Szerző Téma: Zene  (Megtekintve 213549 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Zene
« Válasz #560 Dátum: 2016. február 25. - 08:56:31 »
Nem látod a lényeget.
Bowie-t ide felhozni alapból rossz példa, mert ő mindig is mozgolódott a különböző műfajok között.
Egyébként igen, változhat a stílus, de vannak elfogadott keretek azért, amit nagyjából tartani szoktak a zenekarok, előadők.
A metálból diszkó leszek, szerintem ezen azért messze túlmegy.
OFF vége.
Nem, nincsenek keretek határok, éppen erre tökéletes példa Bowie. Nincsen olyan keret, amit ne lépett volna át már vagy bő 30 éve.
Ez olyan, mintha egy horror író nem írhatna mesekönyvet. Miért lenne bármilyen "elfogadott keret" a művészetben?
Egyébként szerintem nagyjából értem. Amikor Kaine, ugyanezért szidta a Metallicát, te akkor nem értetted (egyébként ott is felhoztam mai példának a Linkin Parkot, hogy tök ugyanaz az eset), miért olyan lényeges ez. Most te érzel ugyanígy a Linkin Park miatt, én meg aki nem vagyok rajongója, ugyanúgy nem érzem ezt fontosnak. Vagyis ez elsősorban csak az, hogy mennyire kötődsz személyesen a bandához.

Nahát!  :) Nem túl sok ember ismeri őket. A Raul and the Kings of Spain a kedvenc albumom tőlük. A későbbi art rock-os vonalat már annyira nem csíptem tőlük.
Nem is tudtam, hogy a Tears For Fears ismerete ennyire ritkaságszámba megy. Mondjuk sok ember azt hiszi, hogy a Mad World eredetileg is egy Gary Jules szám.

Ráadásul -az előadók korából adódóan is- a fiatalok problémáit, érzéseit, gondolatait jól leképezték, véleményem szerint.
Ha a nu metal elsősorban a zaklatott tinédzserkor stílusa volt, lehet ezért nem ezt nyomják ezek az előadók közel a 40-hez, mert már ők sem tinik. ;)

Amúgy az egész nu metal a 2000-es években friss volt? A Rage Aganest the Machine már vagy 10 évvel előtte ötvözte a metált és a rap-et, de az Anthrax-nek is voltak ilyen próbálkozásai.
« Utoljára szerkesztve: 2016. február 25. - 09:03:35 írta Todd »

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #561 Dátum: 2016. február 25. - 20:40:48 »
Nem, nincsenek keretek határok, éppen erre tökéletes példa Bowie. Nincsen olyan keret, amit ne lépett volna át már vagy bő 30 éve.
Ez olyan, mintha egy horror író nem írhatna mesekönyvet. Miért lenne bármilyen "elfogadott keret" a művészetben?
Egyébként szerintem nagyjából értem. Amikor Kaine, ugyanezért szidta a Metallicát, te akkor nem értetted (egyébként ott is felhoztam mai példának a Linkin Parkot, hogy tök ugyanaz az eset), miért olyan lényeges ez. Most te érzel ugyanígy a Linkin Park miatt, én meg aki nem vagyok rajongója, ugyanúgy nem érzem ezt fontosnak. Vagyis ez elsősorban csak az, hogy mennyire kötődsz személyesen a bandához.
Akkor már látom, hogy mit értünk másképp. Te művészetről beszélsz, holott a zeneipar nem az. A zeneipar. Igen, a művészetben nincsenek határok, nem is szabadna, hiszen akkor egysíkúvá válna, meghalna. (Persze ez is csak elvi fejtegetés, mert ma már az is a pénzről szól úgy 90%-ban)
A Metallica szerintem tökéletes példa, mert ők metál voltak, és max. rockra mentek vissza. Nem egy nagy váltás azért. Szóval a saját területükön maradtak, csak "puhábbak" lettek. Ez csak a fanatikusoknak blaszfémiával felérő dolog.
Azért a Linkin Park ennél jóval drsztikusabbat váltott, és nem igazán hiszem, hogy művészi megfontolások álltak a háttérben, sokkal inkább anyagi. A Metallicánál nem éreztem azt, hogy ők csak a pénz miatt kezdtek el dallamosabb, melódikusabb számokat írni a totál zúzás helyett. Szerintem ők is érezték, hogy annál többet akarnak, többre képesek. Ráadásul szerintem rengeteg nagyszerű számról maradtunk volna le, ha megmaradnak trash-nek.

