Szavazás

Kit kedveltek a legjobban a Pók-mellékszereplők közül?

May néni
Flash Thompson
Mary Jane
Betty Brant
Fekete Macska
J. Jonah Jameson
Robbie Robertson
Glory Grant

Szerző Téma: Spider-Man (amerikai kiadás)  (Megtekintve 636408 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
Re:Spider-Man (amerikai kiadás)
« Válasz #4140 Dátum: 2013. Szeptember 06. - 20:28:49 »
Ebből is látszik hogy egy totál szürke és átlagos karakter PP. Évtizedek óta nem fejlődött semmit a jelleme, tán a klón sztori idején láttam tőle másfajta viselkedést mint amihez hozzá vagyunk szokva! Folyton erőltetik ezt a "Csak egy átlagos srác vagyok Queens-ből image-et" ,de őszintén szólva nálam pont ezzel vágják el magukat :roll:

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #4141 Dátum: 2013. Szeptember 06. - 20:40:22 »
Ebből is látszik hogy egy totál szürke és átlagos karakter PP. Évtizedek óta nem fejlődött semmit a jelleme, tán a klón sztori idején láttam tőle másfajta viselkedést mint amihez hozzá vagyunk szokva! Folyton erőltetik ezt a "Csak egy átlagos srác vagyok Queens-ből image-et" ,de őszintén szólva nálam pont ezzel vágják el magukat :roll:

Ilyen gondolatokkal kezdtél te Pókembert olvasni?
Mert gondolom nem :roll:
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4142 Dátum: 2013. Szeptember 06. - 20:54:54 »
Senki se így kezdi olvasni, de ha nem válsz egy totál fanboy rajongójává, mint a házigazdánk, akkor olyan 2-300 füzet után rájössz pár dologra. Például arra, hogy Peter Parker igazából a krédója ellenére mindent megtesz azért, hogy ne vállaljon felelősséget semmiért*, és hogy a hétköznapiság erőltetése egy olyan figuránál, akinek az IQ-ja 200 feletti és testedzésként kamionokkal zsonglőrködhet, iszonyatosan, de félelmetesen unalmassá teszi őt.
De ez nem csak rá igaz: bármit is tettek az utóbbi években a Batmanen (és voltak nagyon jó dolgok), mégis közülük magasan az volt a legjobb, amikor kinyírták Bruce Wayne-t. Nagyon sokan voltunk, akik őszintén reménykedtek abban, hogy hátha tényleg úgy is marad, ha más nem, legalább hat-hét évig. Miután végre kinyiffant, tízszer érdekesebbé váltak a Batman-címek, mert nem egy féldimenziós alak volt a címszereplőjük.

*Amúgy vicces Sinister megjegyzése, mert pont, hogy az amúgy ritka iszonyatos klón-saga alatt láttam PP egyetlen olyan pillanatát, amikor tényleg vállalt valami felelősséget az életben: amikor elhúzott a balfenéken. A figura történetének egyik legértelmesebb pillanata az volt, amikor lelépett a színről. Persze aztán egy végül még unalmasabban írt változat vette át a helyét, de az már nem az ő baja. (Félelmetes, hogy Ben egész érdekes karakterét hogy legyilkolták pillanatok alatt a hatvanas évek PP-jének ráhúzásával.)
« Utoljára szerkesztve: 2013. Szeptember 06. - 20:59:18 írta talgaby »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #4143 Dátum: 2013. Szeptember 06. - 21:01:44 »
Senki se így kezdi olvasni, de ha nem válsz egy totál fanboy rajongójává, mint a házigazdánk, akkor olyan 2-300 füzet után rájössz pár dologra. Például arra, hogy Peter Parker igazából a krédója ellenére mindent megtesz azért, hogy ne vállaljon felelősséget semmiért, és hogy a hétköznapiság erőltetése egy olyan figuránál, akinek az IQ-ja 200 feletti és testedzésként kamionokkal zsonglőrködhet, iszonyatosan, de félelmetesen unalmassá teszi őt.
De ez nem csak rá igaz: bármit is tettek az utóbbi években a Batmanen (és voltak nagyon jó dolgok), mégis közülük magasan az volt a legjobb, amikor kinyírták Bruce Wayne-t. Nagyon sokan voltunk, akik őszintén reménykedtek abban, hogy hátha tényleg úgy is marad, ha más nem, legalább hat-hét évig. Miután végre kinyiffant, tízszer érdekesebbé váltak a Batman-címek, mert nem egy féldimenziós alak volt a címszereplőjük.

