Szerző Téma: Kingpin Képregények  (Megtekintve 476294 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kzoli

• Sakál
Re:Marvel-mánia
« Válasz #280 Dátum: 2010. november 23. - 19:31:19 »
Értem. Igaz,kis ország vagyunk,de akkor is-mint korábban írták-a Kingpin Kiadó ismeri kis hazánkat,az elvárásokat,a keresletet.
Jó,lehet tolni a képünkbe Thort,Am.Kap.-ot (bár,én megvenném azt is),de azért figyelembe vehetnék az itteni közönséget is.Mert ugye, piacgazdaság van--elvileg--a fogyasztó a fontos! A Panininek pedig,úgy vélem,plusz bevétele van itt a jogdíjakból,mert ha nem lenne,akkor nincs itt semmiféle kiadás.HOPPÁ! Lehet,hogy fel akarják tornászni a jogdíj árakat!Ez lehet a dolgok mögött.
Képzelem szegény Tomit,mekkorával szörnyülködtették el.Minden elismerésem neki,hogy ha ki tud adni még nem "Thoros" és "Am.Kapos" kiadványt.
Igaz,én korábban is írtam,minden Marvel-kiadványára vevő vagyok,mert tényleg minőséget képvisel.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #281 Dátum: 2010. november 23. - 21:23:48 »
Mielőtt azért hívnánk Mel Gibsont, hogy tovább fejtse ezt az elméletet, csak két megjegyzés. Az egyik, hogy amint lejjebb is írták, a kontinensen a Panini a Marvel jogtulajdonosa, és sok országban a kiadója is. Elég sok éve. Ha a Marvel UK-s éveket is belevesszük (elvégre azt a céget vásárolták fel), akkor több évtizede. Vagyis valószínűleg van egy nem kicsi rálátásuk az európai piacra. A másik, hogy egy fogyasztói termékekkel foglalkozó nagyvállalatnak az a fontos, hogy minél nagyobb körben lehessen terjeszteni a friss termékeit és közben felépíteni és fenntartani egy márkanevet és egy ahhoz kapcsolódó nézetet (image-et vagy imázst, ha úgy tetszik). Jelenleg tény, hogy a nyugati képregényes köröknek a két készülő Marvel-film a forró téma. Az USA-ban érdemes megnézni a Marvel honlapját és a kommersz képregényes lapokat (ja, Wizard elsősorban, náluk ügyesebben pitiző vállalati bólogatómajmokat nehéz lenne találni), ezt nyomják most ezerrel (hogy milyen sikerrel, az most más tészta). A Panini egyszerűen csak próbálja a globális - vagyis kontinentális - modellt erőltetni a magyar piacon. Az már más kérdés, hogy a magyar piac közismerten egy roppant egyéni állatfaj, de ezt innen 700 km-re nem igazán érzik a jelek szerint még át.
(Plusz zárójelben, de az olaszok amúgy is kicsit arrogánsak, és ezen nem segít, hogy elég sok éve állami felsővezetési szinten sulykolják beléjük a kussnekemvanigazamcsakazértis mentalitást...)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #282 Dátum: 2010. november 23. - 22:23:09 »
Majdnem minden úgy van, ahogy tg írta. A legfontosabb az egészben, hogy egész (nyugat)európában a 60-as évek óta vannak Marvel képregények, vagyis több generáció olvasta őket. Akkoriban nagyon népszerűek voltak, vagyis a Marvel képregények minden fajtája napvilágot látott már. Ha jön egy Thor film, nem csak azok mennek el megnézni, akik most vesznek Thort, hanem azok is, akik valaha vették, szerették, mert nosztalgia, meg kíváncsiak, filmen hogy nézne ki. Aztán, ha tetszett a film, utána esetleg tényleg vesznek egy új Thor kiadványt, hogy mi van vele, hol tart, meg minden.
Nálunk viszont senki sem ismeri a marveles Thort, így csak pár ezer ember fogja megnézni moziban, és ők se vennének utána Thor képregényt. Erről próbálom győzködni őket jelenleg.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #283 Dátum: 2010. november 24. - 07:57:03 »
Bosszú Angyalaiban ismerték meg inkább. Önálló Thor (vagy akár AmKap) sorozat a kontinensen tudtommal nem nagyon volt, legfeljebb a UK antológiákban. De Avengers Angliában is elég régóta megy, és talán a francia és német piacon is. Habár utóbbiakból simán kinézem, hogy voltak Thor-gyűjteményeik, elvégre germán mitológia.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #284 Dátum: 2010. november 24. - 09:46:39 »
Így vagy úgy, de fura hozzáállás, hogy ha nem lehet thor meg amkap, akkor inkább ne legyen semmi. Mert a valami még mindig több mint a semmi... (hűűű, mekkorát mondtam  :P)
Szóval az se igaz, hogy am kapból nincsenek olvasható meg élvezhető sztorik. Vannak, csak jobban körbe kéne nézni.
http://marvel.wikia.com/Comics:Captain_America_Vol_5
A fallen sont már említették:
http://marvel.wikia.com/Fallen_Son:_The_Death_of_Captain_America_Vol_1
vagy ittvan ez:
http://marvel.wikia.com/Adventures_of_Captain_America_Vol_1
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #285 Dátum: 2010. november 24. - 10:39:35 »
Az Adventures tényleg egy pofás sorozat volt, ám eléggé patriotikus felhangú (igen, Kapihoz képest is). Bár marha klasszikus hangulatú is, ami hogy előny vagy hátrány, döntse el mindenki maga.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #286 Dátum: 2010. november 24. - 10:47:15 »
Thorhoz is vannak remek történetek és modernebb (vagy klasszikusabb, a mitológiához közelebb álló, de mégis Marvel vonatkozású) feldolgozások. Tehát annak is bejöhet, aki inkább a mitológiát kedveli, de a Marveles közönségnek is tetszhet. Pl:

http://www.comicvine.com/thor-ages-of-thunder/49-21355/

Szerintem lenne azért esélye ezeknek itthon is, de persze nem az én döntésem (hiszen a kockázat sem az enyém) mindenesetre én biztosan megvenném őket, már csak azért is, hogy folytatódhasson a többi is.

És egy felvetés (ha hülyeség, vagy valaki mondta már esetleg, akkor előre is bocsánat :) ): Az nem megoldható, hogy egy kötetben jöjjön ki a két karakter egy egy történettel (vagy közös kalanddal)? Vagy ez a Panininek nem jó megoldás?
« Utoljára szerkesztve: 2010. november 24. - 10:54:17 írta holloo »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #287 Dátum: 2010. november 24. - 10:49:48 »
Tényleg, Fraction kontinuitáson kívüli mitológiai eposza! Az mekkora egy gyűjtemény volt...!

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #288 Dátum: 2010. november 24. - 10:56:13 »
A loki kötetet is lehet hogy eladnák a rajzai festményei.

Az az adventures of captain america számomra nem a patriotizmusról szólt elsősorban, vagy legalábbis én nem úgy olvastam. Számomra egy baromi hangulatos és jól felépített sztori volt, amiből ráadásul közelebbről meg lehetett ismerni steve rogerst és az eredetét.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #289 Dátum: 2010. november 24. - 10:58:16 »
Önálló Thor (vagy akár AmKap) sorozat a kontinensen tudtommal nem nagyon volt, legfeljebb a UK antológiákban.
A németeknél volt mindkettő (náluk még Namor sorozat is volt külön évekig), Amerika Kapitány meg jelenleg is megy az olaszoknál. Méghozzá jobban, mint a Pókemberük.

