Szavazás

Ha lenne Marvel Extra könyv, mit szeretnél bele?

Pókember
75 (15.1%)
Bosszú Angyalai
73 (14.7%)
Hulk
61 (12.3%)
Fantasztikus Négyes
64 (12.9%)
Deadpool
90 (18.1%)
She-Hulk
26 (5.2%)
Captain Marvel
30 (6%)
Fenegyerek
78 (15.7%)

Összes szavazó: 201

Szerző Téma: Kingpin next  (Megtekintve 872784 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Kingpin next
« Válasz #1160 Dátum: 2008. október 11. - 13:50:26 »
Nem kötözködésből, de a gyémántsikló más (kígyó)tészta.
Az angol neve trinket snake. (érdemes a latin nevüket is lesekedni)
Na jó Ati, de nekünk elsősorban nem az a fontos, hogy belőjük a pontos kígyófajtát, hanem az, hogy a név jól is hangozzon azon belül, hogy a tárgynál maradunk. És a Gyámánthátúnál a Gyémántsikló, mint név sokkal jobb.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1161 Dátum: 2008. október 11. - 13:57:25 »
Meg egyszer ebben az életben lenne végre egy honosított név, amit nem akar a papíralapú kiadvány fordítója másként fordítani... egyszer az életben... (Tudom, hogy nekünk kell hozzátok alkalmazkodni, de akkor is.)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1162 Dátum: 2008. október 11. - 14:19:13 »
Gaby ez szörnyen egyszerű: amikor nevet választasz a honosításhoz, ne ragaszkodj a tükörfordításhoz. Nem az a jó név, ami ha törik, ha szakad pontosan megfelel az eredetinek. Lásd: Fáklya. A honosított Emberi Fáklyával ellentétben. Egy honosításban rendben van, de a "hivatalos verzió" nézzen már ki valahogy. Vagy hangozzék. Tudod, van az a szokás, hogy a képregényeket gyerekesnek tartják a műfajt nem ismerők. Na ebben nagy szerepe van többek közt a benne szereplő neveknek is, amelyek sokszor gyerekesen hangzanak mai füllel hallgatva. Nem tudom, lehet, hogy már a 60-as években is olyannak tűnt. De nem szeretem azt a hozzáállást, "hogyha a 60-as években megfelelt, akkor ma is jó kell, hogy legyen".
--
De hogy valami pozitívat is mondjak: VAN olyan honosított név, amit megtartottak a kiadók.  :D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1163 Dátum: 2008. október 11. - 15:30:55 »
Na ebben nagy szerepe van többek közt a benne szereplő neveknek is, amelyek sokszor gyerekesen hangzanak mai füllel hallgatva.

mint pl a benyelő benő?  :lol:
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1164 Dátum: 2008. október 11. - 16:09:39 »
Na ja, például az.  :D

Ati

• Bogár
  • **
« Válasz #1165 Dátum: 2008. október 11. - 17:41:35 »
Meg egyszer ebben az életben lenne végre egy honosított név, amit nem akar a papíralapú kiadvány fordítója másként fordítani...
Nem dacból nem nézi ezeket az ember, hanem... hajh, hosszú lenne, nem is ideillő teljesen, megérne egy külön topikot, vagy egy hosszabb beszélgetést a hivatalos fordítások kontra rajongói honosítások.

Amúgy nincs bajom a névvel, csak én mást gondoltam. De felőlem lehet Gyémántsikló is.
(Ha gonosz akarnék lenni: annak idején jó Németh Attila is valszeg ezért csinált Rozsóból Farkast. Ragadozó-ragadozó, emlős-emlős. Csak jobban hangzik mán a Farkas.  :twisted:
Vihar? Az olyan snassz. Zord időjárás? Akkor legyen (szőke) Ciklon!  :stupid:) Viszont azt máig nem értem, miért lett Ívfényből Lámpás!  :headscratch:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1166 Dátum: 2008. október 11. - 20:59:13 »
Farkasos fordítás nyilvánvaló.

Viszont nem értem a Gyémánthátú mivel hangzik gyerekesebben, mint a Gyémántsikló?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1167 Dátum: 2008. október 11. - 21:03:19 »
Mert a gyémánthátúról nem jön le, hogy az egy kígyó. Olyan, mintha azt mondanád, hogy gyémántsípcsontú.

Ati: Németh Attila Rozsomáknak fordította, majd egyszer elmesélem, hogy volt.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1168 Dátum: 2008. október 12. - 00:21:38 »
Ati, hidd el, erről a témáról én is el tudnék trécselni. :D

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #1169 Dátum: 2008. október 23. - 18:50:52 »
Hú, hát ezek aztán már tényleg elég szélsőséges nevek!  :lol: Azt még megértem, hogy valaki Pókembernek nevezi magát, na de ezüst sikló, meg hasonlók, kinek jutna eszébe ilyen nevet adni magának? Félre ne értsetek, ezt úgy nagy általánoságban mondom, sok a pici mellékszereplő, akiknek már csak erőltetett vagy hülye nevek maradtak.  :lol:
Már nem emlékszem mire írta Pepo, de a Fekete Mambát én is támogatnám. :)

Ogre

• Közönséges bűnöző
  • *
« Válasz #1170 Dátum: 2008. október 27. - 20:38:42 »
Hali.

Észrevettem hogy a kiadványokban követitek az amerikai kiadások időrendbeli sorrendjét is :) Eszerint lehet számítani Civil Warra esetleg World War Hullkra is?

Hűséges vevőtök: Az  Ogre  ;)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1171 Dátum: 2008. október 27. - 22:21:06 »
Üdv a fórumon!

Igen, a Civil Warra szinte biztosan számíthatsz majd, a World War Hulkról meg csak Kaine tud mondani bármit is.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1172 Dátum: 2008. október 27. - 22:30:02 »
Így van, a CW szinte biztosan jön, a WWH viszont nem annyira biztos. Talán, ha egybeesne egy következő Hulk-filmmel...

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1173 Dátum: 2008. október 27. - 22:31:57 »
Az meg 2011-ig kizárt.

Ogre

• Közönséges bűnöző
  • *
« Válasz #1174 Dátum: 2008. október 27. - 22:43:35 »
Hmm kár, pedig azt jobban várnám. Majdnem mindegyik mellékszál gyűjteményesét és a főszálat is angolul. Magyarul is kíváncsi lennék rá :)

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #1175 Dátum: 2008. október 28. - 10:24:53 »
Ö, bocsi, hogy rontom itt a levegőt, de én nem! :twisted:
Romita rajzolta a fősorozatot (mondjuk kitett magáért), a többi meg eléggé mellékes. Pókembernél, vagy a Bosszú Angyalainál nem volt túl nagy szerepe...
Az egészet magyarul, az meg csak egy szép álom, egyik Crossovert sem tudnánk kiadni teljes egészében, mert az egy fél évnyi képregénytermés. :D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1176 Dátum: 2008. október 28. - 10:41:19 »
, utoljára a remény hal meg.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1177 Dátum: 2008. október 28. - 10:51:03 »
Mondjuk a WWH olyan szempontból még kiadható, hogy viszonylag "kicsi" crossover. De egy CW vagy SI ilyen szempontból már tényleg vállalhatatlan. Meg mondjuk igazából a WWH-ból is csak a főmini és a The Incredible Hulk a lényeg, a többi mellékszál vagy nem fontos vagy egyenesen tök fölösleges is... ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1178 Dátum: 2008. október 28. - 14:59:14 »
Romita tényleg kitett magáért benne, emrt a főmini utolsó két számánál rondábban se előtte, se utána nem rajzolt, de valószínűleg ha akarná, se lenne képes azt alulmúlni. Azóta reménykedem, amikor meglátom az ő nevét, mert azóta tudom, hogy az abszolút, teljes mélypontot már elhagya, innen csak felfelé mehet, és megy is. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1179 Dátum: 2008. október 28. - 15:11:06 »
Most a New Ways utolsó részében egészen jó volt, alig ismertem rá.  :D