No, és ha az övben lenne valami sárga, akkor nem kezeslábasnak tűnne ugyanúgy? Dehogynem.
Nem értem, ezt hogy képzelted el.
Mindegy, ezt le kellene rajzolnom, hogy érthető legyen, ahhoz meg lusta vagyok.

Miért lenne karakteridegen? Mert eddig nem volt? Akkor Pókembernél karakteridegen a fekete pókruha, mert korábban piros-kék volt? Akkor lenne karakteridegen, ha valami olyasmit közvetítene, ami egyértelműen szembemenne Szupi karakterével (pl egy halálfej lenne a köpenyén
) Ez a gallér önmagában nem közvetít ilyesmit.
Valaki egy külföldi oldalon írta is rá, hogy az arrogancia jele. Alapvetően egy katonás, egyenruhás motívum. Illene Zod tábornokhoz, de nem Superman karakteréhez. Persze ez csak az én véleményem.
De amúgy annyit elismerek, hogy az új kölykfejű Superman kissé mérsékli a gallér katonás jellegét.
Katonásabbnak is szerintem csak a Red son ruha miatt tűnik, mondom, önmagában bármelyik szuperhősjelmezre rá lehetne tenni, és nem egyből a vállapok, meg a kétgombsoros zubbony jutna róla eszünkbe. 
Jim Lee rá is tenné mindenkire, akire tehetné.

Szupin kívül Aquaman és a Zöld Lámpás nyakán is ott van. Mondjuk utóbbinak előtte is volt és hozzá pl. passzol is, mert ő valóban egyenruhát visel.
De mindegy, ez egy szubjektív dolog, nekem nagyon nem jön be, de ezen túl még van csomó bajom ezzel a relaunch dologgal, nem ez a legnagyobb közülük.
Egyedül talán Batman esetében éreztem, hogy jót tett neki, miközben pont rajta akartak talán a legkevesebbet változtatni.