Szavazás

Kit kedveltek a legjobban a Pók-mellékszereplők közül?

May néni
Flash Thompson
Mary Jane
Betty Brant
Fekete Macska
J. Jonah Jameson
Robbie Robertson
Glory Grant

Szerző Téma: Spider-Man (amerikai kiadás)  (Megtekintve 716604 alkalommal)

0 Felhasználó és 8 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Spider-Man (amerikai kiadás)
« Válasz #3640 Dátum: 2013. január 19. - 14:04:55 »
Ha jól emlékszem, Kasaday eddig háromszor vált "véglegesen" eggyé a szimbiótájával, ebből egyszer molekuláris, majd még az alatti szinten. Aztán valahogy mindig lejött róla. Bár tény, hogy a MaxCarnage-féle Vidám Gondolatok Megaágyú© volt a leghajmeresztőbb ezek közül. (A sötét és komor kilencvenes évek egyik legjellemzőbb sztorijának megoldását a Szíves Bocsok adják. Valahol priceless. :))

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3641 Dátum: 2013. január 19. - 20:25:26 »
Norman szinte a megjelenésétől kezdve a tipikusan röhejes rajzfilmes "Muhahaha, nézd, milyen gonosz vagyok, mert… gonosz vagyok! Muhahaha!" ellenfél
Ha nem tudnám, hogy nem igazán olvastad a történeteit, csak összefoglalókat róluk, most azt hinném, viccelsz. Amit leírtál, az a Vérontó. A 60-as években egyetlen egy olyan ellensége volt Pókembernek, aki igazi fenyegetést jelentett számára, akivel mélyebb sztorikat lehetett írni, és ez a Zöld Manó volt.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3642 Dátum: 2013. január 19. - 20:32:41 »
Vérontónak tényleg fülig ér a szája csak emellett még imád mészárolni ami abszolút horrorisztikussá teszi szerintem! Őt úgy képzelem el a filmvásznon mint az Alien sorozatban a Xenomorphokat annyi különbséggel hogy nem ösztönből gyilkol hanem hobbiból.
Ráadásul erősebb és brutálisabb is mint a jelmezes ellenségei Pókembernek :spidey:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3643 Dátum: 2013. január 19. - 21:28:25 »
A 60-as években egyetlen egy olyan ellensége volt Pókembernek, aki igazi fenyegetést jelentett számára, akivel mélyebb sztorikat lehetett írni, és ez a Zöld Manó volt.
Aminek oka summázva kimerül abban, hogy ő volt az egyetlen, aki ismerte Pókember valódi kilétét, vagyis állandóan elő lehetett húzni a "Jaj, visszatért a Zöld Manó, és most tipliznem kell, nehogy megölje a szeretteimet!" kártyát. És a Zöld Manó a változatosság jegyében igen, mindig azokra is ment rá. Hogy bosszút álljon. Állandóan. Újra. És újra. Tudom, hogy ez a legtöbb Pók-ellenségre igaz, de Normannél elég feltűnő volt, hogy nem igazán mozgatta más. Gazdagnak már gazdag volt, befolyásos is, volt egy komplett cége. Nem, állandóan álljunk bosszút Pókemberen. Még akkor is, ha ezért másik kontinensre kell költözni, kiépíteni fáradságos munkával egy alternatív bűnbirodalmat, felbérelni egy rakás színészt, egyiküket génmanipulálni és plasztikáztatni, felhúzni egy tök véletlenszerűen kiválasztott egyénnek tizennyolc high-tech klónlabort országszerte, hogy ő is aztán húsz évre előre kiterveljen egy percre kiszámított – és sosem tévedő – tervet… és hogy én mennyire rühellem a klón-sztorikat Osborn hatalmas nagy terveivel és misztikus hókuszpókuszaival, te jó ég. Más egyszerűen lelőtte volna azt, akit ennyire rühell, nem pedig egy kétszázhatvan oldalas tervet sző ellene.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3644 Dátum: 2013. január 19. - 22:07:02 »
Szóval röviden és velősen arról van itt nagyban szó,hogy Norman csakis azért első a Pókember legveszedelmesebb ellenségei ranglistán mert tudja a titkát és ettől oly nagyszerű nemezis. Jobban tették volna ha nem mixelik össze anno a Manó karakterével hanem megmarad egy romlott iparmágnásnak aki csak szimplán megalomániás és egyben Lex Luthor 2 :lol:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3645 Dátum: 2013. január 19. - 22:11:21 »
Aminek oka summázva kimerül abban, hogy ő volt az egyetlen, aki ismerte Pókember valódi kilétét
Dehogy merül ki. Peter legjobb barátjának az apja volt, nem engedhette, hogy ezt Harry megtudja, illetve maradandó kárt sem akart benne tenni. És amikor épp amnéziás volt, Peterrel is kedvesen bánt.

Idézet
Hogy bosszút álljon. Állandóan. Újra. És újra. Tudom, hogy ez a legtöbb Pók-ellenségre igaz, de Normannél elég feltűnő volt, hogy nem igazán mozgatta más. Gazdagnak már gazdag volt, befolyásos is, volt egy komplett cége.
Mi más mozgatta volna? Gazdagnak már gazdag volt, befolyásos is, volt egy komplett cége.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3646 Dátum: 2013. január 19. - 22:15:50 »
Igazából többé-kevésbé látható, hogy nem egyszer ez lett volna a cél, és Lee alatt még tényleg bőven érdekes volt, gyakorlatilag elővetítette a modern Luthort és megmaradt mellette Joker-másolatként (bár jó kérdés, hogy ez volt-e az eredeti cél a megalkotásakor). A gond az, hogy sok író az ezen túllépést azzal tette egyenlővé, hogy Norman gonosz és bántania kell Pókember családját, csak lehetőleg mindenféle kerülőutakon, hogy a végén egy gonosz vigyor kíséretében ezt az ellensége orra alá dörgölje. Ami kivételesen jó író alatt működhet, másoknál meg egy rajzfilmgonosz lesz belőle a harmincas évekből. Bendis jó pillanatainak egyike volt, amikor ezt a gonoszvagyokmertgonoszvagyok rajzfilmgonoszt szembesítette a való világgal Luke Cage ökle által, aki három pillanat alatt lerendezte Normant.

kieg.:
zozi: Csakhogy ez nem motiváció félszáz éven át. Enyhén szólva is halál unalmas, és a kielncvenes évektől még ráadásul sokszor fejfájdítóan eltúlzott is. Ráadásul igazából oka nem is volt rá azon kívül, hogy kikapott Pókembertől. Harrynél legalább volt egy igazán erős indok az egész terv mögött, Norman egyszerűen az elejétől fogva adja a hisztis kióvódást, akinek elrontották egyszer a játékát, és most mindenféle érett moralitás nélkül duzzog. Ennél még SUperboy Prime-ot is bonyolultabb indok hajtja, pedig ő egy totál legalja gonosz.
« Utoljára szerkesztve: 2013. január 19. - 22:19:15 írta talgaby »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3647 Dátum: 2013. január 20. - 11:45:17 »
A 60-as években egyetlen egy olyan ellensége volt Pókembernek, aki igazi fenyegetést jelentett számára, akivel mélyebb sztorikat lehetett írni, és ez a Zöld Manó volt.
Aminek oka summázva kimerül abban, hogy ő volt az egyetlen, aki ismerte Pókember valódi kilétét, vagyis állandóan elő lehetett húzni a "Jaj, visszatért a Zöld Manó, és most tipliznem kell, nehogy megölje a szeretteimet!" kártyát. És a Zöld Manó a változatosság jegyében igen, mindig azokra is ment rá. Hogy bosszút álljon. Állandóan. Újra. És újra. Tudom, hogy ez a legtöbb Pók-ellenségre igaz, de Normannél elég feltűnő volt, hogy nem igazán mozgatta más. Gazdagnak már gazdag volt, befolyásos is, volt egy komplett cége. Nem, állandóan álljunk bosszút Pókemberen. Még akkor is, ha ezért másik kontinensre kell költözni, kiépíteni fáradságos munkával egy alternatív bűnbirodalmat, felbérelni egy rakás színészt, egyiküket génmanipulálni és plasztikáztatni, felhúzni egy tök véletlenszerűen kiválasztott egyénnek tizennyolc high-tech klónlabort országszerte, hogy ő is aztán húsz évre előre kiterveljen egy percre kiszámított – és sosem tévedő – tervet…
Felhívnám a figyelmed arra, amit te is belinkeltél: "A 60-as években". Amikor a Zöld Manó a lelepleződéstől számítva összesen KÉTSZER (!) jelent meg
Idézet
Állandóan. Újra. És újra. vagyis állandóan elő lehetett húzni a Jaj, visszatért a Zöld Manó, és most tipliznem kell, nehogy megölje a szeretteimet! kártyát.
??? ??? :nezze:
Nem azt állítottam - és most sem -, hogy minden idők legjobb Pók-ellensége Norman, de az volt, amíg vissza nem hozták. Ott tudatosan felépítettek vele egy naaagy ellenséget, egy nemezist, de a haláláig (1973-ig) ő volt a legjobb és legveszélyesebb.
Szerintem a motivációja érthetőbb különben, mint a legtöbb bűnözőé. Elért mindent az életben, amit akart, dúsgazdag lett, bárkit az irányítása alá vonhat, mindenkin uralkodhat, de ezt egyetlen ember rendszeresen meghiúsítja: Pókember. Még én is nagyon ki lennék rá bukva, nemhogy egy elmebeteg szuperbűnöző.  ;D A "lelövés" nem elég nagy bosszú, túl gyors.
« Utoljára szerkesztve: 2013. január 20. - 11:47:50 írta kaine »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3648 Dátum: 2013. január 20. - 12:21:54 »
Nem azt állítottam - és most sem -, hogy minden idők legjobb Pók-ellensége Norman, de az volt, amíg vissza nem hozták. Ott tudatosan felépítettek vele egy naaagy ellenséget, egy nemezist, de a haláláig (1973-ig) ő volt a legjobb és legveszélyesebb.
Ami egészen addig nagyrészt működött is. Csak utána elkezdték démonizálni, felnagyítani, majd amikor visszahozták, már maga volt a szinte tévedhetetlen Hipersátán, aki nemcsak a tökéletes bűnvezér, de egyben egy multifunkciós szupertudós is, nem egy ügyes vegyész és közepes elektromérnök. Majd később politikus. Utána robotika-szakértő. Informatikus. Majd hadvezér. Majd lassan egy kész Antikrisztus. Számomra ezek az előre kicentizett és sosem tévedő tervei azok, amikkel az őrületbe kergettek, még a DC univerzumában is agyamentnek számítana az ilyesmi.
Tudom, hogy főleg Ellis után szokás egy nagyon kidolgozott és kedvelt ellenségnek tartani, a Marvel Luthorjának… csak éppenséggel nagyon nem az. És valahogy kissé fura, hogy legtöbbször egy kvázi street-level igazságosztó lazán keresztbe tesz neki, máskor meg egymaga hajszál híján elfoglalja a komplett Marvel-Földet, túlszárnyalja Fátumot minden szempontból.
« Utoljára szerkesztve: 2013. január 20. - 12:23:32 írta talgaby »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3649 Dátum: 2013. január 20. - 18:00:14 »
Ezekkel mind egyetértek, mint írtam is. A visszahozatala után rendesen elcseszték a karakterét. Kár érte. Azóta Harryt sokkal jobban csípem, mint Zöld Manót (á' la Child Within).