De hát kedves talgaby
Milyen jogon várnád el, egy 50 éves címtől és főhősétől, hogy az írói  olyan sztorikat írjanak amik
már a 7-800.-ik szám után is újat nyújtanak az olyan kissé szkeptikus rajongóknak is mint pl Mr.Sinister.
Ilyet lehetetlen elvárni tőlük.Gondoljunk bele, hogy a nagy címek írói nem tudják mit tegyenek szerencsétlen szereplővel mert az előző 50 (Batman-nél 70) évben már szinte mindent megtettek vele. ;)

Értem én, hogy miért bírja annyi ember Slott-ot, meg azt hogy megölte PP-t, de nem is akárhogyan.
De azt nem értem, hogy Pókember rajongói, csak akkor veszik a sorozatot amikor Peter egyik legnagyobb ellensége ölti magára a pókszerkót, mert ez szerintem szánalmas. :roll:

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #4144 Dátum: 2013. Szeptember 06. - 21:08:22 »
Senki se így kezdi olvasni, de ha nem válsz egy totál fanboy rajongójává, mint a házigazdánk, akkor olyan 2-300 füzet után rájössz pár dologra. Például arra, hogy Peter Parker igazából a krédója ellenére mindent megtesz azért, hogy ne vállaljon felelősséget semmiért*, és hogy a hétköznapiság erőltetése egy olyan figuránál, akinek az IQ-ja 200 feletti és testedzésként kamionokkal zsonglőrködhet, iszonyatosan, de félelmetesen unalmassá teszi őt.

*Amúgy vicces Sinister megjegyzése, mert pont, hogy az amúgy ritka iszonyatos klón-saga alatt láttam PP egyetlen olyan pillanatát, amikor tényleg vállalt valami felelősséget az életben: amikor elhúzott a balfenéken. A figura történetének egyik legértelmesebb pillanata az volt, amikor lelépett a színről. Persze aztán egy végül még unalmasabban írt változat vette át a helyét, de az már nem az ő baja. (Félelmetes, hogy Ben egész érdekes karakterét hogy legyilkolták pillanatok alatt a hatvanas évek PP-jének ráhúzásával.)

Említettem már,hogy egyre jobban kedvellek? ;D És csak bólogatni tudok arra amit most leírtál! Tényleg felelőtlen és szétszórt ami egy olyan hősnél aki az egész életét a felelősségnek meg az emberek védelmének szenteli, nem valami remek párosítás. Na meg ott van még az IQ-ja ami Oki nélkül is lehetővé tette volna neki hogy Pók robotokat gyártson és egyéb hasznos kütyüt ami segíti a harcban és nyomozásban. Ez a bajom nekem hogy képtelen fejlődni és csak egy helyben toporog évtizedek óta...

Comicboy:

Hidd el ha kicsit megerőltetnék magukat a szerkesztők ott a Marvelnál, biztosan ki tudnák pofozni PP karakterét,de ilyet sose fogunk látni egy fősodrú kiadónál ahol a figurák halála nem tart tovább 3 évnél!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4145 Dátum: 2013. Szeptember 06. - 21:15:22 »
CB: Nem teljesen érted a lényeget. Lehet harminc éven át hasonló színvonalú sztorikat írni. Nem a színvonal a lényeg. Tíz-hetven év alatt nincs olyan sorozat, aminek ne lenne jó és rossz szakasza. És még az sem feltétlen fontos, hogy milyen alapra építkeznek. A világ egyik legbénább figurája valaha Spawn, aki egy ritka gyenge Venom-klónként indult, aki maga is egy ritka gyenge Aline-klón volt, de volt egy röpke időszak David Hine alatt, amikor nem győzték agyondicsérni a sorozatot. (Bár mintha ott pont kinyírták volna Simmonst…)
Pókembernél ráadásul meglepően jó az átlagos színvonal, ami annak is köszönhető, hogy sok író kedveli és sok remek írót küldtek a sorozataira. Én is rengeteg sztoriját kedvelem, és máig olvasom – igaz, nem a frisseket, hanem Essentialöket.
A gond inkább akkor van, amikor elolvasom a hetvenes években készült PPSSM egyik számát, és mindössze az különbözteti meg teszem az ASM kétezer-tizenegyes hatszázegynéhányadikjától, hogy más a zínezés és kevesebb a szövegbuborék, de a főszereplő jelleme harminc év múltán is tök ugyanaz (ezt még az anakronisztikusnak kikiáltott Supermanről sem mondhatjuk el), pontosan ugyanazokkal a gondokkal küzd és ugyanolyan ellenfelek támadnak rá, hogy aztán ugyanahhoz a mellékszereplőgárdához térjen be, akik ugyanúgy viselkednek. Sajnos valószínű, hogy nem fogod érteni ezt a párhuzamot, de Peter Parker gyakorlatilag a Marvel Archie-ja. Csak ez egy kvázi-realisztikus környezetben nagyon nem működik. Egyedül azért működött mégis, mert egyrészt amikor rotálták a mellékszereplőket, akkor nagyon jókat találtak ki, másrészt tényleg zseniális írók voltak a címen, és egy remek író egy béna figurából is világverő dolgokat hozhat ki. (Lásd Morrison: Flex Mentallo.)
(Persze a gyökeres változás ugyanúgy nem jó. Részemről DeMatteis DepiPókja minden idők egyik leggyatrább Pókember-érája, annyira lesült, hogy Miller-Batmant akar csinálni belőle, hogy az már fájt. És az sem javított a helyzeten, hogy a Kraven utolsó vadászatát leszámítva DeMatteis-nek életében nem ment a komor stílus, legsikeresebb művei mind a paródia határát súroló vicces címek voltak, mint a JLI.)
« Utoljára szerkesztve: 2013. Szeptember 06. - 21:17:14 írta talgaby »

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4146 Dátum: 2013. Szeptember 06. - 21:21:23 »
Venom-klónként indult, aki maga is egy ritka gyenge Aline-klón volt

Erről többet, kérlek.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4147 Dátum: 2013. Szeptember 06. - 21:28:02 »
Mármint azon túl, hogy egy nagy, fekete, csupafog űrlény, aki meg akar zabálni? Nincs benne több. Az eredeti ötletben talán lett volna potenciál (egy trauma által megőrült nő, akinek a férje egy Póki-féle bunyóban halt meg és szisztematikusan kicsinálta volna Peter életét), de amúgy nincs benne semmi nagy rejtély. Spawnban meg végképp.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4148 Dátum: 2013. Szeptember 06. - 21:28:50 »
Na meg ott van még az IQ-ja ami Oki nélkül is lehetővé tette volna neki hogy Pók robotokat gyártson és egyéb hasznos kütyüt ami segíti a harcban és nyomozásban. Ez a bajom nekem hogy képtelen fejlődni és csak egy helyben toporog évtizedek óta...
Ebbe, amit vársz tőle, már nagyon sokan belebuktak - gyakorlatilag mindenki. Aztán jött a reboot. Ben Reilly kütyüjeit is azért nem hagyták meg Peternek, mert minél több dolgot talál ki, minél komolyabb fegyverei lennének, annál kevésbé lenne kihívás az összes ellensége, vagyis akkor egyre erősebb ellenségeket hoznának, és ezáltal Pókember hihetetlen szinten legyőzhetetlenné válna. Ez egy megállíthatatlan folyamat, és mindig reboot a vége, hogy eltörlik az utolsó 10 évet valahogy. Erre szerintem nincs szüksége a Pókembernek. Más téren viszont fejlődik Slott alatt (is). A munkájában, a környezetében, JMS alatt pedig a Vaspók ruhában.
de a főszereplő jelleme harminc év múltán is tök ugyanaz
De hát mitől változna? Most lehet 30 körül, 16 évesen csípte meg a pók. Mi változott volna gyökeresen a jellemében 14 év alatt?
Idézet
DeMatteis-nek életében nem ment a komor stílus
Ez nagyon meleg kijelentés, hiszen CSAK a Pókemberen igazi gyöngyszemeket alkotott ezzel a stílussal, és még nem beszéltem a többi címről. Mondom ezt úgy, hogy én nagyon szeretem a poénjait is.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4149 Dátum: 2013. Szeptember 06. - 21:34:09 »
Neked gyöngyszemeket. Ha annyira marha híres és kedvelt lenne, ezer éve lenne tpb-je, mert akarnák. De még az olyanok sincsenek a kanyarban sem ebből a szempontból, mint az ezen a fórumon oly sokszor előkerült Child Within. Akármennyire is nehéz ezt elismerni, a Kraven'sen túl DeMatteis Pókját nem komálja a nép. És részemről azt mondom, teljesen jogosan.

És ha szerinted 16 évesen egy ember olyan, mint harmincévesen, akkor te nehezebben akarsz felnőni, mint én. :) Még egy 25 és 30 éves ember (még férfi) között is elég durva különbségek vannak.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4150 Dátum: 2013. Szeptember 06. - 21:36:00 »
Épp az a gond, hogy túllőnek a célon a változtatásokkal. Ritkán hoznak be valamit csak enyhe kezdéssel, beágyazva lassan, hogy az olvasó szokjon hozzá, legyen alkalma megszeretni. Inkább a nagy drámai fordulatok, ahol mindent vagy semmit módszerrel elindítanak egy folyamatot és ott meglépnek mindenféle drasztikus változásokat, mert tudják, hogy megtehetik és pár tucat füzet után úgyis jön a reboot.  :roll:
Ez itt a gond, lényegében. És pont ezért van olyan sikere a Superiornak, mert mindenki annyira kivan éhezve már a fordulatokra, hogy mindent megesznek, ami más. És ahelyett, hogy egy konstans, stabil de lassú utat járjanak mindig megszervezik a sokkfaktort, aminek a hatása lejárta után visszatérnek a régi, unalmas Peter Parker szálra.
És ez tragikus.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #4151 Dátum: 2013. Szeptember 06. - 21:38:29 »
Épp az a gond, hogy túllőnek a célon a változtatásokkal. Ritkán hoznak be valamit csak enyhe kezdéssel, beágyazva lassan, hogy az olvasó szokjon hozzá, legyen alkalma megszeretni. Inkább a nagy drámai fordulatok, ahol mindent vagy semmit módszerrel elindítanak egy folyamatot és ott meglépnek mindenféle drasztikus változásokat, mert tudják, hogy megtehetik és pár tucat füzet után úgyis jön a reboot.  :roll:
Ez itt a gond, lényegében. És pont ezért van olyan sikere a Superiornak, mert mindenki annyira kivan éhezve már a fordulatokra, hogy mindent megesznek, ami más. És ahelyett, hogy egy konstans, stabil de lassú utat járjanak mindig megszervezik a sokkfaktort, aminek a hatása lejárta után visszatérnek a régi, unalmas Peter Parker szálra.
És ez tragikus.

Pontosan ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4152 Dátum: 2013. Szeptember 06. - 21:48:08 »
Neked gyöngyszemeket. Ha annyira marha híres és kedvelt lenne, ezer éve lenne tpb-je, mert akarnák. De még az olyanok sincsenek a kanyarban sem ebből a szempontból, mint az ezen a fórumon oly sokszor előkerült Child Within. Akármennyire is nehéz ezt elismerni, a Kraven'sen túl DeMatteis Pókját nem komálja a nép.

Mivel jó sokan zengenek ódákat róla, szerintem nincs igazad. A művei nem azért maradnak ki az újrakiadásokból, mert népszerűtlenek, hanem azért, mert elég gáz rajzolókat kapott általában - plusz a 90-es években írta ezeket, onnan meg igen kevés sztorinak van TPB-je. Kozmikus Pókember, Sinister Six, meg Venom.

