Átnéztem a Család halála című Batman sorozatot , amit szintén Scott Snyderr irt ott is mindenki kap rendesen Jokertől aki Batman barátai közzé tartozik , Alfrédtól kezdve Éjszárny , Red Hood, stb Vagyis Joker mindenkivel alaposan elbánik .[ Biztos azért hogy , valaki reklamáljon hogy ő kimaradt . BOCS ] A Végjáték sorozatban megint ad nekik csak még durvábban . Valahogy így , Joker képzeletbeli szövege ËNa mi van. Azt hittétek hogy vége van. Na akkor itt a második adag . Most is adok mindenkinek , ne panaszkodjatok ebből a Ëdesszertből Ë is kaptok mindenkinek jut belőle megint .ËÉn a múltkor kimaradtam Ë Biztos ami biztos ,hátha még is kihagytam valakit Ë
. De most kissé komolyabban Scott történetei már kezdenek szuper durva nagyon horror vonalba át menni . Lassan már ilyenekről fog szólni a sorozat .1. élve kibelezte ,2. Ki szúrta a szemét, ki vágta a nyelvét . 3. Megnyúzta . stb .Ejnye Synderr ejnye vér. vérengzés, sorozat gyilkosság , kínzás NÉLKÜL is lehetne ám jó képregényt írni .
Én nagyon szeretem Snyder eddigi Batman történeteit, de mondjuk nekem a kedvencem a sorozatot illetően mindig is Capullo rajzai lesznek. Számomra egyszerűen gyönyörűek. Viszont megpróbálom objektívan értékelni, mert látom nálad kiverte az Endgame a biztosítékot

Először is, bár sokat szídják a Death of the Family-t, nekem tetszett. A végével sem volt komolyabb problémám, mert bár Batman fizikailag győzött, hozta a címben várt történést, és kissé bomlasztotta a családot. (Bár ez szerintem akkor teljesedett volna ki, ha a következő történet nem a múltban játszódik, hanem rendesen folytatódik a jelenben, mert így csak egy két utalást láttunk erre most az Endgame-ben, illetve a Robin Rises-ban.) Ami viszont kissé negatívum volt számomra, az a
most Joker tudja, hogy Batman = Bruce, vagy sem, mert ugye akkor nem tudtuk, hogy lesz folytatás, és annak a történetnek a keretein belül egyértelmű volt, hogy nem, szerintem.Ami a két sztorit összességében illeti, nem rossz az előre eltervezett love and hate kettősség. Míg a DotF-ben mindent Batman iránti szeretetből tesz,
a családtagok gyengítik csak Batmant, míg most visszatért, hogy "nem szerettél? akkor elpusztítok mindent, ami kedves neked".
Na és akkor, hogy válaszoljak az utolsó számmal kapcsolatban is

Az eddigi Endgame részek szerintem jól voltak felépítve, jó volt a tempó és a csavarok
Joker visszatérés, illetve az utalás a második különszámra, hogy felvette Eric személyazonosságát. Viszont ez az utolsó ilyen téren szerintem borzasztó volt, vagy összecsapott, nem tudom. Például:
Joker arca megsérült a denevér barlangba beúszáskor, köszönhetően a védelmi rendszernek. De ezt honnan tudjuk? Snyder egy interjújából, és azt is, hogy a fináléra már meggyógyul. Ha a választ/magyarázatot nem teszi bele magába a konkrét képregénybe, akkor az egészet inkább hagyja... Továbbá az időbeli ugrások nagyon szaggatták a sztorit, egyik pillanatban az egyik első Talonnal harcol választ követelve, majd ugrás és kint is van a csatornából. Elvileg a következő számból megtudjuk mit mondott Brucenak, de szerintem akkor is fura volt. Az utolsó, amit most nem igazán szerettem, az Alfred bántalmazása. Ez szerintem nagyon olcsó, hogy őt kell kínozni, de ezt lehet csak én érzem így. Szerintem nem rossz, hogy Snyder belevisz "horror" elemeket a történeteibe (ehhez ugye passzol a rajz is),
nekem valahogy tetszik, ahogy a monológokon átjön Bruce szenvedése (Batman 5, mikor forgatni kell a képregényt, az hatalmas ötlet), vagy hogy a többi hőssel a családban sem bánik kesztyűs kézzel, de Alfredet ne, valahogy idegennek érzem, hogy nyomorítsuk meg, később senki sem emlékszik majd rá...Végezetül, várom rendesen a záró számot, de valahogy még jobban, a Convergence utáni sztorit, mert elvileg megint egy új ellenséget uszítanak Batmanre, hasonlóan anno a Court of Owl-hoz