Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 918387 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #1980 Dátum: 2014. május 21. - 21:11:37 »
Tök jó ezeket olvasni, hogy ki hogy kezdte. :) Beindult a nosztalgiázás. Én a CsodaPók V2 11-es számával indítottam, emlékszem, többször el is olvastam, el voltam ájulva a rajzoktól. Persze, nem tudtam rá vigyázni, így jó pár helyen sérült a borító, tört a gerinc, és még sorolhatnám. Talán csak elszakadva nincsen, igazából "csak" olvasásra használtam, de arra rengetegszer. Még mindig megvan. Ez az a képregény, aminek a minősége kétséges, de nekem ez a legdrágább mégis.

Különszám:
Méltó volt a 25. évfordulóra. Az Amazing F. 15-öt jó volt elolvasni. Vicces volt, még így is, hogy a felújítottat kaptuk meg. Érdekes, hogy kockáról kockára az időbeli, és térbeli ugrás nagyon nagy. A mostaniaknál ez jóval kisebb. És igazából megértem;, hogy akkor miért akarta mindenki, hogy folytatódjon PP története, és ez baromi jó érzés.
Az ASM 182-183 a szokásos Kingpin minőség volt, míg az utolsó sztori egész egyszerűen megmosolyogtató volt. Próbált komoly lenni, és vicces. Ezt igyekezett váltogatni, de rajzok sajnos a komolyság ellen voltak, így azokat nem tudtam nagyon komolyan venni. Mindenesetre szét nyitókép volt, hogy a Brooklyn hídon áll, úgy tűnik, mintha nekünk beszélne, majd kiderül, hogy Gwenhez szólt  a monológ.
SD. EJC.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1981 Dátum: 2014. május 21. - 21:30:55 »
Megértem, nekem is megvan az Amazing 204, ami az első eredeti Pókemberem volt, pedig saláta. :)

Na, nem arra gondoltam, hogy egy-két ember felvásárolja a készletet, csak hogy annyian rendelik meg az oldalon, plusz veszik meg  Trillianban, hogy csak kevés marad júniusig.
Nem, amit az újságosokhoz viszünk, ahhoz a mennyiséghez nem nyúlunk.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1982 Dátum: 2014. május 21. - 22:26:04 »
CsP vol. 1. #19. tudom, öreg vagyok. :)

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #1983 Dátum: 2014. május 22. - 05:39:12 »
Nekem a CsodaPók v1 27. füzete volt Skorpival meg a Jameson esküvővel. Már nem emlékszem, hogy honnan kaphattuk bátyámmal (tuti ajándékként valakitől), akkor persze egyszerűbb volt hozzájutni, hisz minden újságárusnál lehetett kapni itt is. Milyen idők is voltak azok. *elnéz a messzeségbe*  :D
Emlékszem suli után fél órákat álltam a kirakat előtt, olvasva a címoldalakat és nyáladztam utánuk, mert megvenni nem mindig akadt pénz. Persze, azóta a 27-esnek már borítója sincs, mert teljesen 'leéltük', amit sajnálok.

A második füzet a 38as volt már, amiben Peternek már fekete rucija van (le is nyűgözött állatira), azt is ronggyá olvastuk bátyámmal.

Jó pózokat meg kimásoltunk füzetlapra és kivágtuk DIY akciófigurákként, amiket kiszíneztünk. :D Szóval igen, gyerekkor.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1984 Dátum: 2014. május 22. - 08:40:33 »
Nekem amiatt volt hiányérzetem ebben az amazing fantasy sztoriban, hogy még véletlenül se Ben bácsikája mondta, hogy a nagy erő nagy felelősséggel jár, mert szinte meg se szólalt a történetben. Itt inkább olyan, mintha ez Peter fejében fogalmazódott volna meg.
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1985 Dátum: 2014. május 22. - 09:10:27 »
Mert így is van, a narrátor fogalmazta meg. Csak ugye
1) Stan Le memóriája mindig is pocsékabb volt, mint Tomié és az egész STom fórumé együttvéve, így nem emlékezett arra, hogy milyen szöveget írt pontosan
2) minden hiedelemmel ellentétben az Amazing Fantasyt akkor eredetiben viszonylagosan kevesen olvasták, így hamar beleivódott a köztudatba a későbbi változat

Rebellis

• Vízember
  • *
« Válasz #1986 Dátum: 2014. május 22. - 10:00:32 »
Nagyon örülök, hogy kijött ez a különszám. Az AF történet kicsit fura volt ezzel a színezéssel, de ha csak ez van, akkor ez van.  :D Viszont az évtizedes távolság ellenére is tetszett a sztori és a rajzzal sem volt semmi bajom. Nekem inkább hozzá tesz a hangulathoz, mintsem zavarna.

A Rakéta Robis történetet még nem olvastam el, de a Fáklyás epizód nagyon tetszett. Jól működnek együtt a srácok, ami azért nem adja magát olyan téermészetességgel, tekintve hogy két hasonló figuráról van szó, nem egymás ellenpólusai.

