Szavazás

Kit kedveltek a legjobban a Pók-mellékszereplők közül?

May néni
Flash Thompson
Mary Jane
Betty Brant
Fekete Macska
J. Jonah Jameson
Robbie Robertson
Glory Grant

Szerző Téma: Spider-Man (amerikai kiadás)  (Megtekintve 691818 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re: Spider-Man
« Válasz #1260 Dátum: 2008. október 29. - 19:05:23 »
Nem, ez volt a marketingszöveg. Azért választották Pókembert, mert a prominens sorozatok közül az volt az egyetlen, amit még el lehetett készíteni időben, és nem futott benne éppen semmi fontosabb és hosszabb esemény. Sehova máshova nem tudták volna egyszerűen belerakni anélkül, hogy ne jöjjön ki hülyén már középtávon is. Később ezt persze igyekeztek kiköszörülni, lásd a két New Avengerses ingyenes katonai számokat, ahol bedobták a legfrissebb megasztár-csapatot és a legismertebbet (F4) is az általános büszkevagyunkafiainkraéslányainkra-történetbe. És oda való az ilyesmi, nem Pókemberbe...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1261 Dátum: 2008. október 29. - 20:32:32 »
Alapvetően bárhova bármikor betehették volna, sőt, egy különszám sokkal inkább passzolt volna ezen eseményhez. Még Pókemberben is. Nem véletlen, hogy magába a sorozatba tették bele, méghozzá a főcímen.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1262 Dátum: 2008. október 30. - 22:58:23 »
Emberek, helyreállt az univerzális egyensúly, az egész olvasmányos New Ways to Die után ismét elmerültünk a Pókember-történetek legaljában. És most vérzik a szívem. Joe Kelly a történetet egy fergetegesen humoros epizóddal indított, ami felidézte bennem a deadpoolos ökörködésmaratonjait... hogy aztán egy összedobált, ostobábbnál ostobább dialógusokkal teli, értelmetlen, pocsék karakterkezelésű, abszolút élvezhetetlen sztori jöjjön, amit egy szintén roppant humoros, rövidke párbeszéd tört csak meg, és mentette meg attól a posványtól, ahová rakétasebességgel száguld. Bár Kelly története volt messze a leggyengébb a Specialben, ami már csak azért is szép teljesítmény, mert Guggenheim is közreműködött abban, de a fent említett két jelenetet leszámítva ez a kalapácsfejes történet még azt is bőven alulmúlta.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1263 Dátum: 2008. október 30. - 23:06:41 »
Guggenheim sztorija kifejezetten tök jó volt.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1264 Dátum: 2008. október 30. - 23:44:52 »
Szerintem is nagyon rossz volt az új Pók. Maga a történet alapötlete közepes, bár láttunk már sok ilyet Pókban. A párbeszédek jórészt totál bénák lettek, a rajzok... okoztak meglepetéseket (nem vagyok finnyás, de mikor Peter belehányt a maszkjába illetve mikor Kalapácsfej szarrá törte az egyik "gengszter" állkapcsát, az nagyon váratlanul ért, egyáltalán nem készültem fel rá, hogy ebben a füzetben ilyenekkel fogok találkozni), a karakterkezelés meg ilyen: :yucky:. Legutoljára talán '70-es évekbeli Pók-történetben láttam, hogy az író azzal poénkodik, hogy May néni rosszul használ szlengkifejezéseket. Ez még talán akkor sem lenne vicces, ha egy jó humorú író jönne elő vele.

Egyébként a korhatár-besorolásokat ongoingoknál az egész sorozatra adják vagy számonként újraellenőrzik? Mert a maszkba hányós résznél nekem is kavarogni kezdett a gyomrom, és a füzet A besorolású. Ellenben a Thorban, ami T+, egy hasba szúráson kívül nincs semmi, ami miatt ne lehetne alkalmasabb fiatalabbak számára is.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1265 Dátum: 2008. október 31. - 00:04:03 »
Biztos, hogy a maszkba hányt? Nem csak le? Hisz ott a Sorry, officers. Vagy az JMD története volt?  :headscratch:
JOe Kellynél jobb humorú író kevés van, ő indította be a Deadpool sorozatot.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1266 Dátum: 2008. október 31. - 00:13:33 »
Az másik sztori volt, itt majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy belehányt a maszkjába.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1267 Dátum: 2008. október 31. - 13:20:35 »
A maszkba. És hiába a jó humorérzék, ha a történet önmagában átgondolatlan és sekélyes. Joe Kelly inkább akkor tért vissza volna a Deadpoolhoz, mert az meg most nem nagyon akar humoros lenni, csak néha-néha.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1268 Dátum: 2008. november 01. - 17:12:17 »
Tudna valaki ajánlani egy oldalt, ahol részletes és pontos infókat tudhatok meg a befejezett Pókember-ongoingokról? Elsősorban (és szinte kizárólag) az érdekel, hogy hány rész és (ami a legtöbb ilyen oldalról kimarad) hány annual jelent meg belőlük.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #1269 Dátum: 2008. november 01. - 17:09:47 »
Nincs meg neked a Póklexikon? Abban le vannak írva.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1270 Dátum: 2008. november 01. - 17:19:27 »
Hogy ez eddig nem jutott eszembe! :omg: Kösz.

(De azért aki tud ilyesmit neten, az megoszthatja tudását.)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1271 Dátum: 2008. november 01. - 17:20:53 »
Zozi, hülye kérdés, de a www.spiderfan.org oldalon nézted? :-[

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1272 Dátum: 2008. november 01. - 17:23:19 »
Nem néztem, kösz.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1273 Dátum: 2008. november 01. - 17:24:52 »
A comics menüpont alatt kilistáz mindent.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1274 Dátum: 2008. november 01. - 19:11:28 »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1275 Dátum: 2008. november 02. - 09:31:24 »
Olvastátok az új ASM Annual-t. Amelyben "jelentkezik"  ;D Jackpot és fényderül a kilétére. Hát gyerekek
 :spoiler:
beszoptuk. Nem MJ az hanem az a tyúk Sara Ehret, aki Jackpot-ként elküldte saját magához Pókembert korábban.
Én már tényleg nem értem mit csinálnak ezek.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1276 Dátum: 2008. november 02. - 12:58:07 »
Én már olvastam tegnap, nagyon kíváncsi voltam a kilétére, vártam, hogy MJ visszatérjen. Most viszont nem értem, hogyha nem a vörös hajú Jackpot volt MJ, akkor a Paperdollos részeknél mire fel volt a nagy emlékezősdi.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1277 Dátum: 2008. november 02. - 13:45:33 »
A jogi szaknyelvben ezt hívjuk a "vásárló tudatos megtévesztése" stratégiának. :) Vagy csak simán hülyék és nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1278 Dátum: 2008. november 03. - 21:23:33 »
Most töredelmesen bevallom, tévedtem. Tévedtem, amikor nemrég Joe Kelly sztoriját szidtam, tévedtem, amikor azt mondtam a BND Special után, hogy talán még van remény Guggenheim számára, és tévedtem, amikor azt gondoltam, hogy az előbb említett Guggenheim már nem mehet lejjebb. Ez az Annual egyszerűen annyi szempontból rémes, hogy felsorolni is alig lehet. A poénok vagy laposak, vagy erőltetettek, vagy egyszerűen csak humortalanok. A történet már a visszatekintés narrációjánál irritáló, amire Wacker ismételten idióta hangnemű kommentjei még rátesznek egy lapáttal (pedig pár hete még úgy tűnt, végre leszokott róla), a sztorivonal egyszerűen envetséges ezzel az egyszerhasználatos szupergonosszal (na jó, Straczynski egylövéses figurái sokkal gázabbak voltak, ez szentigaz), a Reedes jelenet egyszerűen elképzelhetetlen, és Jackpot sorsa meg már szánalmas. ANnyira hülyén intézi el, és olyan csapnivaló dramaturgiával, hogy ellenpéldaként lehetne felhozni egy képregényes forgatókönyvíró kurzuson. És még nincs vége, mert Guggenheim még a pályafutása egyetlen olvashatónak mondható történetét, a Wolverine: Vendattát is tönkrevágja sikeresen azzal, hogy az ottani történet végén kinyírt Damage Control-vezért egyszerűen minden magyarázat nélkül fogja, visszahozza, és kinevezi Vezér II-nek. De persze még mindig lehet ennél lejjebb menni, mert a Loeb-féle Hulkkal ellentétben (aminél lejjebb meg már nem) itt van egy aprócska pozitívum is: a bettys jelenetek és az egész nyomozóriporteres dolog, ami a történet közepefelé tölt ki egy aprócska szakaszt, tényleg ügyesen vannak összehozva, és személy szerint örülök, hogy Póki kicsit beindította a nyomozóösztönét (ha már vmi oknál fogva a pókösztöne az egész számban eltűnni látszott). Bár tekintetbe véve, hogy Guggenheim alapvetően egy krimiíró, talán nem is csoda, hogy ez az egyetlen dolog, amit nem sikerült elszúrnia.
De most komolyan, ha a DC-től is kvázi kirúgták, és a Blade-sorozata is akkorát bukott, mint az ólajtó, melyik eszement vadmarha találta ki, hogy ő legyen a ASM második legaktívabb írója?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1279 Dátum: 2008. november 03. - 22:25:15 »
A képregényesek mindig nagyra becsülték a filmes forgatókönyvírókat (lásd JMS), Guggenheim meg igazán nagy filmeket írt. Vissza a jövőbe, Die Hard és társai.
Joe Kellyt épp meg akartam védeni a múltkori hsz-od után, mert ma olvastam el, és igazából tök jó volt. Kelly nagyszerű író, és neki sikerült az, ami az eddigieknek nem: megragadni Pókember lényegét. Vele már elképzelhető lesz, hogy nagyon hamar nagyon jó Póksztorikat is olvashatunk. Szerintem az egyik legjobb író a szakmában.