Szerző Téma: Kingpin Képregények  (Megtekintve 476037 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Kingpin Képregények
« Válasz #1360 Dátum: 2015. december 07. - 17:39:15 »
Tök jó. :)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1361 Dátum: 2015. december 08. - 07:01:31 »
- Ha a kötetek közé akarom tenni időrendben, akkor hova tegyem a Fenegyerek különszámokat? Simán az Alfőnök kötet után vagyis az Őrszem és a HP-ÚBA közé, vagy van amelyik már később játszódik?
- Ugyan ez a kérdés a Hulk különszámról is :).
Ez hátha segít. :) http://moly.hu/polcok/marvel-kepregenyek-idorendben-magyar. Biztos nem tökéletes, kritikát szívesen fogadom. :)

Wow, thx. Biztos jók a sorrendek? :)

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #1362 Dátum: 2015. december 08. - 08:41:50 »
Tök jó. :)
Köszi. :)
Biztos jók a sorrendek? :)
Csak bízom benne. Beletelt néhány órába, mire összeállítottam. :) Bár, mivel az újabb sztorikban az írók mentek a saját fejük után és nem nagyon foglalkoztak az összefüggésekkel, van egy-két dolog, ami miatt nem passzol teljesen. Ahol valami értelmezési problémába futottam korábban és még emlékszem rá, azt beírtam megjegyzésbe.
Ha esetleg valamit észrevesztek, nyugodtan szóljatok és vagy megvédem, miért gondoltam így, vagy átjavítom. :)
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 08. - 08:43:44 írta Mike »

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #1363 Dátum: 2015. december 08. - 09:50:36 »
Kösz a válaszokat :).

Viszont a Fenegyerek kötet itt a weblapon az őrszem utánra van írva, míg Mike listáján a Pókember kötetek elé (A Hulk és az Új X-men után). Utánanéztem és a kiadás dátuma valóban a Marvel könyvek előtt volt. Most ez akkor valóban akkor játszódik, vagy itt a weblapon azért került ide, mert akkor adták ki, de később játszódik?

Még az érdekelne, hogy most olvastam, hogy a Mavel Knights SpiderMan sorozat 13-18- részei nincsenek magyarul kiadva. Azok azért maradtak ki, mert gyengébbek, vagy csak így jött ki a lépés és majd lehet lesznek valamikor? :)

Most ahogy próbálom összerakodni a köteteimet lehet észrevette egy hibát :).
A Vasember: Gyilkológép kötethez az van írva, hogy "The Invincible Iron Man 7-12". Valójában azonban ez az "Iron Man Vol. 4 #7-12". Bár valóban az Invincible sorozat a vol.4 folytatása, de ekkor még csak Vol.4-nek hívták, majd névváltáskor újrakezdték a számozást, vagyis szerintem ez egy elírás. Bár lehet tévedek, de ha nem akkor ez is NoPrize-nak minősül? :)
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 08. - 10:57:22 írta kevinkain »

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #1364 Dátum: 2015. december 08. - 11:02:17 »
Viszont a Fenegyerek kötet itt a weblapon az őrszem utánra van írva, míg Mike listáján a Pókember kötetek elé (A Hulk és az Új X-men után). Utánanéztem és a kiadás dátuma valóban a Marvel könyvek előtt volt. Most ez akkor valóban akkor játszódik, vagy itt a weblapon azért került ide, mert akkor adták ki, de később játszódik?
Bár nem találom itt a honlapon, úgyhogy csak az enyém mellett tudok érvelni:
A Pókember és a Fekete Macska 3-4 közt kiadásilag igaz, hogy eltelt x év, viszont történésileg nem. Az elején tér vissza Felicia, s Peter hozzáállásából (talán említi is) nincs még mellette MJ - a MK Pókemberben meg már mindketten megvannak, ezért tettem az MK Pókember elé. A 4. részben pedig említik, hogy már kitudódott Matt titka. + már a Kitörésben is említik, hogy folyton írnak Mattről és alteregójáról, tehát még a Kitörés előtt kellett megjelennie az újságcikknek.
Hol van a weblapos lista? :)

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #1365 Dátum: 2015. december 08. - 11:15:23 »
Bár nem találom itt a honlapon, úgyhogy csak az enyém mellett tudok érvelni:
A Pókember és a Fekete Macska 3-4 közt kiadásilag igaz, hogy eltelt x év, viszont történésileg nem. Az elején tér vissza Felicia, s Peter hozzáállásából (talán említi is) nincs még mellette MJ - a MK Pókemberben meg már mindketten megvannak, ezért tettem az MK Pókember elé. A 4. részben pedig említik, hogy már kitudódott Matt titka. + már a Kitörésben is említik, hogy folyton írnak Mattről és alteregójáról, tehát még a Kitörés előtt kellett megjelennie az újságcikknek.
Hol van a weblapos lista? :)

itt: http://pokember.hu/index.php/17-pokhalo-zat/cikkek/178-kingpin-koetetek-olvasasi-sorrend

A Fekete Macskáról tudom, hogy nehezen jelent meg, viszont azt nem is rakom a kötetek közé, mert nem gerinces, így az engem nem érint :). Csak a Fenegyerek elhelyezése zavart meg.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1366 Dátum: 2015. december 08. - 21:49:34 »
A Vasember: Gyilkológép kötethez az van írva, hogy "The Invincible Iron Man 7-12". Valójában azonban ez az "Iron Man Vol. 4 #7-12". Bár valóban az Invincible sorozat a vol.4 folytatása, de ekkor még csak Vol.4-nek hívták, majd névváltáskor újrakezdték a számozást, vagyis szerintem ez egy elírás. Bár lehet tévedek, de ha nem akkor ez is NoPrize-nak minősül? :)
NoPrize-nak történetbeli vagy rajzbeli baki minősül. És a kötetben jól van írva, az Invincible Iron Man volt, és igen, sorban a negyedik. Honnan vetted azt, hogy az csak sima Iron Man? A sorozat Invincible jelzővel indult, majd pont ezután (13-as szám), a Polgárháborúnál hagyták el a jelzőt Vasember neve elől, utána pedig a Director of S.H.I.E.L.D. alcímet kapta, ami egészen a sorozat végéig megmaradt. Majd az újraindítás után (vol.5) újra visszakapta az Invincible-t.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #1367 Dátum: 2015. december 09. - 08:00:03 »
itt: http://pokember.hu/index.php/17-pokhalo-zat/cikkek/178-kingpin-koetetek-olvasasi-sorrend

A Fekete Macskáról tudom, hogy nehezen jelent meg, viszont azt nem is rakom a kötetek közé, mert nem gerinces, így az engem nem érint :). Csak a Fenegyerek elhelyezése zavart meg.
Köszi! :)
Értem. Azt én se oda teszem, de ha már fent volt molyon, beraktam, hogy ne lógjon ki. :)

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #1368 Dátum: 2015. december 09. - 09:47:36 »
NoPrize-nak történetbeli vagy rajzbeli baki minősül. És a kötetben jól van írva, az Invincible Iron Man volt, és igen, sorban a negyedik. Honnan vetted azt, hogy az csak sima Iron Man? A sorozat Invincible jelzővel indult, majd pont ezután (13-as szám), a Polgárháborúnál hagyták el a jelzőt Vasember neve elől, utána pedig a Director of S.H.I.E.L.D. alcímet kapta, ami egészen a sorozat végéig megmaradt. Majd az újraindítás után (vol.5) újra visszakapta az Invincible-t.

Neten néztem utána és a Marvel Wikián láttam, hogy valami nem stimmel az Invincible #7-es számmal. Így rákerestem az extremisre (mert tudtam, hogy pont előtte van), és akkor találtam meg a sima vol.4-et.

Invincible Iron man Vol. 1 (Continues from Iron Man Vol 4 # 32 / vagyis az Iron Man Vol.4 #32. számának a folytatása):
http://marvel.wikia.com/wiki/Invincible_Iron_Man_Vol_1

Iron Man Vol. 4 (itt vannak a kiadott számok):
http://marvel.wikia.com/wiki/Iron_Man_Vol_4

De most nézem, hogy igazad van, mert a borítón valóban fel van tüntetve az Invincible jelző. Ez fura. Akkor ezek szerint a Marvel Wikia a hibás :).

Rákerestem hivatalos oldal (marvel.com) archívumán és ők is csak az ezt követő sorozatot nevezik Invincible-nek. Az előzőt viszont még Vol.4-nek se, hanem simán Iron Man-nek.

Ez van, ha így bonyolítgatják a címeket és a számokat. Semmit nem lehet biztosra tudni :s.

Viszont egy igen fura dolgot láttam a weblapon: jelenleg is fut egy "Ultimates" című sorozat? Most akkor mégse semmisült meg az Ultimate univerzum?

Todd

• Pókfej
« Válasz #1369 Dátum: 2015. december 09. - 09:49:45 »
Az biztos egy olyan alternatív univerzum, ahol nem semmisült meg az Ultimate univerzum. ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1370 Dátum: 2015. december 09. - 10:11:07 »
 ;D

Halloween

• Rengető
  • *
« Válasz #1371 Dátum: 2015. december 09. - 12:06:10 »
Viszont egy igen fura dolgot láttam a weblapon: jelenleg is fut egy "Ultimates" című sorozat? Most akkor mégse semmisült meg az Ultimate univerzum?

Ott csak a sorozat címe, illetve a csapat neve az Ultimates, a 616-os univerzumban játszódik, 616-os karakterekkel, afféle kozmikus Avengers.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1372 Dátum: 2015. december 09. - 12:20:51 »
Rákerestem hivatalos oldal (marvel.com) archívumán és ők is csak az ezt követő sorozatot nevezik Invincible-nek.
Valószínűleg azért nem nevezi a hivatalos oldal sem Invincible-nek, mert ahogy kifejtettem, a sorozat alatt négy különféle megnevezése is volt az újságnak: Invincible Iron Man, Iron Man, Iron Man - Director of S.H.I.E.L.D., végül pedig War Machine - Weapon of S.H.I.E.L.D.
Ezért használták csak simán az Iron Man gyűjtőnevet, de ettől még a magyarul megjelent kötetben jól volt feltüntetve az eredeti kiadvány címe, mert akkor az még Invincible Iron Man volt.  ;)

Az előzőt viszont még Vol.4-nek se, hanem simán Iron Man-nek.

Ez van, ha így bonyolítgatják a címeket és a számokat. Semmit nem lehet biztosra tudni :s.
A Marvel a 90-es évek végétől leszokott a sorozatok volume számozás szerinti elkülönítéséről. A legtöbbről egyszerűen lehagyták, vagy csak azt írták oda, hogy "vol.1", teljesen függetlenül attól, hogy az éppen hanyadik sorozat volt. Így persze utólag a rengeteg újraindítás miatt nehezen követhető, hogy melyik sorozat melyik, és hogy mi is számít sorozatnak. Mert például a 90-es években sokszor a 3-4 részes minik is sorozatnak számítottak, ha nem volt külön alcíme (pl: Astonishing X-Men), valamint arra is volt példa, hogy egy one-shot is sorozatnak számított (a Silver Surfer 1982-es egyrészese sokáig a második sorozatnak számított, mert az impresszumban is az volt írva, hogy "vol.2 #1", aztán később az 1987-ben indult vol.3-at számították vol.2-nek). Ezekből a példákból is látszik, hogy sokszor a hivatalos honlapok sincsenek tisztában, hogy melyik sorozat hanyadik is éppen, meg mi számít bele és mi nem, meg hogy is nevezzék. A rajongói oldalak is próbálják a maguk értelmezése szerint rendszerezni, de néha nekik is fejtörést okoz egy-egy cím. Az már biztos, hogy újra sose fogunk már olyan sorozatot látni, amelyik eléri akár a 100-as számot, mert biztos hogy addig legalább kétszer újraindítják. Maximum olyankor szednek elő valami nagy számot, amikor valamelyik sorozat a korábbi részeivel együttesen elér egy jubileumhoz (mint most az Uncanny X-Men a 600-as számmal indult újra, de ne legyenek illúzióink, hamarosan újra egy nagy 1-es fog díszelegni az Uncanny címlapon, ami immár a vol.4 lesz).

Viszont egy igen fura dolgot láttam a weblapon: jelenleg is fut egy "Ultimates" című sorozat?
Csak a sorozat címét tartották meg, már szinte semmi köze az Ulti univerzumhoz. Sőt, ha jól tudom, a főszereplők nagy része alapból a 616-hoz tartozott korábban. Persze nem csoda, hiszen az Ulti-s karakterek meg most mind mentek a 616-os csapatsorozatokba.

Szerk: Halloween megelőzött. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1373 Dátum: 2015. december 09. - 21:22:17 »
Idézet
Ezekből a példákból is látszik, hogy sokszor a hivatalos honlapok sincsenek tisztában, hogy melyik sorozat hanyadik is éppen, meg mi számít bele és mi nem, meg hogy is nevezzék.
Még a hivatalos kiadók se mindig. Ha rendelek tőlük képregényeket, a DC-nél például kevés a név, sorozatszám, író-rajzoló, már borítót is kérnek, sőt, a saját oldalukról kell linkelni hozzá. :)

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #1374 Dátum: 2015. december 10. - 09:28:35 »
Ott csak a sorozat címe, illetve a csapat neve az Ultimates, a 616-os univerzumban játszódik, 616-os karakterekkel, afféle kozmikus Avengers.

Nem is tudom mi a szánalmasabb: hogy már szinte havonta akarnak előállni valami vadi-új világrengető dologgal, vagy hogy már annyi kreativitás sincs bennük, hogy újra és újra felhasználjanak bizonyos címeket, még akkor is, ha azoknak szó szerint semmi közük az előző felhasználáshoz (teljesen más univerzum, karakterek, történet...)... Mondjuk talán így együtt nézve a legszánalmasabb az egész :).

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #1375 Dátum: 2015. december 10. - 21:18:19 »
Még a hivatalos kiadók se mindig. Ha rendelek tőlük képregényeket, a DC-nél például kevés a név, sorozatszám, író-rajzoló, már borítót is kérnek, sőt, a saját oldalukról kell linkelni hozzá. :)
Ha-ha-ha!! Ez mekkora!  :lol: Imádom!
Nos, talán Kaine majd jól szájbaver a következő találkozásunkkor, de elárulok egy bennfentes dolgot: amikor az Új Marvel Extra készült, megvolt a szerződés, minden, majd mikor az anyagokat küldték, akkor volt csodálkozás: ugyanis az Amazing 47 (Kraven), helyett megkaptuk az Amazing vol.2 47-et (Shatra 2. rész). De ki volt az az istenvete barom, aki azt gondolta, hogy majd egy válogatáskötetbe ki lesz adva egy sztori fele? Sírva röhögtem, mikor Kaine elmesélte.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1376 Dátum: 2015. december 10. - 21:20:04 »
Nem is tudom mi a szánalmasabb: hogy már szinte havonta akarnak előállni valami vadi-új világrengető dologgal, vagy hogy már annyi kreativitás sincs bennük, hogy újra és újra felhasználjanak bizonyos címeket, még akkor is, ha azoknak szó szerint semmi közük az előző felhasználáshoz (teljesen más univerzum, karakterek, történet...)... Mondjuk talán így együtt nézve a legszánalmasabb az egész :).
Bizonyos szempontból az, de üzletpolitikai oldalról nézve érthető, hogy egy ismertebb címmel könnyebb eladni egy újságot, mint egy ismeretlennel. Ezért volt az, hogy amikor a Bosszúállók első része bekerült a moziba, hirtelen lett vagy 5 Avengers cím, mert szinte minden csapatra ráhúzták a nevet, hogy el lehessen adni.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #1377 Dátum: 2015. december 11. - 15:46:54 »
Bizonyos szempontból az, de üzletpolitikai oldalról nézve érthető, hogy egy ismertebb címmel könnyebb eladni egy újságot, mint egy ismeretlennel. Ezért volt az, hogy amikor a Bosszúállók első része bekerült a moziba, hirtelen lett vagy 5 Avengers cím, mert szinte minden csapatra ráhúzták a nevet, hogy el lehessen adni.

Tudom, hogy ez üzlet, de amikor már ennyire a színvonal és az egység meg úgy általában az értelem rovására megy az egész, akkor az már nagyon gáz.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1378 Dátum: 2015. december 12. - 00:08:33 »
Sajnos mostanában majdnem az egész Marvelra elmondható, hogy gáz amit csinálnak. Nagyon nem tudják eldönteni hogy milyen irányba haladjanak.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #1379 Dátum: 2015. december 14. - 09:06:04 »
A főoldalon lesz valami hír arról, hogy mik lesznek jövőre? Hány különszám, hány BA kötet, egyéb kötet, stb.?