Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 684119 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #3780 Dátum: 2016. május 18. - 21:21:07 »
Bár nekem sem kedvencem a 2012-es, de az tény, hogy megfelelően modern és dinamikus volt. Így elfogadtam, sőt, most már meg is szoktam. A 2005-ös volt nekem is a kedvenc. Ezekhez képest eléggé visszalépés ez az új logó.

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #3781 Dátum: 2016. május 18. - 22:45:58 »
Marvelnél legalább nincs ilyen probléma. Maga a logó is több tartalommal bír, mint a DC-től bármelyik verzió.  ;D

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #3782 Dátum: 2016. május 26. - 08:11:00 »
Egyertelmuen a 2005-os a legjobb!
Beleertve az osszes kiadot!Az a legszebb! :-)
A 2012 azt hittem a rajzfilmekhez van. :-[
BATMAN,Spawn,Star Wars

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #3783 Dátum: 2016. május 26. - 08:47:54 »
Na, már azt hittem, meg van az első felháborodott versenyzőnk a DC Rebirth #1 miatt, de akkor még várnom kell az áradatra :twisted:

BuB

• Pókfej
« Válasz #3784 Dátum: 2016. május 26. - 09:44:04 »
ÉPn akarnám má olvasni, d ebezzeg most van sok meló...  :hehe:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3785 Dátum: 2016. május 26. - 10:33:41 »
Felháborodott? A legtöbb helyen 9/10 környékére értékelik. Az meg, hogy bedobnak tök új dolgokat, valamennyire elvárt. Most hogy éppen mi az, általában lényegtelen. Gondolom megint úgyis mindent Batmanre építenek, és most adtak neki megint egy olyan sztorivonalat, amit lehet építgetni akár 50 hónapon át hét tucat sorozaton. (Mondjuk egyszer jó lenne, ha ezek a marha nagy dolgok nem állandóan Joker körül forognának, de a DC fejesei nem éppen a széles látókörükről ismertek.)

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #3786 Dátum: 2016. május 26. - 10:55:49 »
Ja, nem is azért mondtam, szerintem nem volt rossz szám. Csak a csavar olyan, hogy szerintem eléggé megosztóra sikeredett. Nekem felkeltette az érdeklődésem, de azért vannak nálam jóval konzervatívabb rajongók, illetve régebbi motorosok, akiknek nem biztos, hogy elnyeri a tetszését, olvastam is pár ilyen kommentet. Ha az értékelések alatt ezekre a nagyobb oldalakra gondolsz, azokat láttam, de valahogy én szkeptikusan állok hozzájuk...
Ezért vagyok kíváncsi, hogy itt negatív vagy pozitív fogadtatásban részesül :)

BuB

• Pókfej
« Válasz #3787 Dátum: 2016. május 26. - 12:50:57 »

Ooh... öhm... hát... öhm... most az a csavar, hogy belekavarták a Watchman realítást is?  :headscratch:
Éééérdekes... azt hittem, ez a Rebirth egy nagy esemény lesz, amiben visszaállunk a régi kerékvágásba... de nem történt semmi, csomó minden megmaradt a new52 valóságban.... akkor most ennyi?
Lesz ennek vmi zöngéje/folytatása, vagy most kezdődik, vagy inkább folytatódik minden eddig feldobott szál az első részekkel?  :headscratch:
Ezért nagyon kár volt akkor mindent átszámozni első részre...

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3788 Dátum: 2016. május 26. - 12:53:59 »
Á, inkább tipikus képregény fanoldalak értékeléseit szeretem nézni, hogy képet kapjak.
Ha a csavarra arra gondolsz, hogy akkor ki miatt volt a New 52, az tényleg felettébb nagy baromságnak tűnik, de ha Johnséknak ez a legnagyobb baklövése, akkor azzal máris kb. tíz nagyságrenddel jobb munkát végeztek, mint az elmúlt tíz évvel…

Amúgy nagyon szkeptikus vagyok a Rebirth kapcsán, mert ugyanazok a kiégett arcok vezénylik a szerkesztői székből, akiknek a közreműködésével a DC akkor sem volt képes kimászni a maga ásott gödörből, amikor tényleg iszonyatos tehetségek húzhatták volna a Marvel fölé (de a T. szerkesztőknek muszáj volt állandóan a legapróbb részletekig belepofázni a forgatókönyvbe), de legalább a felvezetést nem tolták el, ami azét nagy szó náluk.

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #3789 Dátum: 2016. május 26. - 13:06:28 »
Ja, úgy más, én ilyen CBR vagy comicvine-ra gondoltam, mert az szerintem tényleg nem mérvadó.
Na igen, ez a kettősség izgat engem is, mert egyfelől tényleg pont ugyanazok csinálják, mint a New52-t, mégis a nyitány nem volt rossz.

Na igen, a Watchmen behozására gondoltam.. már az elején az óránál pont azon mosolyogtam, hogy mennyire hajaz rá, erre a végén tessék, ledobtam az állam :D

Én örülök, hogy nem kukázzák egészében az elmúlt pár évet, mert volt pár jó dolog, ami kár lenne, ha veszne, mint Snyder-féle Batman, Lemiretől a Green Arrow vagy a Grayson Kingtől és Seeleytől. Meg biztos volt más is, amit nem olvastam.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3790 Dátum: 2016. május 27. - 10:11:48 »
Scott McCloudtól a Sculptort olvasta valaki?
Nagyon ajánlom, szerintem nagyon jó képregény, személyes, szerethető, szépen megírt, és a rajz is szép. Az egyik legszebb (és egyben legszomorúbb) történet, amit valaha olvastam / láttam, akár könyvben, filmben videojátékban (igen mert ott is volt pár nagyon megindító). Bárkinek, aki a szuperhősökön kívül mást is olvasna, tudom ajánlani.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3791 Dátum: 2016. május 27. - 17:00:17 »
Szomorúbb, mint a Silent Hill 2?  :) :surp:

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3792 Dátum: 2016. május 27. - 21:21:39 »
A DC-t  is  utolérte  az elmebaj  .   Ők is  valami  oltári  baromságot  akarnak elsütni .   Vigyázat  , elmebaj  és spoiler   veszély  következik .  Mondom  hogy   :spoiler:  .  Ha jól értem  Valami olyasmi  ökörséget  probálnak  bemesélni  hogy  NEM  is  egy hanem....három  Joker van .  :stupid: :hehe:
« Utoljára szerkesztve: 2016. május 27. - 21:24:55 írta Zöldlámpás »
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

BuB

• Pókfej
« Válasz #3793 Dátum: 2016. május 27. - 22:14:59 »
Ez sztem annyira nem is rossz elképzelés... mármint Marvel effekt, a karakter múltját borzolják fel... deeee, ha belegondolunk, hogy azért Jokernek hány stílusváltása volt már, megmagyarázna pár dolgot... ez még egész szórakoztató is lehet. (mondom ezt úgy, hogy én rühellem Jokert, szal, csinálhatnak vele bármit, hidegen hagy  :hehe:)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3794 Dátum: 2016. május 27. - 22:38:28 »
Szomorúbb, mint a Silent Hill 2?  :) :surp:
Az orokke elokelo helyet fog elfoglalni az eletemben mert az elso komoly gyomrosok koze tartozott. De nagyjabol igen a kore lodd be a szintet. De teljesen mas stilus a ketto.
Kepregenyben hasonloan jol megirt dramaval meg nem nagyon talalkoztam.
« Utoljára szerkesztve: 2016. május 27. - 22:45:47 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3795 Dátum: 2016. május 27. - 23:04:12 »
Ez egy képregény, vagy sorozat?

Todd

• Pókfej
« Válasz #3796 Dátum: 2016. május 27. - 23:20:36 »
Graphic novel, kerek egesz onallo tortenet, egyetlen 500 oldalas kotetben jelent meg.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3797 Dátum: 2016. május 27. - 23:54:41 »
500 oldal? Nem gyenge. :)

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #3798 Dátum: 2016. május 28. - 06:10:20 »
Utanzokat el tudok kepzelni....de mi ez pontosan?(Joker)
Hogy kell ezt erteni? :-[ :-\

BATMAN,Spawn,Star Wars

Todd

• Pókfej
« Válasz #3799 Dátum: 2016. május 28. - 07:59:58 »
500 oldal? Nem gyenge. :)
Igen, elég vaskos cucc, de pont ezért van idő hosszasan kifejteni a történetet, megismerni, megszeretni a karaktereket. Teljesen könyv formátumban is jelent meg, mert angol képregény köteteknél még nem láttam A5-ös méretet.
Maga az alapötlet, a fausti alku amúgy mondhatni klisés (én is használtam már tudom :lol:), de a kifejtés mégis érdekes.
A főszereplő bármilyen anyagot képes átformálni akarata szerint, de cserébe csak kétszáz napja marad hátra. Így habár úgymond "szuper képességei" lettek, ezt mégis csak a művészetére használja. Végig emberiek maradnak a szereplők, szinte önéletrajzi hatást kelt. A főhős szerelmének tárgya is összetett karakter, nem csak azért van, hogy a történet katalizátora legyen. és kifejezetten érdekes volt, hogy a környezet mindig milyen aktív, ha a szereplők az utcán sétálnak, sokszor "hallani" más járókelők beszélgetéseit, élettel teli a környezetük.

Amúgy itt van róla egy kis ismertető.
https://www.theguardian.com/books/2015/feb/12/the-sculptor-scott-mccloud-review-graphic-novel
« Utoljára szerkesztve: 2016. május 28. - 08:09:59 írta Todd »