Szavazás

Kit kedveltek a legjobban a Pók-mellékszereplők közül?

May néni
Flash Thompson
Mary Jane
Betty Brant
Fekete Macska
J. Jonah Jameson
Robbie Robertson
Glory Grant

Szerző Téma: Spider-Man (amerikai kiadás)  (Megtekintve 716476 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Spider-Man (amerikai kiadás)
« Válasz #3960 Dátum: 2013. június 19. - 15:30:39 »
És azt hogy fogják megmagyarázni, hogy May néni miért nem tudott a tesójáról
Az annyira nem nehéz. Hiszen nem laktak együtt Peter apjával, ha netán kihozzák, hogy más városban is éltek, akkor simán lehetett Marynek korábban is egy gyereke, akit valamiért eltitkoltak - vagy ők se tudták, hogy él - lásd Póklány.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #3961 Dátum: 2013. június 19. - 15:53:19 »
Hát ez így önmagában nem állja meg a helyét. Miért titkolnák el? Az egyik gyereküket rájuk bízzák, de a másikat meg eltitkolják? áhh
Mondjuk úgy lehet, hogy az egyikük félrelépett még Peter születése előtt, és van egy zabigyerek. De ez így inkább az apjáról képzelhető el. Vagy még mielőtt az apja és az anyja összejöttek már volt egy gyereke Mary-nek, amit megint nem tudni miért titkolt volna el.
Bármi is lesz, remélem kiadod majd.  :lol:
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3962 Dátum: 2013. június 19. - 16:00:28 »
Így tényleg nem, de nem úgy gondoltam, hogy Petert odaadják, a másikat meg nem, hanem hogy az elsőszülöttet még jóval régebben "dugták" el.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3963 Dátum: 2013. június 19. - 16:06:30 »
Szerintem mindenféleképpen sántít ez a retcon, akármennyire is próbáljátok itt szépíteni ;D

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #3964 Dátum: 2013. június 19. - 16:08:33 »
Vagy esetleg ikertestvére Peternek,de a születésükkor szétválasztották őket,a fiút (Petert) a nagynénjéhez és nagybátyjához adták,a lányt meg egy másik bolygó szenátorának...nem ismerős valahonnan? ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #3965 Dátum: 2013. június 19. - 16:22:10 »
Én a Peter szülős témát már azóta utálom, mióta kiderült, hogy titkos ügynökök voltak. Valahogy nekem mindig jobban bejött az, hogy peter tényleg egy átlagos srác, átlagos családdal, akinek nem voltak sötét foltok a múltjában a balesetig.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3966 Dátum: 2013. június 19. - 16:33:46 »
Hmm, akkor már előbb utáltad, mint ahogy megszülettél. :) Amazing annual 5, Vörös Koponya-sztori, a 60-as évek.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3967 Dátum: 2013. június 19. - 16:36:48 »
Tudom, de sokáig a boldog tudatlanságban éltem.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3968 Dátum: 2013. június 19. - 16:41:16 »
Valahogy nekem mindig jobban bejött az, hogy peter tényleg egy átlagos srác, átlagos családdal, akinek nem voltak sötét foltok a múltjában a balesetig.
Miért? Egy átlagos család, ahol apuci és anyuci sokat utazik külföldre a munkája miatt. Amerikában gyakori. Hogy most speciel azért, mert kémek voltak, az szinte mellékes. :) Ultimate-ben sem akadt ki senki, amikor kiderült, hogy Pókember összes szuperhumán ismerőse az osztálytársai közül került ki, pedig azt a világot is a földhözragadt Marvelként árulják. (Oké… árulták, amíg Hickman át nem alakította a methet szívott Doctor Whová. :))

