Rákerestem hivatalos oldal (marvel.com) archívumán és ők is csak az ezt követő sorozatot nevezik Invincible-nek.
Valószínűleg azért nem nevezi a hivatalos oldal sem Invincible-nek, mert ahogy kifejtettem, a sorozat alatt négy különféle megnevezése is volt az újságnak: Invincible Iron Man, Iron Man, Iron Man - Director of S.H.I.E.L.D., végül pedig War Machine - Weapon of S.H.I.E.L.D.
Ezért használták csak simán az Iron Man gyűjtőnevet, de ettől még a magyarul megjelent kötetben jól volt feltüntetve az eredeti kiadvány címe, mert akkor az még Invincible Iron Man volt.

Az előzőt viszont még Vol.4-nek se, hanem simán Iron Man-nek.
Ez van, ha így bonyolítgatják a címeket és a számokat. Semmit nem lehet biztosra tudni :s.
A Marvel a 90-es évek végétől leszokott a sorozatok volume számozás szerinti elkülönítéséről. A legtöbbről egyszerűen lehagyták, vagy csak azt írták oda, hogy "vol.1", teljesen függetlenül attól, hogy az éppen hanyadik sorozat volt. Így persze utólag a rengeteg újraindítás miatt nehezen követhető, hogy melyik sorozat melyik, és hogy mi is számít sorozatnak. Mert például a 90-es években sokszor a 3-4 részes minik is sorozatnak számítottak, ha nem volt külön alcíme (pl: Astonishing X-Men), valamint arra is volt példa, hogy egy one-shot is sorozatnak számított (a Silver Surfer 1982-es egyrészese sokáig a második sorozatnak számított, mert az impresszumban is az volt írva, hogy "vol.2 #1", aztán később az 1987-ben indult vol.3-at számították vol.2-nek). Ezekből a példákból is látszik, hogy sokszor a hivatalos honlapok sincsenek tisztában, hogy melyik sorozat hanyadik is éppen, meg mi számít bele és mi nem, meg hogy is nevezzék. A rajongói oldalak is próbálják a maguk értelmezése szerint rendszerezni, de néha nekik is fejtörést okoz egy-egy cím. Az már biztos, hogy újra sose fogunk már olyan sorozatot látni, amelyik eléri akár a 100-as számot, mert biztos hogy addig legalább kétszer újraindítják. Maximum olyankor szednek elő valami nagy számot, amikor valamelyik sorozat a korábbi részeivel együttesen elér egy jubileumhoz (mint most az Uncanny X-Men a 600-as számmal indult újra, de ne legyenek illúzióink, hamarosan újra egy nagy 1-es fog díszelegni az Uncanny címlapon, ami immár a vol.4 lesz).
Viszont egy igen fura dolgot láttam a weblapon: jelenleg is fut egy "Ultimates" című sorozat?
Csak a sorozat címét tartották meg, már szinte semmi köze az Ulti univerzumhoz. Sőt, ha jól tudom, a főszereplők nagy része alapból a 616-hoz tartozott korábban. Persze nem csoda, hiszen az Ulti-s karakterek meg most mind mentek a 616-os csapatsorozatokba.
Szerk: Halloween megelőzött.