Nem az a baj, hogy nincsenek jó történetek (Thorból tudnék én is legalább harmincat), csak mivel ismeretlen a karakter - vagy éppenséggel nem annyira érdekes, hogy pénzt költsenek rá - borítékolható a buktája.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #290 Dátum: 2010. november 24. - 11:00:51 »
esetleg ez:
http://marvel.wikia.com/Comics:Thor_Son_of_Asgard

vagy a thor 600 is elmenne egy önálló sztoriként. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #291 Dátum: 2010. november 24. - 11:03:51 »
Lehet, hogy elég lenne, ha adnék nekik egy 48 oldalas Thort. Tudtok 2000 után ilyenről? Ami megáll önmagában (és nem Ramos rajzolta? :hehe:)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #292 Dátum: 2010. november 24. - 11:12:05 »
Lentebb van belinkelve. Matt Fraction írt három egyrészes történetet, amiket egy háttérben futó szál kapcsol össze, de amúgy one-shotokként funkcionálnak. darabja 38 oldalas, a rajzokra se lehet panasz. Nézd meg az xfanzine-on, Ages of Thunder és a Reign of Blood már kinn vannak.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #293 Dátum: 2010. november 24. - 11:17:55 »
Lehet, hogy elég lenne, ha adnék nekik egy 48 oldalas Thort. Tudtok 2000 után ilyenről? Ami megáll önmagában (és nem Ramos rajzolta? :hehe:)

A thor 600-nak az első sztorija nem jó? megvan 48 oldal, és megállja a helyét önálló sztoriként.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #294 Dátum: 2010. november 24. - 11:29:54 »
Lentebb van belinkelve. Matt Fraction írt három egyrészes történetet, amiket egy háttérben futó szál kapcsol össze, de amúgy one-shotokként funkcionálnak.
Sajnos a háttérben futó kapcsolat miatt nem jó. A Marvel Könyvek: Pókember se lett volna jó, ha megállok az első kötetnél, mert a háttérben futó szál nem lett elvágva.
A thor 600-nak az első sztorija nem jó? megvan 48 oldal, és megállja a helyét önálló sztoriként.
Nem tudom, hogy jó-e, elég régóta nem veszek Thort, fogalmam sincs, mi van benne. Ki rajzolta?

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #295 Dátum: 2010. november 24. - 11:35:50 »
Sajnos a háttérben futó kapcsolat miatt nem jó. A Marvel Könyvek: Pókember se lett volna jó, ha megállok az első kötetnél, mert a háttérben futó szál nem lett elvágva.
Annál azért sokkal kevésbé összefüggő, inkább a mitológia mesékre hajaz. Ha csak úgy elolvassa az ember az első részt (vagy a többit) nem is gondolná, hogy van "folytatása".

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #296 Dátum: 2010. november 24. - 11:38:07 »
Idézet
Ki rajzolta?
Copiel (főleg) és Gyurgyevics.
És holloo jól mondja, az áttétel annyi, hogy egy mitológia világot alkot. Gondolj rá úgy, mint az Íliászra és az Odüsszeiára. Egyik se kell a másikhoz, de segít, ha ismered mindkettőt.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #297 Dátum: 2010. november 24. - 13:57:49 »
Akkor most addig nem lehet pókember se kiadni, amíg nem lesz belőle egy új film? Meg mostmár minden csak a filmekhez lesz kötve? Deadpool is meg hulk is csak akkor jöhet ha filmjük is lesz? :)

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #298 Dátum: 2010. november 24. - 14:44:53 »
A polgárháborúval mi a bajuk, ahol a Kapi az egyik főszereplő és ha úgy vesszük Thor is van benne?

balogh44

• Thanos
« Válasz #299 Dátum: 2010. november 24. - 14:45:58 »
Azért csak nem tán!
AmCap és Thor sztorit, szerintem lehetne beválogatni a Marvel Extrába, biztos vannak történetek, amik élvezhetőek! Ezzel be lehetne fogni a Panini száját, és ki tudna jönni a többi, fontosabb cím, mint a Pókember: Back In Black is!
Szerencsére a Polgárháború annyira nincs talán veszélyben, már nagyon várom!! ;)
A kövi Marvel Extrában lehetne :

Amerika Kapitány:

http://www.comicvine.com/captain-america-what-price-glory/49-20608/

Én spec. immádom Steve Rude rajzait!

És Thor:

http://www.comicvine.com/thor-be-thou-god-or-monster/37-28815/

Ezzel legalább még Hulk-ot is kapnánk pluszba! ;)
Valamint lenne egy összefoglaló, amit tudni kell Amerika Kapitányról, és Thor-ról!
« Utoljára szerkesztve: 2010. november 24. - 14:50:23 írta balogh44 »