Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 917739 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #3400 Dátum: 2016. június 30. - 09:56:11 »
Mivel ez egy limitált kispèldány számú exkluzív füzet lesz, ezért  elvárhatom azt hogy semmivel ne kapjak kevesebbet mint az amerikai kiadás .
És akkor megkérdezem hogy miért nem  lesz az? Miben lesz más?
Kedves balumalu, ez a kiadás nem kifejezetten neked készül, hogy számon kérd rajtunk, mit miért csinálunk. Kiadunk egy kötetet, te ránézel, és eldöntöd, hogy megéri-e neked az árát, vagy sem. Ha ennyire az eredetihez ragaszkodsz, akkor azt fogod megvenni, és nem ezt, nem kényszerít rá senki. Lehet, hogy te megengedheted magadnak, hogy akár tízezer forintért is megvedd, csak legyen pont olyan, mint az eredeti (ami alapból sem lehetséges, több okból sem), de elég biztos vagyok benne, hogy ezzel alulmaradsz azokkal szemben, akik szívesebben veszik meg annak az árnak a töredékéért úgy, hogy még mindig egy igen igényes kiadást kapnak kézhez, csak éppen mondjuk más a mérete, vagy a borítórajza.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3401 Dátum: 2016. június 30. - 10:22:00 »
Van az a vevő, akinek soha nem lehet megfelelni, az ilyeneket jobb elengedni.

balumalu68

• Grizzly
  • *
« Válasz #3402 Dátum: 2016. június 30. - 12:52:49 »
Mindegy, értelmetlen dolog lenne vitába keveredni , mert  ez van ,ezt kell szeretni.
Félreértés ne essék, én  nagyon jó dolognak tartom azt hogy  van képregény kiadás
kis hazánkban, és ezt a Kingpin felvállalja ! Az hogy miként, milyen minőségben,st,stb teszi, az más  lapra tartozik.
Ez kinek megfelel, kinek nem! Nem oszt nem szoroz! De....
Kíváncsi vagyok ha Pokember vagy a Batman normál  méretben,az eredetivel egyező módon jelenne meg más kiadónál, akkor milyen sikere lenne a Kingpin által megjelentetett füzetnek? De mindegy...
Én  csak arra lettem volna kíváncsi hogy egy exkluzív limitált példány,
mennyire üti még azt  mércét , amit egy ilyen kiadástól  elvárható lenne!
De ami nem megy azt felesleges lenne erőltetni ,  tényleg jobb ha az ember az eredeti kiadást veszi meg, és mellé teszi a magyart is érdekesség kèppen.
Figyelmetekbe ajánlom az újonnan megjelent Spawn füzetet , öröm kézbe venni!
Gyönyörű kiadás.
« Utoljára szerkesztve: 2016. június 30. - 12:55:34 írta balumalu68 »

Todd

• Pókfej
« Válasz #3403 Dátum: 2016. június 30. - 13:01:19 »
Szóval ugyanennyi pénzért kapnék 24 oldal képregényt meg vagy 12 oldal reklámot (ráadásul olyan termékekről, amik lehet itthon nem is kaphatók), de mindezt eredeti méretben. Én tuti nem lennék vevő rá. ;)
Az hogy miként, milyen minőségben,st,stb teszi, az más  lapra tartozik.
Kiemelkedő minőségben teszi. Elég csak megnézni a korábbi Semic kiadványokat (nyilván ennek is megvolt a maga oka, szerettük mi is a Semicet).
Kíváncsi vagyok ha Pokember vagy a Batman normál  méretben,az eredetivel egyező módon jelenne meg más kiadónál, akkor milyen sikere lenne a Kingpin által megjelentetett füzetnek? De mindegy...
Több kiadó bebukott velük, a Kingpin meg maradt. ;)
Gyönyörű kiadás.
Igen, a Spawn első része nem sikerült túl jól, de most, hogy a Kingpinnél tapasztalatot szerzett alkotókat felkérték, így a második már biztosan jobb minőségű lett. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2016. június 30. - 13:21:01 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3404 Dátum: 2016. június 30. - 14:40:28 »
Az hogy miként, milyen minőségben,st,stb teszi, az más  lapra tartozik.
Kábé az egyetlen vagy, aki a kiadásaink minőségét kritizálja. De tudom, hogy mindenkinek nem lehet megfelelni, ez van, mi ennyit tudunk.  ;)
Idézet
Kíváncsi vagyok ha Pokember vagy a Batman normál  méretben,az eredetivel egyező módon jelenne meg más kiadónál, akkor milyen sikere lenne a Kingpin által megjelentetett füzetnek?