Idézet
És ha szerinted 16 évesen egy ember olyan, mint harmincévesen, akkor te nehezebben akarsz felnőni, mint én. :) Még egy 25 és 30 éves ember (még férfi) között is elég durva különbségek vannak.
Igen, de nem látható jellembeliek. Ő elkötelezte magát az angyalok oldalán, ebből hova mehetne? Egyszer volt durvább, a Klónsztori alatt. Idealista. Szerintem ez nem változik, csak sok-sok sz*r hatására. És ott is csak gyengébb jellemeknél.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #4153 Dátum: 2013. Szeptember 06. - 21:53:39 »
kaine: Létezik ám arany középút is, szóval nem feltétlenül kell profi szintre emelni Póki IQ-ját vagy épp az erejét. De azért egy minimális változás igen jól jönne neki! Szerintem ha csak a pók robotokat és más apróbb cuccait tartanák meg, attól még nem válna olyan hatalmas taggá mint amilyen most Oki (hadsereg,pók tank,a város meghackelése stb) Vagy ha netán túlfejlődne és az összes ellenségét ártalmatlanítaná akkor miért nem gyártanak neki újakat? Miért mindig az oldschool arcokat kell erőltetni? Ezek még PP-hez sem méltóak nem hogy egy OctoPókhoz ;D

Amúgy magamból kiindulva én se igazán tudok felnőni,de ha most visszagondolok milyen voltam 16 évesen, hát menten elkap a facepalm :hehe: Úgy nem volt annyira ciki,de mégis csak 9 éve volt és azóta bizonyos dolgokban változtam/fejlődtem. Ezzel szemben Peter SEMMIT! Talán be kéne íratni a Harcosok Klubjába akkor megváltozna :lol:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4154 Dátum: 2013. Szeptember 06. - 21:55:42 »
Azon túl, hogy valaki egy hősjellem, elég sok árnyalata lehet. Ez némileg tetten érhető volt nála a házasság alatt, mert a léha csavargó lúzerből egy viszonylag értelmes családi életet építeni próbáló férjjé vált, de ezt ugye Quesada kivágta a fenébe.
Meg ha csak annyi lenne valaki, hogy akkor most elkötelezem magam egy oldal mellett, akkor mivel magyaráznád PAD Hulkját. A behemót az elején elkötelezte magát a semlegesség mellett: ne zaklassák őt, ő sem zaklat senkit. Fixit is ugyanezt az elvet vallotta, mégis ég és föld volt közte és Lee (vagy a fene tudja, ki) Hulkja között. Tony Stark is csak Downey miatt él úgy a köztudatban, hogy világéletében valami hiperlaza playboy volt, valójában olyan jellemíve volt annak a karakternek, amit még jó pár mangaka (és rengeteg hollywoodi forgatókönyvíró) is megirigyelhetne.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4155 Dátum: 2013. Szeptember 06. - 22:35:41 »
Mondjuk ezt a részét aláírom én is, hogy nem volt ilyen vasember, és Downey alakítása volt az, ami az egekbe emelte a népszerűségét.
This is a joke. A real practical Joke.

sztyopa01

• Grizzly
  • *
« Válasz #4156 Dátum: 2013. Szeptember 07. - 09:57:49 »
Nem értem, hogy a klón sztorikat miért húzza le mindenki. Én imádom őket :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4157 Dátum: 2013. Szeptember 07. - 10:07:13 »
Vagy ha netán túlfejlődne és az összes ellenségét ártalmatlanítaná akkor miért nem gyártanak neki újakat? Miért mindig az oldschool arcokat kell erőltetni?
Ezzel is próbálkoztak - többször is. Mindig oda jutottunk, hogy az újak nem jók (üdítő kivétel volt Morlun), mert egyszer használatosak, mert bénák, mert gyengék. És mert egy idő után a fanbázis visszakövetelte a klasszikus ellenségeket. :) A Klónsztorinál is ez volt (még én is örültem a közepén a Sinister Sevennek, annyira hiányzott már pár régi ismerős arc), a BND-nél pedig nagyon határozottan ez volt. De az újraszámozásnál is kísérleteztek vele.