Nem is tudtam, hogy a Tears For Fears ismerete ennyire ritkaságszámba megy. Mondjuk sok ember azt hiszi, hogy a Mad World eredetileg is egy Gary Jules szám.
Hát, kérdezz meg pár embert, hogy ismeri-e a Tears for Fears-t. Szerintem 90%-ban azt se fogják tudni, hogy mi az. Hacsaknem zenében oly jártas ismerőseid vannak, mint te magad. És igen, szerintem max. a Mad World miatt találták meg véletlenül, ha ismerik. (Belegondolva lehet, hogy én is, anno). Mondjuk az ő eredeti Mad World-jük sokkal jobb, mint az a tocsogós nyárvogás.

Ha a nu metal elsősorban a zaklatott tinédzserkor stílusa volt, lehet ezért nem ezt nyomják ezek az előadók közel a 40-hez, mert már ők sem tinik. ;)
Ez igaz, nem vitatkozok. De így a legtöbb műfajra is igaz ez, főleg a metálban, hiszen meghatározó a düh, ingerültség. 50 fele meg már lenyugodnak, megérnek az emberek, ne lázadoznak.

Amúgy az egész nu metal a 2000-es években friss volt? A Rage Aganest the Machine már vagy 10 évvel előtte ötvözte a metált és a rap-et, de az Anthrax-nek is voltak ilyen próbálkozásai.
Azt nem is mondtam, hogy friss volt, mert az előtte lévő években volt az. Bár a megszokott metál stílusoknál 2000-ben is sokkal frissebbnek számított. Nem véletlen, hogy a nagy metálos bandák is kiadtak legalább egy nu-s hangzású lemezt, érezhették, hogy valami van a levegőben.
Egyébként a nu kifulladását szerintem inkább az okozta, mint több másik műfajét is: a producerek, lemezcégek agyba-főbe elkezdték nyomatni, keresték az olyan bandákat és egyre hígult.
Ugyanez megvolt a grunge-nál is, aztán annak is leáldozott.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #562 Dátum: 2016. február 25. - 21:04:01 »
Mindent leírtál petshop!Ehhez már nincs mit hozzá tenni.Minden egyéb, már csak okostojáskodó tudálékoskodás.  ;)
Tényleg így van.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #563 Dátum: 2016. február 25. - 21:16:24 »
Köszi az egyetértést.
De azért megvárom Todd válaszát, vele mindig jókat tudunk vitatkozni. Ezt abszolút pozitív értelemben mondom, Todd, szerintem ez egy jó dolog. Az ember látja-hallja más álláspontját is, szemszögét, és nem lesz egy begyöpösödött barom, aki úgy gondolkodik, hogy "ez így van, mert én így gondolom." Mindig jó látni más szemszögéből is a dolgokat.

Todd

• Pókfej
« Válasz #564 Dátum: 2016. február 25. - 21:40:20 »
Akkor már látom, hogy mit értünk másképp. Te művészetről beszélsz, holott a zeneipar nem az. A zeneipar. Igen, a művészetben nincsenek határok, nem is szabadna, hiszen akkor egysíkúvá válna, meghalna. (Persze ez is csak elvi fejtegetés, mert ma már az is a pénzről szól úgy 90%-ban)
Mindent művészeti szempontból értékelek, mégha nem is az mozgatja a világot. Pl. tudom, hogy a képregénytipart vagy filmipart mindent áthat a pénz, de ez azt, hogy nekem személyesen valami mennyire tetszik, egyáltalán nem befolyásolja. Gondolom neked sem.
Egyébként a művészet ugyanúgy érvényesül ezekben, ha a szerzői vonalat nézzük, ami ugyanúgy nem ritka az említett műfajokban sem. Nyilván a két szélsőséges esetben a legkiemelkedőbb, amikor annyira nincs kitörési lehetőség, hogy úgyis mindegy (magyar képregény :D), vagy amikor annyira gazdag vagy, hogy már azért mindegy (az ominózus David Bowie).