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3969 Dátum: 2013. június 19. - 17:00:24 »
Tévedsz! Én kiakadtam :lol: Ez a kém sztori meg azt bizonyítja hogy anno az íróknak elfogyott az ötletük és muszáj volt felrázni az állóvizet, főleg ilyen drasztikus irányba. Mert ha átfésüljük Peter múltját családi hátterét abból bizony az jön le hogy ő egy kőkemény átlagos gyerkőc hétköznapi problémákkal (gondolom ez szóba se jöhetett a kilencvenes évek elején mikor a marvel átment hatásvadász, önmagukból kiforduló karakterek gyártójává...)
Az Ultimate-et meg ne is soroljuk ide mert ahhoz képest hogy a realista ábrázolásos dumát nyomták érdekes módon valahogy mindig annak az ellentétét sikerült összehozniuk! Pl Zöld Manó,Szimbióta,Klón sztori (sic!) etc,etc  ;D

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #3970 Dátum: 2013. június 19. - 17:21:28 »
Miért valószínűbb az hogy egy kísérleti cuccal bedrogozott középkorú férfi Zöld Manónak öltözik és röpdeszkázik a városban, mint az hogy egy sokkal fejlettebb világban szörnyet csinál magából egy szérummal? A szimbionta speciel sokkal életszerűbb az ultiban, a klón sztori meg hülyeség mindkettőben még ha jó karakterek is származnak belőle.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3971 Dátum: 2013. június 19. - 17:31:54 »
Az eredeti Zöld Manó attól lesz kevésbé elrugaszkodott a valóságtól hogy nem változik át Förtelemmé :D Ha most abból indulok ki hogy a klasszikus Manó a hatvanas években születik meg akkor viszont teljesen hihető az egész eredete! Végül is csak annyi történik hogy bead magának egy erőnövelő szert ami tudathasadást okoz az elméjében így gyorsan fabrikál magának egy gúnyát és röpdeszkát (ami egy Norman szintű zseninek aki ráadásul milliárdos, nem okozhat különösebb kihívást) De mi is jó fejek vagyunk mert egy fiktív világban keresünk realisztikusságra utaló jeleket :hehe:

BuB

• Pókfej
« Válasz #3972 Dátum: 2013. június 19. - 18:14:09 »
A szimbióta eredet sztem elég gáz... ezzel akarták volna gyógyítani a rákot? (vagy mi is volt...)  Elég morbid elképzelés... a rajzfilm, 3. film (egen, ez nálam értékelhető momomentum volt a filmből ;D mondjuk az már gáz hogy poooooont Peterék mellett landol, de hát időhiány miatt muszáj volt ezt megjátszani...) eredete sztem százszor reálisabb, meteorral érkezik... mondjuk én anno még olyat is terveztem, hogy Roosveltben érkezett az Ufók hajóján :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #3973 Dátum: 2013. augusztus 02. - 17:10:53 »
Az ASM v2 melyik számában rabolja el Mary Jane-t a titokzatos elrabló? És melyikben szabadul ki?

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3974 Dátum: 2013. augusztus 13. - 23:19:54 »

Ez nagyon tetszik ez a borító.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #3975 Dátum: 2013. augusztus 14. - 01:11:10 »
Szerintem is király. Ramos nagyon tud! 8) tetszik ez az újfajta szabálytalan hálóvezetés a ruhán, amilyen (talán) először a Spider-man: Edge of time című játékban volt látható.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3976 Dátum: 2013. augusztus 14. - 09:22:12 »
Az utóbbi időben nagyon jó formában van Ramos úr, úgyhogy le a kalappal előtte! Nekem nem jött be eddig a stílusa,de mióta rendszeresen olvasom a Superior Pókot totál rá vagyok kattanva :spidey:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3977 Dátum: 2013. augusztus 14. - 10:41:42 »
Megfogalmaztam a kérdésem a Ramos-hívők felé: amikor elmentek egy moziba, láttok egy filmet, ami nem lenne rossz, de van benne néhány következetlenség, marhaság, vagy béna párbeszédek, akkor általában úgy jöttök ki a moziból, hogy azért csalódottak vagytok, sőt, lehúzzátok a filmet (millió példa rá bármelyik képregényfilm, amelynél az a lehúzás indoka, hogy ezt és ezt miért csinálta, miért mondta, stb). Ennek az oka, hogy a film nem ÉLETSZERŰ. Mert az életben így nem beszélnek, ilyen hülyék nem lehetnek, etc.
Akkor ez a képregénynél miért nincs így? Mert egy szürrealista képregény úgy néz ki, ahogy az alkotója akarja, ezzel semmi baj nincs. De egy Pókember akkor miért JÓ, amikor így néz ki, ahogy Ramos rajzolja? A világon semmi életszerű nincs benne, görcsökből áll az egész, kicsit sem lehet komolyan venni. Paródiának elmenne, de a történetek kicsit sem azok.
Na, árasszatok el a válaszaitokkal, készen állok.  :D

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #3978 Dátum: 2013. augusztus 14. - 10:59:20 »
Egy fénykardos manót készül megerőszakolni egy őrült tudós, akinek a tudatát egy szuperhősbe ültették. Nem látom az okot amiért ez komolyabb rajzolót kívánna.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3979 Dátum: 2013. augusztus 14. - 11:32:48 »
Nem értem az összehasonlítási alapot. Egy filmet élő emberi szereplők (meg Lindsay Lohan, ha arra jár) játszanak el, egy képregény meg egy rajzolt médium. Két különálló műfaj. Ha már mozgóképhez akarod hasonlítani, akkor az animációs filmek állnak hozzá közelebb, és ott igen, meghatározó tud lenni az animáció stílusa. Csakhogy pont az ilyen karikatúra-szerűnek is megvan a maga helye, és pont, hogy a nagyon realisztikus az, ami ott nem igazán jön be sokszor az embereknek. Képzeld el, ha például az elmúlt negyed század egyik legjobb animációs sorozatának tartott Animaniacs a Polar Express realisztikus stílusában készült volna a szándékosan karikatúra-szerű ábrázolás helyett. A pilotig nem jut el. Filben az ilyen sose működik. Lásd a Maszk fiát, amit az általad mondott stílusra alapoztak. Máig lehet vele riogatni nem csak gyerekeket, hanem minden tudattal bíró élőlényt.
Egy szuperhősös  képregénynél meg igazából a legtöbb rajongó pont azt szereti, hogy nem reális. Hogy egy piros jelmezbe öltözött alak egy démonszerű jelenséggel küzd egy repülő vasalódeszka tetején, miközben az két lángoló kardot tart a kezében. Hogy a világ legnagyobb kiscserkésze szembeszáll egy hatemeletes gyilkos óriásrobotot irányító Hitler-klónnal. Igazából a legtöbben ilyesmiért olvassák ezeket a képregényeket, és nem azért, hogy egy sötét ruhába öltözött alak másfél órán keresztül filozofálgat azon, hogy az emberi fajnak eleme-e az anarchiára törekvés, és ha igen, akkor a társadalmi berendezkedések nem csak egy álságos önámítás részét képezik, amivel az ember mindig másoknak akar megfelelni a valós saját igényeinek kiélése helyett. (Komolyan, ha még kétszer megnézem Nolan Batmanjeit, rájövök, hogy rosszabbak Schumacherénél is…)
Ramos amúgy érdekes alak. A független régi cuccait mindig is kedveltem, de a Marvelnél töltött idejét rühelltem. Nagyon. Valami eszméletlenül. A régi Pókját is. Ám úgy '08 óta, a Runaways v3-ason töltött pár részétől kezdve valami megváltozott a rajzaiban. Nem a kinézetében, az maradt a régi, hanem inkább mintha a hozzáállása lenne más. Kissé profibban kezeli. Megtervezi a paneleket, nem csak halad az árral. Összeszedettebb lett, és az igazat megvallva azóta én se láttam tőle rosszat. Slott Pókja eddig simán az egyik legjobb műve, ha képes lenne rá, bőven elviselném én is, ha állandó rajzoló lenne. Végre megtanulta kezelni a káoszt és ezzel nem egy nagy clusterfuck egy csomó rajza, hanem egy dinamikus szekvenciális képsorozat. És egy képregénynek ez a definíciója.