Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 685957 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Fantomex

• Vérontó
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #2600 Dátum: 2011. december 19. - 20:11:30 »

Gondolom, amióta bucira lehet verni a fejét. (Action Comics 1.)

Na, az Action Comics-beli jelmeze az megint egy más dolog... :roll:

Arra gondoltam, hogy itt derül ki, hogy meg tud sérülni, tehát majd ezért kell neki páncél.
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2601 Dátum: 2011. december 20. - 02:04:38 »
Nem azért kell neki páncél, hogy védje, hanem azért, mert cool. Köpeny miért kell neki ugyanezzel az erővel? Mert, és ennyi a magyarázat rá, nem több. ;)
Idézet
Az alsógatya eltüntetésével nem lenne bajom, de azt is rosszul csinálták, az övbe kellett volna valamennyi sárga, így olyan, mintha kezeslábast viselne, mert csak egy egyszínű vörös csík választja el az alsó és a felsőtestét.
No, és ha az övben lenne valami sárga, akkor nem kezeslábasnak tűnne ugyanúgy? Dehogynem. :D Nem értem, ezt hogy képzelted el.
Idézet
A gallér meg a Red Son Supermanhez illett, mert az valóban egyenruhásabb akart lenni, de "normál" Superman esetén inkább gáz, karakteridegen.
Miért lenne karakteridegen? Mert eddig nem volt? Akkor Pókembernél karakteridegen a fekete pókruha, mert korábban piros-kék volt? Akkor lenne karakteridegen, ha valami olyasmit közvetítene, ami egyértelműen szembemenne Szupi karakterével (pl egy halálfej lenne a köpenyén  :D) Ez a gallér önmagában nem közvetít ilyesmit. Katonásabbnak is szerintem csak a Red son ruha miatt tűnik, mondom, önmagában bármelyik szuperhősjelmezre rá lehetne tenni, és nem egyből a vállapok, meg a kétgombsoros zubbony jutna róla eszünkbe. ;)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2602 Dátum: 2011. december 20. - 11:49:09 »
Az hogy lehetséges, hogy a fórummotor Fantomex hozzászólását írja ki utolsónak, holott én írtam ide utoljára?

"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2603 Dátum: 2011. december 20. - 12:11:58 »
Nem tudom.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #2604 Dátum: 2011. december 20. - 14:18:14 »
No, és ha az övben lenne valami sárga, akkor nem kezeslábasnak tűnne ugyanúgy? Dehogynem. :D Nem értem, ezt hogy képzelted el.

Mindegy, ezt le kellene rajzolnom, hogy érthető legyen, ahhoz meg lusta vagyok. :roll:

Miért lenne karakteridegen? Mert eddig nem volt? Akkor Pókembernél karakteridegen a fekete pókruha, mert korábban piros-kék volt? Akkor lenne karakteridegen, ha valami olyasmit közvetítene, ami egyértelműen szembemenne Szupi karakterével (pl egy halálfej lenne a köpenyén  :D) Ez a gallér önmagában nem közvetít ilyesmit.

Valaki egy külföldi oldalon írta is rá, hogy az arrogancia jele. Alapvetően egy katonás, egyenruhás motívum. Illene Zod tábornokhoz, de nem Superman karakteréhez. Persze ez csak az én véleményem.
De amúgy annyit elismerek, hogy az új kölykfejű Superman kissé mérsékli a gallér katonás jellegét.

Katonásabbnak is szerintem csak a Red son ruha miatt tűnik, mondom, önmagában bármelyik szuperhősjelmezre rá lehetne tenni, és nem egyből a vállapok, meg a kétgombsoros zubbony jutna róla eszünkbe. ;)

Jim Lee rá is tenné mindenkire, akire tehetné.

Szupin kívül Aquaman és a Zöld Lámpás nyakán is ott van. Mondjuk utóbbinak előtte is volt és hozzá pl. passzol is, mert ő valóban egyenruhát visel.

De mindegy, ez egy szubjektív dolog, nekem nagyon nem jön be, de ezen túl még van csomó bajom ezzel a relaunch dologgal, nem ez a legnagyobb közülük.
Egyedül talán Batman esetében éreztem, hogy jót tett neki, miközben pont rajta akartak talán a legkevesebbet változtatni.

