Szavazás

Kit kedveltek a legjobban a Pók-mellékszereplők közül?

May néni
Flash Thompson
Mary Jane
Betty Brant
Fekete Macska
J. Jonah Jameson
Robbie Robertson
Glory Grant

Szerző Téma: Spider-Man (amerikai kiadás)  (Megtekintve 689345 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

petshop

• Olvasztár
  • **
Re:Spider-Man (amerikai kiadás)
« Válasz #4720 Dátum: 2017. június 21. - 22:06:38 »
A legjobb az egészben, hogy újabban ugye már az megy, hogy nincs volume, hanem zárójelben odabiggyesztik az évszámot, hogy melyik évben indult az a sorozat.
És mi van ha egy éven belül kétszer is elindult? Volt már rá példa, Spider Gwen is kemény 5 számig húzta, és már jött is a vol. 2!

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4721 Dátum: 2017. június 21. - 22:09:10 »
Ha egy éven belül indul újra, akkor odabiggyesztik a volume jelzőt. Amúgy én hiányolom a "vol" jelzőket a képregények címéből, mert én még mindig úgy rendszerezem őket. Bár azt megértem, hogy a kiadónak is ciki, hogy van olyan sorozatuk is, ami már a 9. vagy 10. újraindításnál jár (lásd: Megtorló).

szati

• Grizzly
  • *
« Válasz #4722 Dátum: 2017. június 21. - 22:47:35 »
Na, igen. Van itt katyvasz.

Addig ugye világos, hogy ASM #1-#441 = Vol 1.
1999-ben ASM #1-el újra indul a sorszámozás, #1-#58 =  Vol 2.

Ez olvasható is az első oldal alján elhelyezett kis keretben:

Aztán jött 2003-ban az újraszámozott ASM #500, ahol újra megjelenik a Vol 1. felirat.

Ez azonban a későbbi számokban varázslatosan eltűnik. Ezért szokott vita lenni abból, hogy az ASM #500-#700 az most első sorozat vagy második (bár a leggyakrabban a másodikhoz könyvelik el).
Viszont akárhogy vesszük a 2014-es, Superior utáni ASM #1-el a harmadik sorozat indult el, hiszen legalább 1999-től 2003-ig már volt egy második.

« Utoljára szerkesztve: 2017. június 21. - 22:51:52 írta szati »
"Shhhh. My common sense is tingling."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4723 Dátum: 2017. június 21. - 23:55:24 »
Én azt gondolnám, hogy ha egyszer semmissé tették a második sorozatot, akkor az nincs is. De az 1-es számok miatt persze érthető a döntés.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4724 Dátum: 2017. június 22. - 08:48:28 »
Nem semmissé teszik, hanem lezárják és a régivel folytatják. Ezt nem egyszer eljátszotta a Marvel, legelőször emlékeim szerint az F4-gyel valamikor 2002 környékén. De korábban is adtál már ki ilyet, hisz a Disassembled úgy volt az Avengers v1 lezárása, hogy az előtte lévő hónapban az még Avengers v3 volt.
És ha már ebbe belebonyolódsz, akkor soha ne akarj belefolyni az X-sorozatok számozásába. :D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4725 Dátum: 2017. június 22. - 09:02:23 »
Kaine szerintem arra gondolt, hogy az amazing vol2 30-as számától oda volt írva a régi számozás is, de még vol2 volt mégis, tehát ily módon próbálták semmissé tenni.
This is a joke. A real practical Joke.

szati

• Grizzly
  • *
« Válasz #4726 Dátum: 2017. június 22. - 10:08:39 »
És ha már ebbe belebonyolódsz, akkor soha ne akarj belefolyni az X-sorozatok számozásába. :D

Deadpoolnál is voltak érdekes sorszámozások. Ha jól emlékszem, ott volt a Vol 2-nél 900-as és 1000-es szám is egy éven belül. Aztán meg a Deadpool Team-Up-ot kezdték 899-től visszafelé számozni.

Egyébként korábban rosszul írtam, az Amazing Spider-Man számozása 788-al fog folytatódni.
700 (Amazing v1, v2)
+ 33 (Superior)
+ 18 (Amazing v3)
+ 37 (Amazing v4)  ????
Nekem nem jön ki a matek, mert az új Amazing most a 28-as számnál jár. 10 számot kipörgetni meg majdnem egy év. Beleszámolhattak valamit, amit én nem.

