Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 685958 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Silver

• Zöld Manó
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #1980 Dátum: 2010. augusztus 29. - 13:18:55 »
Rémlenek a Hupikék törpikék méretű Aterix albumok de szerintem csak láttam őket valahol, nekem sose volt egy se.

venom75

• Pókfej
« Válasz #1981 Dátum: 2010. augusztus 29. - 13:39:44 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1982 Dátum: 2010. augusztus 29. - 15:19:52 »
Más nagyon nem is lehetne. Csak az amerikaiak képesek olyan barbarizmust elkövetni, hogy egy francia albumot képregényfüzet méretre csökkentve adjanak ki.
Á, nem, a franciáknál is jelent meg magazin méretben Asterix.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #1983 Dátum: 2010. augusztus 29. - 17:18:58 »
Ezek az Egmontos Asterixok képregények vagy könyv formátumuak ?  :headscratch:

A reklámjukat láttam a kneten de az alexandrán pl nincs ilyesmi.

Ezt kérdeztem egyszer Bayer Antaltól is, s azt írta:
"Az Egmont közvetlenül már jó ideje nem szállít az Alexandrának köteteket, de idővel előfordulhat, hogy lesz ott is, ha vesznek másik terjesztőtől. "

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1984 Dátum: 2010. augusztus 29. - 17:20:23 »
Hát akkor pont rossz helyen kerestem  :hehe:

Kösz az infot venom, ez a képregénybplt hirtelen nem is volt ismerős.

venom75

• Pókfej
« Válasz #1985 Dátum: 2010. augusztus 29. - 18:15:10 »
Nem reklámozni szeretném , de ezen a helyen általában megtalálsz mindent.Szerzői kiadásokat is.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1986 Dátum: 2010. szeptember 20. - 18:55:32 »
Anno az egyik netes packba még a megjelenésekor bekerült a Death Note 1. kötete, már nem is tudom miért, talán mert jó árban volt és jó véleményeket hallottam róla annak ellenére hogy a Ben által magasztosított manga stílushoz tartozik.  (:hehe: ;))

Az első kötet 3. fejezeténél tartok de szerintem beszerzem az egész sorozatot. Nagggyon jó eddig a sztori és a rajza sem bántja a szememet,  még tetszik is.  8)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1987 Dátum: 2010. szeptember 20. - 18:57:52 »
A Death Note-tal különösebb bajom nincs. Csak kár, hogy a filmet előbb láttam belőle, mert az illúzió romboló volt.

Ju

• Pókfej
« Válasz #1988 Dátum: 2010. szeptember 20. - 19:03:41 »
A Death Note tényleg egy teljesen más kategória, azt bárki intelligensnek a kezébe adnám. :) A sztori első fele valami zseniális, de nekem ott véget is ér, a második fele számomra csak egy párhuzamos univerzumban létezik. ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1989 Dátum: 2010. szeptember 20. - 20:34:30 »
Én a rajzfilmmel találkoztam először, mert nagyon ajánlották. Pontosan addig bírtam nézni, ameddig Ju mondja, de addig 1-2 rövid rétestészta-jellegtől eltekintve tényleg nagyon jó volt. A manga pedig szintén nagyon jó.
Nekem a film is tetszett, de nem tudtam önmagában nézni - az animéhez képest jól megcsinálták. Számomra külön plusz, hogy a Battle Royal főszereplője volt itt is a főszereplő.  :D

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1990 Dátum: 2010. szeptember 20. - 20:51:34 »
Az animéról hallottam (nem nézek animékat így szerintem ezt is kihagyom) De a film kimaradt, érdemes akkor megcsekkolni ? Vagy előbb a mangát ? At hiszem 12 kötetes itthon meg a hetediknél tartunk.

venom75

• Pókfej
« Válasz #1991 Dátum: 2010. szeptember 21. - 18:53:34 »
Először én még feliratosan néztem a filmet , annyira kíváncsi voltam rá az első könyv megjelenése  és elolvasása után. Azóta láttam már szinkronosan is , nekem nagyon tetszett.Szerintem érdemes megnézni.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #1992 Dátum: 2010. szeptember 21. - 18:56:02 »
A Death Note örök kedvenc animém. Imádom. Igaz nem vagyok olyan nagy anime rajongó, de a Death Note meghatározó az életemben. Nagyon szeretem. :D

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1993 Dátum: 2010. szeptember 21. - 20:12:48 »
Én is, megvan belőle az összes rész. :D A vége már tényleg nem annyira jó, de az eleje nagyon.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1994 Dátum: 2010. szeptember 21. - 21:04:01 »
Na a fele már megvan az aniéménak, lassan elkap a DN láz  :D Nagyon tetszik eddig az első könyv.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1995 Dátum: 2010. szeptember 21. - 21:07:25 »
Nem akartam beírni, amikor olvastam, mert féltem Ben mennydörgő haragjától, és lesajnáló megvetésétől, de a Death Note első 6 kötete zseniális. ZSENIÁLIS, inkább így, nagy betűkkel. A hetedik kötetben leülnek a dolgok, de egy nagy ember kihullása után ez nem meglepő, érezhetően egy másik irányba hajt a történet.

A karakterizáción, annak mélységén ugyan itt-ott lehetne csiszolni, de amilyen okosan meg van írva, az valami elképesztő. Kira és L pszichopárbaja alatt sokszor a fejemet fogtam, hogy jesszus, mennyire át van gondolva, és egy csomó olyan dolog volt a sztoriban, amin jó sokat töprengtem, de akkor sem tudtam kitalálni, nem láttam annyira előre, mint mondjuk Kira, vagy L. Ha úgy olvassok, hogy megpróbáljuk valamelyik szereplőnek a helyébe helyezni magunkat, átgondoljuk, átérezzük a sztorit, nem csak befogadjuk, egészen hosszú olvasmány lehet egy-egy kötet.
Természetesen azok a részek a kedvenceim, amikor Kira gondol valamire, de L gondol arra, hogy Kira mire gondol, és mivel L gondol erre, már máshogy gondolkozik, de Kira tudja, hogy L gondol arra, amire ő, és ezért máshogy gondolkozik, ezért ő a harmadik módon gondolkozik....  :D

Az animét majd azután nézem meg, ha elolvastam az összes kötete, mert sztem elég fura lenne, hogy az első felét papíron olvasom, a másik felét meg monitoron nézem.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1996 Dátum: 2010. szeptember 21. - 21:13:35 »
Az animében különben pont ez a rész volt az, amit már erőltetettnek éreztem. Túlzásnak. Ott kicsit túlzásba vitték ezt a kitalálósdit, de a képregényben nagyon rendben van szerintem is.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1997 Dátum: 2010. szeptember 21. - 21:17:42 »
Okosan megírva... Ezzel eddig úgy hogy még az első kötetet sem olvastam végig (nem kapkodok vele, mindennap egy fejezet) egyetértek. Jól működnek ezek a történetek amelyekben az író saját maga határolja be a történet medrét és azokhoz ragaszkodik is és nagyszerűen navigál ebben a mederben.

Ami nagyon tetszik hogy van hangulata és feszültsége a sztorinak. "Két arctalan és névtelen ellenfél egymás ellen" (Nem pontos az idézet Ryuktól of course) és ez nagggyon feelinges és ragyogóan működik.

Az animét majd azután nézem meg, ha elolvastam az összes kötete, mert sztem elég fura lenne, hogy az első felét papíron olvasom, a másik felét meg monitoron nézem.

Detto, de ha már van rá lehetőség azért gyorsan elteszem talonba  :D

A mangafan hogy tervezi kiszórni a folytatásokat ? Fél évente egy kötet ?  :nemtudom:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1998 Dátum: 2010. szeptember 21. - 21:20:28 »
Remélem minél gyorsabban, mert nem bírok várni. Addig is harmadjára újranézem a NGE-t. :D

AMúgy Silver, ez sokkal durvább lesz pár kötet múlva, úgyhogy szerintem majd te is bőszen fogsz hümmögni elismerően.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1999 Dátum: 2010. szeptember 21. - 21:25:05 »
I hope so, nőnek az elvárásaim a sorozat iránt, vajon bírta tartani a szintet Óba vagy amolyan amrikai sorozatgyilkos módra elnyújtotta a végét ?  :uhoh:

Böki a csőröm nekem is hogy mikor adják ki, mert ha most nagy hirtelen megvenném a hiányzó részeket akkor mire annak a végére érek a mostani igen kényelmes tempómban sem érik el a tizenkettedik kötetet  :uhoh: Ez a mindennapi DN pedig nagyon feldobja a napjaim  :P