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #2605 Dátum: 2012. január 24. - 22:19:58 »
A V mint vérbosszú képregény van olyan jó, mint a film?
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2606 Dátum: 2012. január 24. - 23:15:45 »
Viccelsz? A képregény sokkal jobb, mint a film.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2607 Dátum: 2012. január 25. - 07:13:01 »
Viszonyítás kérdése. Alan Moore a legjobb képregényírók egyike (sok szavazáson első helyen végez), de a művei eléggé megfilmesíthetetlenek, ennek következtében a belőlük forgatott filmek hangulata, cselekménye nem igazán emlékeztet a forrásműre (habár ez a filmek esetén, pláne Hollywoodban, nagyon sok esetben elmondható). Így igazából ha tetszett a film, nem garantált, hogy az eredetije is fog. A V for Vendetta eredetileg egy orwellisztikus társadalomkritika a Thatcher-éráról egy fasiszta diktatúra elleni anarchisztikus bosszúhadjárat álcájában, ráadásul első olvasatra eléggé úgy tűnhet, hogy a mű a káoszt és az anarchiát akarja éltetni. Plusz az olvasásához igazából kell egy angol felsőfok.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2608 Dátum: 2012. január 25. - 12:29:06 »
Sajnos eléggé sikerült kiherélni az eredetit. Bár tény, hogy szinte lehetetlen feladat lett volna egy épkézláb filmváltozatot csinálni, szerintem a szükségesnél is jobban hollywoodizálták a filmet. Szabadság? Blah. :)
Idézet
Plusz az olvasásához igazából kell egy angol felsőfok.
Ez melyik Moore műre nem igaz?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2609 Dátum: 2012. január 25. - 13:01:41 »
Majdnem minden marveles sorozatára.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2610 Dátum: 2012. január 25. - 15:02:46 »
Jóvan, elbújok. Nem is tudtam, hogy írt a Marvelnek is. :-[

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2611 Dátum: 2012. január 25. - 15:16:31 »
Az egyik legismertebb és leghíresebb Captain Britain-sztorit, ami ráadásul elég hosszan is húzódott (bár mivel a britek 10-11 oldalanként közölték a történeteket, így össz oldalszámra annyira nem vészes). De mondhattam volna sok mainstream DC-s munkáját (Superman, Batman, Vigilante), az Image-alkiadóknak írt dolgait (Spawn, Violator, WildC.A.T.S., Youngblood, 1963). Ezek közel sem használnak olyan magas fokú nyelvezetet, mint amit általában vele társítunk.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2612 Dátum: 2012. január 25. - 16:39:01 »
Sajnos nem ismerem Captain Britaint egyáltalán.
Idézet
De mondhattam volna sok mainstream DC-s munkáját (Superman, Batman, Vigilante), az Image-alkiadóknak írt dolgait (Spawn, Violator, WildC.A.T.S., Youngblood, 1963). Ezek közel sem használnak olyan magas fokú nyelvezetet, mint amit általában vele társítunk.
Hát igen, végülis logikus, hogy mainstream comic-ot nem fog úgy írni, hogy még az angol anyanyelvű, de kis szókincsű olvasó is bajban legyen néha, mit is olvas pontosan. Mondjuk én amikor olvastam tőle Batmant, Supermant, nehezebbnek tűnt értelmezni, mint egy átlagos író munkáját az említett karakterekhez tartozó címeken.
 De amúgy basszus, Violatort is írt? Agyam eldobom. :surp:  Mindenben kipróbálta magát ez az ember. :D

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #2613 Dátum: 2012. február 01. - 12:16:47 »
Előzménysztorikat fognak kiadni a Watchmenhez.
http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=36724

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2614 Dátum: 2012. február 01. - 13:49:37 »
*sóhaj*
Bár legalább az írja, akinek az eredeti alkotópároson túl a legtöbb köze volt az egész Watchmenhez.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #2615 Dátum: 2012. február 01. - 14:39:12 »
JMS és Azzarello? Jöhet! 8)
"Live for nothing or die for something, your call."

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2616 Dátum: 2012. február 01. - 15:45:47 »
A JMS-féle Dr. Manhattanre én is kíváncsi vagyok.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #2617 Dátum: 2012. február 01. - 16:58:28 »
Bár nagyon csípem az öreg írásait, de azért néha hajlamos felrúgni a klasszik alapokat (Gwen, Ben bácsi). Remélem nem találja ki, hogy Dr. Manhattan valójában New York kollektív tudatának és egy a tesztkamrában maradt kék tintapatronnak a mágikus-tudományos ötvözete.  :D
"Live for nothing or die for something, your call."

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2618 Dátum: 2012. február 01. - 20:45:46 »
Idézet
Rorschach's Journal. October First, 2013: Intellectual property carcass in alley this morning, tire tread on burst stomach. This company is milking me. I have seen its true face. The sequels are extended gutters and the gutters are full of blood and when the drains finally scrape bottom, all the vermin will drown. The accumulated filth of all their exploitation and mediocrity will foam up about their waists and all the producers and hacks will look up and shout "Save us!"... and I'll whisper "no."

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2619 Dátum: 2012. február 02. - 01:36:22 »
Hát, érdeklődve várom mi sül ki ebből. Igazság szerint a Watchmen akkora kultmű lett az évek során, hogy egy teljesen elcseszett előzmény sem ronthat rajta túl sokat.