Érdekes, hogy a Spider-Man Deadpool, ami egy új sorozat, elvileg #1770-el folytatódik majd. Hogy ez hogy jött ki, arra tippem sincs. Összeadhatták a Deadpool és az Amazing számait?
"Shhhh. My common sense is tingling."

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #4727 Dátum: 2017. június 22. - 10:20:12 »
Ezzel az ismételt visszaszámolással most a DC Rebirth-jét akarják majmolni vagy mi?  :headscratch:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4728 Dátum: 2017. június 22. - 10:40:03 »
Nem, hanem jelenleg a marketingesek az első számokat és a százzal osztható kerek jubileumiakat erőltetik. Tény, hogy ezeknek az eladásai általában minimum kétszer akkorák mint a többi számé.

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #4729 Dátum: 2017. június 24. - 11:13:04 »
Igen, a Superior Spider-manban  az volt a jó hogy , {minimális Spoiler }  Oktopus  dokinak  voltak  emberbaráti vonásai . Tett néha , néhány elégé emberi és  segítő szándékú  dolgokat is .Ami tőle elég meglepő  ;)
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

Vorador

• Rózsa
  • *
« Válasz #4730 Dátum: 2017. június 24. - 16:58:57 »
Nem, hanem jelenleg a marketingesek az első számokat és a százzal osztható kerek jubileumiakat erőltetik. Tény, hogy ezeknek az eladásai általában minimum kétszer akkorák mint a többi számé.

Érdekes, hogy régen pedig óvakodtak az első számoktól, és több híres hős v1 sorozatának nincs első száma, mert egy másik képregényt nevezték át és annak a számozását folytatták. Pl.

- Captain America v1 a 100. számmal indul, előtte Tales of Suspense volt, amelynek az 58. számától kezdett el szerepelni Amerika Kapitány és csak 30 számmal később nevezték át az újságot
- az Incredible Hulk címe a 101. számig Tales to Astonish volt, melynek az 59. számában szerepelt először Hulk
- Doctor Strange a Strange Tales átnevezése a 169. számától

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4731 Dátum: 2017. június 24. - 18:05:25 »
Ott nem egészen emiatt. Egy új sorozat indítását be kellett jelenteni és regisztrálni kellett. Ezért, hogy megspórolják ezt a költséget, gyakran megtartották a sorozatot, csak új címet adtak neki.
A Marvelnél emellett szerepet játszott, hogy azokban az években a DC nyomdájánál voltak kénytelenek nyomni a képregényeiket, miután az, ahol addig voltak, lehúzta a rolót. És emiatt egyszerre havonta csak 6 vagy 8 (nem emlékszem már pontosan) füzetet adhattak ki. Emiatt volt amúgy sok sorozatuk kéthavi.

Amit mondasz, az a 40-es évek. mivel akkoriban havonta több tucat új cím jött ki, az élettartamuk sokszor napokban volt csak mérhető. Így az olvasók egyszerűen ódzkodtak az első számoktól, mert teljesen bizonytalan volt, hogy lesz-e második. Ezért rengeteg sorozat első száma csak egy próbanyomat volt, ami sose került újságosokhoz, oda már a második vagy harmadik (néha egyenesen a negyedik) szám ment csak, mert így olybá tűnt, hogy már egy „bejáratott” címről van szó. Nagyon kevés olyna kiadó volt, ami tényleg ki mert adni igazi első számokat.

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #4732 Dátum: 2017. június 24. - 20:42:59 »
Hulknak volt első száma. A sorozat hat rész után persze befulladt, nem csoda sokáig nem önálló címen futott a sorozata. Hasonló lehetett Kapinál. Mivel a karakter az 50-es évekre teljesen népszerűtlenné vált, így idő kellett, mire önálló címként el lehessen adni. Ezzel az olcsóbb átnevezési megoldással legalábbis azt az érzetett kelthették, tényleg egy bejáratott címről van legalább is szó.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4733 Dátum: 2017. augusztus 10. - 16:15:26 »
találtam egy listát:
http://www.spidermanreviews.com/2012/08/the-50-best-spider-man-stories-in.html
kicsit más mint az egytől akárhányig listák, természetesen ez is szubjektív, de érdemes szemezgetni belőle, aki még esetleg nem ismeri mind.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4734 Dátum: 2017. augusztus 10. - 17:08:01 »
Pár szóban lereagálom tudva, hogy nincsenek tökéletes listák. A rajzfilmes és filmes képregényeknek nem tudom, mi helye lehet itt...

