Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 685692 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #2000 Dátum: 2010. szeptember 21. - 21:27:52 »
A 6. kötetig tartotta, sőt.....
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2001 Dátum: 2010. szeptember 21. - 21:53:32 »
El kell ismerni nagy felüdülés és friss újdonság ez a tökéletesen logikus, szabályos és érthető történetvezetés az amerikai "azt is torkon sz*rom ami az előző számban volt" stílushoz képest. Talán épp ezért jön be annyira.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2002 Dátum: 2010. szeptember 21. - 22:15:03 »
Meg talán épp ezért kezdenek egyre kevésbé érdekelni a kommersz amerikai képregények.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2003 Dátum: 2010. szeptember 21. - 22:25:19 »
Én is erősen kacsingatok más cuccok or mangák fele egy ideje  :hehe:

Ezzel pl nagyon szemezek: http://mangafan.hu/kiadvanyok/mangak/elni

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2004 Dátum: 2010. szeptember 22. - 08:48:09 »
Szerintem meg pont itt az idő, hogy Ben előszedje azt a híres láncfűrészt és rendet tegyen egy kicsit a fórum mangásai között.  ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2005 Dátum: 2010. szeptember 22. - 09:56:59 »
Nem, Ben teleprocesszorirtással és pandadallal szokott felfegyverkezni ilyenkor. Megöli a gépüket és addig énekel, amíg sikítozva esküsznek meg rá, hogy többé nem olvasnak mangát.

venom75

• Pókfej
« Válasz #2006 Dátum: 2010. szeptember 22. - 10:07:36 »
Én is erősen kacsingatok más cuccok or mangák fele egy ideje  :hehe:

Ezzel pl nagyon szemezek: http://mangafan.hu/kiadvanyok/mangak/elni

Nem olyan rossz kis könyv , egyszer elolvasható.
Valahogy én nem értem azokat az embereket akik olvasás nélkül lehúznak egy-két mangát , mert szerintem igen is vannak jól megírtak és szépen megrajzoltak is. Tudom jól , hogy nálunk inkább a tini lányokat célozzák meg ezekkel a kötetekkel, de néha találni olvashatót is a kiadottak között. Néha egy-egy Pókember történeten illetve rajzon is el vagyok hűlve mégis elolvasás nélkül nem véleményezem.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2007 Dátum: 2010. szeptember 22. - 11:54:53 »
Erre csak azt tudom válaszolni, hogy én meg azokat az embereket nem értem, akik mindenre azt mondják, hogy TUTI JÓ!!!! ami manga vagy anime. A jó szinonímája lett, akármekkora sz@r is. És bőven van sz@r manga és anime ezt senki nem tagadhatja. ;) Én nem szóltam le semmit, amit nem olvastam, nem is szokásom, a Death Note filmet láttam, érdekes volt, elég is volt. Azért a zseniálistól eléggé messze van és az okfejtések sokszor erőltetettek. Egy tervben egyetlen egy dolgot nem lehet meghatározni, az emberi tényezőt. ;) Akármennyire is sakkjátszmaszerűre akarták megcsinálni, a végén már túlzásba vitték az egészet és pont olyan bagatel hülyeség lett, mint a Fűrész huszonakárhanyadik része, ahol a főgyilkos még kapásból vágja ki, mikor, mit cselekszik, mert ő eltervezte az egészet, de már vagy húsz rész óta halott... :stupid:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2008 Dátum: 2010. szeptember 22. - 12:29:01 »
Közelről sem olyan kiszámíthatatlanok az emberek, amilyennek hiszed őket. Sajnos a legtöbben nagyon is könnyen kiismerhetőek és kiszámíthatóak vagyunk. Főleg az olyan emberek, mint Kira vagy L, akik mindig a rideg logika szerint cselekednek.  Érdekes, hogy a saját élettapasztalatom is az, hogy a legokosabb, legértelmesebb ismerőseim döntéseit tudom kigondolni a legkönnyebben, mert mérlegelik a szituációt, a lehetőségeket, és  általában a lehető leglogikusabb döntést hozzák. Persze vannak olyan szituációk, amikor kockáztatni kell, de az sem probléma, mert hamar kiderül valakiről, hogy mennyire bátor.

A Fűrész szerintem más kategória, mert ott nem feltétlen ilyen emberek lépéseit látja előre Jigsaw, ami valóban sokkal erőltetettebb.

Mellesleg pont azon gondolkoztam, hogy akár Kira, akár L részéről mire van szükség, hogy ilyen jó sakkjátékosok legyenek az emberi csatatéren. Két dolog: Pengeéles  és gyors logika, valamint kitűnő emberismeret. Ez az a két dolog, ami mindkettejükben nagyon megvan.

(Én a mangáról beszélek of course, az anime Tomi szerint is már kissé erőltetett volt, de azt még nem láttam)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2009 Dátum: 2010. szeptember 22. - 12:58:20 »
Ez is már mekkora.

Botrányok és a sorozatot mintázó bűncselekmények [szerkesztés]
2005-ben a Kínai Népköztársaság Liaoning tartományának székhelyén, Shenyangban a közoktatásért felelős hatóságok betiltatták a sorozat kiadását.[82] A Death Note betiltásának közvetlen oka, hogy a diákoknál a sorozatban látható Halállistához hasonlító jegyzetfüzeteket találtak, melyekbe a tanulók ismerőseik, ellenségeik és tanáraik neveit írták be.[83][84] A tiltás a tanulók „fizikai és mentális egészségét” hivatott megvédeni[85] az olyan horrorirodalomtól, „mely félrevezetheti a gyermekek ártatlan gondolkodását és lelkivilágát”.[86] Jonathan Clements, a keleti kultúrákkal foglalkozó angol író megítélése szerint a kínai hatóságok részben a „babona” ellen foglaltak állást, részben viszont a Death Note illegális, kalózkiadásai ellen.[87] A tilalmat más kínai városokban is érvénybe léptették, köztük Pekingben,[85][88] Sanghajban és a Gansu tartományban található Lanzhouban.[89][90] A tilalom ellenére azonban a sorozat legális, kínai kiadása Hongkongban és Tajvanon továbbra is megvásárolható.[87]

A kínai eset nem volt egyedülálló. 2007 novemberében a virginiai Richmond Franklin Katonai Akadémiáján felfüggesztettek egy diákot, miután megtalálták nála a sorozatbeli Halállista egyik utánzatát, melybe több diáktársa nevét is feljegyezte.[91][92] 2008-ban az észak-karolinai Hartsville Középiskolában egy diáktól szintén elkoboztak egy „Halállistát”. A körzeti tisztviselők egyenes párhuzamot feltételeztek a jegyzetfüzet és a manga-, illetve animesorozat között. A jegyzetfüzetben a tanuló hét diáktársának neve volt olvasható. Az iskola fegyelmi meghallgatást rendelt el és értesítették a listán szereplő hét diák szüleit is. Az iskola igazgatója, Chris Rogers a szülőknek írt levelében megjegyezte, hogy „a jegyzetfüzet eredetétől függetlenül nagyon komolyan veszik az ügyet.” A diákok biztonsága érdekében, az ügyet éppen olyan komolysággal kezelték, mintha egy diák bombával fenyegetőzött volna telefonon, vagy fegyvert vitt volna az iskolába. Megjegyezte továbbá, hogy bár feltételezhetően senkinek sem esett volna bántódása, mégsem hajlandó megkockáztatni, hogy az ügy akár véletlenül is komolyra forduljon és további lépéseket is tervez a diákok biztonságának megőrzése érdekében.[93] 2008 áprilisában az alabamai Gadsdenben két hatodikos fiút tartóztattak le „Halállista” birtoklásáért, melyben több tanár és diáktársuk neve szerepelt. A két tanulót felfüggesztették az iskolában. A két diák, szüleik és az iskola néhány tanára között beszélgetést kezdeményeztek a gyermekvédelmi hatóság egyik munkatársával.[94] 2008. május 14-én a washingtoni Gig Harborban egy középiskolás diákot eltanácsoltak, hármat pedig felfüggesztettek amiért szintén „Halállistákat” találtak náluk. Az egyik diák édesapjának nyilatkozata szerint a „Halállista” annak a nagyjából két évnyi szorongásnak az eredménye, mialatt gyermekét a többi tanuló folyamatosan bántalmazta és megfélemlítette.[95]

A legkirívóbb eset azonban, mely a feltételezhetően a sorozathoz köthető Belgiumban történt. 2007. szeptember 28-án egy azonosítatlan fehér férfi maradványai mellett két cetlit találtak, melyen a „Watashi wa Kira dess” (helyesen és magyaros átírásban „Vatasi va Kira deszu”, vagyis „én vagyok Kira”) üzenet állt. A bűncselekmény Belgiumban „mangamoord” azaz „mangagyilkosság” néven vált ismertté

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2010 Dátum: 2010. szeptember 22. - 13:07:36 »
Pedig a mangában is szerintem, és már a legelején. Már amikor a buszon dob gyakorlatilag ad hoc egy négy lépéses és halál pontos várható eseménysort egy vadidegenre vagy amikor elintézi az ügynököket, akikről épp csak hallott, már szinte fájt, annyira látszott, hogy az egész mögött egy író felépített logikai sora, mintsem egy hihető történetfolyam áll. Az egész egy nagyon szépen felvezetett sakkjátszma rengeteg élettel, de épp ezért már annyira irreális volt nekem, hogy ezt nem bírtam tovább.
Plusz az se segített, hogy az első két kötetben egyetlen emberként megírt szereplő volt, a rendőr özvegye, erre megnézem, az író gyorsan kinyírta, mert bevallotta, hogy fogalma se volt, mit kezdjen egy emberi karakterrel a sztorijában, ott tudtam, hogy ez számomra már jó nem lehet. Ez nem egy történet.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2011 Dátum: 2010. szeptember 22. - 18:19:45 »
Idézet
Már amikor a buszon dob gyakorlatilag ad hoc egy négy lépéses és halál pontos várható eseménysort egy vadidegenre vagy amikor elintézi az ügynököket, akikről épp csak hallott, már szinte fájt, annyira látszott, hogy az egész mögött egy író felépített logikai sora, mintsem egy hihető történetfolyam áll
Hát. SZerintem ez abszolút nem erőltetett. Az ügynököket úgy intézte el, hogy megtudta nevüket és az arcukat egy kis csellel...nem kellett hozzá ismerni őket, hogy meghaljanak, a lista szabályai szerint pusztán enyni kellet neki. Nem értem, ezzel mi volt a bajod.
Az ügynök lépéseit meg baromira nem volt nehéz kigondolni. Nem kellett hozzá ismernie, hogy tudja, az adott helyzetben a kötelességét fogja tenni.pont azért, mert az számára kötelesség volt, ami ott történt.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2012 Dátum: 2010. szeptember 22. - 20:06:17 »
A fenéket. Akármekkora IQ-ja van, Kira egy középsulis srác volt, mégis olyan pszichológiai profilokat állított fel és jósolt meg azok alapján pontos cselekedeteket, hogy még a Profiler sorozat írói is nyeltek volna tőle. Az író egyszerűen a logika filozófiájának rendelte alá a sztorit, csak a való élet éppenséggel sose ennyire kiszámítható, még a valódi profilozók is legnagyobb valószínűségekkel operálnak csak. De még ha nem is így lenne, akkor se tetszett, hogy teljesen nélkülözi az egész az emberi tényezőt, és ezen az se segít, ha az író eleve úgy indít, hogy egy ilyen történetet akart, amiben mozgó sakkbábok szerepelnek, nem érző lények. Az egész steril, élettelen, és akármennyire húzzuk a feszültséget az ügy nyolcvanadik csavarjával, akkor is roppant összetett logikai egyenleteket levezető kartonbábuk adják elő.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2013 Dátum: 2010. szeptember 22. - 20:59:25 »
Idézet
Akármekkora IQ-ja van, Kira egy középsulis srác volt, mégis olyan pszichológiai profilokat állított fel és jósolt meg azok alapján pontos cselekedeteket, hogy még a Profiler sorozat írói is nyeltek volna tőle.
Hát, szerintem nem volt az olyan hűdekomoly "pszichológiai profil". Egy olyan következtetésből indult ki, amely egy kis ésszel és emberismerettel könnyen belátható volt. Mellesleg a jó emberismeret szerintem valakinél tehetség is, nem egyszerűen a tapasztalat szüli. Nagyon jó megfigyelőnek kell lenni hozzá, és Kira pont ilyen. A részletek mellett elsuhanó, a "nem látja a fától az erdőt" típusú emberek lehetnek akár 70 évesek is, közel sem biztos, hogy jobb emberismerők, min mondjuk egy ilyesmiben tehetséges, 18-20 éves srác.
Idézet
De még ha nem is így lenne, akkor se tetszett, hogy teljesen nélkülözi az egész az emberi tényezőt, és ezen az se segít, ha az író eleve úgy indít, hogy egy ilyen történetet akart, amiben mozgó sakkbábok szerepelnek, nem érző lények. Az egész steril, élettelen, és akármennyire húzzuk a feszültséget az ügy nyolcvanadik csavarjával, akkor is roppant összetett logikai egyenleteket levezető kartonbábuk adják elő.
Ez tény, ezzel nem lehet vitatkozni. Nincs olyan karakter a műben, akivel egy átlag olvasó azonosulni tudna. A főszereplők az érzelemmentes, rideg logikát és következetességet képviselik, hatalmas önuralommal és önfegyelemmel. Pont ezért emelkednek ki ők a többiek közül, és pont ezért tudják maradéktalanul elérni a céljaikat. Pont ez tetszett, hogy végre egy nem olyan amerikánis giccstengert olvasok, amelyben végül felülkerekedik a nagy emberség, a nagy együttérzés, a nagy empátia és hasonló, a kommerszben általában nagy betűvel villóduzó kulcsszó. A többi, humánusabb mellékalak meg csak sodródik az árral, és nem kapnak olyan (legalábbis a 7. kötetig, mert addig olvastam) teret, hogy érzelmi tényezőt képviseljenek a történetben. A Death Note engem sem a fene nagy érzelmi átéléssel, emocionális katarzisélményévél varázsolt el. Akinek ez feltétel egy jó, és szerethető sztorihoz, annka meg tudom érteni, hogy nem fekszik a Death Note.

Mellesleg amikor írtam, hogy beleképzeljük magunkat a főszereplők helyébe, én sem érzelmi síkon értettem, hanem gondolatin. Az észjárás síkján, hogy én, Kirához, vagy L-hez hasonlóan mellőzve az emberi tényezőt, vajon mit lépnék. HOgy lépnék. MIt gondolnék, mire gondolhat a másik. Az tetszett a legjobban az egészben, hogy ők ketten  szinte teljesen ugyanolyanok, csak a vonal másik oldalán állnak. Volt is egy olyan párhuzamos elrendezésű monológ, hogy "Én vagyok az igazság". Egyszerre mondják. És mindkettőjüknek igaza van, csak más szempontból.
« Utoljára szerkesztve: 2010. szeptember 22. - 21:02:58 írta pepo05 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2014 Dátum: 2010. szeptember 22. - 21:33:06 »
Számomra az egyetlen nehezen elfogadható tény maga Kira volt. Mert L egy világhírű mesterdetektív, vagyis fiatal kora ellenére valami kiemelkedően nagy koponya, amit nyilván a természetes tehetség mellett rengeteg tapasztalattal, gyakorlással ért el. Míg Kirának semmiféle tapasztalata nincs, vagyis elvileg nagyon nem lehetne egy szinten a világ legjobb mesterdetektívjével. Adottság ide, vagy oda.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2015 Dátum: 2010. szeptember 22. - 22:57:54 »
Szó se róla, az nekem is kicsit erős volt, hogy egy kimagasló képességű, éltanuló gimnazistából egy csapásra egy tökéletes bábjátékos lesz (még ha a képességei megvannak hozzá, akkor is) de simán átlendültem ezen a dolgon, mert szívott magába a sztori.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2016 Dátum: 2010. szeptember 23. - 10:54:09 »
Igen, ez velem is így volt.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2017 Dátum: 2010. szeptember 23. - 17:27:14 »
Olvasta valaki a Scott Pilgrim a világ ellent. Szerintem állati nagy, teljesen beszívott. Óriási poénok vannak benne.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2018 Dátum: 2010. szeptember 23. - 20:30:30 »
A nagy "KULT" képregény ? Annyira jó ?

+

Elég durván megdobta az alexandránál a Watchmen eladásokat az az 50% kedvesség  :D 2. 3. 4. helyen csak Watch
« Utoljára szerkesztve: 2010. szeptember 23. - 21:17:00 írta Silver »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2019 Dátum: 2010. szeptember 23. - 21:33:58 »
Az alexandra saját listájának ne hidd el a felét se. A saját könyveik mindig baromi jól szerepelnek.  ;)