sztyopa01

• Grizzly
  • *
« Válasz #3650 Dátum: 2013. január 20. - 20:03:04 »
Kaine! A Marvelnél előfizetett képregények mikor szoktak megjönni?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3651 Dátum: 2013. január 20. - 21:18:30 »
Tök össze-vissza, legalábbis még nem fedeztem fel bennük rendszert.

sztyopa01

• Grizzly
  • *
« Válasz #3652 Dátum: 2013. január 20. - 21:52:43 »
Csak mert még nem jött meg a Superior spider-man, és eléggé várom :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3653 Dátum: 2013. január 20. - 21:54:43 »
Azért számold bele, hogy én még nemigazán hallottam olyan normál postai küldeményről, ami a tengerentúlról megérkezett volna ide 10 (munka)napon belül. És közel se biztos, hogy ilyen távolságra füzetenként küldik, lehet, egybe megkapsz majd hármat-hatot.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3654 Dátum: 2013. január 20. - 22:05:00 »
Így van. Nekem még az Amazing 700 sem jött meg.

sztyopa01

• Grizzly
  • *
« Válasz #3655 Dátum: 2013. január 21. - 10:31:33 »
Ezzel sincs baj, csak akkor írnák ki, hogy pl Közép-Európába hármasával küldjük, és akkor az ember legalább tudná, hogy mire számítson, ha már levonták a számlámról a pénzt :/

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3656 Dátum: 2013. január 21. - 10:35:06 »
Nem, sokáig rendesen küldték, aztán most van, hogy valamiért akadozik.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3657 Dátum: 2013. január 21. - 11:00:40 »
Íme az áprilisi előzetesek melyekből most csak a felsőbbrendű Póktopusz a lényeg: http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=43246

Ha lehet hinni a reklámszövegnek akkor Peter hamarabb színre lép mint azt hinnénk. Igaz már az első számban is ott volt ,hogy az ős olvasókat lenyugtassák,de most már tényleg kib*szott módon be vagyok sózva hogy mi lesz ennek a vége :oh: Nekem az a lehetőség is eszembe jutott mi lenne ha PP ugyan visszatérne,de csak mint egy kellemetlen második személyiség pontosan úgy mint anno Vadóc és Carol Danvers esetében!!! Igaz itt Peter nem venné át az irányítást mert az olyan lenne mintha mi sem történt volna.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3658 Dátum: 2013. január 21. - 12:02:19 »
Ez nem is olyan rossz kép pókiról:

;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3659 Dátum: 2013. január 21. - 12:21:30 »