Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 920557 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #2220 Dátum: 2014. szeptember 27. - 21:04:08 »
Simán lehet. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2221 Dátum: 2014. szeptember 28. - 23:16:04 »
Kinn vannak az előzetes oldalak a sztori végéből. Nekem az uccsó kép nem látszik, de rákattintva bejön.
Elköszönhetünk Peter Davidtől és Todd Naucktól, ez az utolsó munkájuk a Pókemberen.
« Utoljára szerkesztve: 2014. szeptember 28. - 23:22:03 írta kaine »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #2222 Dátum: 2014. szeptember 29. - 21:51:03 »
Ahogy most így a napokban olvasgattam a történeteket szöget ütött valami a fejemben.

A legtöbb szomorú történeteket azért tartjuk olyan jónak és ütősnek, mert a hősökkel akik annyira különböznek tőlünk szintén van egy emberi oldaluk, melyet az érzelmiken keresztül érhetjük el. És mely két érzelmet lehet könnyebben papírra vetni mint két alapvető érzelmet, a szomorúságot és a boldogságot, hisz amikor a hősök ezt érzik, akkor ők is emberekké válnak és ez az ami nekünk olvasóknak annyira bejön. Ezzel kapcsolatos, hogy talán azok az írók akik a sötét szomorú sztorikkal futottak be, tudnának e vidám vagy csak átlagos érzelmi töltöttségű sztorikat írni persze ezekből is a jobb fajtákat. Egy JMD elfutna-e átlagos történetekkel, folyamatosan, mint egy Peter David vagy akár ahogy Roger Stern tette...
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2223 Dátum: 2014. szeptember 29. - 21:53:56 »
DeMatteis már bizonyított minden téren. A legjobbjai mellett írt nagyon vicceseket is, de a Klónsztori után (ezt tartalmazza majd főként a PPP 2000 előtti csomagja) folyamatában írta a Spectacular címet, és szerintem előre szóltak neki, hogy semmi durvulás. :) Övé volt a legjobb cím így is az öt akkori közül.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #2224 Dátum: 2014. szeptember 29. - 21:58:36 »
DeMatteis már bizonyított minden téren. A legjobbjai mellett írt nagyon vicceseket is, de a Klónsztori után (ezt tartalmazza majd főként a PPP 2000 előtti csomagja) folyamatában írta a Spectacular címet, és szerintem előre szóltak neki, hogy semmi durvulás. :) Övé volt a legjobb cím így is az öt akkori közül.

Hát, akkor aki tud, az tud. :)

Ezért is érdekelt, mert nekem pl JMS azért tetszik ahogy a Polgárháborút és a BiB-et írta, majd időközben igyekszem elolvasni a Paninis HP-t is ha jól tudom azokat is ő írta. De szerintem sötétből is megárt a sok, már néha a Sikoly közben is éreztem másodszori olvasásra a szánalmat szegény Peter iránt, hogy hagyd már békén szegény srácot DeMatteis, nem gyötörted még meg lelkileg eléggé?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2225 Dátum: 2014. szeptember 29. - 22:03:32 »
Hmm, a Klónsztorit majd ne egybe olvasd el.  :hehe:

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #2226 Dátum: 2014. szeptember 29. - 22:10:49 »
Hmm, a Klónsztorit majd ne egybe olvasd el.  :hehe:

Hát igen utánna én elküldtem volna rehabra a Ravencroftba :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2227 Dátum: 2014. október 03. - 15:12:11 »
Elhoztam a nyomdából a HP 17-et. Gyönyörű lett, állat jó színekkel operál.  :spidey:

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #2228 Dátum: 2014. október 03. - 22:33:56 »
jó hír. majd börzén megcsodálom őket, aztán hazamegyek és várom a postát!

kzoli

• Sakál
« Válasz #2229 Dátum: 2014. október 07. - 13:08:12 »
Ma sikeresen hozzájutottam a 17. számhoz. Mindkét történet tetszett, különösen a JJJ-s eszmecsere. Az létezik, hogy itt az eredeti kiadvány a Friendly neighborhood spider-man 22-23 volt és nem a 20-21?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2230 Dátum: 2014. október 07. - 14:07:18 »
Igen, PAD utolsó számai.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #2231 Dátum: 2014. október 08. - 18:40:53 »
Most olvastam az új HP-t és igen jó kis sztorik voltak. Főleg a JJJ-s, amiben a beszélgetés már tényleg kellett :). És a végén a poén is ütős volt (tényleg ajtó csapta pofán :) ). Bár kicsit megint úgy éreztem, ahogy sok más Pókember sztoriban is, hogy senki nem lehet ennyire jó. De ezt leszámítva zseniális.
Csak azt remélem, hogy legalább az OMD végéig ennek a résznek a tudatában írják a következő sztorikat és nem hagyják figyelmen kívül.

Az iskolanővéres sztori is jó volt, de elgondolkodtam azon, hogy most elvileg Ero meghalt, vagy csak visszakerült a másik világba, és ha utóbbi, akkor azt honnan tudta Peter, hogy visszakerül és nem hal meg? Csak mert ez most felvet egy olyan kérdést, hogy Pókember válogat, hogy kinek értékes az élete és kinek nem? Mert ennek a lénynek a megölése (vagy az újszülöttnek vagy gubónak, akit Betty szétlőtt) mennyiben kevésbé rossz cselekedet, mintha mondjuk Pókember megölte volna Normant, amikor az végzett Gwennel, vagy nem rég a Vezért? Ez csak úgy felvetődött bennem és kíváncsi vagyok más véleményére is :).
« Utoljára szerkesztve: 2014. október 08. - 18:45:29 írta kevinkain »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2232 Dátum: 2014. október 08. - 18:58:49 »
Pókember emberi életet nem olt ki. Ez egy szörny volt, azokat irtja. :) Szerintem meghalt.

balogh44

• Thanos
« Válasz #2233 Dátum: 2014. október 08. - 20:02:50 »
Hihetetlen Pókember 2014/5.:

A jó: Jó, hogy véget ér a misztikus vonal, bár ha jól sejtem, Doctor Starge is tiszteletét teszi még. :) A poszter nagyon üt, és végre ki is lehet szedni!  :kingpin: A második történet, klasszisokkal jobb volt mint az első, jó volt látni JJJ. reakcióját. :D
A rossz: Valahogy túl hihetetlen már számomra ez. Már nagyon eltávolodtunk az eredeti koncepciótól, számomra (attól függetlenül, hogy volt pár különleges képessége Pókembernek) mindig reális képregényfigura volt. Valahogy súlytalan volt nekem ez a befejezés is, és Betty megjelenése a puskával csak rontotta a helyzetet, inkább komikum volt már az egész! Ja, és nem lehetne kicsit kevesebb a "lisztből" (nyomdai por)?  :-\ csak mert pár oldalra szerintem kicsit több is jutott a kelleténél.
Összegzés: Egy lendületes képregény, melynek második sztorija nagyon jól sikerült.
Értékelésem: 5/10.
« Utoljára szerkesztve: 2014. október 08. - 21:28:21 írta balogh44 »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #2234 Dátum: 2014. október 08. - 21:19:48 »
Na látom páratoknak már Meghan, Tomi az előfizetőknek mikor postázod?

fefeaty

• Pókirtó
  • *
« Válasz #2235 Dátum: 2014. október 09. - 07:21:14 »
Na látom páratoknak már Meghan, Tomi az előfizetőknek mikor postázod?

Hihetetlen, de tegnap már nekem megérkezett :) Tavaly volt ilyen, hogy ennyi idő alatt megkaptam, idén még nem. Elvileg hétfőn postázták.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2236 Dátum: 2014. október 09. - 13:18:06 »
Már nagyon eltávolodtunk az eredeti koncepciótól, számomra (attól függetlenül, hogy volt pár különleges képessége Pókembernek) mindig reális képregényfigura volt.
Ezzel a misztikus vonallal JMS betett az egész alapkoncepciónak, de szerencsére ennek mostantól nagyjából vége van. Mindenesetre kihozták belőle amit lehetett, legalább feldobták kicsit a sorozatot, én (már) nem bánom.
Idézet
Valahogy súlytalan volt nekem ez a befejezés is,
Nekem úgy tűnt, egész hirtelen mondták meg az írónak, hogy az utolsó sztorit írhatja meg.
Idézet
és Betty megjelenése a puskával csak rontotta a helyzetet, inkább komikum volt már az egész!
Itt nem adok igazat, Betty már régebben is nyomult shotgunnal, vagyis nem idegen tőle az egész. Nekem ez tetszett.
Idézet
Ja, és nem lehetne kicsit kevesebb a "lisztből" (nyomdai por)?  :-\ csak mert pár oldalra szerintem kicsit több is jutott a kelleténél.
Kézzel lesöpörhető, tedd meg. Azért van, hogy ne ragadjanak össze a lapok nyomás után.

zoli1863

• Gyík
  • **
« Válasz #2237 Dátum: 2014. október 09. - 20:24:10 »
Ma én is megkaptam a HP-t! Nekem nagyon,nagyon tetszett,sajnálom,hogy vége a BIb-nek.  :(
Akkor december és One More Day ugye???  :hehe: :hehe:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2238 Dátum: 2014. október 09. - 22:24:44 »
Még egy rész van a BiB-ből. Szerintem is nagyon király lett ez a mostani szám/sztori.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2239 Dátum: 2014. október 10. - 09:24:15 »
Én is elolvastam a sztorit, kicsit felemás érzéseim vannak vele kapcsolatban.
Az Ero-s az annyira B-horror, hogy egész egyszerűen nem tudom nem szeretni.  ;D De tényleg, mintha PD direkt vette volna elő az ilyen művek minden kliséjét, annyira túlpörgetve őket szex mániás szörny, senki sem hisz szegény ártatlan lánynak, majd a puskás jelenet, a badass én most kinyírlak Pókember stb., hogy tényleg súrolja a paródia határát.
Viszont a Pókember megöli a szörnyet dolog nekem is furcsa, nem tudom, máskor is volt-e ilyen, mikortól számít neki valami szörnynek? Főleg ezzel az én most kinyírlak nagy monológgal.
Az én mércémmel, Styx, vagy Carnage, stb. rég megszüntek embernek lenni, hozzájuk mégis úgy áll hozzá, hogy nem nyírom ki.
Amúgy ha Ero a pokolból jött, mintha a mysterios sztori erre utalt volna, akkor nála a meghalni és a vissza kerülni a másik világba, igazából ugyanaz, nem? Habár a Marvel féle túlvilágokat sose értettem, mert igazából mindig épp azt a vallási, vagy áltudományos képet használják rá, amit éppen akarnak.  ;D

A második sztori nyelvezete nagyon tetszett, a JJJ-es beszélgetés is tényleg érdekes volt.
Itt egy furcsaság volt, de mintha ezt már kibeszéltük volna régen,hogy a francba tudja JJ rommá verni Pókembert?? Üthetnék én egy téglafalat 3 órán át, míg massza marad a kezemből, de a téglafalnak akkor sem lesz semmi baja. Főleg, hogy itt Pókember ráadásul épp az űber erő kategóriában van (other után ugye), ami már inkább áll közel a 20 tonnához, mint a 10-hez.