A Metallica szerintem tökéletes példa, mert ők metál voltak, és max. rockra mentek vissza. Nem egy nagy váltás azért. Szóval a saját területükön maradtak, csak "puhábbak" lettek. Ez csak a fanatikusoknak blaszfémiával felérő dolog.
Nem hallgattam végig minden Linkin Park számot ever, de ismerem több számukat mindkét időszakból, és így kívülállóként ez az ügy nekem hasonló rajongói blaszfemizálásnak tűnik, mint a Metallicát övező jelenség, ja és egy rajongót egész biztosan ismerek, aki a kezdetektől fogva máig követi őket. ;) Ugyanezt érzem a Kornnál is (nekik meghallgattam minden albumukat).
nyilván érzékelem a különbséget, és nem érzem úgy, hogy ez az előnyükre történt, de ekkor távlatokban a hasonló színvonal esés majdnem elkerülhetetlen. Szerintem a kezdeti stílushoz való visszakanyarodás helyett, sokkal radikálisabb útkeresésre lenne szükség. Talán inkább amolyan elkényelmesedés jellemzi őket. Hmm, még a végén egyetértünk. :D
A Metallicánál nem éreztem azt, hogy ők csak a pénz miatt kezdtek el dallamosabb, melódikusabb számokat írni a totál zúzás helyett. Szerintem ők is érezték, hogy annál többet akarnak, többre képesek. Ráadásul szerintem rengeteg nagyszerű számról maradtunk volna le, ha megmaradnak trash-nek.
Ezt nyilván nem fogjuk innen megfejteni. Amúgy én nem érzem a Master of Puppets-et kevésbé kifinomult albumnak, mint mondjuk a Black-et (de a Black az kellett!). Abban meg azért biztos egyetértünk, hogy a Load, Reloed kombónál bőven jobb. De még a "friss" (mikor jön már új album!!!) Death Magneticen is akadnak bőven nagyszerű számok, a Just a Bullet Away-t, vagy az All Nightmare Longot gyakran meghallgatom.
Az egész album egészen jó, szívesen sorolom amolyan képzeletbeli 5. trash albumnak a Ride The Lightning mögé.
Hát, kérdezz meg pár embert, hogy ismeri-e a Tears for Fears-t. Szerintem 90%-ban azt se fogják tudni, hogy mi az. Hacsaknem zenében oly jártas ismerőseid vannak, mint te magad.
Sajnos ez nem viszonyítási alap, mert az átlag a Metallicáról is max hallott, de számaikat nem ismeri. Multkor a Petőfi rádión döbbentem meg, hogy kettő darab zenei műsorvezető közül egy sem ismerte a Metallicát, az egyik helyből nem tudta mi az, a másik meg kiderült, hogy keverte a Guns n' Roses-al. :lol: Na ezeknek emlegethetnéd a Tears-t, az tuti.
Ez igaz, nem vitatkozok. De így a legtöbb műfajra is igaz ez, főleg a metálban, hiszen meghatározó a düh, ingerültség. 50 fele meg már lenyugodnak, megérnek az emberek, ne lázadoznak.
Ez a legtöbb rock bandára igaz, de azért vannak kivételek. Alice Cooper, vagy Gary Numan csak egyre keményebb lett az évtizedek során. De ha azt nézem, hogy mennyire megrekedt mondjuk a Slayer, vagy a Megadeth, akkor mindenképpen jót tett a populárisban való kirándulás sok kemény bandának.
Ehhez már nincs mit hozzá tenni.Minden egyéb, már csak okostojáskodó tudálékoskodás.  ;)
Kedves Rock. Ezt hívják beszélgetésnek. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2016. február 25. - 22:01:54 írta Todd »

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #565 Dátum: 2016. február 25. - 21:45:09 »
Nem gondoltam volna!  ;D

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #566 Dátum: 2016. február 25. - 21:58:00 »
Hu, ezzel en mennek szembe egy picit. Szerintem, amennyire en latom(hallom :) ) es erzem, egyaltalan nem alapfeltetele a duh a metalnak. Az extremitas, az erzelmi szelsossegek igen. Legalabbis a jobbaknak igen.
Egyebkent ez apro kotekedes. Ertem, hogy mit akartal irni, es van is benne igazsag.

