Szerző Téma: Kingpin Képregények  (Megtekintve 476538 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kzoli

• Sakál
Re:Kingpin Képregények
« Válasz #1220 Dátum: 2013. május 22. - 18:22:05 »
Én pedig azt nem értem,hogy Pókemberünk,aki megannyi csatát megnyert szólóban....Bosszú Angyalaként, egy csata alatt,ha elájult Bosszúangyalt mutatnak,Pókunk általában köztük van. Mint pl. a Vasember könyvben is ott fekszik. Tényleg jobb neki szólóban,mert akkor sokkal "túlélőbb".
Másik kérdés: az hogy lehet,hogy egy Bosszúangyal-csatában mindenki kifekszik szinte,de a Póknő mindig túléli/öntudatánál marad/átvészeli a problémát? Van valami trükkje,vagy több ennél?

A második kérdésemre lesz tehát válasz majd. Köszi.
Viszont az első kérdésre mi a lehetséges magyarázat? Miért állítják be az írók a legesendőbbnek,mikor nem is az?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1221 Dátum: 2013. május 22. - 18:34:22 »
Mármint Pókembert? Egyszerű, csapatban Pókember karaktere nem működik, nem tudnak vele mit kezdeni az írók. Általában ő csak az a tag a csapatan aki a poénokat szórja, semmi több. Egyébként valóban jó észrevétel volt ez a részedről, csak tényleg ilyen egyszerű a válasz, hogy csapattagként nem tudnak mit csinálni vele. Igazából csapatban a többi erőgép mellett eltörpül az ő ereje, ezért szokták alapból az elsők közt kidől csoportba rakni, míg ha saját címén van, ott nem tehetik ezt meg, hiszen mégis csak ő a főszereplő, ha ott is kidőlne, akkor hamar véget érne a sztori.

kzoli

• Sakál
« Válasz #1222 Dátum: 2013. május 22. - 19:01:06 »
Köszi itt is a választ; valami ilyesmit sejtettem a háttérben.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1223 Dátum: 2013. május 22. - 19:26:17 »
Pókiról a hetvenes évek óta nem igazán tudják eldönteni, milyen erőkategória. legtöbbször utcai szint környékén maradt, egyszerű jelmezes és sok sima bűnöző ellenféllel. De időnként belement igazán durva, nagy eseményekbe, amik hol működtek, hol nem. A Bosszú Angyalainál az utóbbit próbálták erőltetni, de szerintem Bendis nem igazán akarta betenni őt a csapatba, ezért nem használja. Vagy a fene se tudja, a Sentryt ő akarta oda, és használta összesen vagy másfélszer.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1224 Dátum: 2013. május 22. - 22:36:33 »
Akkor az extremis és az a valami, amitől Tony irányítani tudja a páncélokat, meg rákapcsolódni a számítógépekre két külön dolog?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1225 Dátum: 2013. május 22. - 22:41:11 »
Nem, ugyanaz.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1226 Dátum: 2013. május 22. - 22:42:28 »
És mások is tudnak akkor ilyeneket?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1227 Dátum: 2013. május 23. - 07:39:15 »
Mivel tudtommal Tony az egyetlen Extremis-hordozó, így nemigen.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1228 Dátum: 2013. május 23. - 10:41:27 »
Akkor a filmet jól megkavarták ;D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1229 Dátum: 2013. május 23. - 10:48:43 »
Ott pont fordítva volt. Mindenki extremis hordozó volt a végén már, kivétel Stark. :)
This is a joke. A real practical Joke.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #1230 Dátum: 2013. május 23. - 14:44:45 »
És Tony nem az Extremissel írányította a páncélokat.
SD. EJC.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1231 Dátum: 2013. május 23. - 15:03:45 »
A képregényben igen, a filmben nem.

Fairlight

• Tarantula
  • *
  • Bannmen
« Válasz #1232 Dátum: 2013. május 24. - 09:32:00 »

Fairlight: Kérdésedre a válasz benne van a sztoriban. A végén, amikor a srác felvilágosítja Tonyt.  ;)
Azt akarta elérni, amiről ez a történet is szólt. Irányítást egy szuper fegyverrendszer felett. 
Nem egyszerűen a testében van, hanem az agyában. Ott nem vesz észre dolgokat az ember...

Köszönöm a válaszod, de a kérdés az öregebb Yinsenre irányult. Próbáltam jobban utánanézni, de a dolog nem csak a képregényben nincs kidolgozva, hanem egyáltalán sehol. Amire jutottam (hátha valakinek több infója, vagy okos meglátása lesz az ügyben. Mert van valami rejtett szuperokos értelme a történetnek, vagy nincs neki egyáltalán.)
Nagy nehezen kisakkoztam, hogy Az 5  fickó a halállistáról volt az , aki megbízta Ho Yinsent, hogy implantálja  Tony Starkot, ha már az UFÓk nem teszik, és együtt raboskodnak. De minek? Mit nyernek azzal, hogy öntudatlan állapotban irányíthatnak 1 embert? Azt senki ne mondja, hogy már akkor tudták, hogy Vasember lesz, mert milyen jó móka Vasembert irányítani, mert a páncél létrejötte nekik váratlan, előre nem látható esemény volt, mindkét eredettörténetben, tehát nem a A Vasember Tony Starkot látták el az implanttal, hanem a fegyvergyáros Tony Starkot, ami nem mindegy. De gondolom öntudatlan állapotban nem tud fegyvert tervezni, és megadni a bankkártyája Pin kódját. Szóval semmi haszna az implantnak (legalábbis egy logikus történetben nincs.) Ho Yinsen megépíti, és az irányító menő pendrivot kicsempészteti a feleségének. De mi volt ezzel a motivációja? Ha nem akarom, nem építem meg. Vagy már akkor tudta, hogy meg fog halni, és ez amolyan késleltetett bosszú eszköze lenne? Hát nem tudom. Most komolyan veszélybe sodornám  a családom ennek az eszköznek  a birtoklásával? Erkölcsi dilemma elé állítanám azt, hogy általa álljanak bosszút értem? Ráadásul a „barátomat használva”, akivel együtt raboskodunk?  Naaah.
Persze Yinsen dolga kiderül, és megszavazza az 5 terrorvezér a kivégzését. Hát miért is ne. Van egy lángelme tudósunk, akivel fegyvereket (vagy mást) fejlesztethetnénk, ha zsarolnánk a családjával – az ilyen jobb holtan, mint élve. Ez teljesen logikus. Akit lehet ki kell végezni.
KisYinsen annyira sablonos lett, hogy már fáj. A képregény kevés érdeme közül az egyik, hogy lelőtték. Nem lehetett vele igazán mit kezdeni. (a Marvel+ 1-ben hiányoltam a főgonosz(nak gondolt ember) motivációját, na azt itt sem kaptam meg, ott sem, a folytatásban meg kiderült, hogy annyira nem tudott az író értelmesen mit kezdeni vele, hogy megölte, és lecserélte egy klasszikusra. Taps). KisYinsen eldönti , hogy bosszút áll az ap(anyjáért) Oké. Eszköze meg van hozzá. (bár elég könnyen feladták azok a terroristák a megszerzését, hisz évekig ült rajta. A bérgyilkosnak csak a házat kellett volna feltúrnia, nem igaz, hogy a gyereket nem vette volna észre)  Csak azt mondja meg valaki, hogy egy kölyök, egy tinédzser, honnan tudja meg anyja bérgyilkosának nevét? Honnan tudja meg, egy terrorszervezet vezető embereinek a nevét? Valami rejtett kibermágus lenne, aki feltörte a SHIELD-et, csak ez nem derült ki a képregényből?
Tony Implantjának észrevétlenségéről: Ahogy Todd is mondta, a páncél fejlett diagnosztikával rendelkezik, és mivel Vasemberként "munkájából eredendően" sűrűn szembesül agyrázkódással, vizsgálja magát ezerrel. Muszáj is neki. Meg mint jeleztem, bár lehet, hogy kiretconálták, kapott már implantot. Volt már báb az Armor War II alatt. Egyetlen magyarázat az lenne, ha azt mondanák olyan kicsi , hogy nem vették észre.  Na de amikor Sal-al keresik már észreveszi? Amúgy meg hogyan kapta meg? Yinsen valami agysebész is már? Az Afganisztáni putri ahol őrizték őket már felkészült egy érzékeny műszer behelyezésére, mert ez gondolom nem csak olyan szimpla jeladó, hogy beszúrom és kész. Ha nem a megfelelő idegpályához kötöm akkor én azt gondolnám, hogy csak néhány milligramm +fém, ami max tumorként viselkedik. ráadásul az implanttechnológiához is ért? És az afganisztáni fogolytáborban arra van ideje, felszerelése, hogy az irányítóberendezésnek egy kínai szerencsepénzre kelljen hasonlítani? Naah 2x.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #1233 Dátum: 2013. május 27. - 11:17:08 »
A képregényben igen, a filmben nem.
A filmre gondoltam.
SD. EJC.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #1234 Dátum: 2013. május 28. - 16:46:05 »
Pókiról a hetvenes évek óta nem igazán tudják eldönteni, milyen erőkategória. legtöbbször utcai szint környékén maradt, egyszerű jelmezes és sok sima bűnöző ellenféllel. De időnként belement igazán durva, nagy eseményekbe, amik hol működtek, hol nem. A Bosszú Angyalainál az utóbbit próbálták erőltetni, de szerintem Bendis nem igazán akarta betenni őt a csapatba, ezért nem használja. Vagy a fene se tudja, a Sentryt ő akarta oda, és használta összesen vagy másfélszer.

