Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 685966 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #2520 Dátum: 2011. október 19. - 15:24:55 »
Na, nem tudtam hova írjam, de talán ide való: elolvastam a Swords című magyar készítésű képregényt. Így első benyomás alapján azt mondanám, hogy olyan közepes kategória. (A hardcore rpg-fantasy fanok valószínűleg gyengének is fogják találni.) Persze ez csak a bevezető történet, igazából pont az utolsó oldalakon kezd érdekessé válni. :) Alapvetően az a problémám vele, hogy túl hirtelen bukkan fel túl sok karakter, akikől igazából nem tudunk meg semmit (Illetve sejtelmes utalások vannak néha). Jó, persze, a képregény honlapján van egy rövid karakterleírás a főbb karakterekről, de azok sem nyújtanak igazán infót az aktuális sztorihoz. Persze nyilván majd a folytatásban derülnek ki a dolgok. :) Csak szerintem lehet, hogy szerencsésebb lett volna inkább kevesebb karakterre koncentrálni és kicsit több akciót tenni bele, úgy izgalmasabb nyitó epizódot kaptunk volna. Persze a készítők mentségére szóljon, hogy ez az első képregényük, amit készítettek. Na meg csak 28 oldalas. Egyébként a kiadvány minőségére nem lehet panasz, simán felveszi a versenyt egy amerikai képregénnyel. Szép a borító, a színek is, a papír is elég vastag, szóval jó. A rajzolás is szép egyébként, nyilván az szubjektív, kinek milyen rajzstílus tetszik, én jobban szeretem a picit realisztikusabbat, de azért aránylag jó ez is. Viszont néha használhattak volna filmszerűbb beállításokat is a paneleken, lehetnének erőteljesebbek, hatásosabbak a rajzok. De a legutolsó oldal, ami tulképpen a következő rész tartalmából ad ízelítőt, elég ütős lett. :D A rajzok hangulata nem rossz. Összességében ahhoz képest, hogy a készítőknek ez az első próbálkozásuk, nem lett rossz, erős közepesnek mondanám. Nyilván a folytatásban, ha kibontakozik a sztori és alakulnak az események, jobb is lehet.
Viszont mindettől függetlenül nagyon örülök neki hogy megjelent egy ilyen hazai készítésű, jó minőségű, szép színes kiadvány, ami végre nem valami szépirodalmi feldolgozás, hanem bevállaltak egy fantasy témát. Remélem, sikeres lesz. :)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

venom75

• Pókfej
« Válasz #2521 Dátum: 2011. október 19. - 16:42:36 »
Én is olvastam , szerintem is nagyon szép kiadvány . A kivitelezés nagyon jó.
Ami engem zavart az a klisés történet. Elkezdtem olvasni és egyből sejtettem , hogy mi lesz a vége.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2522 Dátum: 2011. október 19. - 17:43:08 »
Na igen, elég klisésen indult.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2523 Dátum: 2011. október 24. - 23:30:53 »
Megvettem a Besenyő család képregényt. :) Plusz Gallának is megjelent egy Könnyű műhaj című HC-je, abban is van viszonylag sok képregény Ügyes Lajos irodájáról. Azt már elolvastam, az tök poén volt. :)

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #2524 Dátum: 2011. október 25. - 13:58:05 »
For BuB:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

BuB

• Pókfej
« Válasz #2525 Dátum: 2011. október 25. - 14:19:06 »
Oh, olá... :o
Ez most fan? Vagy meg is fog jelenni?
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Mero

• Thanos
« Válasz #2526 Dátum: 2011. október 25. - 14:24:08 »
Ecsém,már megjelent . :brow: Nézd meg a borítót. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2011. október 25. - 21:56:39 írta kaine »
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #2527 Dátum: 2011. október 25. - 15:46:34 »
A Macskanő marhára hasonlít a coplay-es magyar változatra (aki persze nem jött a börzére :-\)
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

Mero

• Thanos
« Válasz #2528 Dátum: 2011. október 25. - 17:32:56 »
Ment privát.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #2529 Dátum: 2011. október 27. - 18:10:09 »
Gondoltam megírom nektek, hogy az új Sandman kötet zseniálisan qrva jó lett!!! :nezze:
"Live for nothing or die for something, your call."

venom75

• Pókfej
« Válasz #2530 Dátum: 2011. október 27. - 19:38:31 »
Reméltem is , valahogy nagyon bejött az a sorozat nekem.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2531 Dátum: 2011. október 30. - 00:05:56 »
Idézet
Megvettem a Besenyő család képregényt.
És milyen volt?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2532 Dátum: 2011. október 30. - 00:09:54 »
Hát... fárasztó.  ;D Sok rövid sztori van benne, az első nagyon jó, majd a kötet közepéig elég gyengének tűnt, de a végére megint jó lett. Ellenben a Galla-féle Könnyű műhajban lévő 45 oldalnyi képregény végig nagyon vicces volt, az sokkal jobban tetszett.
Viszont a Besenyőből kiderült, hogy ezek a palik nem csinálnak semmit, a poénok 90%-át Szászi Móni találta ki (magát a Besenyő családot is), ő írta a jeleneteket, a többiek csak 1-1 poént tettek hozzá, és betanulták őket.  :surp: De SZM már jóval Galla kilépése előtt is ott volt, és írt nekik jeleneteket.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2533 Dátum: 2011. október 30. - 00:12:27 »
De ezt Dolák-Saly folyton hangoztatja is, hogy Szászi Móni írja gyakorlatilag az összes jelenetüket.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2534 Dátum: 2011. október 30. - 00:14:46 »
Ez neked új? Többször volt már szó róla, hogy a Besenyő család Szászi produktuma. A társulat különböző jellegzetes műsorain azért érződik, hogy egy-egy embertől származnak. PL a diavetítéseket Dolák-Saly le sem tagadhatná, az kifejezetten az ő stílusa.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2535 Dátum: 2011. október 30. - 00:31:12 »
Én tökre azt hittem, hogy leülnek és csapatmunka.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2536 Dátum: 2011. október 30. - 01:00:17 »
Viszont a Besenyőből kiderült, hogy ezek a palik nem csinálnak semmit, a poénok 90%-át Szászi Móni találta ki (magát a Besenyő családot is), ő írta a jeleneteket, a többiek csak 1-1 poént tettek hozzá, és betanulták őket.  :surp:
Ezt én se tudtam. :surp: Mondjuk igaz, hogy én nem vagyok annyira L'art pour l'art fan.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2537 Dátum: 2011. november 13. - 19:43:50 »
szereztem néhány Bobó és Góliát képregényt, de ezeken nincs sorszám. Hogyan lehet tudni melyik után melyik következik?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2538 Dátum: 2011. november 13. - 20:04:15 »
Az impresszumban ott kell lennie. Ha másnak nem, a megjelenés idejének mindenképpen.

venom75

• Pókfej
« Válasz #2539 Dátum: 2011. november 14. - 07:37:57 »
Általában a Bobo és Góliátoknál a borítón belül van egy téglalap alakú mező amiben benne van a szám.

Bal oldalon az 1-es