Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 685699 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

venom75

• Pókfej
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #2140 Dátum: 2010. november 30. - 17:52:10 »
Utána fogok nézni néhány honosítás között , hogy tényleg igaza van - e T-nek.
A rajzfilmek tetszenek akkor csak van jó történet képregényben is.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2141 Dátum: 2010. november 30. - 17:55:14 »
A rajzfilmeket (bármennyire is jók legyenek) nem lehet alapnak tekinteni. A képregényekhez képest még mindig sokkal kevesebbet nyújtanak és össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Sok fontos momentumot az idő hiánya miatt kihagynak belőle ami előrevinne vagy fellendítené a cselekményt vagy magyarázatot adna a fehér foltokra.

venom75

• Pókfej
« Válasz #2142 Dátum: 2010. november 30. - 17:59:19 »
Jobban is szeretem a képregényeket  a rajzfilmektől. Amúgy a több főhőssel dolgozó képregények jobban megfognak mint az egy főszereplősök.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2143 Dátum: 2010. november 30. - 20:18:34 »
Nem azt mondtam, hogy nincsenek jó JLA-történetek, mert ez marha messze lenne az igazságtól. De a mostani v4-ről mostanában lehet olyan 50%-ban jókat is hallani, amióta James Justice Robinson írja, de még nála is bőven akadnak lehúzó vélemények. Az eleje viszont borzalmas, amiről részben az írók is tehetnek (Meltzer nagy ötlete egy Vörös Tornádó mini volt, amit egy Arzenál-mini követett, amibe behajítottak pár plusz szereplőt és ráfogták, hogy ez Liga, McDuffie meg sose volt alkalmas ilyen kaliberekre, mindig is az egyszemélyes sorozatok mentek neki), részben meg az, hogy a forgatókönyvek írásakor DiDio ott lihegett a nyakukban és folyton beleugatott minden legépelt karakterbe.
A gond az olyan képregény, ami modern (máskülönben plekniből ott lenne a B-kategóriás karaktereket felvonultató Justice League America DeMatteis-től és Giffentől), benne vannak a nagyok (ami sokkal ritkább, mint hinnétek, a JLA az Avengershez hasonlóan gyorsan a kisebb karakterek ugródeszka címe lett) és beleférne értelmesen egy kötetbe (a Morrison-éra ez utóbbi miatt esik ki, amúgy - bár ellentmondásos - a Liga egyik legerősebb korszakaként tartják számon).

Khkicsi

• Rózsa
  • *
« Válasz #2144 Dátum: 2010. november 30. - 20:43:09 »
Esetleg egy Morrison első tpb-t meg lehet fontolni,

Ohh... szívemből szóltál. :bravo:

venom75

• Pókfej
« Válasz #2145 Dátum: 2010. december 01. - 09:13:31 »
Tudom jól és látható is , hogy a képregényes piac próbál újítani és nyitni más képregények felé csak azt nem értem miért nem "ismertebb" karakterekkel dolgoznak . Nagyon érdekesnek tartottam pld a Hellboy megjelenését jó pár évvel a film vetítése után , ezzel nem azt akarom mondani , hogy rossz csak fura volt.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #2146 Dátum: 2010. december 01. - 13:21:47 »
Pontosan milyen ismertebb karakterre gondolsz, ami még nem jelent meg magyarul?
"Live for nothing or die for something, your call."

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #2147 Dátum: 2010. december 01. - 14:32:43 »
Van esély egy The Boys kötetre a Kingpintől? A Marvel képregényektől kezd kicsit csömöröm lenni  :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2148 Dátum: 2010. december 01. - 14:47:10 »
Az biztosan nem lesz tőlünk. Amíg egy Prédikátor sem megy, egy ennél jóval ismeretlenebbel biztosan nem próbálkoznék be. Lesz ugye Y, meg itt a Vampirella, ha unod a Marvelt.  :)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #2149 Dátum: 2010. december 01. - 14:55:39 »
Az Y már önmagában is elég arra mindenképpen vevő vagyok, meg azért a Vampirellára is bejövős nem kicsit  :D
A Prédikátor különben miért nem megy nálunk?

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2150 Dátum: 2010. december 01. - 14:58:09 »
Több ok is közrejátszik ebben. Például az antológiás forma, amiről a kiadás előtt még nem lehetett tudni, hogy nem jó választás.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2151 Dátum: 2010. december 01. - 14:59:43 »
Nem tudom. Talán réteg a rétegen belül az a fajta morbid humor, ami abban van benne.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #2152 Dátum: 2010. december 01. - 15:05:08 »
Ez fura már csak azért is mert a képregény fanok között is vannak szép számmal olyanok akik pont az ilyen morbid dolgokra vevők nem pedig a sztreccsruhás hősökre  :roll:
Kár hogy nálunk halálra van ítélve ez a sorozat mert én speciel venném mint a kis angyal!

venom75

• Pókfej
« Válasz #2153 Dátum: 2010. december 01. - 15:08:09 »
Nem elég érett a közönség. Szerintem a vevők nagy része nem is érti ezt a fajta képregényt.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #2154 Dátum: 2010. december 01. - 15:12:15 »
Sad, but true...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2155 Dátum: 2010. december 01. - 15:17:21 »
Van nálunk néhány száz olyan olvasó, aki érti és szereti ezeket a felnőtt képregényeket, de mondjuk idegenkedik a morbid humortól. De velük együtt sem lenne elég egy könyvhöz a mennyiség. Viszont simán el tudom képzelni, hogyha az alex ugyanúgy kitenné a Vertigókat, mint a Wacsit, arra rátalálnának azok is, akik kifejezetten bírják az ilyen sztorikat, de nem olvastak még képregényt. De ez sajnos nem fog megtörténni.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2156 Dátum: 2010. december 01. - 16:06:07 »
Ez fura már csak azért is mert a képregény fanok között is vannak szép számmal olyanok akik pont az ilyen morbid dolgokra vevők nem pedig a sztreccsruhás hősökre  :roll:
Nemhogy azt hidd. Szigorúan képregényesekre nézve a vertigo kiadványai réteg a rétegen belül. Ők szándékosan könyvesbolti, vagyis teljes közönséges szinten gondolkoznak. Tomi mondja jól, akkor lenen egy halvány esély, ha a nem képregényes közül sikerülne elcsípni ennek a kis arányú olvasóközönségnek a maradékát, vagy törvénybe foglalni, hogy a 13-16 éves fiúk könyvutalványban kapják a zsebpénz egy részét. :)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #2157 Dátum: 2010. december 01. - 16:10:12 »
Honnan veszed hogy a Vertigo könyvek csak a férfi olvasóknak szólnak?  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2158 Dátum: 2010. december 01. - 16:15:39 »
A Prédikátor szól nekik. A Fables-nek pl. akadnak szépen női olvasói, ahogy korábban a Y-nak is.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #2159 Dátum: 2010. december 01. - 17:09:46 »
Kaine! A Rising Stars-ra nem gondoltál? Tudom, hogy egy kicsit hosszú, meg JMS-t nem nagyon bírod, de hatalmasan jó kis sztori, gyönyörű rajzokkal.Szuperhősös és nem Marvel és nem DC.