Ha valamin fellehet háborodni, hát ezen. Főleg, ha a már megéltük azt a korszakot, hogy a nagy "underdog" Pókembert, akit a közvélemény elítél és egyáltalán nem népszerü a saját városában, beavatják Angyalnak, akkor miért merül ki annyiban a szerepe, hogy poénkodik és pár pof után kidöl? Tudtommal jelentős ereje van, egy pályaudvar dölt rá és azt is képes volt megemelni annyira, hogy kibújjon (CsP v1 107.). Viszont, ha belegondolok picit... a Polgárháború alatt, mikor New Avengersként bujkáltak valakinek a lakásában, emlékszem egy beszélgetésre, mikor Peter elmagyarázza, hogy nem nagyon érzi magát csapattagként annyi év különcködés után, ill. valahogy nem kapja a helyét Angyalként (ugye, mintha valami ilyensmi történt volna..?).

Szóval azt is eltudom képzelni, hogy a csapat nem olyan ellenfelekkel, problémákkal foglalkozik , ami személyesen érinti, ezért nehezebben tud erőt meríteni a lelkiismeret-fűtötte erőtartalékából. Általában, akkor látunk igazi Pók-muszklit, mikor valaki közelit bántalmaznak, fenyegetnek.
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 28. - 16:57:59 írta Szilánkmentes »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1235 Dátum: 2013. május 28. - 22:57:23 »
Az is, meg az is, hogy az Angyalok ritkán foglalkoznak olyanokkal, akivel Pókember külön szokott. Egyszer oké, a Roncsolót elverték közösen, de általában kozmikus szintű problémákba ütköznek, ahol azért Pókember nem sok labdába rúghat.

kzoli

• Sakál
« Válasz #1236 Dátum: 2013. június 01. - 18:17:45 »
Nem tudom,mi a helyzet.
Két kérdésem van:
1. Mit lehet tudni a nyár folyamán megjelenni tervezett HULK-könyvről?
2. Lesz idén még Bosszúangyal-könyv az őszi Börzére?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1237 Dátum: 2013. június 01. - 19:10:47 »
1. Mit lehet tudni a nyár folyamán megjelenni tervezett HULK-könyvről?
Valamit félreértettél, mert nem külön könyvet kapna Hulk, hanem a Marvel plusznak lenne egy különszáma, amiben a Hulk lenne. De erről egyelőre nem tudni, hogy idén összejön-e.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1238 Dátum: 2013. június 01. - 20:14:21 »
ÚBA most jelent meg, nagyjából 2 hónapja, nem jöhet ennyi idő után egy újabb.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #1239 Dátum: 2013. június 10. - 01:50:42 »
Budapesten a Vörösmarty téren jártam, ahol most van az Ünnepi Könyvhét és sikerült megörökítenem, ahogy egy kisfiú éppen nyúl a... na mi után is? ;D

:kingpin:
« Utoljára szerkesztve: 2013. június 10. - 01:56:42 írta Krizli »