Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 628783 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #3440 Dátum: 2015. Február 12. - 10:03:05 »
Egyik se. Az Elseworlds „kitalált történetek” gyűjtőfogalma. Egy elenyészően kis részük, pl. a Red Son vagy a Kingdom Come hivatalos is párhuzamos idősík lett, de a javarészük csak egy érdekes sztori DC-szereplőkről mintázva.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #3441 Dátum: 2015. Február 13. - 22:09:35 »
Egyik se. Az Elseworlds „kitalált történetek” gyűjtőfogalma. Egy elenyészően kis részük, pl. a Red Son vagy a Kingdom Come hivatalos is párhuzamos idősík lett, de a javarészük csak egy érdekes sztori DC-szereplőkről mintázva.
Hát ez eléggé úgy hangzik, mint a What If.  :D
De asszem értem mire gondolsz: míg a What If a sima 616-os alap univerzum egy bizonyos pontjától indul el egy alternatív irányba (mondjuk van, hogy naggyon korai pontjából), addig az Elsewords-öknél semmi ilyesmi megkötés nincs, lényeg az, hogy egy más világ, más interpretáció legyen, mint a megszokott.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3442 Dátum: 2015. Február 14. - 10:54:36 »
Többé-kevésbé. A What Ifek mind hivatalos alterverzumok, sokuknak számot is adtak, amikor kiadták a multiverzumokkal is foglalkozó TOHotMU-t.
A WI lényege inkább az, hogy meglépjék azt, amit a fősodorban nem mertek (ami az esetek döntő többségében egy sima karaktermészárlás), Elseworlds lényege meg, hogy írj egy ütős sztorit, és lehetőleg DC szereplők legyenek benne valamilyen formában.
Érdekes módon a DC a WI-jeit inkább a saját sorozatain belül szereti megoldani, ezek voltak a régi nevezetes „elképzelt történetek” is, főleg Supermanen.

dbtbalint

• Gibbon
  • *
« Válasz #3443 Dátum: 2015. Február 15. - 17:06:10 »
Mennyire tudnátok jó szívvel ajánlani a Batman v2-t? Konkrétan nem tudok róla semmit, csak azt, hogy Capullo rajzolja, akinek a rajzait még anno a Spawn-ban imádtam. Gondolom itt sincs gond vele, de maga a történet mennyire jó? Már egy ideje nézegetem a fórumot, és látom, hogy manapság nem nagyon vannak értékelhető DC-címek, de konkrétan ezt a sorozatot nem nagyon szoktátok emlegetni (vagy csak elkerülte a figyelmemet).

Bat-mite

• Tarantula
  • *
« Válasz #3444 Dátum: 2015. Február 15. - 17:28:24 »
Ha jól rajzolt egyszerű történetvezetésű akcióképregényre vágysz Batman karakterekkel hosszabb (6-12 részes) történetvonalakkal akkor érdemes belevágni. Nem a Dc legjobb címe (még a Gothami felhozatalból is vannak sokkal erősebb címek, pl.: Grayson, Batman and Robin) de előnye hogy viszonylag kevés előzetes ismerettel is el lehet kezdeni. A nagy történetvonalakhoz tartozó más címekben jelentkező spin-off epizódok nagyrésze kihagyható nem kötődik a fő cselekményhez úgyhogy még jól követhető is...
« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 15. - 18:39:50 írta Bat-mite »

dbtbalint

• Gibbon
  • *
« Válasz #3445 Dátum: 2015. Február 15. - 17:36:24 »
Na ez szimpatikus. Nem vagyok túl nagy Batman-szakértő, csak az itthon megjelent sztorik nagy részét ismerem. Az meg kifejezetten előny, hogy nem kell mellé követnem 10 másik címet is. Azt hiszem akkor bele is vágok, köszi az infót!  ;)

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3447 Dátum: 2015. Február 19. - 19:57:20 »
Tomi, emlékszel, mit mondtam a Klubon a Star Warsról? Kijött a jelentés. Egymillió.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3448 Dátum: 2015. Február 19. - 20:04:51 »
Simán elbírnám, ha megjelenne itthon újságos terjesztésben, kéthavonta, a mostani Marveles, Star Wars és a Darth Vader sorozatokkal benne! ;)

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #3449 Dátum: 2015. Február 19. - 20:17:16 »
Tomi, emlékszel, mit mondtam a Klubon a Star Warsról? Kijött a jelentés. Egymillió.
Az X-Men 1. óta előfordult már ilyen?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3450 Dátum: 2015. Február 19. - 21:35:08 »
http://www.nlcafe.hu/szabadido/cikk/kepregeny-superman-hazfal/
Ezek a hülye rokonok.  :hehe:
Emlékszem, már akkor is 900 fölött járt. De ahogy mondtad: meglátjuk, a második szám hogy muzsikál.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3451 Dátum: 2015. Február 19. - 22:15:37 »
Az X-Men 1. óta előfordult már ilyen?
Igen, de utoljára '93-ban, amikor a Batman jubilált. A '77-es marveles is hasonlót művelt, az 17 év után (egy Dagobert bácsi zsebkönyv) érte el az egymilliót.

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3452 Dátum: 2015. Február 22. - 13:39:36 »
Nekem gyanús ez a Scott Synder . Szerintem fricska volt   nekünk olvasóknak  és Batmannak is ,az hogy noha Batman az aki 75 éve létező DC karakter , vagy is neki volt a 75. évfordulója . Még is Joker kapott szuper képességet .
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3453 Dátum: 2015. Február 22. - 14:18:14 »
Nekem gyanús ez a Scott Synder . Szerintem fricska volt   nekünk olvasóknak  és Batmannak is ,az hogy noha Batman az aki 75 éve létező DC karakter , vagy is neki volt a 75. évfordulója . Még is Joker kapott szuper képességet .

Az mennyiben más ha Batman kap szuper erőt? Egyiküknek sem áll jól a természetfeletti hatalom és az is ugyanakkora baromság lenne mint Joker új képessége! Esetleg annyit tudnék elképzelni,hogy Bruce időnként belőné magát valami szuper szérummal mint az Earth 2-es Thomas Wayne. De inkább maradjon a spéci páncéloknál és kütyüknél.

Bat-mite

• Tarantula
  • *
« Válasz #3454 Dátum: 2015. Február 22. - 17:26:40 »
Volt olyan történet amiben Batman is Hour-man erőnövelő tablettáit használta (Venom volt a címe és a Legends of the Dark Knightban jelent meg). Csúnya vége lett és a történet végére annyira drogellenes lett hogy azóta még Teát sem iszik a doppinghatás miatt.  Az Injustice sorozatban is szerepelnek a bogyók bár az ott egy kvázi háborús helyzet...Az új sorozatban a technológiával pótolja a szuperképességeket (min vörösnapokkal felszerelt oriásrobotok és hasonlók) ami szerintem megint egy rossz irány mint állandó eszköz .

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3455 Dátum: 2015. Február 22. - 17:36:38 »
A Venom történetet ne keverjük ide, mert abban direkt azon volt a hangsúly,hogy Batman ne szedjen szteroidokat, mert agyilag zokni lesz és egy hústömeg. Az amolyan szteroid ellenes propaganda minisorozat volt és erre a célra tökéletesen megfelelt, de a fősorozatba nyilván nem hétköznapi izomtömeg növelő vegyszert kapna, hanem olyasmi szérumot amit Steve Rogers is kapott!

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3456 Dátum: 2015. Február 25. - 20:03:05 »
Remélem az Endgame  sorozat  cím  vagyis a Végjáték  az Joker utolsó tébolyodott ámokfutásáról  szól. Még egyszer végleg elégé durván kitombolja magát  . Azután    ¤ X P [  fejlövés, csukott szem , ki logó  nyelv ]   Halhatatlanság ide ,gyors gyógyulás oda. Mert már a  szokásosnál is durvában ˝ játszik ˝ Scott Syndertöl hiába ír jól  el kell venni Jokert , :hehe: mert mióta meg kaparintotta a karaktert elég durva történeteket  alkot vele . Pl Superman is meg zakkant kissé, Gordon csúnyán meg sérült . Most pedig szegény       [/spoiler]     Alfred inas van nagy bajban . . A végén S.S. az egész bandát haza vágja Joker segítségével .
« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 26. - 12:10:40 írta Zöldlámpás »

Bat-mite

• Tarantula
  • *
« Válasz #3457 Dátum: 2015. Február 26. - 20:28:04 »
(...) a fősorozatba nyilván nem hétköznapi izomtömeg növelő vegyszert kapna, hanem olyasmi szérumot amit Steve Rogers is kapott!
Amikor nagyon drogellenes lett a Kapitány is kiszedette a szérumot a véréből (persze nem működött )..

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3458 Dátum: 2015. Február 26. - 20:52:27 »
(...) a fősorozatba nyilván nem hétköznapi izomtömeg növelő vegyszert kapna, hanem olyasmi szérumot amit Steve Rogers is kapott!
Amikor nagyon drogellenes lett a Kapitány is kiszedette a szérumot a véréből (persze nem működött )..

Annak a sztorinak se sok értelme lehetett. Steve Rogers kb semmit nem ér a szérum nélkül. Most is próbálkoznak ezzel a megvénült Kapival,de már alig várom,hogy minden visszatérjen a régi kerékvágásba, mert úgy gagyi ahogy van.

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3459 Dátum: 2015. Február 26. - 20:58:38 »
Átnéztem a Család halála című Batman sorozatot , amit szintén Scott Snyderr irt ott is mindenki kap rendesen Jokertől aki Batman barátai közzé tartozik , Alfrédtól  kezdve Éjszárny , Red Hood, stb  Vagyis Joker mindenkivel alaposan elbánik  .[ Biztos azért hogy , valaki reklamáljon hogy ő kimaradt . BOCS ]   A Végjáték sorozatban megint ad nekik csak még durvábban . Valahogy így , Joker képzeletbeli szövege  ˝Na mi van. Azt hittétek  hogy vége van. Na akkor itt a második adag  . Most is adok mindenkinek , ne panaszkodjatok ebből a ˝desszertből  ˝  is kaptok mindenkinek jut belőle megint .˝Én a múltkor kimaradtam ˝   Biztos ami biztos ,hátha még is kihagytam valakit ˝ :smsorry: . De most kissé komolyabban Scott történetei már kezdenek  szuper durva nagyon horror vonalba át menni . Lassan már ilyenekről fog szólni a sorozat .1. élve kibelezte ,2. Ki szúrta a szemét, ki vágta a nyelvét . 3. Megnyúzta . stb .Ejnye Synderr ejnye  vér. vérengzés, sorozat gyilkosság , kínzás NÉLKÜL is lehetne ám jó képregényt írni  .
« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 26. - 21:02:56 írta Zöldlámpás »