Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 917840 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Csigger

• Rózsa
  • *
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #4020 Dátum: 2017. szeptember 09. - 16:58:18 »
Igen, elsősorban a "Future Foundation" sorozatra gondolok, ami ha jól tudom 23 szám, meg esetleg a csapat alakulása a "Fantastic Four #579"-ben. Igazából csak olvastam róla, így nem tudom, hogy mennyire jó, vagy hány jó rész / jó sztori van, amit érdemes lenne kiadni abban a 23+1 számban, vagy hány részben szerepel és mennyire főszereplő a Pókember benne, de gondoltam rákérdek, mert érdekesnek tűnik és nagyon zsír az a fehér egyenruha :).

Én még a Marvel Avengers Alliance játékban találkoztam ezzel a Future Foundation-nal. Először nem is értettem, hogy mi ez a fehér egyenruha!
Mondjuk Marvel+-ban olvasnék róla szívesen  ;D :brow:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4021 Dátum: 2017. szeptember 09. - 17:29:33 »
A Future Foundation jó volt. Ugyanakkor tudni kell róla, hogy az F4-nek azt a ciklusát a kötetszerkesztőség csak úgy tudta kiadni, hogy „Fantastic Four by Jonathan Hickman vol. X”, illetve ott az omnibusok voltak a legkelendőbbek, mivel nem igazán volt a sztoriknak határvonala. Még az F4 utolsó száma és az FF első száma között se nagyon. Hickman egyszerűen nem tudott sztorikban gondolkodni. Bendis is ugye hajlamos gigászi eposzokat írni, de legalább úgy, hogy az önálló történetekből álljon össze egésszé. Hickman 60+ füzetes folyamokat készített, igazi határvonalak nélkül. Ugyanez érvényes amúgy az Avengersére is, nincs elválasztóvonal se a sztorik se a két sorozat között.
Avagy marha jó lenne az FF, csak éppenséggel a cselekmény kilenctizedét nem értené itthon senki.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4022 Dátum: 2017. szeptember 09. - 19:53:40 »
Tomi ,  hétvégén ott lesztek ezen a CECC-Zero Edition rendezvényen ? Kapható lesz ott az új HP különszám ?
Nem, ott nem lesz senki, aki árulhatná. Még csak nálunk van készen.
Tomi, ott konkrétan az FF v1-re gondol, ami egy ideig Pókember csapatcímének is minősült, amikor átvette Johnny helyét. ASM-ben marha marginális volt az a szerepe.
Ja, értem, köszi. Akkor nem, csak azok a részek lesznek, amik az Amazing Spider-manben vannak.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #4023 Dátum: 2017. szeptember 11. - 00:18:01 »
nagyon szépek az előzetes oldalak. tetszik ez a gyík. újságosoknál 12től lesz?

kzoli

• Sakál
« Válasz #4024 Dátum: 2017. szeptember 12. - 14:24:45 »
Tetszett a Különszám. Picit féltem, hogy esetleg lesz némi utalás a múltra, ami nem volt még eddig kiadva, de nem volt vészes.
A rajz, az nem vitte el nálam a pálmát. Pókembernek ezek a furcsa nagy "szemei" zavaróak voltak még.
Amit észrevettem, talán baki(?), hogy Connors dokinak kinőtt a jobb keze hirtelen, amikor Marissával beszélget, és Marissa jobb válla felé közelít a "jobb" kezével hátulról. (15. oldal, bal alsó kép).
Köszönöm a kiadványt, nagyon élvezetes olvasmány volt.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #4025 Dátum: 2017. szeptember 13. - 17:45:52 »
ma vettem meg az új különszámot, nagyon szép kiadvány. tetszenek a rajzok és a történet is jó volt.
sajnos eléggé összeragadtak a lapok csak úgy recsegtek amikor szétnyitottam egy oldalt. szerencsére a festék nem jött le.
már régóta tetszenek ennek a történtnek a borítói, kicsit sajnálom is, hogy nem egy a belső borítók közül került a címoldalra, szinte bármelyik jobban tetszene.
tudom azokon nincs pók.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4026 Dátum: 2017. szeptember 13. - 19:36:50 »
A rajz, az nem vitte el nálam a pálmát. Pókembernek ezek a furcsa nagy "szemei" zavaróak voltak még.
Bachalo rajzai megosztóak. Sokan imádják, sokan nem szeretik.
Idézet
Amit észrevettem, talán baki(?), hogy Connors dokinak kinőtt a jobb keze hirtelen, amikor Marissával beszélget, és Marissa jobb válla felé közelít a "jobb" kezével hátulról.
És tényleg! :) Jó megfigyelés, kapsz egy ilyet:  :spidey:
sajnos eléggé összeragadtak a lapok csak úgy recsegtek amikor szétnyitottam egy oldalt. szerencsére a festék nem jött le.
Ha gyanús, hogy ilyen, kinyitás előtt recsegtesd ki, úgy tuti nem ragadnak össze.
Idézet
már régóta tetszenek ennek a történtnek a borítói, kicsit sajnálom is, hogy nem egy a belső borítók közül került a címoldalra, szinte bármelyik jobban tetszene.
tudom azokon nincs pók.
Hát igen, elég szükséges egy Pókember képregényhez, főleg, ha ez amolyan nem várt különkiadás.  ;)

