A kettő nem feltétlenül függ össze teljesen. Mivel egy nagy esemény, ezért érthető, hogy nagyobb rá az érdeklődés, kereslet; illetve ez az első olyan Marvel esemény amely kiterjedtebben megjelent magyarul (értsd: nem csak a fő mini, hanem a mellékszálak, tie-in-ek is).
Szerintem se lett túl nagy szám ahhoz képest, hogy mennyi potenciál volt ebben az ötletben. Főleg magával az eseménnyel nem vagyok megelégedve. Néha szinte érthetetlen volt, annyira támaszkodott a tie-inekre, szinte mintha csak szilánkokat láttunk volna néhány résznél a nagy egészből. A Pókemberes részt érthettük, mert megjelent itthon is, Vasemberből is valami, meg az a 2 rész F4, de kb. ennyi.
A többiek motivációi, háttere (pl. az Új Angyaloké is) alig derült ki a nagy eseményből. Nekem ez nem tetszett benne, nem volt egy szép nagy kerek dolog, inkább hiányos, fehér foltokkal tarkított sztori lett.
Holott mondom, az alap szituáció nagyon tetszett (a szuperhősök elszámoltathatósága), és nagyon érdekes kérdéseket vethetett volna fel, és egyik oldalra se tudtam volna azt mondani, hogy: "Igen, nekik van igazuk."