Mekkora troll vagy. Kíváncsi lennék, ha azok után, amit írsz, mi album méretben jelentetnénk meg ugyanazt, milyen sikere lenne annak.  ;D
Idézet
Én  csak arra lettem volna kíváncsi hogy egy exkluzív limitált példány,
mennyire üti még azt  mércét , amit egy ilyen kiadástól  elvárható lenne!
Itt a kulcsszó: az elvárható. Kinek, mekkora elvárásai vannak. Akik eddig ismerték és kedvelték a kiadványainkat, azok pontosan tudják, hogy mit várhatnak el tőlünk, és mit kapnak. Te, aki nem vagy elégedett a kiadványaink minőségével, most miért lettek nagyobbak az elvárásaid?

A többit Todd elmondta, köszönöm neki.

Ati

• Bogár
  • **
« Válasz #3405 Dátum: 2016. június 30. - 15:27:19 »
Én csak annyit tennék hozzá, hogy előbb mindenki várja meg a Kraven-kötetet, vegye kézbe, és utána mondjon véleményt bármiről. Részemről mindent elkövettem, még ha csak füzetes anyag is állt rendelkezésre, h méltó újrakiadás legyen műszakilag.
Tominak meg respekt, amiért a kemény táblás kiadást megfejelte egy védőborítóval is, amire itthon semmilyen képregény esetben nem volt példa!
(és ezt semmilyen méretcsökkenés – amely egyébként a kiadó fennállása óta van, sőt többek is alkalmazzák – nem kisebbítheti -- pun intended :D)

Todd

• Pókfej
« Válasz #3406 Dátum: 2016. június 30. - 15:29:26 »
Kaine: balu-nak nem most lettek nagyobbak az elvárásai, ő egy visszajáró troll, már évekkel ezelött is agitálta a népet a Kingpin kiadványok vállalhatatlan minősége ellen.
Sziasztok !
Mi a véleményetek a Kingpin kiadó képregényei külleméről?
Személy szerint nekem  messze elmarad az Adoc-Semic kiadásoktól.
Nem értem hogy miért kell ilyen kisformátumban kiadni, és hát a keretek....:((((
Megértem hogy így olcsóbb, de ne legyenek már olyanok, hogy nektek mindegy, nektek  így is jó, örüljetek hogy van valami!!!
Ez szomorú!
Mert nem hiszem azt, hogy földhöz vágná őket ha normál nagyságban jelenne meg.

A többit Todd elmondta, köszönöm neki.
Pedig én nem is vagyok a Kingpin fizetett belső embere. ;D Sőt ezer dologban szoktam vitázni veled, de balu rágalmazása teljesen alaptalan. A Kingpin kötetek mérete egy okkal meghozott kompromisszum (mert igen, amúgy az, de én is mint magánkiadó kénytelen voltam meglépni), nem pedig igénytelenség.

(és ezt semmilyen méretcsökkenés nem kisebbítheti -- pun intended :D)
:lol:
« Utoljára szerkesztve: 2016. június 30. - 15:40:20 írta Todd »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3407 Dátum: 2016. június 30. - 17:29:13 »
Gyönyörű kiadás.
Tényleg fantasztikus lett. Olyan fordítással és műszaki kivitelezéssel, amely még csak legalulról se tudja súrolni a legvállalhatatlanabb magyar kiadásokat. Csak az hozható fel előnyként neki, hogy eredeti méretben adták ki. Ha ez neked tényleg megfelel, akkor őszintén csak sajnálni tudlak. Meg akkor az is tuti, hogy életedben nem olvastál még eredeti angol nyelven képregényt. Mert azt a képregényt nem öröm, hanem fájdalom kézbe venni.
És bár nem akarok rosszmájú lenni, de majd meglátjuk, hogy ők meddig fogják tudni megjelentetni a füzeteiket, és hogy a kiadó meddig fogja húzni. Mert sokan voltak, akik már belebuktak ebbe az üzletbe.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3408 Dátum: 2016. június 30. - 18:08:23 »
Sepi, szerintem itt már a másodikra gondolt, amit Benes Attila, és Petshop csinált. Vagyis a Spawn onnantól lett egyáltalán minősíthető, amikortól a szörnyűséges kiadványokat gyártó Kingpin "munkatársai" beszálltak. :lol:
Vagy legalábbis csak remélni tudom, hogy a 2.-ra gondolt, mert ha az elsőre, hát akkor az tényleg durva lenne. :uhoh:
« Utoljára szerkesztve: 2016. június 30. - 18:11:13 írta Todd »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3409 Dátum: 2016. június 30. - 18:14:25 »
Nocsak. Nem is tudtam, hogy megjelent a második szám.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3410 Dátum: 2016. június 30. - 18:17:18 »
Akkor már kétszer annyi megjelent, mint amire számítottál? :twisted:
Legalább a kiadó meghallgatta a kritikákat, és ahelyett, hogy autodidaktába tolná, inkább profikra bízta.
De Spawn off, ez mégiscsak a pókember topic. ;D

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #3411 Dátum: 2016. június 30. - 18:19:30 »
Megjelent.Méghozzá ma.  8)

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #3412 Dátum: 2016. június 30. - 18:35:49 »
Hát, ha ez árban is megmutatkozna, akkor nem vagyok biztos benne, hogy nem a Kingpin nyerne. Tudod, magyarországon vagyunk, nálunk az ár az első a vásárlóknál. Kíváncsi lennék én is, de szerintem többen vennék a kingpint úgy is.  ;)

Én  csak arra lettem volna kíváncsi hogy egy exkluzív limitált példány, mennyire üti még azt  mércét , amit egy ilyen kiadástól  elvárható lenne!
Meg fogja. Az hogy neked a fétised a képregény mérete, és emiatt akkor se fog tetszeni, ha megszakadunk vele, hogy minél jobb legyen, az már más dolog...
Szerintem a minőség nem azt jelenti, hogy egy képregény 2cm-rel nagyobb-e, vagy kisebb... hozhatnék más terültről is példákat...  :hehe: ...de nem hozok.

Az a baj, hogy képtelen vagy felfogni, hogy 2 választás volt már az elején, amit Kaine, a börzén el is mondott az embereknek a füzetes Kingpin kiadványok elindításánál:
1.) Vagy lesz kéthavonta 2. képregény (HP,M+) 48 oldalon, kisebb méretben...
2.) vagy nem lesz semmi.
Ez nem kívánságműsor, hanem kemény üzlet. Ha normál méretben adná ki a kiadványokat, akkor a nyomdaköltség valami 30%-al magasabb lenne, amit már nem bírnának megtermelni a lapok. Ha mégis, akkor a kiadónak (Kaine), nem lenne bevétele. Bár tudom, hogy téged ez hidegen hagy, csak eredeti méretben legyenek. De egy kiadó, aki több millió forintot kockáztat a kiadványaival (és ezek nem "hasra" bedobott számok), talán elvárhat némi hasznot is a kockázat miatt.
Valaki említette, hogy pár kiadó át is vette a "Kingpin formátumot", azaz sikeres formátumnak minősíthető.
Amennyire magam is féltem tőle, annyira nem zavar a kisebb méret, sőt, ma már jobban is tetszik, mint a 'nagy' amerikai standard.

Én csak annyit tennék hozzá, hogy előbb mindenki várja meg a Kraven-kötetet, vegye kézbe, és utána mondjon véleményt bármiről. Részemről mindent elkövettem, még ha csak füzetes anyag is állt rendelkezésre, h méltó újrakiadás legyen műszakilag.
Ugyanezt tudom elmondani a részemről is. Szerintem mindkett mindhárman beleadtunk apait-anyait, tudom, hogy a fordítás is négy (!!!) külön fordítás alapján lett összefésülve, hogy a legjobb, leghangulatosabb, leggördülékenyebb legyen, én is próbáltam az eredetihez méltó beírással, retussal támogatni, és Ati is biztosan megtette amit műszakilag lehetett. Sajnos az, hogy nem kaptunk hozzá TPB-s borítót, nem a mi hibánk.

Egyébként a színezés nem digitális. Kézzel festett, nagyon hangulatos, gyönyörű. Kb. mint a Gyilkos tréfa, vagy a Watchmen borítóinak a színezése.
« Utoljára szerkesztve: 2016. június 30. - 18:47:23 írta petshop »

Todd

• Pókfej
« Válasz #3413 Dátum: 2016. június 30. - 18:51:53 »
Várjunk csak, nem úgy volt, hogy a digi szinezett TPB-t kaptátok meg? Végül a füzetes verzió került bele? :o
Az csodás lenne. :D

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #3414 Dátum: 2016. június 30. - 19:18:20 »
Én nem tudom végülis ez melyik színezés, de nekem nagyon tetszik. Nem átlagos, néhol merész színválasztásokkal.

Az biztos, hogy nem az, ami a régi magyarban volt (bár tudom, hogy az is minősíthető kézzel festettnek, mert régen ugye színezett tussal készültek még a színek).
Az biztos, hogy ez nem digis, kézzel festett, talán akrillal, néhol látszik, hogy fújva van, de nagyon szép. Összenéztem a magyarul megjelenttel, sokkal hangulatosabb. Ha emlékszel, a magyarban volt egy kép, amikor Kraven lelövi magát, ott az utolsó oldalon volt egy egész oldalas kép, na az ebből a verzióból lett kiszedve. Emlékszem annak idején annyira tetszett, hogy azon gondolkoztam, miért nem olyan az egész képregény. Azt hittem azért, mert csak a fényképet színezték meg olyan valósra. De nem, az ebből a kiadványból való. Itt az egész olyan.
Az a kép, amit régebben valaki belinkelt, -hogy Póki mászik a csatornában- is innen való, de nagyon belenyúlt, mert egy kirívó példa, talán az egyetlen oldal, ami tényleg gyengébbnek, meg olyan digis színezésűnek tűnik.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3415 Dátum: 2016. június 30. - 19:32:01 »
Akkor ez a tpb verzió.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #3416 Dátum: 2016. június 30. - 19:34:29 »
És hát Zeck rajzolta. Nagyon jók a munkái, az ő Punishere a legjobb. Nekem.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #3417 Dátum: 2016. június 30. - 19:45:10 »
Hidd el, sokkal szebb, mint az eredeti színezés. Hangulatos, ezt tudom mondani rá.
Sokszor jutott eszembe a Gyilkos tréfa, ott voltak hasonló színek, vagy a Watchmen borítói, illetve némelyik régebbi magyar borító is festett színezésű volt (pl. Sansz-ra emlékszem). Ilyesmire kell gondolni.

Szerintem pont jó, hogy egy TPB nem a régen kiadott színezéssel jelenik meg, hanem újat kap. Nyilván amcsiban se véletlen színeztették újra...
Zeck fajin. Egyszerű, de kifejező. Talán a legjobbját hozta itt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3418 Dátum: 2016. június 30. - 20:30:20 »
Megvan mindkettő, nekem az új színezés túl harsánynak tűnik, a régi meg nyilván a korabeli nyomdatechnikából adódóan nem az igazi.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3419 Dátum: 2016. július 15. - 17:09:14 »
Kikerült a védőborítós Kraven a simával együtt. Nézzétek meg, szép. :)