felhozni mint röhejes retro gonoszt viszont őt azért emelném ki mert jött egy bácsi a nyolcvanas években és olyan nemezist pofozott belőle ami mind a mai napig emlékezetes a rajongók körében ;)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #3635 Dátum: 2013. január 19. - 13:07:29 »
sejtem, hogy kissebségben vagyok ezzel a véleményemmel, de én pl rinót és homokembert szívesebben tekinteném külön "súlycsoportnak" a pókemberrel szemben. Nem egy erőkategória, és szerintem reálisabban nézve nem sok esélye lenne a póknak ellenük.
Amúgy meg ha a vészmanót csak egy vihogó röpdeszkás alaknak tekinted, akkor a zöld manót is veheted ugyanide, mert ilyen szempontból ő se több. De szerintem ha Kaine és Talgaby azt írja, hogy benne volt nagy potenciál pókellenfélként, akkor én nem vitatkoznék. :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3636 Dátum: 2013. január 19. - 13:18:08 »
Másrészt meg Kravennél mostanság megint elvetették a sulykot. Egy ügyes, nagyvadakra specializálódott vadász, aki nemrég lazán leverte a Hulkot. Van az irrealitás, vannak a képregényes túlzások, és van az ilyen, ami minden hiszékenységi határon túlmegy.
Vérontó szerintem tipikus egyszer használatos. A vmelyik topicos vitában már írtam, hogy az. Összes. Létező. Nyamvadt. Történet. Vele. Csak arról szól, hogy Kasaday mágikusan visszaszerzi a róla már ezerszer leválasztott szimbiótát, még alaposabb módon összekapcsolódik vele, majd elmegy és leöl sok-sok embert, azután elkapják. Minden. Egyes. Átkozott. Feltűnésekor.

gg: Azt írtam. MC2-ben egy darabig úgy tűnt, DeFalco kiaknázza ezt, de aztán ott is szó szeirnt két füzet alatt teljesen elhanyagolhatóra laposodott.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3637 Dátum: 2013. január 19. - 13:32:04 »
Ja, de Vérontó mire másra lenne jó? Egy vérszomjas gyilkos, max. a fondorlatosság hiányzik belőle egyszer-egyszer, számomra. Ha nem lenne ő, úgyis kéne egy olyan kimondottan erős ellenfél, akinek nincsenek morális dilemmái mikor arról van szó, hogy valakit szószerint szét kell szedni.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3638 Dátum: 2013. január 19. - 13:32:16 »
Író függő!
Mantlo féle időszakban Oki Doki volt a legfőbb gondja Pókembernek, Roger Stern/Tom DeFalco időszakban a Vészmanó és a fekete szimbióta ruha volt a fő difi, David Micheline -nél, megjelent Venom, Carnage és Spencer Smythe fiacskája, DeMatteis Kraven-t, Vermint és Harry Osborn karakterét foglalkoztatta inkább. ;)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3639 Dátum: 2013. január 19. - 13:44:24 »
Kasady-t úgy is meg lehetne oldani hogy végérvényesen eggyé válna a szimbiótával és akkor nem kéne mindig újra összehozni őket ;D Vagy vegyük szimplán csak a szimbiótát mint különálló lényt ami képes BÁRKIVEL összefonódni. Szerintem ez már önmagában is elég nagy kihívás hát még ha egy metahumán az illető. Skorpió ezért is lehetne szintén nagy sztár hiába a 60-as IQ-ja :hehe: Mikor ő volt Venom egyáltalán nem éreztem azt a libabőrt mint Eddie-nél ami kész röhej hisz Gargan és Eddie közt rohadt nagy különbségek vannak. Most azt ne vegyük ide hogy Eddie-t a saját gyűlölete tette naggyá mert ez túlzás volna. Skorpió egyébként szimbióta nélkül is lehetne potenciális veszélyforrás a gyorsasága és ereje miatt. De ezt is elb*szarintották :stupid:
Az utolsó aki nálam számításba jöhet még a Keselyű talán. Csak legalább ne egy aszott vénember lenne zöld kezeslábasba csavarva :uhoh:
Egyébként ahogy előttem is mondják valóban írófüggő ez a dolog. Kraven megint sz*r mert illetéktelen kezekbe került! Ez a fajta hullámzó színvonal már jó régi jelenség és gondolom majd idővel újra gatyába rázzák az öreg Szergejt ;D