Egyrészt kösz D-Toxnak, hogy olvashattam a Vampirellát.

Másrészt a marketingszöveg, hogy ez nem horror, akár büntetőjogi kategória is lehetne - és most azért nincs smiley, mert ezt komolyan mondom - ugyanis pofátlan hazugság. Ez horror és nem is a visszafogottabb fajtából. Ami amúgy nem feltétlen egy negatívum.
A sztori kapcsán nekem végig olyan érzésem volt amúgy, hogy eredetileg Cusko rajzolt 10-20 Vampirella-posztert egy pin-up gyűjteménybe, aztán valaki kitalálta, hogy ebből mégis inkább képregény kéne, és írattak hozzá egy sztorit. Nagyon szépek a képek, nagyon szépen pózolnak rajta a szereplők sok helyen, de a sztori a rajzok miatt elég sok helyen szétesik, és nehezen is szedi magát össze.
A másik még, amit megemlítenék, hogy a mai tendenciákkal ellentétben ez már túl sűrű volt. Szó szerint száz kilométereket és napokat ugrálgatunk néha egy-egy lapozásnál, a kulcsjelenetek lemennek 2-3 panelben, hogy átadják a helyük a pózolós csatajeleneteknek, de még azok is nagyrészt úgy néznek ki, hogy az egyik pillanatban rohamoznak, a következő panelen mindenki hulla. Nagyon tömény a sztori.
A fordítás kapcsán csak annyit, hogy Tominak sose volt erőssége az ilyen archaikusabb, patetikusabb szöveg, és ez itt is meglátszik (egy-két helyen nagyon), de alapvetően egész szépen vette az akadályt. Látszik, hogy a pénze múlhat rajta.

Összességében egy egész kellemes, de inkább csak szép klasszikus vámpíros horror egy hard fantasy környezetben, de ebbéli minőségében eléggé hiánypótló a piacon. Ugyanakkor az, hogy ilyen kis méretű, ilyen rövid (még gerincre se futja, bármennyire is próbálta a nyomda), az ára kegyetlen. Ha albumméret lenne, amit a festmények eléggé megkövetelnek (bármennyire is füzetként jelent meg eredetileg) vagy eggyel alacsonyabb árkategória lenne, még azt mondanám, jó, de így tényleg csak megköszönöm a munkát és a lehetőséget, hogy elolvashattam és igen, igen, igen sok szerencsét kívánok a megtérüléséhez. MOndanám, hogy megfelelő közegnek kellene reklámozni, de leszámítva a klasszikus hard rock/nehézfém rajongói oldalakat, fogalmam sincs, van-e idehaza még elérhető közönség az ilyen fajta lemezborító-jellegű fantasy/horror-sztorikhoz.