Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 684384 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #3700 Dátum: 2016. január 22. - 16:05:15 »
Y-nal már próbáltam, fan sorozatot nem engednek.

Ha már így szóba került: a szavaidból jól veszem ki, hogy végül mégse lesz folytatva az Y?

Amúgy szerintem a Sandman azért bukott be, mert túl sokat akartak. Persze gyönyörű és nagyon igényes kiadás volt, de ez a kötetek magas árán is meglátszott. Szerintem kisebb, mondjuk Kingpines méretben, kevesebb oldalszám, de gyakoribb megjelenés és így nem egyszerre 4000 Ft-os kiadás, hanem kb. 1000-esével, esetleg újságosi terjesztéssel szerintem még lehet most is futna.
Amúgy ez a legszörnyűbb: ha egyáltalán nem lett volna kiadva semmi, mindig lehetne benne reménykedni, de így hogy egyszer már megbukott, esélytelen a folytatás :S. Ugyan így vagyok a Hellboy-al vagy a másik nagy kedvencemmel a Fabulákkal :(.

A TWD-t viszont egyáltalán nem értem: hosszú kötetek jó áron. Tudtommal még újrakiadás is volt az első számokból olyan sikeres volt, ráadásul a történetek egyre csak jobbak lettek. Nem tudom felfogni miért hagyták abba, mert kétlem, hogy veszteséges lett volna. Vagy ha valami személyes vagy egyéb okokból, akkor miért nem adják át másnak a folytatást?

BuB

• Pókfej
« Válasz #3701 Dátum: 2016. január 23. - 09:14:47 »
Nah, ha már a másik topicban elkezdtük:

Jim "mester" Leee ezt posztolta a twitterén... a dc Comics rebúúút kapcsán...

Az egyik kiadónál Dead No more, a másiknél Rebirth... frappáns...  :hehe:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #3702 Dátum: 2016. január 23. - 10:07:37 »
Már tegnap este fogtam a fejem... ők is beszálnak ebbe az évente indítsunk mindent újra, csak legyen 1. szám meg eladás  :drying: (Legalább Capullo és Snyder kb egyszerre lép a Batmanről, így le is mondhatom az előfizum, nem kell sokáig gondolkoznom ;D)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3703 Dátum: 2016. január 23. - 13:58:35 »
Amúgy ez a legszörnyűbb: ha egyáltalán nem lett volna kiadva semmi, mindig lehetne benne reménykedni, de így hogy egyszer már megbukott, esélytelen a folytatás :S. Ugyan így vagyok a Hellboy-al vagy a másik nagy kedvencemmel a Fabulákkal :(.
Gondolom ha anno más formában jelentek volna meg ezek a képregények, most azt arra mondanád, hogyha másképp csinálték volna, akkor talán még futna. :lol:

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #3704 Dátum: 2016. január 24. - 15:16:40 »
Gondolom ha anno más formában jelentek volna meg ezek a képregények, most azt arra mondanád, hogyha másképp csinálték volna, akkor talán még futna. :lol:

Nem hiszem :). Ha füzetben jelent volna meg rendszeresre tervezve és jó áron és úgy bukott volna meg, akkor elkönyvelném, hogy sajnos nem volt rá igény, nem érdekelte az embereket, vagy nem tudtak róla. Plusz úgy talán a kiadó se bukott volna akkorát, így akár még a folytatásnak is lenne esélye. Szerintem egy folyamatos futást igénylő képregénysorozatnak a kötetes megjelenés nagyon nem tesz jót. Kivéve, ha manga, mert ott meg a kötetes kiadás a gazdaságosabb :).

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3705 Dátum: 2016. január 24. - 15:26:45 »
Szeretnék  kicsit többet tudni a két nagy kiadóhoz tartozó kisebb kiadókról . Van-e  valahol ilyen ismertető  :headscratch:. Kb  ha jól tudom pl a DC hez  kapcsolódnak  pl a Vertigo , Millestone  {mintha most szeretnék újra inditani }  Meg az Image is most a DC-hez   tartózik   ők mennyire önállóak és  mennyire  kapnak szabad kezet  . Rajtuk kivül  még milyen kiadók tartóznak közéjük  pl   a Malibu kiadó csoport  Image tag-e  vagy önálló  . A Vertigó képregények  szerintem  sokkal jobbak mint a DC  anyavállalat  újságai . A maxon kívül még milyen kiadók tartóznak a Marvelhez . A Wildstromenek  volt-e köze a DC-hez  és igaz hogy sajnos  tönkre ment  :(  . Néhány  másik  képregény  kiadót is ismerek  amik   nagyon színvonalas  történeteket  jelentet meg .  A  Dynamite  ami a pulp fiction  könyvek  képregény  adaptációit adja ki . Vagy az IDW  ami pedig a filmek tovább gondolását.  Szerintetek  mennyire  volna  sikeres  egy Lost in space  { Elveszve az űrben }   sorozat   :nemtudom: , ugyanazokkal a szereplőkel  csak  pár évvel  később zajló történetekkel . Néhány olyan sorozat is van amit sajnos valószínű hogy , sohasem fogunk magyarul olvasni mint pl Doctor Who, Star Trek.  stb .
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3706 Dátum: 2016. január 24. - 20:57:00 »
Ezek nem kiadók, hanem szerkesztőségek. Ugyanúgy kell elképzelni, mint akármilyen részleget egy nagyvállalaton belül: meghozzák a maguk döntéseit a termékeket illetően, de a főnökség felettük helyezkedik el.

Ráadásul ezek egy része nem is különálló egység, hanem csak kiadványcsalád elnevezés. a Marvel MAX vagy Icon sose volt külön részleg, csak bizonyos kritériumok alá eső kiadványokat így jelentettek meg. DC-nél kissé jobban le voltak választva, de az mostani előtti nagy szervezeti átalakításnál mindent berántottak egy kalap alá. Mondjuk a Marvelnél is, mert nemrég az utolsó különálló csoport, az Ultimate is ment a levesbe sokéves szenvedés után.

Az Image amúgy továbbra is önálló. Ők kissé különösek, mert van maga az Image, ami képregényszerkesztőségként is működik, ugyanakkor eredetileg nem volt más, mint egy ernyőszervezet, ami csak kiadta az alá tartozó önálló és jobbára önálló kézben lévő egységek kiadványait. Ezen egységek egyike volt a WildStorm, amit Jim Lee eladott a DC-nek egy felsővezetői posztért.

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3707 Dátum: 2016. január 24. - 21:26:06 »
Köszönöm  :worship:
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

balogh44

• Thanos
« Válasz #3708 Dátum: 2016. január 27. - 21:28:00 »
Nocsak, a Hark Horse (új?) logót kapott:

BuB

• Pókfej
« Válasz #3709 Dátum: 2016. január 27. - 21:59:49 »
Hmhm, a DC Rebirth-ről olvasott azóta valaki valamit?  :headscratch:
Én a minap láttam még, hogy ezzel tulajdonképpen a mozis univerzumhoz akarnak közelebb kerülni, tehát most még jobban előtérbe kerül a Liga, és az Öngyilkos Osztag szereplői (tehát kb. most azt akarják eljátszani, amit a Marvel az Avengers rajzfilmmel? Lecserélték a régi ajzfilmes tagokat és 2 évig szinte csak az a 6 tag szerepelt, aki az első filmben is benen volt... elég uncsi volt...  :roll:), és ha most hasonlóbbá akarják tenni a filmes Unihoz, akkor kapunk egy 50-es körüli Batmant? Jokert most már akkor a képregényben is tele varrják tetkőkkal? Ahogy Harley-t is? Gondolom akkor Céllövő is befeketedik, ide vagy oda 40 éves karakter :D
Nem tom ebből mi igaz, meghogy vajon tényleg ilyen drasztikus változások jönnek-e, de ha most igen és tegyük fel, hogy a Warner filmek elhasalnak (gondolom a Bat v Sup anyagilag tuti siker lesz, talán csak kritikailag fogják lehúzni, mint a Snyder filmeket), de a Squad ütős trailer ide, vagy oda, valszeg csak egy mérsékelt siker lesz (bár lehet az új Joker bevonza az embereket) , utána kapásból jön Csodanő mozi, ami sztem szintén egy mérsékeltebb siker lehet, nem tom,hogy Diana képes lenne-e a hátán elcipelni egy saját filmet... mi van ha látva ezeket a Warner behúzza a kézi féket, akkor a Dc megszívja és a Rebirthöt hiába készítette elő, újra visszacsinálhat mindent?  ;D
azért rohadt nagy poén lenne.  :hehe:

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3710 Dátum: 2016. január 27. - 22:17:07 »
Én is csak ennyit tudok,hogy mostantól a filmes univerzum diktálja az ütemet és ennek fényében a Trinity karakterei kerülnek előtérbe + a Suicide Squad Harley-val a főszerepben. Ez a két idei film biztosan kasszasiker lesz, efelől nincs semmi kétségem,de nagy baromságnak tartom,hogy a Marvel módszerét akarják ráerőltetni az olvasóikra :roll: Úgy értem nincs azzal gond ha bizonyos dolgokat átvesznek a filmből,de ne akarják a két univerzumot azonossá tenni, mert ennek a képregényrajongók fogják meginni a levét amiért majd félévenként fogják váltogatni a status quo-t...
A Marvel se lenne annyira gagyi ha nem ezt az elvet követné és hagyná kibontakozni az épp aktuális korszakát!

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #3711 Dátum: 2016. február 01. - 11:06:06 »
Valaki követi rajtam kívül a Grayson-t? Nagyon jó kis kém sztori, pláne, hogy az egyik író komoly CIA-s tapasztalattal rendelkezik. Talán ez az egyetlen cím most a DC-nél, amit ha olvasok úgy érzem, hogy egy koherens univerzum része, és nincs totál széttagolva, hanem konkrét utalásokkal operál több másik sztorira is. Helena és Dick dinamikáját szerintem brutál jól eltalálták (mondjuk nekem a Ragadozókban is Helena a legérdekesebb karakter), és tényleg jó a sztori (főleg a 12. szám volt nagyon szép és ügyes), talán a Court of Owls óta a legjobb a Batcsaládban.

Sajnálom, hogy a DC jó szokásához híven ezt a kreatív brigádot is szétbombázza (khm.. Lemire-Sorrentino: Green Arrow..), de akkor már remélem ők kapják majd a Batman-t és írnak egy jó kis detektív sztorit :).

Nagyon ajánlom ha valaki keres egy épkézláb DC címet, eddig 4 kötet (16 szám + 3 különszám) ment le, nem bánja meg :)

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #3712 Dátum: 2016. február 01. - 13:53:52 »
Hmhm, a DC Rebirth-ről olvasott azóta valaki valamit?  :headscratch:
Én a minap láttam még, hogy ezzel tulajdonképpen a mozis univerzumhoz akarnak közelebb kerülni, tehát most még jobban előtérbe kerül a Liga, és az Öngyilkos Osztag szereplői (tehát kb. most azt akarják eljátszani, amit a Marvel az Avengers rajzfilmmel? Lecserélték a régi ajzfilmes tagokat és 2 évig szinte csak az a 6 tag szerepelt, aki az első filmben is benen volt... elég uncsi volt...  :roll:), és ha most hasonlóbbá akarják tenni a filmes Unihoz, akkor kapunk egy 50-es körüli Batmant? Jokert most már akkor a képregényben is tele varrják tetkőkkal? Ahogy Harley-t is? Gondolom akkor Céllövő is befeketedik, ide vagy oda 40 éves karakter :D
Nem tom ebből mi igaz, meghogy vajon tényleg ilyen drasztikus változások jönnek-e, de ha most igen és tegyük fel, hogy a Warner filmek elhasalnak (gondolom a Bat v Sup anyagilag tuti siker lesz, talán csak kritikailag fogják lehúzni, mint a Snyder filmeket), de a Squad ütős trailer ide, vagy oda, valszeg csak egy mérsékelt siker lesz (bár lehet az új Joker bevonza az embereket) , utána kapásból jön Csodanő mozi, ami sztem szintén egy mérsékeltebb siker lehet, nem tom,hogy Diana képes lenne-e a hátán elcipelni egy saját filmet... mi van ha látva ezeket a Warner behúzza a kézi féket, akkor a Dc megszívja és a Rebirthöt hiába készítette elő, újra visszacsinálhat mindent?  ;D
azért rohadt nagy poén lenne.  :hehe:

Az SQ film, ha nem is lesz akkora kirobbanó és váratlan siker, mint a Marvelnél a GotG film, de szerintem kellemes meglepetés lesz (ha az Assault on Arkham rajzfilm színvonalát megközelíti már jó lesz :) ), mert a trailerek elég bíztatóak.

Én szeretem a Snyder filmeket, és bár vannak bennük hülyeségek, de ő nagyon jó rendező és jó filmeket csinál, de a BVS nekem egyre kevésbé tetszik. Az első rövid teaser nagyon megadta a hangulatot. Az első trailer már kétségeket ébresztett. Az utolsó előzetes a poénokkal, Csodanővel és Doomsday megjelenésével... meg egyenesen gagyi érzetet kelt bennem. Ha véresen komoly darkos filmet akarnak, akkor ne rakjanak bele erőltetett poénokat, mert gyagyi lesz. Kivéve ha olyan kimérten és ügyesen csinálják, mint Nolan a Sötét Lovag filmekben. Az MCU-t épp ezért nem fogja kiütni a nyeregből a DCCU (?).

A képregének formálása meg szánalmas és végtelenül ostoba húzás. Bár azután, hogy kitörölték az egyik legjobb és legmeghatározóbb Batman történetet, a Gyilkos tréfát a kontinuitásból, hogy Orákulum helyett új tiniBatgirl sztorikat tudjanak csinálni, már semmin nem lepődök meg...

BuB

• Pókfej
« Válasz #3713 Dátum: 2016. február 01. - 14:40:48 »
Kitörölték a Gyilkos tréfát? Azt meg hogy?
He, tényleg Barbarából hogy lett újra tini Batgirlt? Az előtte való 30 részben egy minimum 25 éves csajnak tűnt...  :headscratch:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3714 Dátum: 2016. február 01. - 14:49:46 »
Nem törölték ki. Sőt, jóformán az volt az egyetlen megnevezett történet, amelynek megerősítették a kanonitását.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3715 Dátum: 2016. február 02. - 22:52:32 »

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #3716 Dátum: 2016. február 03. - 14:24:48 »
Nem törölték ki. Sőt, jóformán az volt az egyetlen megnevezett történet, amelynek megerősítették a kanonitását.

De ha nem törölték ki, hogy lett belőle tini, aki tud járni? Mármint hiába mondják a DC-sek, hogy az a sztori bizony kanonikus, ha közben a történet hatása teljesen el lett törölve, így elég paradoxon a dolog :). Vagy talán megtörténtés csak azt írták át, hogy mégse bénult le?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3717 Dátum: 2016. február 03. - 14:54:51 »
De, lebénult és három évig tolószékben volt, amíg fizikoterápiára járt. A korát meg igazából eredetileg szúrták el, mert egy 14 éves tinilányból lett hirtelen egy ottani év alatt egy 21 éves nő.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3718 Dátum: 2016. február 03. - 15:30:58 »
Mondjuk egy 14 éves lány, és egy 21 éves "nő" sem különbözik sokban egymástól.
Mondjuk én a 21 évest is inkább lánynak nevezném, elvégre, akkor 95-ben született, még gyerek. :lol:

balogh44

• Thanos
« Válasz #3719 Dátum: 2016. február 03. - 18:51:08 »
Lényegében, ha jól értem, a New 52!-től fogva ő megint Batgirl, így szinte szvsz., tök felesleges a régi, rendes univerzumhoz hasonlítgatni bármit is most. Meglátjuk mi sül ki, a mostani változtatásokból.... ;)