Amazing Fantasy 15 - közel sincs a legjobbakhoz, csak történelmi.
Amazing 6: nem rossz, de a 8 jobb a korszakból
18: tényleg jó.
31-33: alap.
39-40: ez jó.
Annual 3: elég jó, de messze nem "legjobb"
50-52: az 50 igen, a másik kettő nem legjobb.
66-67: korszakának két leggyengébb sztorija
Spectacular 2: igen.
88-90: igen.
121-122. abszolút
Spect 71: a legrosszabb 50-be beletenném...
229-230: tényleg jó
248: egyike a legjobbaknak
249-251: jó, de nem legjobb
267: igen
Spect 107-110: igen!
Vs. Wolverine: tényleg jó, de nem legjobb
Annual 21: nem
Kraven: abszolút
300: nem
307-309: kicsit sem
Ultimate: nem emlékszem
400: abszolút igen
2 rajzfilmes???
Revelations: jó, de nem legjobb
rajzfilm?
PPP 20: igen, legalábbis abban az időben csúcs volt
30-32: nem
Ulti 8-13: nem annyira - a 13 az igen
the Movie??
PPSM 44-47: nem annyira
Blue: szerintem nem
498-500: nem
Spider-Man 2: filmes?
Spect 14: nem emlékszem, nem maradandó
Spider-Man/Torch: simán
Marvel Knights Spider-Man 1-12: igen
Sens annual 1: jó, de nem legjobb
Reign: abszolút nem
578-579: nem
rajzfilmes...
Amazing annual 36: nem emlékszem, de nem maradandó
630-633: jó, de nem legjobb
Wolverine: nem
Ultimate 156-160: határeset
655-656: ez is.
666-673 Póksziget: igen

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4735 Dátum: 2017. augusztus 11. - 10:09:54 »
Pár szóban lereagálom tudva, hogy nincsenek tökéletes listák. A rajzfilmes és filmes képregényeknek nem tudom, mi helye lehet itt...
Amazing Fantasy 15 - közel sincs a legjobbakhoz, csak történelmi.
Az amazing fantasy 15 nem fér be a 60-as évek 11 legjobb pók történetébe? mert szerintem ennek a listának az volt a lényege, hogy évtizedekre bontotta. Ráadásul nem is rangsorolta, a cikknek pedig az a címe, hogy a legjobb pókember történetek, nem pedig az, hogy a legjobb pókember képregények.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4736 Dátum: 2017. augusztus 11. - 11:46:06 »
Először úgy tűnt, hogy évtizedekre osztják le, de nem, csak időrendbe rakták.
Úgy értettem a végét, hogy a rajzfilmek mindig a képregény leegyszerűsített változatai voltak, az abból készült képregények pedig még inkább. Nem gondolnám, hogy mondjuk a Pókember mozifilmnek jobb sztorija lenne, mint például a Tűz Ura sztorinak.

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #4737 Dátum: 2017. augusztus 11. - 17:38:18 »
A Tűz ura sztori máig nagy kedvencem!
Gyerekként rengetegszer elolvastam, aztán felnőttként is még néhányszor. :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4738 Dátum: 2017. augusztus 12. - 09:15:47 »
Az akkori sztorik nagyon jók voltak. Nekem is egyik kedvencem volt a Tűz ura, de úgy általánosságban az egyik legjobb korszaka volt a 20-tól 50-ig/60-ig terjedő számok. Azok nagyon jól lettek összeválogatva, csak egy-két gyenge rész csúszott be. A másik jó sztori nekem még a 48-49-es számokban megjelent Baljós Hatos volt. Azt megelőzően nem is nagyon jelent meg nálunk olyan képregény, amiben kettőnél több ellenféllel kellett megküzdenie Pókunknak, és ez üdítően hatott akkoriban.  :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4739 Dátum: 2017. augusztus 12. - 11:28:14 »
Az a Baljós Légió volt, nekem is kedvencem lett egyből. Hatos talán nem is jelent meg itthon még.