Szóval részemről a füzet csillagos ötös.  :kingpin:
Ha azt hiszed, túl kicsi vagy ahhoz, hogy nagy hatással lehess bármire, feküdj le este aludni úgy, hogy egy szúnyog van a szobádban.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #1987 Dátum: 2014. május 22. - 18:15:30 »
Én a CSP v1. 5-öt kaptam meg egyszer, amikor papámat látogattuk meg a kecskeméti Honvéd kórházba. Ott kaptam egy újságot, hogy azzal "ellegyek", míg a felnőttek beszélgetnek a komoly dolgaikról.  :)
De gyűjteni csak kisebb kitérővel, kb. a 43. számtól kezdtem, onnantól előfizető voltam, amíg a Semices ment (2012 április).

A 4. számra viszont nagyon emlékszek még most is, mert akkor már vártam hogy jelenjen meg a köv szám, és nem volt sehol jóideig, és egyszer a nagymamámmal egy vasútállomás újságárusánál láttam meg, hogy már van belőle 4. rész is. :) Asszem már átcsúszott a köv hónapba, úgy sikerült megvenni.
A 4. szám trükkös volt, mert nem volt rajta sorozatszám, ha emlékeztek. Egy ideig nem is tudtam, hogy melyik lehet, mert nem volt meg minden szám, szóval több helyre is beilleszthető lett volna. Aztán rájöttem, mert a 4. végén Peter kihipózta a Pókgúnyát, és az 5-ösben már ugye a kifakult, rózsaszínű cuccban akciózott.  :)

kzoli

• Sakál
« Válasz #1988 Dátum: 2014. május 22. - 19:05:44 »
Ilyenkor rádöbbenek, hogy mennyire múlik az idő. Én az első Pókember képregényemet, a 4. számot 16 évesen vettem meg (egy ismerősöm ajánlotta). Persze, mint sokan mások, én is a Monolit bosszújából ismertem a Pókot.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1989 Dátum: 2014. május 22. - 21:15:32 »
Az is megérne egy újrakiadást Ivanson és Jane miatt.  :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #1990 Dátum: 2014. május 22. - 22:27:16 »
Ne is mond, máig nem értem hogy sikeredhetett nekik így? :uhoh:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1991 Dátum: 2014. május 22. - 22:39:12 »
Talán, mert mindkét név kimondhatatlan volt.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1992 Dátum: 2014. május 23. - 20:04:18 »
11:04-nál lettem figyelmes, nincs meg a Marvelnek a 60-70-es évek béli sztorik digisen? :'(

Akkor ezek szerint le kell mondjuk a Lee-Romita időszakról? :headscratch:
« Utoljára szerkesztve: 2014. május 23. - 21:29:18 írta balogh44 »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1993 Dátum: 2014. május 23. - 21:17:04 »
Az első százakárhány szám fenn van a Comixologyn digitálisan.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1994 Dátum: 2014. május 23. - 21:30:52 »
Akkor Kaine miről beszélt 11:04-nél? :headscratch:
Mit értettem félre?
Sajnálnám, mert szerintem fontos és jó időszak volt az, szerintem.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #1995 Dátum: 2014. május 23. - 21:42:23 »
Akkor Kaine miről beszélt 11:04-nél? :headscratch:
Mit értettem félre?
Sajnálnám, mert szerintem fontos és jó időszak volt az, szerintem.
A 70-es évekről.  :)
A 60-as évek meg kell, hogy legyenek, mert Marvel Masterworksben is kijöttek, digizve.
Amit én tudok, az a 70-es, 80-as, de még a 90-es évek eleje sincs meg, csak a nagyobb, híresebb sztorik, amiket vagy kiadtak már újra kötetben amcsiban, vagy pedig valamelyik ország nem volt rest kifizetni az igen borsos digitalizálás árát.
De volt már olyan is, hogy bár meg kellett, hogy legyen digisen, de a Panini szerverein nem voltak meg, és pl. ezért buktuk, bár ez asszem belső infó kicsit.
Szóval létezik olyan is, hogy az amcsik nem adták át az európai leányvállalatnak (mert pl. még nem kellett egyik országnak sem), és olyankor nagyon sok időt kéne várni arra, hogy amcsiban kikeresgessék, és átküldjék nekik. Hónapokat, vagy még többet. Szerintem az amcsiknak erre nincs külön emberük tartva.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1996 Dátum: 2014. május 23. - 21:58:53 »
Oké, köszi az infót, akkor némileg megnyugodtam, meg azért tudom, hogy Kaine-nek is szíve csücske időszakok ezek. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1997 Dátum: 2014. május 23. - 22:06:49 »
TG, válaszd külön, hogy Amerikában mi jött ki, és hogy Európában, mert a kettő nem ugyanaz a mi szempontunkból. Itt központi szerver van, ahogy Petshop mondta, és amiket oda feltettek, abból lehet válogatni.
A kezdeti Lee-Romita megvan, sőt, egyszer mondtak olyat is, hogy 100-ig megvan, a kérdéses szám mégsem volt meg nekik.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #1998 Dátum: 2014. május 24. - 07:54:18 »
Kéne oda beépíteni a kingpinnek egy benfentest. :)
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1999 Dátum: 2014. május 26. - 21:21:32 »
Egy új borító kinn figyel.