Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 917292 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #3140 Dátum: 2015. december 11. - 10:38:16 »
Sejtettem, hogy az itteniek is komálni fogják a New Ways to Die-t, de azt nem, hogy ennyire. :)
Kár, hogy az American Sont nem tudjátok majd átugrani, de hát valamit valamiért…

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3141 Dátum: 2015. december 11. - 10:41:55 »
Át tudnánk, de nem akarjuk.  :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3142 Dátum: 2015. december 11. - 15:27:34 »
Amúgy így belegondolva tényleg durva, hogy egy Eddie Brocknak, vagy Norman Osbornnak gyakorlatilag a fél élete kitörlődött ezzel. Mondjuk ők amúgy is skizofrének, vagy amnéziásak lépten-nyomon (vagy egyszerre a kettő), úgyhogy ez nem feltétlen meglepő nekik. De elvileg még a szimbionta földöntúli érzékszerveiből is eltűnt Peter lenyomata, mert még a jelenlétében sem érezte meg, hogy ő a régi "gazdája".
Szegény Eddie meg jól összement.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #3143 Dátum: 2015. december 12. - 15:52:43 »
Ha leállsz a testépítéssel, akkor pikk-pakk összemész.Felépíteni mindig nehezebb valamit,mint lerombolni.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3144 Dátum: 2015. december 12. - 16:11:12 »
Nyilván a rák is besegített.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #3145 Dátum: 2015. december 12. - 16:18:49 »
Kösz,hogy megosztottad velem,ezt az eddig általam nem ismert infót...

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #3146 Dátum: 2015. december 12. - 16:35:38 »
A Venom kötetekben is említették Brock rákját, mikor elárverezte a szimbiótát.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Todd

• Pókfej
« Válasz #3147 Dátum: 2015. december 12. - 16:35:55 »
Rock: Szivesen. Azt hittem azert szolsz hozza mert olvastad a sztorit.
Amugy ez mar evekkel ezelott kiderult es megjelent magyarul is.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #3148 Dátum: 2015. december 12. - 17:32:08 »
Azért szóltam hozzá,mert a te hozzászólásodból nem derült ki,hogy te tudnád,hogy mitől ment össze.Csak az jött le,hogy rácsodálkoztál,mennyire összement.
Nekem meg rögtön ez jutott eszembe erről az egészről.Hogy ha abba hagyod az edzést,leengedsz  mint a lufi.
Egyébként nem olvasok el én se minden kötetet.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #3149 Dátum: 2015. december 12. - 19:23:46 »
Örülök én is, csak valamiért titkon reméltem, hogy lefordításra kerül az eredeti borítón látható szöveg is.
Kicsit így olyan üres a bal oldal, meg jobban mutatott volna, szerintem.
Ezt mondjuk aláírom én is, ezeket a borítókat eleve úgy rajzolták, hogy ráférjenek az old-school szövegek. A Meneace-s különszámról hiányoltam még ezt nagyon.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3150 Dátum: 2015. december 12. - 19:32:50 »
Jaja, szerintem jobban is néznének ki.
Aztán fura volt még, Osborn reakciója, mondata: "Az az ember kapcsolatban áll a bogárral. Olyan kapcsolatban, amit...valamikor ismertem." Na ez nem kellet volna, szerintem, így még idiótábban fest a karakter. Honnan tudja, hogy mi volt, és hogy volt olyan egyáltalán? :headscratch:

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #3151 Dátum: 2015. december 12. - 20:40:02 »
Jaja, szerintem jobban is néznének ki.
Aztán fura volt még, Osborn reakciója, mondata: "Az az ember kapcsolatban áll a bogárral. Olyan kapcsolatban, amit...valamikor ismertem." Na ez nem kellet volna, szerintem, így még idiótábban fest a karakter. Honnan tudja, hogy mi volt, és hogy volt olyan egyáltalán? :headscratch:
Pont ez az egész lényege. Pókember kilétét "felejtette el" mindenki, de minden megtörtént korábban. Egyszerűen a titkos személyazonossághoz köthető dolgok törlődtek ki a fejekből. Én kb. úgy tudnám elképzelni ezt pl. Osborn esetében, hogy emlékszik a Pókemberes csatákra, de pl. mikor lehúzta Peter maszkját, akkor ott csak egy elmosódott, arctalan valamit lát, és nyilván a nevét sem tudja. Azok a sztorik amik Peterhez erősen köthetők, szintén homályosak (pl. ha elrabolta May nénit, vagy MJ-t, akkor náluk is csak elmosódott képek vannak, nem tudja beazonosítani őket).
Egy jó kérdés viszont felmerül: ha voltak bizonyító erejű képek, hangfelvételek, videók, akkor azokkal mi lett? Eltűntek?

balogh44

• Thanos
« Válasz #3152 Dátum: 2015. december 12. - 21:20:10 »
És vajon, ezekbe csak mi gondoltunk bele? :)
Azóta a Marvelnél, megválaszoltak lettek ezek a dolgok vajon?

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #3153 Dátum: 2015. december 12. - 21:33:40 »
Nyilván nem, de ezek szerint a Marvelnél sem erőltették meg az agyukat vele.  ;D

Én videós, fényképes témával abszolút nem találkoztam, pedig a PH-s leleplezésről igen szép számmal készülhettek ilyenek, amik mágia mellett is megmaradhattak. De majd egy nálam okosabb megerősít, vagy megcáfol. Én nem emlékszem ilyen történetre, de lehet hogy valahol volt róla szó azért, pl. egy beszélgetésben.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3154 Dátum: 2015. december 12. - 22:42:28 »
Igen, meg. Slott írt egy közös történetet az F4-gyel, ahol Peter kénytelen volt részben megmagyarázni, hogyan működik ez a mágia.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #3155 Dátum: 2015. december 12. - 23:49:28 »
Egyébként hogy a francba rendezte meg a halálát Normie?Felnyársalta a röpdeszkája!
Áhh...ez a Marvel már!
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 13. - 11:52:47 írta Rockatansky »

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #3156 Dátum: 2015. december 13. - 13:33:40 »
Egyébként hogy a francba rendezte meg a halálát Normie?Felnyársalta a röpdeszkája!
Áhh...ez a Marvel már!
Huhh, jól le vagy maradva, Rock! Amikor az történt már szedte (itta - fürdött benne) a manó szérumot, így egyszerűen nem halt bele, csak majdnem. Egyébként nem ment át a mellkasán, csak jóó mélyen megsebezte. Szerintem a mai feltámadásos magyarázatokhoz képest ez még egy egészen elfogadható eset.

Igen, meg. Slott írt egy közös történetet az F4-gyel, ahol Peter kénytelen volt részben megmagyarázni, hogyan működik ez a mágia.
Hát, csak részben, mert ott sem esik szó felvételekről, fényképes bizonyítékokról, stb...

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #3157 Dátum: 2015. december 13. - 13:48:33 »
Elég rendesen le vagyok.  :D
Köszönöm az infót.  ;)

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #3158 Dátum: 2015. december 13. - 16:31:19 »

Az érdekesen hangzik. Lesz magyarul is?

Amúgy szerintem ki tudná következtetni, mert ha minden megtörtént, csak Peter neve felejtődött el, valamint az arca mosódott el az emlékeiben, akkor egyéb dolgokból rá jöhetne. Bár az is megint olyan dolog, hogy lehet a hozzá közelállók arca is elmosdott (MJ, May...), de még akkor is ott vannak párbeszédek, helyszínek: Petert otthonában támadta meg, akkor a helyszínt kellett elfelejtenie. Ha Harry-ről volt szó, akkor meg azt kellett elfelejtenie, hogy Pókember az egyik barátja... Plusz akár teljes történéseknek is ki kellene esnie, amik teljesen máshogy történtek volna, ha nem Peter a Pókember. Szóval vagy ki kellene következtetnie könnyedén, vagy törlődtek is bizonyos dolgok, vagy ennyire részletes volt a mágia. De ha ilyen összetett és bonyolult ez a mágia, akkor az hogy videókról, fényképekről, egyebekről eltűnnek a bizonyítékok, az már egy apróság ezekhez képest :).
Vagy esetleg úgy működik, hogy a későbbi eseményekre is kihatással van, vagyis, ha valaki ki tudná következtetni valamilyen módon (pl. amiket korábban leírtam), akkor zavarodnak össze még jobban az emlékei.

A lényeg, hogy ez egy őrült nagy baromság volt, amit szerintem senki, még aki kitalálta az se tudja megmagyarázni :).

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3159 Dátum: 2015. december 13. - 20:10:38 »
Ez az, igaza van Kevinkainnak . Ha Mephisztó  mágiája miatt senki sem emlékszik  Pókember és Parker azonosságára   még oké . Na  meg  NEM történt meg a házasság  , de a magyarázat szerint  minden megtörtént a maszk levételéig csak  MJ  és  Péter  kapcsolata nélkül . DE...most jön egy paradoxon    ha nem voltak  házastársak  a kislányuk  sem születhetett meg , és Osborn sem rabolhatta  el   , és a szülésznőt sem fizethette le hogy mondja  az hogy a gyermek halva született . Meg persze  még egy esemény sor is  törlődött  , mert nem emlékszenek  arra hogy ki a Pókember  . Így  viszont   bérgyilkos  lövése sem  , oké ez volt a lényeg az egész alku lényege . De akkor sem a bérgyilkos megölése  és a Vezér elverése is   meg nem történt eseményé  vált , ha jól gondolom . Tehát nagyjából a maszk levételéig  érvényes  a történet .   Ami az után  történt    pedig már  nem . Vagyis mi most a Mephisztó   hatására  meg változót  eseményeket  olvassuk .  Van-e  magyarázatuk arra hogy  hogyan történtek  a nagy események   a  házasság nélkül . Mert  kissé másként ,  kisebb- nagyobb  eltérésekkel . Létezik -e   olyan  cikk stb ami ezekről szól   :headscratch:
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk