Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 633428 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #340 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 11:01:14 »
Nagyon érdekesen hangzik, köszi Doki, de a Gézengúz ki a hóhér akar lenni?

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #341 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 11:01:46 »
Õ Beast Boy, egy zöld alakváltó, aki külböző állati alakokat tud felvenni. ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #342 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 11:06:19 »
Beast Boy-t ismerem és jópofa karakter, csak nem tudtam mi a magyar megfelelője. Köszi a felhomályosítást.  :D

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #343 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 11:05:10 »
Nekem mondod, azt hittem kiakadok, mikor megtudtam, hogy ez a magyar neve... :o :stupid:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #344 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 11:08:28 »
Érdekes...hmm választás az biztos.  :stupid:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #345 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 11:15:45 »
Pedig a jelleméhez passzol. :)
Donna Troy-t azért támasztják fel, mert kell majd egy új Harbinger (Hírvivő), és ő lesz az.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #346 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 11:20:27 »
Hát, végül is jobb mint ha Dennis a Komisz lenne.  :headscratch:

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #347 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 12:37:16 »
Gézengúz csak a rajzfilmsorozatban volt, magyarul is szerepelt Alakváltó néven (Superman-Batman 20-21, X-Men 26).

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #348 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 12:39:35 »
Ennek ellenére most már a honosításokban is Gézengúznak hívják.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #349 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 12:41:57 »
Nem, aza Changeling magyar fordítása. Az egy másik neve volt.
Meg mondjuk régen azért a DC-s nevekkel is voltak érdekes húzások, ha jól elékszem. Mr. Jégcsap meg ilyenek...

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #350 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 12:42:17 »
De csak azért, mert talgaby nagyon ragaszkodott ehhez. Én a Mini Titánokban Bestia Fiúnak akartam hívni. De ami még jobban fáj, az Gyorsacska (Speedy) esete, akiből Fürgét kellet csinálnom... :'(

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #351 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 12:43:11 »
Oké, honosításban még nem találkoztam vele, akkor bocs. :-[

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #352 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 12:48:30 »
A dokit azóta nem sikerült meggyőzni, hogy nincs olyan humanoid lény, aki Gyorsacskának nevezné el saját magát... :)

Ju

• Pókfej
« Válasz #353 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 18:56:37 »
A Gézengúzon én is kiakadtam, amikor láttam egyszer a cartoon networkön... :roll: Nem tudnék jobb nevet, de ez csak egy egész picit gyerekes. ;D

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #354 Dátum: 2008. Augusztus 17. - 10:29:13 »
Na akkor, elérkeztünk az eheti utolsó összefoglalóhoz is. Nem mondom jó kis hét volt, vagy 30 képregényt kellett elolvasnom és tartok tőle, a következő héten sem lesz ez másképp. Na de vágjunk bele:

100Bullets 94.
Kezdjük akkor ezzel. Kicsit furcsa volt a mostani szám: nem lőttek benne fejbe senkit. Ez már fura ebben a sorozatban. De ez most amúgy is inkább egy beszélgetős szám volt, és kevés volt benne az akció, leszámítva a nagydarab csávó és a néger kiscsaj bunyóját. De ettől függetlenül jó volt ez a szám, sok érdekes háttér infót meg lehetett tudni a nagykutyák borospincei beszélgetése során. Kíváncsi leszek, mikor lesz már vége ennek a sztorinak és, hogy tulajdonképpen hova is akarnak majd kilyukadni a végén… ;)
10/5

Action Comics 868.

Egyre jobban kezdem megkedvelni Geoff Johns-t! Lehet, hamarosan őt is átküldi a DC a Marvel-hoz, hogy tegyen tönkre egy jól menő címet. Mondjuk valamelyik X-ment… ;D :twisted:Na de a viccet félretéve, a helyzet fokozódik és kezd izgalmassá válni a Brainiac sztori! A szám legnagyobb poénját Sepi már bemásolta a Marvel topikba, szóval azt most ne ragozzuk. Helyette ott van Szupi, akit az előző szám végén elkapott Brainiac, és aki most megpróbál szembeszállni vele. Kevés sikerrel. És, ha mindez nem lenne elég, Brainiac, Superman hajójának az útvonala nyomán, a Földre érkezik…
Egyetlen gondom azért van Johnsal: néhol már látványosan kevés szöveget ír a képregénybe! Amolyan Greg Pak módra. Ez mondjuk, olvasásnál nem olyan rossz, de néha azért megerőltethetné magát. ;)
10/6

Final Crisis-Revelation 01.
Na akkor íme talgaby kérdésére is a válasz: nekem annyira nem tetszik egyelőre ez a mini, de kétségtelen, hogy jobb, mint a főmini. :D A sztorival nincs semmi gond és a rajzok is nagyon szépek, de engem valahogy nem fogott meg a dolog. Kivéve egy valamit: amikor Libra elintézi a Spectre-t, azon azért néztem egyet! Nem vagyok egy nagy DC tudor, de azért ha jól tudom, őt kifektetni nem olyan egyszerű dolog. Szóval most már tényleg nagyon kíváncsi leszek, hogy megtudjuk-e Morrison-tól (már majdnem megint Moore-t írtam. Nem tudom miért keverem :headscratch:) valaha, hogy ki is pontosan ez a Libra és mik a pontos képességei. ;)
Ja és azt viszont megmagyarázhatná nekem valaki, hogy miként tudta elkapni Arthur Light mind a három Titán csajt és miért nem próbálnak meg kiszabadulni. Ja és fogadjunk, hogy ennek a Titans sorozatra semmiféle visszahatása nem lesz. Na mindegy, nem panaszkodom. :D
10/6

Tiny Titans 07.
Ha már a Titánokat emlegettem, itt is vannak a gyerek megfelelőik. Továbbra is zseniális ez a kiadvány és nem csodálom, hogy vezeti a DC gyerek képregényeinek az eladási listáit. A főtörténet zseniális volt (Csillagfényt hazahívta apuci, mert ki kellett takarítani a szobáját… ;D), de azért az már kicsi sok, hogy Supergirl egy pillanat alatt visszaforgatta az időt, hogy a Titánok ne kerüljenek bajba amiatt, hogy nem voltak otthon.
Viszont, mint azt már talgabyval letárgyaltuk, egy nagy hibája van a sorozatnak: mégpedig, hogy nem gondolnak a honosítókra. Olyan angolul tök poénos dolgokat tesznek bele, amit az életben nem lehet rendesen visszaadni magyarul… :roll:
10/6

Wonder Woman vol3 23.
Megmondom őszintén nem tetszett. Valahogy nem volt az igazi. És ezt most az egész Ends of the World sztorira értem. Kicsivel többet vártam annál, minthogy Diana egy nagy, csúnya, tüzes fejű démonnal fog harcolni (akit persze nyilván le is győz, és ezzel nem hiszem, hogy bárkinek újdonságot mondok).
Viszont a mellékszál már megint jó volt! Ott hagytuk abba a múlt héten, hogy Diana ügynöktársa, Tresser épp felrobbantja Diana lakását, mivel a fehér gorillákkal el akárják dönteni, ki a vezérmajom a környéken (jelentem, azóta elolvastam minden számot a vol3-ból és végre tudom, honnan kerültek elő ezek a fehér gorillák!), amikor megjelenik Donna Troy. Aki szépen el is simítja a helyzetet és megtudhatjuk, hogy Tressernek a főnöke adta oda ezt a címet, hogy szimatoljon körül egy kicsit, ugyanis, mint azt az utolsó oldalból megtudjuk, a nagyfőnök még kicsit paranoiás az Amazons Attack óta. De a lényeg, hogy Donna kibékíti a majmokat és Tressert (amikor a végén az egyik majom őt kurkássza, az valami zseniális ;D), majd egy érzelgős beszélgetés után tovaszáll, de legalább megtudhatjuk, az eddig is nyilvánvalót: az ügynök bele van zúgva WW-be!
10/5

Na jó, mivel ezt is hosszú volt begépelni, azért a két Trinity, illetve még egy dolog, majd a héten még jön valamikor. Plusz, azokhoz majd hozzácsapok egy újabb adag Teen Titans-t is. Ja és Batmant továbbra sem olvasok, szóval a RIP fejleményeit talgaby-tól kérdezzétek!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #355 Dátum: 2008. Augusztus 17. - 10:50:25 »
A 100 Bullets sztorijának kizárásos alapon max. hat szám múlva vége, mert az egész sorozat 100 részes.
A Revelationben nekem az tetszett, hogy hirtelen megint egy fullbegőzölt, bosszúálló Szellemet kapunk. Én többnyire csak a kozmikus jellegű bölcs tanácsosztóval találkoztam. (Erőszinte egyébként vhol a Marvel Living Tribunalje körül mozog, szóval Libra kis mutatványa finoman szólva is pofaleejtő volt).
A Tiny Titans szerencsére még nem olyan vészes fordításra, mint a doki mondja, csak piszok mód nehéz. Mondjuk kb. ötödannyi szöveg van benne, mint egy Ultimate-képregényben, így a nehézség miatt időre sem lesz különösebben megerőltető, a két dolgo kiegyenlíti egymást. :)
Batmant emg elég részletesen tárgyaljuk a Kneten. Egyébként a mostani szám tükrében egyre érdekesebb lesz. Nagy kár viszont, hogy a tie-inek közül egyedül csak a Robin sorozat támogatja, a DetComicsnak és a Nightwing nek annyi köze van hozzá, hogy ott a logó a borítón... :-\

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #356 Dátum: 2008. Augusztus 17. - 10:55:15 »
Idézet
A 100 Bullets sztorijának kizárásos alapon max. hat szám múlva vége, mert az egész sorozat 100 részes.

Igen, ezt sejtettem, de attól még lehetek kíváncsi, hogy mi lesz vége. Majd ha vége lesz, akkor végre elkezdhetem azn elejétől olvasni. :D

Idézet
Nagy kár viszont, hogy a tie-inek közül egyedül csak a Robin sorozat támogatja, a DetComicsnak és a Nightwing nek annyi köze van hozzá, hogy ott a logó a borítón...

Ehhez már minden nagyobb crossovernél hozzászokhatá volna... ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #357 Dátum: 2008. Augusztus 17. - 12:15:49 »
Nem egészen, mert a nem sokkal előtte kiadott Resurrection of Ra's Al Ghoul meg szintén ezt a négy címet vette igénybe, és az "felváltós" crossover volt. (Mondjuk végső soron elég gyenge, de most nem ez a lényeg.) Szóval én titokban vmi olyasmiben reménykedtem, hogy egy, Morrison vezénylése alatti klasszikus crossover lesz ez is, limitált tapasztalataim alapján a Bat.címekben ennek van sokkal nagyobb hagyománya.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #358 Dátum: 2008. Augusztus 21. - 12:17:30 »
Kölcsönkaptam a Heroes tpb-t. Elég érdekes könyv, mert 34 minisztori van benne. Mindegyiket más írta, rajzolta és 6 oldalasak. Nem önállóan összeálló értelmes történet, hanem a sorozathoz kapcsolódó előzmények, és részek közötti átvezető történetek. Egy barátomnak ajánlották fel kiadásra, de nem akarta.  :)

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #359 Dátum: 2008. Augusztus 21. - 13:38:57 »
Hát én pár részt láttam belőle és az alapján nem csodálom, hogy akarja kiadni. Nem is nagy durranás, és lássuk be, a sorozat sem megy annyira nálunk, hogy érdemes legyen belevágni... :roll: