Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 917290 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #3060 Dátum: 2015. november 09. - 21:10:17 »
Köszi, és ez a poszter még biztosan meg fog jelenni valamikor a későbbiekben.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3061 Dátum: 2015. november 09. - 22:44:31 »
Az jó lesz! ;)
Nekem 3 nagy várományos van poszter terén, ha nem gond megosztanám őket:

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #3062 Dátum: 2015. november 10. - 21:22:11 »
Természetesen az utolsó a legjobb!  8)

balogh44

• Thanos
« Válasz #3063 Dátum: 2015. november 10. - 22:04:22 »
Igen, az ennyi idő után is nagyot üt! ;)
A klasszikusok közül a best 3 pedig, amit remélem viszont láthatunk egyszer poszterként:

:)
« Utoljára szerkesztve: 2015. november 10. - 22:07:25 írta balogh44 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3064 Dátum: 2015. november 10. - 22:43:20 »
A legalsó nekem is örök kedvenc marad. :)

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #3065 Dátum: 2015. november 11. - 13:58:14 »
Elolvastam a különszámot.
Igazán kár volt Bachallo remek kis rajzait erre az egyébként csöppet sem rossz, de végeredményében elég laposra sikerült sztorira elpazarolni. :(

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #3066 Dátum: 2015. november 14. - 16:48:45 »
Ma elolvastam én is a különszámot.Szerintem teljesen rendben van.Számomra semmi nehezen emészthető dolog nem volt benne.A havas rajzok nagyon passzoltak a sztori stílusához.Egy kicsit a Vendigo sikolyára emlékeztetett engem.Azt azért sajnálom,hogy Rozsomák ennyire keveset szerepelt benne.Az előzetes oldalakat  és a borítót elnézve,én azt hittem,végig benne lesz.Az egyes karakterek kidolgozottsága hagy kívánnivalót maga után,ez nem vitás,de az összkép mégis hibátlan.Nálam sokkal nagyobbat ütött,mint a Mételyes különszám.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3067 Dátum: 2015. november 14. - 19:28:46 »
Ma elolvastam én is a különszámot.Szerintem teljesen rendben van.Számomra semmi nehezen emészthető dolog nem volt benne.A havas rajzok nagyon passzoltak a sztori stílusához.Egy kicsit a Vendigo sikolyára emlékeztetett engem.Azt azért sajnálom,hogy Rozsomák ennyire keveset szerepelt benne.Az előzetes oldalakat  és a borítót elnézve,én azt hittem,végig benne lesz.Az egyes karakterek kidolgozottsága hagy kívánnivalót maga után,ez nem vitás,de az összkép mégis hibátlan.Nálam sokkal nagyobbat ütött,mint a Mételyes különszám.

Annál tényleg jobb, és nekem is a Vendigós szám, havas kis története ugrott be legelőször! ;)

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #3068 Dátum: 2015. november 14. - 19:45:09 »
Veled mindig egy húron pendülök.Ezt már többször is észleltem. De ez már csak így meg,klasszikfanatikoknál.  :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #3069 Dátum: 2015. november 14. - 20:02:21 »
Hja, én most a legjobban a PPP különszámot várom már! :brow:

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #3070 Dátum: 2015. november 14. - 20:05:54 »
Egész éven,én is azt!Te is tudod jól, miért?!  8)
A tavalyi, az egész éves kiadást kenterbe verte.Az egy minőségi cucc volt a javából.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3071 Dátum: 2015. november 14. - 21:46:55 »
Én is így gondolom, és nem értem miért van Kaine-ben, egyfajta félelem ezek bemutatásával kapcsolatban. Ezek még igazi Póksztorik voltak, és hiába a mai modern technika, csilivili kivitelezés, ha a sztori meg tök lapos és sablonos. De nem csak Pókember terén egyébként, a 70-80-as évek Fenegyerek, Bosszú Angyalai, Hulk és Thor történetei is, szerintem megállnák a helyüket a Marvel+-ban.
Kicsit óvatos ezen a téren, és úgy látom, hogy lassan akarja beadagolni a mai rajongóknak a klasszikusokat, szépen visszafelé haladva. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3072 Dátum: 2015. november 15. - 17:38:58 »
Én is így gondolom, és nem értem miért van Kaine-ben, egyfajta félelem ezek bemutatásával kapcsolatban.

Semmi ilyesmi nincs bennem, sőt, én is várom. Nem véletlen, hogy beindult ez az időszak is.
Idézet
Ezek még igazi Póksztorik voltak, és hiába a mai modern technika, csilivili kivitelezés, ha a sztori meg tök lapos és sablonos.
Mint a Kraven, meg a Child Within, meg a Bulldózer, meg a Vészmanó, meg a... érted. Ma is vannak nagyon jó sztorik, és régen is voltak rosszabbak. Példának okáért ahogy lelépett Stan, Gerry Conway a nyomába se tudott érni egy ideig.
Idézet
De nem csak Pókember terén egyébként, a 70-80-as évek Fenegyerek, Bosszú Angyalai, Hulk és Thor történetei is, szerintem megállnák a helyüket a Marvel+-ban.
Ezzel viszont vitatkoznék. A 60-as évekből csak a Pókember volt annyira élvezhető, hogy mai szemmel is az. F4-et a 40. részig olvastam, de bealudtam rajta, a Hulk meg egyszerűen csak középszerű volt akkoriban. Még az Ezüst Utazó volt talán a legolvashatóbb utána.
És hát lásd be: a Marvel+ nem csak nektek készül, ősi fanoknak, hanem mindenkinek. A die hard fanoknak van a PPP.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3073 Dátum: 2015. november 15. - 19:35:08 »
A die hard fanoknak van a PPP.
Szóval lesz benne Bruce Willis is.  ;D

balogh44

• Thanos
« Válasz #3074 Dátum: 2015. november 15. - 19:54:17 »
Idézet
Idézet
De nem csak Pókember terén egyébként, a 70-80-as évek Fenegyerek, Bosszú Angyalai, Hulk és Thor történetei is, szerintem megállnák a helyüket a Marvel+-ban.
Ezzel viszont vitatkoznék. A 60-as évekből csak a Pókember volt annyira élvezhető, hogy mai szemmel is az. F4-et a 40. részig olvastam, de bealudtam rajta, a Hulk meg egyszerűen csak középszerű volt akkoriban. Még az Ezüst Utazó volt talán a legolvashatóbb utána.
És hát lásd be: a Marvel+ nem csak nektek készül, ősi fanoknak, hanem mindenkinek. A die hard fanoknak van a PPP.

Én a 70-es 80-as évekről írtam, pl. Hulk, Thor az egész jók voltak Pókember mellett akkoriban, és akár Doctor Strange is. Walter Simonson Thorja esetleg, John Byrne Hulkja, F4-je....
Mai képregények, értsd 2000 utániak, onnantól kezdtek a rajzolók elkényelmesedni, meg a színezők is, elvégre majd a számítógép úgyis elvégzi amit kell. Hiába voltak, vagy most is látványosak, ha a történtet gyengus. Persze mindjárt jön valaki aki a 90-es évekkel hozakodik fel, hogy Rob Liefeld és Todd McFarlane idelyén is, a látvánnyal tudtak eladni egy képregényt. Persze, ez benne volt már régebben is, de a régi klasszikus képregények számomra tartalmasabbak voltak. A gondolat bubiknak hála, bele lehetett látni még a mellékszereplők gondolataiba is, több volt az olvasni való, nem végezte ki az ember a füzetet pár perc alatt.
« Utoljára szerkesztve: 2015. november 16. - 01:30:19 írta Sepi »

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #3075 Dátum: 2015. november 16. - 06:29:58 »
Az utolsó mondatodat már én is többször szajkóztam.És milyen igaz!  ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3076 Dátum: 2015. november 16. - 08:24:51 »
Legutóbb még ezt mondtad:
Todd-al ellentétben, nekem tetszik ha minél életszerűbb a megvalósítás, és a számítógépes segítségek használata sem ütközik törvénybe
Most meg ezt:
Mai képregények, értsd 2000 utániak, onnantól kezdtek a rajzolók elkényelmesedni, meg a színezők is, elvégre majd a számítógép úgyis elvégzi amit kell.
Ha a számítógép végzi el a munkát, akkor nosza ülj le a számítógép elé, és lássuk. ;)
Ez ugyanúgy csak egy eszköz mint a papír és a ceruza, meg a tus, az mindenkinek a maga dolga, hogy hogyan alkot vele. Alex Maleev is ugyanúgy számítógéppel csinálta a rajzait.
A történetmeséléssel kapcsolatban valamilyen szinten egyetértek. Persze nem jó, ha egy történet túl van magyarázva, és ez a klasszikusokra sokszor igaz, viszont az olyan sztorikat, ahol az oldalak többségét egész oldalas verekedések töltik ki, és egyik világméretű krízisből a másikba rohannak, már én is végtelenül unom. A Fenegyerek szerintem minden szempontból az utóbbi évek egyik legjobb Kingpin képregénye pont emiatt. A cselekmény párbeszédekre épül, nem magyarázó kockákra, vagy belső monológokra és nem is az akción van a fő hangsúly.

Tényleg a különszám, az másnak is feltűnt, hogy a dokinak ilyen méretváltós szakálla van? Az elején még csak borosta, ami reális is, ha elvileg úgy egy hete nem borotválkozott, aztán amikor begorombúl átvált hirtelen egy 3-4 centis szakállra. :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2015. november 16. - 08:36:08 írta Todd »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3077 Dátum: 2015. november 16. - 11:04:55 »
A történetmeséléssel kapcsolatban valamilyen szinten egyetértek. Persze nem jó, ha egy történet túl van magyarázva, és ez a klasszikusokra sokszor igaz, viszont az olyan sztorikat, ahol az oldalak többségét egész oldalas verekedések töltik ki, és egyik világméretű krízisből a másikba rohannak, már én is végtelenül unom.
A tökéletes egyensúly talán valahol a 80-as és 90-es években volt. Ott már szerencsére nem volt szájbarágósan minden leírva a gondolat bubikban, de legalább némi infót szolgáltatott a történethez. Viszont ettől függetlenül nem tartom ördögtől valónak az új sztorikat. El kell fogadni, hogy most már más világot élünk, ez a műfaj is megváltozott. Persze én is jobban szeretem olvasni a régebbi sztorikat, de ez szerintem pusztán nosztalgia-faktor. Hiszen én ezeken nőttem fel, bennem ezzel a korszakkal materiálódik a képregény fogalma. Viszont a mai gyerekeknek meg a mostani sztorik azok amik ezt jelentik. Ez a világ rendje. Amúgy mindenben egyetértek Todd-al.

Tényleg a különszám, az másnak is feltűnt, hogy a dokinak ilyen méretváltós szakálla van? Az elején még csak borosta, ami reális is, ha elvileg úgy egy hete nem borotválkozott, aztán amikor begorombúl átvált hirtelen egy 3-4 centis szakállra. :lol:
Óh, ez semmi a Vörös Hulkhoz képest, ahol Ross bajusza mindig eltűnik, mikor átváltozik Hulkká, de mikor visszaváltozik, újra előjön.  :D Samson dokinak is volt olyan (talán a Hulk 600-as számában), amikor rövid pár centis haja volt, de amikor átváltozott, akkor hirtelen hosszú haja lett.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3078 Dátum: 2015. november 16. - 11:19:36 »
Viszont ettől függetlenül nem tartom ördögtől valónak az új sztorikat. El kell fogadni, hogy most már más világot élünk, ez a műfaj is megváltozott. Persze én is jobban szeretem olvasni a régebbi sztorikat, de ez szerintem pusztán nosztalgia-faktor. Hiszen én ezeken nőttem fel, bennem ezzel a korszakkal materiálódik a képregény fogalma. Viszont a mai gyerekeknek meg a mostani sztorik azok amik ezt jelentik. Ez a világ rendje.
Igen, valószínűleg igazad van. Fölösleges azon siránkozni, hogy milyen sz*rok a mai képregények, egészen egyszerűen nem kell olvasni azt ami nem tetszik és kész. Bőven van még miből szemezgetni.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3079 Dátum: 2015. november 16. - 11:39:40 »
A 60-as évekből csak a Pókember volt annyira élvezhető, hogy mai szemmel is az. F4-et a 40. részig olvastam, de bealudtam rajta, a Hulk meg egyszerűen csak középszerű volt akkoriban. Még az Ezüst Utazó volt talán a legolvashatóbb utána.
F4-et pont a jó szakasztól nem olvastad akkor. :)
Az Ezüst Utazó sose volt kiemelkedő, cserébe viszont konzisztensen nagyon jó volt, és az egyetlen olyan figura maradt, akit Lee tudott írni sokkal később is. (Ezért is biztos ott, hogy legalább azt az egy szériát Lee írta, nem csak a szövegkönyvet készítette a történet elkészülte után.)
Jó volt még a hatvanas években a Sgt. Fury and His Howling Commandos is, bár az is javarészt Kirby miatt, aki a saját és a társaitól hallott háborús sztorikat dolgozta fel jó forgatókönyvírók segítségével.
Meg ha az ember kedveli a hatvanas évek pszichedelikus sztorijait, Ditko Strange Talese is eléggé jóra sikeredett. De ezen kívül sok igazán maradandó, pláne széria szintjén, nem volt a Marvel (amúgy eléggé korlátozott) termésében, csak a hetvenes évektől.