Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 684385 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

BuB

• Pókfej
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #3720 Dátum: 2016. február 04. - 08:59:53 »
A problem sztem itt az, hogy az első Huszonvalahányrészben egy huszonéves "felnőtt" csaj volt, most a 30. rész körül meg hirtelen visszafiatalították egy tinire... és ne zavarodj bele a sztoriba...  :roll:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #3721 Dátum: 2016. február 04. - 13:35:46 »
De, lebénult és három évig tolószékben volt, amíg fizikoterápiára járt. A korát meg igazából eredetileg szúrták el, mert egy 14 éves tinilányból lett hirtelen egy ottani év alatt egy 21 éves nő.

Ahaa, így már érthető. Akkor nem szóltam :).
Bár ez is sántít, mert akkor minden Orákulumos sztori (Pl. a Ragadozók is) abban a 3 évben játszódott, vagy azok már tényleg törölve lettek?

A problem sztem itt az, hogy az első Huszonvalahányrészben egy huszonéves "felnőtt" csaj volt, most a 30. rész körül meg hirtelen visszafiatalították egy tinire... és ne zavarodj bele a sztoriba...  :roll:

Szóval már egy "rövid" sorozaton belül se tudnak következetesek lenni? Ez már azért gáz.

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #3722 Dátum: 2016. február 04. - 14:41:49 »
Én nem olvasom a Batgirl ongoingot, de a Batman Eternalban mikor szerepelt, akkor mintha azt mondták volna, hogy csak a ruhája lett új. Bár lehet, rosszul emlékszem, egyben olvastam az egészet, szóval nem maradt meg minden. ;)
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #3723 Dátum: 2016. február 07. - 08:38:28 »
Bár igaz, hogy egy szerencsés 30 éves is nézhet ki tininek :). Viszont az a gáz, hogyha egy karaktert alapjaiban akarnak megváltoztatni, akkor miért nem csinálnak új karaktert? Ennek semmi értelme: az eredeti rajongóknál kivágja a biztosítékot, az újaknak meg úgyis mindegy, hogy mi a neve, mert eddig se ismerték.

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3724 Dátum: 2016. február 07. - 14:54:40 »
Mi ért hasonlítanak a DC karakterei egyre jobbon a Marvel karakterekre  :headscratch:. PL Deadshot    már nagyon Vasemberes ,  Vandal Savage  pedig  egyre  Mr Sinister  szerűbb  . Jó, eddig is hasonlóak voltak valamennyire   . De, mintha  régebben kissé azért különböztek  egymástól .  Most meg már mintha  ikertestvérek   lennének
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

balogh44

• Thanos
« Válasz #3725 Dátum: 2016. február 14. - 23:19:24 »
Dan Didio, nagyon felkarolta mostanában a Hanna-Barbera féle cuccokat a DC-nél...

:roll:

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #3726 Dátum: 2016. február 15. - 06:19:15 »
A Wacky Race nem gyengén Mad Max-es.  :D

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #3727 Dátum: 2016. február 15. - 18:06:31 »
Johnny Quest ..... azt nagyon szeretem ...
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

balogh44

• Thanos
« Válasz #3728 Dátum: 2016. február 15. - 18:57:01 »
Én is, a régit is meg a CN-eset is. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3729 Dátum: 2016. február 16. - 08:17:40 »
Tegnap elolvastam a persepolist. Nem tudom, eddig ez a képregény miért maradt ki, biztos közrejátszott, hogy engem ez a téma (az Iráni, Iraki helyzet, meg úgy a közel kelet kompletten) eléggé hidegen hagyott, viszont a szerzőibb személyes hangvételű képregényeket szeretem, így tettem vele egy próbát.
De ez a képregény jó, nagyon jó. A gyermeki rajzok összhangban állnak az egyszerű nyelvezettel, ami így érdekessé teszi azt ami annyira nem érdekelt. A főhőssel lehet azonosulni, sok helyzet hiába a teljesen más kultúra ismerősnek tűnt, talán főleg amikor átkerült Európába, habár az ő problémái, nehézségei nyilván fényévekkel a mieink fölé magasodnak.
Örülök, hogy ez a kötet megjelent magyarul.

Halloween

• Rengető
  • *
« Válasz #3730 Dátum: 2016. február 19. - 07:45:01 »
Na, a DC-nél a Rebirth event keretében megint relaunch lesz:

http://www.newsarama.com/28044-dc-reveals-full-rebirth-line-up-new-titles.html

Úgy látszik se a Marvel, se a DC háza táján nem várható a közeljövőben 100. számot elérő sorozat, ha mindig mindent újraindítanak pár évente, vagy bizonyos címeket évente többször is. Régebben ez megoldható volt az alkotógárdák váltásával, amikor valaki kiírta magából a karakterről amit gondolt, akkor mások folytatták, többnyire azért koherens rendszerben (tudom, tudom, voltak azért itt is bőven kivételek), de ennek a folytonos újraszámozásnak semmi értelme, és szerintem a sok-sok első szám, már a gazdaságilag várt hatást sem hozza be.

A Marvelnél kicsit más a módi, mondhatni story arc-onként váltották egymást az új egyessel kezdődő sorozatok, de ezzel a lépésével a DC kicsit mintha azt üzenné, hogy elhibázott lépés volt a New 52, vissza az egész. Plusz ez megint kontinuitás problémákat vet fel, a New 52 is tele volt velük, de a Rebirth után most megint nem lehet majd tudni, hogy a Flashpoint előtti időkből mi érvényes és mi nem, illetve a New 52-ből mi maradt meg és mi nem.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3731 Dátum: 2016. február 19. - 09:00:54 »
Lehet visszatérnek a Klasszik uniba? mert én azt olvastam,h ogy az Action Comics, meg a Detcom számozása a 950 körüli számokat veszi át... úgy látszik akarnak egy 1000-es számot elérni  ;D

Báááááááár,eléggé baljóslatú ez a rebirth kép...

Most mi a franc? Tinik lesznek, és megváltoznak a karakterek? Halből női karaktert csinálnak? vagy mi ez má?  :uhoh:
« Utoljára szerkesztve: 2016. február 19. - 09:05:32 írta BuB »
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Bat-mite

• Tarantula
  • *
« Válasz #3732 Dátum: 2016. február 19. - 11:20:36 »
Ránézésre a figurák balról jobbra : Superboy, Jay Garrick, Green/Red Arrow, Wally West , Jessica Cruz/power ring (ő a CSA-s zöld lámpás gyűrűjét nyúlta le először , talán most kapott egy rendeset) , Supergirl

Erőteljesen  Infinity INC. rebootnak fest , egy univerzum ugrálós csapat amúgy is illendő lenne már a Multiversity óta...

sziki

• Vízember
  • *
« Válasz #3733 Dátum: 2016. február 19. - 13:11:15 »
Megint kérdezek egy hülyét. Az elkészülő filmekből miért nem jelenik meg itthon képregény?
Régen volt SW, Pókember, Batman etc.
Annyira frankó lenne beszerezhető lenne egy Deadpool film képregény. Vagy ilyenek már nem is készülnek?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3734 Dátum: 2016. február 19. - 14:36:58 »
A Marvel a Stage 1 filmek környékén még erőltette, de aztán teljesen leszoktak róla. Sokat nem hagytál ki, mert talán nem is volt konkrét feldolgozás, csak kiegészítő sztorik, amiknek a nagyját aztán a SHIELD tévésorozat amúgy is felülírta.

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3735 Dátum: 2016. február 19. - 14:43:18 »
Remélem  hogy , NEM  a  készülő    vagy  a most is futó  filmes és mozi univerzumhoz igazítják  a   képregényes  karaktereket  és sorozatokat  . Ugye nem .  Ez nem volna túl okos döntés , hisz éppen az a jó hogy a DC    képregényei  és filmjei nem teljesen egyformák voltak sőt el is tértek  egy mástól . Ennek  igy  is kell maradni .  Mert más műfaj  a képregény  és más a film . Nem szeretném  azt képregényben  és a filmen  ugyanazt  látni .  Más  történeteket  szeretnék olvasni  a képregényben  , és más a mozivásznon   vagy a képernyőn   .  Még ha DC  sztori  mind a két  változat . Az  műfaji  eltérések  KELLENEK   .   A Film sorozatokban   és képregénysorozatokban is   eltérő  vonalon  menjenek  az  események . 

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3736 Dátum: 2016. február 20. - 23:05:28 »
Az  Innovative  képregény  kiadó  milyen   szinten van Amerikában  :headscratch: .  Közepes vagy  kisebb kiadók közzé  tartozik - e .   Mert  náluk meg  találtam  Lost in space     című sorozatot . Kb  úgy  20  szám  jelent meg náluk . Még  valamikor  a 90es  években  . Kérdés  1. Meg van-e  még a kíadó  és milyen  témájú képregényeik vannak  még.  2. Most  van-e valamelyik kiadónál   Lost in space sorozat . Kösz .
« Utoljára szerkesztve: 2016. február 21. - 18:00:05 írta Zöldlámpás »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3737 Dátum: 2016. február 21. - 22:49:16 »
Az égvilágon semmilyen szinten, mert több mint húsz éve jogutód nélkül becsődöltek. Mondjuk fura, hogy először látom úgy a nevüket, hogy nem az Interjú a vámpírral feldolgozásuk kapcsán tesznek róluk említést.
A Lost in Space-t a 2000 környéki rebootnak szánt film alsó hangon 20-30 évre kinyírta minden szinten. Amíg még él ember, aki haloványan emlékszik arra a kolosszális bukásra de már nem tudja, hogy az régen egy tévésorozat volt, addig aligha lesz belőle bármi új.

Hoby

• Keselyű
  • **
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3739 Dátum: 2016. február 22. - 13:15:20 »
Majd meglátjuk, mi lesz azzal. A Flash Gordont is mekkora elánnal jelentették be remake-re, és emlékszünk még, mi lett a vége…