Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 685277 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #3360 Dátum: 2014. december 13. - 22:24:27 »
Szerintem nem egy univerzumban élünk akkor.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3361 Dátum: 2014. december 13. - 22:27:25 »
:D

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #3362 Dátum: 2014. december 13. - 23:47:05 »
Szerintem nem egy univerzumban élünk akkor.

Hasonlítsd össze bármelyik classic Batmant egy F4-el,vagy Pókemberrel(bármennyire is szeretem!),vagy Avengers-szel!
De ne felejtsük!Ízlések és pofonok.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #3364 Dátum: 2014. december 14. - 12:03:30 »
 :lol:
Ezt a Rainbows borítót már valami válogatásban is láttam, mint a minden idők leggagyibb borítói, volt ott Jimmy Olsen Superman's Pal, és Superman's girl friend Lois Lane is.
De ez a Rianbow ruhás... ez viszi a prímet. Ráadásul mára ez a szivárvány kifejezés enyhén másra is utal. Hát csoda, hogy anno leb*zizták Batman és Robin kapcsolatát?  :D

venom75

• Pókfej
« Válasz #3365 Dátum: 2014. december 14. - 17:08:40 »
Azért ezek a filmes poszteres borítók nem új keletűek, már egy kétszer előfordult.

balogh44

• Thanos

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3367 Dátum: 2014. december 14. - 19:15:12 »
Klasszikus batmant mondott. Ez klasszikus Batman. Továbbá ismerem a hatvanas és kora hetvenes évek DC-jét. A nagyja pontosan olyan volt, mint a West-féle Batman sorozat.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3368 Dátum: 2014. december 14. - 19:21:50 »
Azért a Gene Colan/Neal Adams/Don Newton időszaktól már, elégé élvezhető sztorik jöttek, de a valódi áttörés valóban Ra's al Ghul-tól jött!

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #3369 Dátum: 2014. december 15. - 06:34:09 »
Muszáj pontosan fogalmazni.
'80-as évektől kezdve értettem a klasszikust.Ráadásul ezek még Detektív képregények néven futnak,amiket belinkeltél.

Halloween

• Rengető
  • *
« Válasz #3370 Dátum: 2014. december 15. - 07:42:30 »
Még ma is olyan néven fut. Legalábbis olyan néven is fut:

http://en.wikipedia.org/wiki/Detective_Comics

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3371 Dátum: 2014. december 15. - 09:42:32 »
Hát jó, Marvel, nyolcvanas évek, gyerekes sztorik.
Vetélés és az azt kiváltó érzelmi trauma körüljárása, amelynek eredménye egy eléggé izmos karakterátalakítás.
Alkoholizmus és annak hatása az ember környezetére. (Igen, 1979-es a híres sztori, de ott kezdődött…)
Fekete polgárjogi mozgalmak és baloldali ifjúsági csoportosulások okozta politikai felbolydulások.
Öngyilkosság. Habár masszívan túlértékelik ezen a fórumon, de ehhez kapcsolódóan be kell doni a Kraven's Last Huntot…

Semmivel sem volt másabb a Marvel a nyolcvanas években, mint a DC. Nagyrészt annak is köszönhetően, hogy akkor még sokkal nagyobb volt az átjárás, illetve akkorra már eléggé nyíltan másolták oda-vissza egymást. Persze nem olyan fénymásolószerű feltűnőséggel, mint az elmúlt tíz évben a kopasz a Marvelnél, de azért így is szépen kimutathatóan. Például az egyetlen DC cím, amire te gondolsz, valójában a Fenegyerek folytatása más nevekkel.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #3372 Dátum: 2014. december 15. - 10:55:06 »
Szerintem nem lehet azt egyértelműen kijelenteni, hogy egyik komolyabb, mint a másik, mert mindegyikben vannak és voltak végtelenül primitív, ostoba, gyerekes sztorik, és mindegyikben voltak igazán komoly és sötét történetek.
Persze lehet különbségeket találni, mint pl. szerintem a Marvel karakterek sokkal reálisabbak általában, míg a DC sztorik sokkal nagyszabásúbbak, de ezekre is lehet ellenpéldákat találni, mint pl. a Batman Első év, vagy az Infinity Gauntlet.
Vagy a DC azért tűnhet komolyabbnak és sötétebbnek, mert alapvetően a Batman az egyik legkomorabb és legsötétebb karakter mind közül, míg pl a Pókember alapvetően egy laza, vidám, viccesebb karakter. De ezt se lehet kijelenteni, mert elég csak egymás mellé tenni egy szivárvány-Batman-t és Gwen Stacy halálát.

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök

balogh44

• Thanos
« Válasz #3374 Dátum: 2014. december 15. - 19:59:39 »
Szerintem nem lehet azt egyértelműen kijelenteni, hogy egyik komolyabb, mint a másik, mert mindegyikben vannak és voltak végtelenül primitív, ostoba, gyerekes sztorik, és mindegyikben voltak igazán komoly és sötét történetek.
Persze lehet különbségeket találni, mint pl. szerintem a Marvel karakterek sokkal reálisabbak általában, míg a DC sztorik sokkal nagyszabásúbbak, de ezekre is lehet ellenpéldákat találni, mint pl. a Batman Első év, vagy az Infinity Gauntlet.
Vagy a DC azért tűnhet komolyabbnak és sötétebbnek, mert alapvetően a Batman az egyik legkomorabb és legsötétebb karakter mind közül, míg pl a Pókember alapvetően egy laza, vidám, viccesebb karakter. De ezt se lehet kijelenteni, mert elég csak egymás mellé tenni egy szivárvány-Batman-t és Gwen Stacy halálát.
Na, azért ez nem teljesen igaz mert ott van még Constantine, Swamp Thing, The Phantom Stranger..... Szerintem ők még sötétebbek! ;)
Plusz megfeledkezünk bizonyos konkrétumokról is, miközben kijelentünk dolgokat. A Gwen-es borítót nem sok értelme van a szivárványos Batman-hez hasonlítani. Példának okáért meg kell említeni, Frederick Wertham nevét aki annyira sötét volt, hogy még azt sem volt rest állítani, hogy a gyerekek a képregénytől kapnak asztmát.  :stupid: Meg is lett az eredménye romboló tevékenységének, sorra szűntek meg a horror, thriller, krimi képregények, és helyettük megjelentek a beszélő állatkák és az űrbéli robotok, manók miegymás, (Batman szívárvány ruhái, és az elnyűhetetlen, beteg mosoly az arcán)

Ezekből a lebutított képregény kínálatból támasztotta fel a műfajt Stan Lee, és pár rajzoló barátja, akik létre hozták a Marvel Comics-ot. Így érthető, hogy próbáltak valami olyat nyújtani, ami minőségi mégsem gagyi. Persze őket is megfigyelték és korlátozták, egy évtizednek el kellett teljen, hogy mélyebb dolgokkal is foglalkozhassanak.
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 15. - 20:01:22 írta balogh44 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *

balogh44

• Thanos
« Válasz #3376 Dátum: 2014. december 16. - 22:06:52 »
Nocsak, nem is tudtam, hogy a Légy-ből is csináltak/csinálnak képregényt!

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #3377 Dátum: 2014. december 17. - 06:21:00 »
Ez a Jeff Goldblum féle légy?

balogh44

• Thanos
« Válasz #3378 Dátum: 2014. december 17. - 19:20:53 »
Igen, az! ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3379 Dátum: 2014. december 17. - 21:12:03 »
A film nagyon jó volt, nem tudom, ezt képregényben meg tudnák-e oldani.