Az volna a kérdésem, hogy a Mephisto-val kötött alkut és a Pókember univerzum újragondolását visszacsinálja -e a jövőben a Marvel?
Beleolvastam néhány Amazing 600-700 közötti részbe és nem úgy néz ki, hogy visszacsinálnák. Pedig azt hittem letudjuk a Brand new Day-t és visszaáll minden.
Nem mondom, hogy rosszak az új részek, főleg, hogy Tomi kiválogatja a jobbakat, de ha gyakorlatilag nem folytatása az eredeti 616-os vonalnak, hanem azt használnak fel a múltból ami éppen nekik tetszik, akkor kissé gáz az ötlet. De persze megértem, hogy újítani kell, és sokszor gondolkodom azon, hogy a múlt miatt erőltetem a Pókembert (még Semic-en nőttem fel), de valójában már el kéne engednem, mert már nem nekem szól, egyáltalán nem vagyok célközönség. De ha már nem vagyok célközönség minek az eredeti történetfonal részbeni megtartása? Nekem úgy tűnik, a szerkesztők sem tudták igazán mit akarnak, vagy gyávák voltak igazán nagyot húzni. Ezért ilyen csinálunk is valamit meg nem is megoldás lett a vége. Csak abban bízom, hogy Slott miatt mégis jó lesz.
Az X-Men-nél túl vagyok a Messiah Complexen, éppen a X-Force V3-at olvasom, és ott jobban megoldották a dolgokat, mint a Pókemberben.
Az új film is, megint 15 éves Peter. De minek kezdik megint előröl vele? Akkor már ott van Miles, aki tényleg 15 éves. És még azt is kilopják a Miles történetből, hogy Vasember a mentora. És akkor végre boldog lehetne mindenki a Marvel-nél, hogy néger a Pókember a filmben is. Harry meg lehetne b**i, és akkor végképp minden szuper lenne.