De azert vannak trendek. Ha valaki ma jonne elo a korai Metallica albumokkal, akkor azok is inkabb szamitananak lagyabb, popularisabb zenenek. Mint ahogy ma mar maga a thrash metal is.

Todd

• Pókfej
« Válasz #567 Dátum: 2016. február 25. - 22:05:32 »
Minél visszább megyünk az időben, ez annál inkább igaz. Meghallgatva egy korai Black Sabbath albumot, döbbenten nézhetünk, hogy anno, mi volt ebben olyan durva, vagy sátáni, egy lightos kis bandának számítana manapság.
Habár azért még mai koncertjeikre is jár az imádkozó kommandó tiltakozni, de lehet már csak hagyománytiszteletből. :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2016. február 25. - 22:30:10 írta Todd »

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #568 Dátum: 2016. február 25. - 22:16:38 »
TRue.
A magyar szinteret nyomonkovetitek?
CSodalatos dolgok szuletnek itthon.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #569 Dátum: 2016. február 25. - 22:53:30 »
Egyébként a művészet ugyanúgy érvényesül ezekben, ha a szerzői vonalat nézzük, ami ugyanúgy nem ritka az említett műfajokban sem. Nyilván a két szélsőséges esetben a legkiemelkedőbb, amikor annyira nincs kitörési lehetőség, hogy úgyis mindegy (magyar képregény :D), vagy amikor annyira gazdag vagy, hogy már azért mindegy (az ominózus David Bowie).
Oké. Persze, művészi értelemben teljesen okés a változás, és persze a fentebb említett dolgokkal is egyetértek. Két "mindegy" van, amikor 10 embert érdekel még csak, meg amikor tök mindegy, 'úgyis megveszik csomóan, de ha nem akkor sincsen semmi'.

Nem hallgattam végig minden Linkin Park számot ever, de ismerem több számukat mindkét időszakból, és így kívülállóként ez az ügy nekem hasonló rajongói blaszfemizálásnak tűnik, mint a Metallicát övező jelenség, ja és egy rajongót egész biztosan ismerek, aki a kezdetektől fogva máig követi őket. ;) Ugyanezt érzem a Kornnál is (nekik meghallgattam minden albumukat).
nyilván érzékelem a különbséget, és nem érzem úgy, hogy ez az előnyükre történt, de ekkor távlatokban a hasonló színvonal esés majdnem elkerülhetetlen. Szerintem a kezdeti stílushoz való visszakanyarodás helyett, sokkal radikálisabb útkeresésre lenne szükség. Talán inkább amolyan elkényelmesedés jellemzi őket. Hmm, még a végén egyetértünk. :D
Hát, itt talán az van, hogy a hallgatóhoz melyik stílus áll a legközelebb. Ha én a rock-metált szeretem leginkább, akkor az LP változását ferde szemmel nézem, és köpködök rájuk. De ha valaki mondjuk a populáris vonalon ismerte meg őket (ugye nem egy számuk ment rádióban is), és lehet, hogy az első albumaik nem is nagyon tetszettek neki (csak az a pár slágerszám), akkor neki még az is lehet hogy jobban bejön ez a mostani elektro-tech house-drum 'n bass dolog, amit nyomnak.
Korn: a KoRn III.-ra gondolsz? Fú, de utálom azt az albumot... annál pl. jobban tetszett még a tech-house-os albumuk is. Mondjuk épp a tech-house-t, meg Skrillex-et bírtam.

Ezt nyilván nem fogjuk innen megfejteni. Amúgy én nem érzem a Master of Puppets-et kevésbé kifinomult albumnak, mint mondjuk a Black-et (de a Black az kellett!). Abban meg azért biztos egyetértünk, hogy a Load, Reloed kombónál bőven jobb. De még a "friss" (mikor jön már új album!!!) Death Magneticen is akadnak bőven nagyszerű számok, a Just a Bullet Away-t, vagy az All Nightmare Longot gyakran meghallgatom.
Az egész album egészen jó, szívesen sorolom amolyan képzeletbeli 5. trash albumnak a Ride The Lightning mögé.
Jó, hát a Load, Reload, Garage Inc. voltak szerintem a mélypontok. Szerintem a Black azért kifinomultabb, mint a MoP. Azon is vannak már dallamosabb, jó cuccok (mondjuk minden albumukon van legalább 1-2), csak nekem túl sok a zúzás, mintha a zaj elnyomná a szép melódiákat.
Az új albumaikat nem ekéztem, nekem azokkal nincs bajom, az All Nightmare Long-ot szoktam én is örjöngtetni, azt nem lehet halkan hallgatni.  :D A Lords of Summer-t hallottam, az eléggé tetszik, ha olyasmi lesz az új album, akkor az okés.

Sajnos ez nem viszonyítási alap, mert az átlag a Metallicáról is max hallott, de számaikat nem ismeri. Multkor a Petőfi rádión döbbentem meg, hogy kettő darab zenei műsorvezető közül egy sem ismerte a Metallicát, az egyik helyből nem tudta mi az, a másik meg kiderült, hogy keverte a Guns n' Roses-al. :lol: Na ezeknek emlegethetnéd a Tears-t, az tuti.
Phühh... és ilyenek dolgoznak rádióban. Szakmaiság rulez!  :roll:

Ez a legtöbb rock bandára igaz, de azért vannak kivételek. Alice Cooper, vagy Gary Numan csak egyre keményebb lett az évtizedek során. De ha azt nézem, hogy mennyire megrekedt mondjuk a Slayer, vagy a Megadeth, akkor mindenképpen jót tett a populárisban való kirándulás sok kemény bandának.
Inkább azt mondanám, és amiben egyetérthetünk, hogy a változás elkerülhetetlen, különben jön az önismétlés, belefáradás. Azt nem is értem, hogy miért várják el egy zenekartól, hogy ugyanolyan maradjon tizenéveken keresztül.

Hu, ezzel en mennek szembe egy picit. Szerintem, amennyire en latom(hallom :) ) es erzem, egyaltalan nem alapfeltetele a duh a metalnak. Az extremitas, az erzelmi szelsossegek igen. Legalabbis a jobbaknak igen.
Ez igaz, jobban megfogalmaztad az érzelmi szélsőségekkel. Hiszen nem csak düh, hanem önmarcangolás, izgatottság, stb. is jelen vannak.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #570 Dátum: 2016. február 26. - 21:49:59 »
A Metallica trash? Főleg a Ride the Lightning? Ugyan már, fiúk!  :D Az első lemezük is inkább volt speed metal, mint trash, de oké, ott még TALÁN rezeg a léc. A trash az Antraxtól lefelé kezdődik.
A Ride lemez színtiszta heavy metal volt, a Call of Cthulu pedig dallamos zene benne.
A Master of Puppets egy cseppet már zúzósabb volt, de még mindig hallgatható. Trash volt talán a negyedik lemezük. A Black szerintem is kifinomultabb ezeknél. Utána nem ismerem őket, mert a Reloadnál feladtam.
Idézet
Alice Cooper csak egyre keményebb lett az évtizedek során.
Dehogyis! Minden lemeze egyre puhább. A Trash-sel érte el a populáris szintet, amit a következővel még tovább puhított. Utána elvesztettem őt, de később hallottam 1-2 újabb lemezét, tisztára slágeres.
Én nem ismerem, néha a kintieken is meglepődöm. Egészen tök véletlenül találtam rá a finn power metal bandára, a Battle Beast-re, de a két utolsó lemezük óriási.

Todd

• Pókfej
« Válasz #571 Dátum: 2016. február 26. - 22:09:45 »
Alice Cooper régi albumai számomra kifejezetten lightosnak tüntek, a Brutal Planet, Dragontown, Along Came a Spider albumokhoz képest. A Trash, Hey Stupid, Last Temptation valóban inkább rock slágerek gyűjteménye, de nekem azok is tetszettek.
Amúgy is számomra kifejezetten hiányzik a zenének az az időszaka, amikor a rock és a sláger szavak még szerepelhettek egy sorban.
Szerinted melyikek a legkeményebb albumai?
« Utoljára szerkesztve: 2016. február 26. - 22:16:22 írta Todd »

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #572 Dátum: 2016. február 26. - 22:59:41 »
Mondjuk az ős-Slayer az kellőképpen trash.  :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #573 Dátum: 2016. február 26. - 23:16:22 »
A Trash, Hey Stupid valóban inkább rock slágerek gyűjteménye, de nekem azok is tetszettek.
A két kedvencem tőle, neki kifejezetten jót tett a puhítás, ahogy Ozzynak is, vagy a Kissnek.
Idézet
Amúgy is számomra kifejezetten hiányzik a zenének az az időszaka, amikor a rock és a sláger szavak még szerepelhettek egy sorban.
A jó öreg MTV-s korszak, mi? :)
Idézet
Szerinted melyikek a legkeményebb albumai?
Nem tudom, nem ismerem mindet. De a Trash előtt volt például a Raise your fist and yell (ami szintén jó), az keményebb volt ezeknél.
Mondjuk az ős-Slayer az kellőképpen trash.  :D
Nem, ők már Black Metalt nyomtak. Annak idején az Alice In Chainst reklámozták úgy, hogy sikerült dallamot vinniük a trash metálba, amivel én nem értettem egyet, mert nem találtam benne egyet sem :) . Volt egy ilyen banda, a Xentrix, amit én kifejezetten ilyennek tartottam.

https://www.youtube.com/watch?v=avzO4iWyl8Y
« Utoljára szerkesztve: 2016. február 26. - 23:23:05 írta kaine »

Todd

• Pókfej
« Válasz #574 Dátum: 2016. február 27. - 10:13:56 »
Nem tudom, nem ismerem mindet. De a Trash előtt volt például a Raise your fist and yell (ami szintén jó), az keményebb volt ezeknél.
Én először a Brutal Planet - Dragon Town dupla albumot ismertem meg tőle amit bátyám vett meg, és az 2000-es évek és zúzós. :pogo:
Később egy best ofját hallgattuk rongyosra, ami a Trash utáni pár album slágereit tartalmazta (Poison, Lost In America, Hey Stupid ilyesmik, eszméletlen nagy buli számok szerintem). Ezután hallgattam meg tőle a Mascara And Monsters válogatást, ami a korai éveket tartalmazza a Welcome To My Nightmaretől nagyjából a Trash-ig, de főleg inkább a korai albumokból, pl. Schools out, meg ilyenek.
De nagyjából pont a Flush the Fashion és a Trash közötti szakaszt nem igazán ismerem tőle. De majd bepótolom. ;)
A jó öreg MTV-s korszak, mi? :)
Igen AZ, de az nagyon! Ha gyerekként (90-es évek közepe) bekapcsoltam az MTV-t, mi ment rajta? Metallica, Bon Jovi, Billy Idol, Guns N' Roses. Most mi megy? Terhes tinik.... :-\
Na ez rohadtúl hiányzik, mikor az MTV még MUSIC TV volt.
És igen, ez a slágeres rock műfaj, mint a Bon Jovi, meg Billy Idol is, na ez is nagyon hiányzik, fasza a Brutal Planet, egy jó koncepciós album, komoly mondanivalóval, de arra nem rohanunk ordítva a táncparkettre házibuliban, míg egy You Give Love a Bad Name-re Bon Jovitól igen. ;D

Én ezekkel a műfaji besorolásokkal, hogy mi a Hard Rock, Black Metal, Kib*szott Black Metal, Thrash stb. kicsit mindig bajban voltam. :lol:

Nem igazán. A populáris metál témában a Leander elejével ígéretesnek tűnt, reménykedtem, hogy több metál és kevesebb siránkozás lesz, de eheleyett maradt a siránkozás, és eltűnt a metál... :roll:
Néha poénból kimegyünk ingyenes Akela koncertekre, mert azok marha viccesek, mikor a főnök részegen tántorog a színpadon sámánnak öltözve, elfelejti az együttes tagjainak nevét, és 20 évesnek képzelve magát arról "énekel", hogy az anyja adjon neki pénzt. Már már az Ossian legendás Debreceni koncertjének hangulatát idézik fel szinte mindig.
« Utoljára szerkesztve: 2016. február 27. - 10:32:15 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #575 Dátum: 2016. február 27. - 11:26:08 »
Most mi megy? Terhes tinik.... :-\
Miii?  :D Nagyjából azóta nem néztem MTV-t (tévét se nagyon).
Idézet
Én ezekkel a műfaji besorolásokkal, hogy mi a Hard Rock, Black Metal, Kib*szott Black Metal, Thrash stb. kicsit mindig bajban voltam. :lol:
Kib*szott Black Metal.  :lol: Új kategória. Én egyedül a Nu Metalról nem tudom, hogy mi, arról csak tőletek hallottam. A többi megvan, és a Black, Death és Trash kivételével mindegyik tetszett. A Trashnél már előfordult, hogy néhány bejött, mint az Anthrax, vagy a linkelt Xentrix néhány száma (csak az X-re végződők?). De azóta már a legtöbb vegyült, keveredett, változott. A 80-as évek speed metáljai például ma már csak középgyorsak.  :hehe:

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #576 Dátum: 2016. február 27. - 12:15:43 »
kaine!

A Slayer,mint black metal?Az Immortal,a Mayhem,a Burzum és a CoB vagy a Marduk.Na az black metal.
A Tormentort ki hagytam.
« Utoljára szerkesztve: 2016. február 27. - 12:17:34 írta Rockatansky »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #577 Dátum: 2016. február 27. - 12:20:51 »
Nem vitatkozom, sosem kedveltem őket, fogalmam sincs, hogy jelenleg milyen zenét nyomnak. Amikor még ismertem őket, akkor még Black volt.  ;)

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #578 Dátum: 2016. február 27. - 12:22:56 »
Ők nagyjából maradtak annál stílusnál,ami meghatározta őket.Igaz,2000-es évek elejétől azért alattuk is megrezgett a léc.
Fear Factory-t bírod?

Todd

• Pókfej
« Válasz #579 Dátum: 2016. február 27. - 12:26:14 »
Miii?  :D Nagyjából azóta nem néztem MTV-t (tévét se nagyon).
Néha belefutottam, unalmasabb nem otthon eltöltött estéken. Zene nincs nagyon rajta, csak ilyen és ehhez hasonló fiatalokat nevelő szándékú (?) műsorok. Borzalmas.
Kib*szott Black Metal.  :lol: Új kategória.
Gondolom csak a linkelt Fat Ed másorban létezik, de annyira jót derültem rajta én is, hogy azóta használom. :lol: Mint ahogyan baráti körünkben a "Hangosabban a k*rva anyádat!" is elterjedt felszólítás volt akkor. :lol: No igen, ezt a poénos videót is régen az MTV gyártotta.

Na most rajzolás közben hallgatom rajzolás közben a Raise your fist and yell-t, és tényleg nagyon frankó. Azt tudtad, hogy a Last Temptation album borítója és booklete a Sandman-es páros Dave McKean és Niel Gaiman munkája, és kiadtak belőle egy képregényt is?
A Trashnél már előfordult, hogy néhány bejött, mint az Anthrax, vagy a linkelt Xentrix néhány száma (csak az X-re végződők?). De azóta már a legtöbb vegyült, keveredett, változott. A 80-as évek speed metáljai például ma már csak középgyorsak.  :hehe:
Igen, erről már beszélgettünk egy adagot, a Joey Beladonna, Scott Ian páros alatt nagyon jó volt az Anthrax, nagy szerencse, hogy újra összeálltak pár éve, mert a köztes időszak egyértelműen gyengébb volt. A legutóbbi albumuk a Worship Music is szerintem kifejezetten jól sikerült.
« Utoljára szerkesztve: 2016. február 27. - 13:15:16 írta Todd »