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4027 Dátum: 2017. szeptember 14. - 21:18:44 »
Nekem bejött a különszám, a sztori is elég jó volt (ráadásul jelentős is) és a rajzok is bejöttek ezzel a mangás stílussal. Amúgy ennek lesz folytatása? Mert elég lezáratlan vége lett.
Még a borító is bejött, de amúgy a 3. és 4. rész borítóján is van Pókember, sőt bizonyos szinten az elsőjén is :).

Viszont az elején az van írva, hogy a TASM 629-633-as részei, viszont ez szerintem elírás, mert ahogy a borítókat néztem, ez a 630-633-as.
Amúgy most látom, hogy elég nagy ugrás van az előző számtól 619/630. Tudom, hogy a következőben még befejeződik az előző sztori, de valaki leírná, hogy mik vannak a kimaradt részekben? Közben mondjuk van pár rész, ami érdekesnek tűnik, főleg a 621 a Mr Negatívos sztori, valamint a 625-ös Rinós. Nem vagyok nagy Rinó fan, de érdekesnek tűnik ez a Rino VS Rino borító alapján. Ezek közül lesz valami, vagy a következő számban a 620 után már ugrás lesz 634-re?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4028 Dátum: 2017. szeptember 14. - 21:32:21 »
Nekem bejött a különszám, a sztori is elég jó volt (ráadásul jelentős is) és a rajzok is bejöttek ezzel a mangás stílussal. Amúgy ennek lesz folytatása? Mert elég lezáratlan vége lett.
Csak amikor a Gyík visszatér.
Idézet
Viszont az elején az van írva, hogy a TASM 629-633-as részei, viszont ez szerintem elírás, mert ahogy a borítókat néztem, ez a 630-633-as.
Az első 4 oldal a 629-ből van.
Idézet
Ezek közül lesz valami, vagy a következő számban a 620 után már ugrás lesz 634-re?
Nem, ezek okkal maradtak ki, innen már a 634-637 jön egyben, a kövi különszámban. Egy újabb nagyon erős hangulatú sztori.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4029 Dátum: 2017. szeptember 14. - 21:48:47 »
Avagy a szerkesztési elv kezd kicsit átmenni az „érjünk már végre a Big Time-hoz” hozzáállásba.  ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4030 Dátum: 2017. szeptember 14. - 22:04:39 »
Nem, egyáltalán nem. Itt elég sok töltelék sztori ment. Sajnos a leginkább várt 3 részes Univerzum Kapitány-Buldózer is közepes alatt teljesített, pedig író-rajzoló nagyon ígéretes volt.

venom75

• Pókfej
« Válasz #4031 Dátum: 2017. szeptember 15. - 12:16:38 »
Én sajnálom ezeket az ugrálásokat, lehet, hogy laposabbak azok a történetek, de én azokra is kíváncsi lennék.  Nem mindenkinek egyforma az ízlése így lehet, hogy tetszene is .
Én kimondottan szeretem, ha egy kiadvány szépen sorban megy végig ........jobb és kevésbé jó történetekkel is.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4032 Dátum: 2017. szeptember 15. - 12:49:20 »
Ki, Stern? Stern jó író volt a nyolcvanas években, de azért azóta eltelt már akkor két és fél évtized. Hozott egy átlagos szintet azzal a sztorival, amit reálisan elvárhattak tőle. De akkor már jó tíz éve nem volt tőle semmi érdemleges se a Marvelen, se a DC-n.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4033 Dátum: 2017. szeptember 15. - 12:58:12 »
Én is szeretem az egységet, de annyi sztori van, főleg ha azt vesszük, hogy Amazingen kívül is futnak más póksorozatok, hogy egyszerűen lehetetlen, sőt sokszor értelmetlen is kiadni mindent. Ezek amúgy is tölteléknek tűnnek: a fő sztori, hogy jön a Kraven család, amit tökre feleslegesen megbolondítottak egy közhelyes "uszítsunk rá minden ellenségét a pókra, hogy megtörjön, mire rátörünk", szóval itt kifejezetten jó a kihagyás, mert ez messziről nézve is csak erőltetett töltelékség.
És ha jól számolom a következő számban akkor még a 620 mellett a 621 is lesz, mert tudtommal ott majd kiderülnek dolgok Mr Negatívról, szóval ennek örülök.
Amúgy a Rinós azért érdekelt volna, mert a legutóbbi feltűnésekor először gondoltam azt, hogy Rinó egy érdekes karakter, mert amúgy alapból nagyon nem bírtam. Plusz ki ez az új Rinó, meg ilyenek.
Amúgy egyedül a 601-es szám kihagyását bántam, mert lehet nem történt benne sok minden, vagy unalmas is volt, de azért eléggé fel lett vezetve az esküvő, MJ visszatérése, meg ilyenek, így ott egy elég nagy űr tátong a sztoriban. Szal ha egy történet ennyire fontos, kihat a dolgokra, nagyon fel van vezetve, vagy egyszerűen csak valami érdekes koncepcióval áll elő, akkor szerintem érdemes lenne kiadni, még ha önmagába véve alapvetően gyengébb is.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4034 Dátum: 2017. szeptember 15. - 13:15:48 »
Így éreztem én is. Mivel itt havi 3 Pókember is megjelent, az kéthavonta 6 ugye, képtelenség lett volna követni az összeset - és még csak a fő sorozatról beszélünk.
Az új korszaktól már nemigen lesz kihagyás. Tavasszal indul.

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4035 Dátum: 2017. szeptember 15. - 21:23:02 »
Amúgy egyedül a 601-es szám kihagyását bántam, mert lehet nem történt benne sok minden, vagy unalmas is volt, de azért eléggé fel lett vezetve az esküvő, MJ visszatérése, meg ilyenek, így ott egy elég nagy űr tátong a sztoriban. Szal ha egy történet ennyire fontos, kihat a dolgokra, nagyon fel van vezetve, vagy egyszerűen csak valami érdekes koncepcióval áll elő, akkor szerintem érdemes lenne kiadni, még ha önmagába véve alapvetően gyengébb is.

Most már kíváncsiságból elolvasom a 601-est. Már csak a borító miatt is :D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4036 Dátum: 2017. szeptember 16. - 08:53:32 »
A 601-ben volt Póki beszélgetése Jessica Jonessal is. Az is amolyan hiánypótló érdekesség.
Én igazából a one moment in time-ra vagyok kíváncsi, remélem az jó lesz. A grim huntról tudom hogy jó. :)
This is a joke. A real practical Joke.

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #4037 Dátum: 2017. szeptember 16. - 13:07:20 »
Nagyon erős és jó volt a különszám a Gyík sztorival. az hogy mit művelt a fiával egyenesen sokkolt A rajzok illettek egy ilyen hangulatú sztorihoz. A leírásból kiderül mi történt korábban a Gyík feleségével.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #4038 Dátum: 2017. szeptember 16. - 14:47:21 »
Ugrások nélkül sajnos csak egyre inkább maradnánk le a sorozattal (ami így is 8-9 év), ráadásul a "Brand New Day" korszak kb. a harmadik legjobban utált korszak a Pókemberekben. Nem azért mert úgy en bloc rossz, hanem mert eléggé hullámzó minőségű. Szóval itt a válogatás tényleg csak jót tesz. Így "leszűrve" még jónak is tűnhet, de ez a történetek harmada/fele. A többi mind közepes, vagy rossz, vagy borzalmas, felesleges...
Egyébként megnéztem, nem volt az Amazing mellett ekkor semmi más (az Ultin kívül), csak egy ASM Extra (évi egy megjelenéssel, kb. mint egy Annual), és az ASM Family (ami viszont jórészt Spider-Girl-t, újraközléseket, és csak pár oldalnyi úgymond "kiegészítő történeteket" tartalmazott {ebből volt a HP20 végén a Harry-s sztori}).

A Buldis sztorit amúgy én is sajnálom, mégha nem is volt olyan jó, mert elmesélte benne mi lett vele a CSP14 után, amikor elsüllyedt a folyékony betonalapzatban. Már csak ezért a nosztagiáért megérte volna nekem.
Az ASM 601 viszont nem baj, hogy kimaradt, abban tényleg semmi érdekfeszítő nem történt, kb. 2-3 homályos emlékkép jelenik meg az esküvőről össz-vissz. Egyedül a Michelles rész érdekesebb, az a pár oldal. A többiben egy háztűzből ment meg embereket, ezt említi is az Elektrós különszám eleje felé.
A Jessica Jones-os rövid sztorit már sokkal inkább sajnálom, végre Bendis 616-os Pókembert írt...

És hogy mik maradtak ki?
622: egy borzasztó, és felesleges Morbius-os szori
623-624: egy új Keselyűs sztori, fertelmes Azaceta rajzokkal
625: a Rinós folytatása (ezt még be kéne zsúfolni valahova tényleg)
626: egy Sting nevű kb. női Skorpió létrehozása, azóta se láttam sehol ezt a karaktert
627-629: a Buldózeres sztori.
« Utoljára szerkesztve: 2017. szeptember 16. - 15:01:46 írta petshop »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4039 Dátum: 2017. szeptember 17. - 16:20:44 »
626: egy Sting nevű kb. női Skorpió létrehozása, azóta se láttam sehol ezt a karaktert
Nem Pókemberes karakter, ahogy utánaolvastam, csak ideiglenes szereplése volt ott, inkább Hulk családhoz köthető, viszont tényleg nem tűnt fel azóta máshol, csak a young avengers v2-ben pár kocka erejéig láthatóan.
This is a joke. A real practical Joke.