Idézet
Amúgy magamból kiindulva én se igazán tudok felnőni,de ha most visszagondolok milyen voltam 16 évesen, hát menten elkap a facepalm
Persze, sokat változtál, de miben? Akkor kedvesebb voltál, ma már bunkó/intoleráns/bármi? Nem hinném.  Az ember jelleme alapvetően nem változik, legfeljebb kicsit formálódik. Vagy ezt a kicsit nem látod benne?  Mert van: ma már nem May nénizik annyit, például, megtanulta, hogy elvan az öregasszony, mint a befőtt, már nem hajtogatja éjjel-nappal a "nagy erő" szlogent, nem gondol vissza állandóan Gwenre, vagy Ben bácsira, mint régebben, és még sorolhatnám.
Nem értem, hogy a klón sztorikat miért húzza le mindenki. Én imádom őket :)
Én is imádom, majd kiadom csak kettőnknek. :)

fefeaty

• Pókirtó
  • *
« Válasz #4158 Dátum: 2013. Szeptember 07. - 10:39:56 »
Idézet
Én is imádom, majd kiadom csak kettőnknek. :)

Na, na, nekem is kell! :)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #4159 Dátum: 2013. Szeptember 07. - 10:46:21 »
Idézet
Ezzel is próbálkoztak - többször is. Mindig oda jutottunk, hogy az újak nem jók (üdítő kivétel volt Morlun), mert egyszer használatosak, mert bénák, mert gyengék. És mert egy idő után a fanbázis visszakövetelte a klasszikus ellenségeket. :) A Klónsztorinál is ez volt (még én is örültem a közepén a Sinister Sevennek, annyira hiányzott már pár régi ismerős arc), a BND-nél pedig nagyon határozottan ez volt. De az újraszámozásnál is kísérleteztek vele. 

Többnyire egyet is értek ezzel az állításoddal,de ne felejtsük el hogy egyszer Venom és Vérontó is újnak számított, mégse vesztek el a süllyesztőben (pontosabban egyikük igen az pedig Vérontó,de most megint visszahozzák) Vagy gondoljunk csak a Sakálra aki szintén nem tartozik az első ellenségei közé! A BND viszont a lehető legrosszabb példa, hiszen az egész egy zuhanórepülés volt így érthető hogy az ellenségek is totál bénára sikerültek :) Viszont egy jó író csodákra képes és tán még a mi életünkben lesz majd olyan ellensége Pókinak aki nem őskövület és a személyisége sem 1-2 dimenziós!

Idézet
Persze, sokat változtál, de miben? Akkor kedvesebb voltál, ma már bunkó/intoleráns/bármi? Nem hinném.  Az ember jelleme alapvetően nem változik, legfeljebb kicsit formálódik. Vagy ezt a kicsit nem látod benne?  Mert van: ma már nem May nénizik annyit, például, megtanulta, hogy elvan az öregasszony, mint a befőtt, már nem hajtogatja éjjel-nappal a "nagy erő" szlogent, nem gondol vissza állandóan Gwenre, vagy Ben bácsira, mint régebben, és még sorolhatnám.

Nézd, a változás nagyon is emberfüggő mert hát senki sem egyforma. Ismerek olyat aki gyerekként tök átlagos volt, míg el nem érte a serdülőkort és onnantól kezdve a régi énje megszűnt létezni! Jómagam nem a radikális változók közé tartozom én inkább úgy fogalmaznék hogy csiszolódott a jellemem és ha lehet ilyet mondani akkor szereztem némi tapasztalatot azóta. Amit leírtál az mind-mind igaz Peter-re és valóban néhány régi rossz szokását sikerült azóta elhagyni,de ez mint ős olvasója a sorozatnak nekem már fel sem tűnik. Az alap viselkedése még mindig ez a laza,szétszórt vicces fiú akinek bunyó közben be nem áll a szája :roll: Ha olyasmi lenne a habitusa mint a 2099-es utódjának, akkor egy rossz szót se szolnék rá. Inkább legyen szarkasztikus a humora mint sem ez a good guy image-et erőltető alak!

A klón sztorira én is vevő lennék :spidey: