Szerző Téma: Képregényekről  (Megtekintve 221424 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
Re:Képregényekről
« Válasz #180 Dátum: 2011. április 20. - 01:15:31 »
Mycomicshop. Bár szerintem jobban megérné megpróbálni levadászni az omnibust vagy megvenni az új kiadású tpb-ket.

Kivételesen ezzel nem értek egyet, a New X-Men néhol olyan ocsmányul volt megrajzolva, hogy ha nem maximalista az ember, akkor bőven elég csak néhány részt megvennie füzetben (nekem csak 114-től 117-ig van meg), a többi megérdemli, hogy csak képernyőn olvassák, pedig nem vagyok a letöltögetés mellett. Különösen az Igor Kordey által illusztráltakat érdemes kerülni. Egyedül Morrison miatt érdemes egyben beszerezni az egészet, de szerintem neki se ez a legjobb története.
Viszont nálam arra volt jó az egészet sorban elolvasni, hogy elfogadjam Quitely stílusát. Korábban nagyon rondának tartottam a rajzait és most se vagyok teljesen kibékülve velük, de a New X-Men legjobbjait ő produkálta, hiába lufifejűek a figurák és nem is hasonlítanak önmagukra. Illetve Silvestri is egész jó volt a végén, de őt se szeretem egyébként.

A mai képregénykiadással kapcsolatban én azt vettem észre, hogy a mennyiség helyett többnyire a minőségre törekszenek a kiadók, ami a maga módján nem olyan rossz dolog.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #181 Dátum: 2011. április 20. - 08:13:58 »
Pedig az a széria Quitely talán leggyengébb munkája. Nagyon nem feküdt neki a havisorozat, látszott, hogy kapkodnia kellett benne sokszor a beugró rajzolók ellenére. Ha már fel kell vezetni őt, akkor WE3 vagy Flex Mentallo.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #182 Dátum: 2011. április 20. - 11:40:12 »
Legjobb felvezetés a WE3, mert állatokat jól rajzol, a színezés tökéletes volt és a panelekkel is nagyon jól bánt.
Viszont a New X-Men többi rajzolója mellett az ember elkezdi értékelni a burgonyafejeit.  ;D

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #183 Dátum: 2011. július 15. - 10:59:42 »
Hosszabb ideje készítgettem már ezeket a listákat, de úgy 90%-ban már szerintem mindegyik készen van (nem én készítettem mindenhol az egész szócikkeket). Remélem nagyjából mindegyik jó lesz:

Csodálatos Pókember 2. sorozat:
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_Csod%C3%A1latos_P%C3%B3kember_(2._sorozat)

X-men:
http://hu.wikipedia.org/wiki/X-Men_(Semic)

X-akták:
http://hu.wikipedia.org/wiki/X-Akt%C3%A1k_(Semic)

Spawn:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Spawn_%E2%80%93_Az_ivad%C3%A9k

Superman:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Superman_(Semic)

Batman:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Batman_(Semic)

Transformers:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Transformers_(Semic)

Vicces volt olykor visszaolvasni a levelezési rovatokat. Ha jól emlékszem, Talgaby is szerepelt kettő Transziban [19. és 20. szám] (hacsak nem a névrokona volt az). Bár szegedi volt ő is, úgyhogy szerintem azonos személyről lehet szó.

A Marvel Extrát is kiegészítgettem még, ahol tudtam....
Maradt még a Superman és Batman, CsodaPók 1. sorozata és a Robotzsaru.
Előző 2 már régóta fel is van töltve, csak ki kell egészíteni picit.

Közben a gyűjteményemet is rendezgettem, s készítettem pár fotót róla (nem az összes újságról természetesen):
http://profile.imageshack.us/user/Kepregeny/
Az elejére kell tekerni a sorozatot, úgy mennek sorrendben a képek.
Páran a fórumról biztos viszontláthatnak majd néhány ismerős képregényt.
« Utoljára szerkesztve: 2011. július 15. - 11:03:05 írta D-TOX »

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #184 Dátum: 2011. július 15. - 11:13:37 »
szééééép kollekció, grat!
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

venom75

• Pókfej
« Válasz #185 Dátum: 2011. július 15. - 14:40:10 »
Nagyon szép , remélem a többiről is teszel fel. 

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #186 Dátum: 2011. július 15. - 15:21:07 »
Nem semmi gyűjtemény D-tox. TPB-id nincsenek is, csak füzetek?
(Irigykedős smiley nincs? :) )
This is a joke. A real practical Joke.

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #187 Dátum: 2011. július 15. - 15:36:07 »
mintha a Killing Joke TPB lenne...de ha nem, bocs ;)
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #188 Dátum: 2011. július 15. - 16:09:50 »
Köszönöm. Én főleg füzetekben próbálok beszerezni mindent, ha lehet, de vannak tpb-im is természetesen.
A képeken levő képregények közül a Death of Superman, World without Superman és Return of Superman, X-men versus the Avengers, Venom: Lethal protector és Batman: Tales of the Demon mind tpb.   
A Killing joke, Green Lantern-kötetek, a R.i.p és F4: Lost adventures pedig HC-k.
A többi szinte mind füzet.

Vezetek most közben egy word-doksit is, remélem mindent megtalálok és sorrendbe tudok rendezni.
Kb.: olyan 1000-1500 közötti képregényem lehet. A dbkepregeny.neten is vezettem egy ideig a listám, ott legutolsó állás szerint, ami azóta biztos változott, mert vettem is, meg eladtam is, 1239 képregényem volt.

venom75

• Pókfej
« Válasz #189 Dátum: 2011. július 15. - 17:14:32 »
Jó ,hogy írtad a db -t , nekem is kellene már frissítenem.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #190 Dátum: 2011. július 15. - 22:52:45 »
Megvan a Peace on Earth? Mennyit kellett kiperkálnod ugyan érte?

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #191 Dátum: 2011. július 16. - 13:26:06 »
Megvan a Peace on Earth? Mennyit kellett kiperkálnod ugyan érte?

Egy "nagyobb" csomag részeként vettem nemrég amiben benne volt még a magyar Sin City 1-2-3, és a Kingdom Come is.....összesen 11200Ft volt ez az 5 dolog (postával együtt).
« Utoljára szerkesztve: 2011. július 16. - 13:37:01 írta D-TOX »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #192 Dátum: 2011. július 16. - 14:59:28 »
Jól jártál vele... gyakorlatilag ez és a Sin City 1 majdnem ennyit érnek a piacon jelenleg.

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #193 Dátum: 2011. július 19. - 19:10:16 »
Gyűjteméynem legújabb tagja:
Uncanny X-Force: Apocalypse Solution

Kedvcsináló a kötet hátuljáról: 
Az X-men nem öl. Azonban amikor Apokalipszis - a mutáns zsarnok, aki számtalanszor sodorta az emberiséget a pusztulás szélére - visszatér, Rozsomák tudja, hogy csak egy csapat van aki szembeszálhat vele: az újjáalakult X-Force! Az új csapatnak - amely Deadpoolból, Arkangyalból, Pszihéból és Fantomexből áll - el kell pusztítania En Sabah Nurt. Vajon képes túléni Rozsomák titkos csapata az Apokaliszis Végső Lovasai ellen való csatát? És ha képesek is rá, megtudják ölni az újjászületett Apokalipszist, ha a világ egyik legnagyobb fenyegetése jelenleg csak egy ártatlan gyermek?

Pár kép:

Nagyon király, imádom! Remek sztori remek rajzok, ajánlom mindenkinek! :D
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

venom75

• Pókfej
« Válasz #194 Dátum: 2011. július 19. - 20:42:37 »
Nagyon szép kiadvány.

kzoli

• Sakál
« Válasz #195 Dátum: 2011. október 08. - 22:52:17 »
Irigylem ezeket az amcsikat,hogy mennyiféle képregényt adnak ki náluk. Sőt,tulajdonképpen a bőség zavarával küszködnek. Én már akkor boldog lennék,ha ismét lenne havi Pók-X-MEN-Marvel Extra trió. Álom,sajnos.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #196 Dátum: 2011. október 10. - 12:17:46 »
Akkor mit mondanál a franciákra vagy a japánokra. :) Habár érdekes volt a megjegyzésed, mert a DC kapcsán mostanában merült fel, hogy lehet, tényleg visszafogják 60 környékére a futó sorozataikat és így próbálnak meg egyes címekre több olvasót szerezni.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #197 Dátum: 2011. október 14. - 23:25:40 »
Amúgy vicces, de már azt sem szeretném, ha akkora kínálat lenne, mint ott. Alighanem sem időm, sem pénzem nem lenne mindent elolvasni/megvenni, amit akarok, választani meg mindig nagyon nehéz olyankor, amikor az ember úgy érzi, "MIND KELL!!".
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kzoli

• Sakál
« Válasz #198 Dátum: 2011. november 13. - 21:44:20 »
Viszont,végre ismét lesz havonkénti füzetes képregény. Jó minőségben,ami nem egy hátrány.

D-TOX

• Rinó
  • **